Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Az egésznek van egy olyan hangulata mintha baromira fájt volna a tesztelőnek hogy egy ilyen szutyok gépet kell a kezébe venni, no de hát a meló az meló..
Olyannyira csak le akarta tudni az egészet, hogy vannak benne korábbi tesztekből átmásolt részek is amiket láthatóan úgy került át, hogy azt még csak el se olvasta, mert kicsit üti az utána következő pár mondat.
Vicces az is, hogy a tesztben 3x 3 külön helyen amiatt fakad ki látványosan, hogy a manuális iso tárcsára már nem fért ki az iso51.200! Normál esetben így csak iso25.600-is van skálázva a tárcsa.
Borzasztó csak belegondolni is, mi van hirtelen kell az az iso51.200 akkor mehetek menübe turkálni?? Hát micsoda egy ergonómiai hulladék ez??
Aztán a végköveztetésben azért megfutja a kötelező köröket megdicséri a gépet, de azt is úgy teszi, mintha azt akarná éreztetni, hogy ugyan ő bottal se piszkálná meg ezt a "kompaktot", de a retró örült (hülyéknek) biztos be fog jönni.

-
Tulku
veterán
Egy konKURRENS internetes tesztmagazin tesztjének végső következtetéséből ollóztam:
"Az X-T1 sajnos kicsit zsúfolt és így némely téren kényelmetlen kompakt lett, ahelyett, hogy használhatóságában, ergonómiájában is hirdetné, amit minden más téren hirdet: az igényességet."

No lehet velem van a hiba, de sem a félkövér részt, sem a többi információt nem értem.
Tudom, nem kéne olvasnom őtet...
-
ezisjo
tag
válasz
schawo
üzenetére
Csak óvatosan azzal a 14/2,5-el. A mai napon lőttem vele "teszt" képeket. Összehasonlítottam a mZD14-42 II.R változattal. 14mm-en mindkettő, 3,5-re lerekeszelve. Hát a Zuiko kevésbé taknyol széleken és kontrasztosabb. Vakunál is ugyanaz a helyzet. Viszont van 1 FE előny, ami sok embernek fontos.
(Elnézést! Nem akarok illúzióromboló lenni a legjobb ár/érték arányú obival szemben. Illetve nem akarok úgy járni mint múltkor, amikor elmondtam a véleményem a Pana 14-42-ről és majdnem meg lettem kövezve. De még mindíg az a véleményem, hogy a legtöbb gyártó vehetne tréninget a Zuikotól.)
-
hegyimorc
senior tag

-
TayRol
nagyúr
jó áron vettem (magam részére), de az EM10 piszkálja a csőrőm. ha el tudom adni akkor váltok, ha nem, akkor megtartom (előtte egy hétig volt nálam egy EPL5, nagyon megtetszett), lesz később is EM10. kb. ennyi a sztori.
ja, meg vettem hozzá egy 2.8-as 17-est is, feketében.

-
|AP|
veterán
nem tudom a Panának milyen tervei vannak a GF sorozattal, de szerintem addig csúfítják, amíg a végén simán ki lehet vezetni... ezt például ki fogja megvenni?

-
Lassú Víz
addikt
Csak azt tudom, hogy maradt a 14-54 mert nem telik rá.

Meg, hogy hamarabb vennék a meglévő obik mellé egy 75-öst mint 12-40-est.Az "ingyen elvihető képalkotást nem befolyásoló frontlencsesérült" 50-200 példányoktól eltekintve azt hiszem a kereslet nagyobb mint a kínálat.
-
need
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
ha a 12-40 pro tudod mennyi.. szerintem ez 500 fölé fogják pozicionálni.. az tuti..!
mondjuk újba biztos hogy nem venném meg az 50-200-at!
DE HA..
az év vége felé valaki úgy gondolja majd hogy eladja 50-200 swd-t és rá tudnék csapni
na az lenne csak az igazán jó dolog..! -
need
addikt
válasz
Oly-Service
üzenetére
mihelyt 1 kicsit jobban süt a nap és megyünk a birtokra már megyek is kibérelni mert fúrja az oldalamat hogy milyen objektív..

-
need
addