- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
ritka az mikor egy hajszálnál kisebb karc, vagy egy porszem rontana a képen. Ahhoz ezekből kell pár. Inkább csak az eladási árán, eladhatóságon. Javítás azaz frontlencse csere gondolom mint ahogy a vázat szokták, átalány, új ár -1%, de még nem láttam márkaszerviz obi javítási árat.
-
k1csi
senior tag
válasz
rumos14
üzenetére
Egyébként én még mielőtt itéletet mondanék megvárok még egy-két más tesztet is mert itt volt olyan, hogy a rekeszeléssel romlott is a rajz (ami nem könnyen hihető) és a záridők is hosszúak voltak a tesztelés metódusát meg nem ismerem (vagyis nem volt kedvem kitúrni a fordításból). De alapvetően igen, ha kell az élesség akkor biztosan kell rekeszelni.
-
.mf
veterán
válasz
üzenetére
A hamát nem tudom, ebayről van jobb is olcsóbban, mint amennyi itthon a hama.
Ha jó minőségű a szűrő, akkor nappal szinte észrevehetetlen. Ellenfénynél, főleg este, hajlamosak extra tükröződést bevinni a flare-be. Ha látványosan, akkor lecsavarom, amíg képelek. De van olyan obi, ami sajnos önmagában is csinálja (pl. az említett 17-es sajnos elég csúnyán).S akkor egy kérdést én is feltennék: egy karcos lencse a képeken, az obi értékén mennyit ront és mennyibe is kerül a javítása?
-
madgie
titán
Nem szoktam, csak a telefont, de az E-M10 hosszú idő óta az egyetlen gépem, ami relatív sokba került (és nem is behajtható az LCD-je).
A karcról meg annyit, hogy idegbajt kapok, mert kezdetektől textil szütyőbe rakom az M10-et, úgy kerül a táskába, erre egy hét után a "prizmaház" sarkán egy vékony csíkban kopásnyomokat látok. Soha nem ütöttem oda semmihez, vigyázok rá, ezt nem is adtam oda senkinek. Érthetetlen.
Ne a szöszt nézzétek, egy napig nem volt eltéve az asztalról. Mindegy ,együtt élek vele, sőt, leszarom. Csak a múltkori kölcsönadós 45-ös balhé után nem hiányzott ez

-
.mf
veterán
Tényleg nem nyúlszőr volt, hanem csak sima cérnakesztyű, láttam a tesztek képein
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Láttam már bőven képeket karcos kijelzőről, saját magam is láttam már pár karcos obit. Gyorsan megvan a baj. A 17-es is csak kb. 2-3 hetet volt Rolinál szűrő nélkül, mégis van rajta pár pontszerű kis sérülés a frontlencsén. Egy párszázas szűrőt vagy kijelző-fóliát pedig olcsóbb cserélni, mint egy frontlencsét vagy kijelzőt.
-
MLaca
őstag
uh, ti komolyan mindent lefóliáztok? nekem még soha semmim nem karcolódott össze, pedig nem nyúlszőr kesztyűben fogom meg a cuccokat..

-
k1csi
senior tag
Fürdőszoba fürdés után + utolsó fázisként Lenspen (ecset rész). A kendőt amit a fóliával adnak el kell felejteni (vagy max a Lenspen előtt használni) mert még nem találtam olyat ami ne szöszölne. 100% biztos megoldás nincs (ezért érdemes többet venni). A matt fólia érdes tapintású (Tab-ra ilyet tettem), nekem nem jön be, de fényképezőre lehet érdemes kipróbálni.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Azt hát. De csak hátulra, elől maradt a régi, bevált (szintén angol ebay-es) fólia. Ezektől az extremeguard/invisible shield fóliáktól félek kicsit, a kijelző élményén sokat ronthatnak (iPad-re volt invisible shield-em, borzasztóan nézett ki egy év múlva, mikor levettem... narancsbőr, sárgulás, stb).
-
madgie
titán
Kapcsold ki a telefont előtte, akkor nem fogja vonzani a port.
Meg ugye a klasszikus fürdőszoba-trükk, meg ha van régi fólia, azzal is leszedheted a szöszöket az új felrakása előtt közvetlenül.
Utálok én is fóliát rakni, rengeteget buborékosan raktam fel, de ezt csak lassan, türelemmel lehet. No meg ha sz@r minőségű a fólia, akkor megette a fene az egészet (pl a bankkártya-simítás már megkarcolja).
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nálunk sajnos egy fólia felemelés - szöszkiszedés ideje alatt még háromszor annyi szösz-por-nyúlszőr kerülne alá... Pedig a telefonomon meg kéne már csinálni, egy olcsó gagyi fólia + szilikon hátsó tok kombinációt le kéne cserélni, itt is van a normális fólia már megvéve.
Csak a 2x5" már elég nagy felület, kell hozzá gyűjtenem a türelmet. 
-
jmakk
őstag
Madgie, Jusztt! Köszi a tippeket, berendelem és próbálkozom! Ha ötből nem sikerül, a hatodikat eladom Tayrolnak.

-
madgie
titán
Nefárasszámá

.: JuSzT :.: 99% bubimentes, két csík cellux kell hozzá, meg türelem. Rárakod a fóliát, ha szösz/por van az egyik csík cellux-szal felemeled a fóliát, a másikkal rányomsz a szöszre. Fólia vissza, ellenőrzés, ha szösz van, megint kiszed...
A szöszt/porszemet a bankkártya sem szedi ki.
szerk: ma raktam fel telefonra "nedves módszerrel" is, enyhén szappanos víz, ujjaidat bele (zsíros ujjlenyomatok miatt), fólia le, azokat újra nedvesített ujjal óvatosan átken, helyére tesz, bankkártyával óvatosan maradék víz/levegő kinyom. Ez rondább az elején (egy napig száradnia kell), de van olyan (telefon)fólia, amit csak így lehet jól felrakni.
-
törölt tag
-
madgie
titán
Jut eszembe, pár napja megjött ez az Oly-ra. Méretileg 100%-ban passzol, csillogni kicsit csillog, meg nem is lesz örök élet, de hát ezért rendeltem hatot

-
k1csi
senior tag
Nem önmagában a szenzorral van baj, egyszerűen olyan fényerővel olyan átfogásokat vállalnak amit ésszerű áron/méretben nem tudnak (legalábbis ma) megfelelő minőségben legyártani.
Szóval valamelyik paraméterből engedni kellett volna, csak gondolm a marketing nem engedte... -
k1csi
senior tag
Én egy Japán oldalt találtam.
Szóval jó ötlet a fényerős csúcskompakt, csak amikor min. 1 Fé-et kell rekeszelni, hogy kirajzolja a kb. 12.5 MP-t akkor sokat veszít a vonzerejéből...
És akkor a Szotyi az RX100-al meg 20 MP-es szenzorban utazik... (OK a szenzort egész jól le tudták gyártani).
Azaz lehet még mindig kell néhány év, hogy a csúcskompaktok is egy elég jó minőséget hozzanak (persze kinek mi elég...) -
törölt tag
Hasonló áron nézve és a konkurensek tudását is számításba véve, mennyit érhet egy új PL5 váz?
Nagyon ritkán van eladó. Ebayből csak minimálisan tudok kiindulni. Aki postáz itthonra, és nem kell vámolni, úgy számolva nagyjából 80-90 körülre jönne ki a váz, de ugye azon vagy nincs, vagy EU garancia van.
Tehát egy új fekete magyar garis PL5 váz mennyit ér?
-
kánon g1x márk tesztfotók az ir-en. nem tűnik túl acélosnak az obi...
-
Studi
veterán
válasz
csimpekve
üzenetére
Nagyjából ahogy jjeah mondja, kis kiegészítéssel: minden m43 AF-es objektív tökéletesen működik minden vázon, tehát van AF, blendevezérlés, stabisokban képstabi (itt régi Oly vázakon ki kell kapcsolni a vázba épített stabit, vagy ha az objektíven van kapcsoló, akkor azt is lekapcsolhatod). Ezen felül minden 4/3 rendszerű objektív is tökéletesen és teljeskörűen működik, annyi megjegyzéssel, hogy az eltérő AF rendszerek miatt az élességállítás kicsit lassabb.
Ezen felül szinte az összes objektívet fel lehet adapterezni az m43 vázakra, viszont ezeket elektromosan vezérelni nem tudja, ezért csak olyanokat érdemes rátenni, ahol az élességállítás, blendevezérlés megy manuálisan is. (pl: Canon EF obik blendevezérlés hiánya miatt nem túl jól használhatóak, de Canon FD, Minolta MD, régi M42 objektívek teljesen jók) -
jjeahh
nagyúr
válasz
csimpekve
üzenetére
mindenképp működik, az adapterezett 4/3-osokkal is, csak lassú tudtommal, más rendszerről átadaptált obikkal meg régi manuális üvegekkel viszont csak manuális fókusz van, ami szintén nem rossz de nem egy célozz-lőj kategória, mozgó témára nem ideális...tehát kb bármilyen obi feltekerhető m4/3-ra, rendes af-ed viszont csak natív üvegekkel lesz
-
törölt tag
válasz
Oly-Service
üzenetére

"Fizetési módok:
A termék házhozszállítása esetén az áruátvételkor történik a fizetés a kézbesítő futárnak készpénzben. Üzletünkben történő személyes átvételkor a számlát kiállító munkatársunknál történik a fizetés készpénzben vagy bankkártyával."
Én lenni vak
-
törölt tag
A mintaboltban van kártyás fizetési lehetőség?
Nem nagyon találok róla infót.szinte biztosra veszem hogy igen, de nem én fizetek.
-
schawo
titán
válasz
csimpekve
üzenetére
1 dolog biztos, minden kompatibilis mindennel.
Ezen belül viszont bármilyen kombináció összejöhet váz és objektív típusa alapján. Van stabilizált Pana váz és stabilizátor nélküli Pana objektív. Lehet, hogy Olympuson nem tudod bekapcsolni a Pana stabit az objektíven, van hogy igen, ez függ objektív és váz kombinációjától. Van, hogy stabis objektív esetén a vázba épített kikapcsol, van hogy dupla stabit kapsz, neked kell a vázban kikapcsolni a használható eredmény érdekében.
-
törölt tag
válasz
csimpekve
üzenetére
Nagyjából igaz, de alacsony záridőnél jól jön a stabi, mindegy milyen váz/obi páros.
Illetve az oly féle öttengelyes stabilizátor szerintem lekőrözi bármelyik teleobjektív belső stabiját, de azért egy ilyen tetsztre kíváncsi lennék. Mondjuk egy EM-5 pana 100-300 teszt, hogy a 300 végén melyik stabi a hatékonyabb.
-
csimpekve
tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Tehát a Panasonic vázon egy Olympus objektívvel sohasem lesz stabilizált, de élességet azért állít? Gondolom a stabilizálásnak csak hosszú zoomnál van értelme, tehát nagylátószögűnél lehet Panára Oly obit tenni, nagy zoomosból pedig nem érdemes a stabilizálás hiánya miatt. Jól gondolom?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
csimpekve
üzenetére
Szerencsétlen esetben be lehet kapcsolni mindkét stabit, de rosszabb a végeredmény mintha egyik sem működne. Az m4/3 bajonettes objektívek feltehetőek, adapterezve pedig minden olyan más objektív, ahol az élesség állítás és a rekeszvezérlés, meg a zoom vezérlés manuális, illetve elektronikus kapcsolattal a 4/3 rendszerű objektívek. Pl. a 35 mm macro elég költséghatékony 1:1 leképzést tud, de kicsi a munkatáv.
Más gyártók m4/3 objektívjeinek egy része teljesen manuális, tehát pont olyan mint egy adapterezett más objektív az adapterrel egybeépítve. Persze a mai technikai és gyártási színvonalon megépítve. De van pl. olyan Sigma objektív amit pont úgy vezérel a váz mint a saját objektívjeit. -
csimpekve
tag
Az objektívekkel kapcsolatban nem látok tisztán:
Vannak a Pana (Lumix) objektívek, amelyek stabilizátorosak, és vannak az Oly-k, amelyek nem, mert itt a gépben van szenzor stabilizálás. A két objektív típus viszont cserélhető (azonos bajonett). Na most, ha a Panára teszem az Oly obit, akkor az nem lesz stabilizált, fordítva pedig gondolom valamelyiket letiltja vagy akár választható, hogy melyik működjön (esetleg mindkettő?)? Illetve inkább az lett volna a kérdésem (lehet ezzel kellett volna kezdenem), hogy az m4/3 rendszerben az objektívek a két típus között mindenféle megkötés nélkül cserélhetők? És mi van a külső gyártók objektíveivel? Értem ez alatt csak az m4/3 obikat, a többit (ami adapterrel tehető csak fel) most hagyjuk, mert gondolom ez is eléggé összetett. -
Studi
veterán
-
HollyBoni
veterán
EVF-et ti mivel szoktátok törölni? Nem tudom csak GH1-en ilyen e, de még a lenspen szénceruza is láthatóan karcolja, alig csúszik rajta. Próbáltam már mindenféle finom kendőt de az összes ilyen.
(#44628) arn : Próbáltam azzal is, olyannal ami obin tökéletes, de itt nagyon nehezen csúszik rajta, és karcolja.
-
csimpekve
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm az ajánlatot, el is olvastam a tesztjét de az az igazság, hogy a G5 jobban bejön. A formája is jobban tetszik, talán jobb a fogása, van beépített vaku és nem utolsósorban evf is. Az LCD több irányban forgatható, és jobb felbontású, szóval számomra inkább a G5 a nyerő.
-
törölt tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Gondolom neki sem ma kell
Reggel még azt sem tudta az illető merre hány méter. Max akkor nem én segítek neki holnap.Veled beszéltem az előbb telefonon és hülyeségeket kérdeztem a kedvezménnyel kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ja, és emellé kapásból megkapod kedvezményesen 60e ft ért a 45 1.8/objektívet.
Eladod a kitobjektívet 25.000 ft ért bontatlanul, és a végösszeg: 162.500 ft és vanEgy nagyon jó szenzoros géped, elég jó belsővel.
Egy teleobjektíved amire olcsón tudsz AF makrót venni amit már mutattak előttem.
Egy ár/értékben verhetetlen fényerős portréobjektíved.
3 év garanciád.
Hátizsákod ami nagyjából 10.000ft újonnan.
15% kedvezményed 1 évig mindenre.(ezzel elég sok jó dolog is jön még. Kaució mentes bérlés pl.) -
-
zolka78
senior tag
Régen a százas papírpénzt kilónak, az ezres papírt meg rugónak hívták szlengesen. Ma meg már csak a "rugó" maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Bittorrent topik
- Suzuki topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD FX
- Formula-1
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4577
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)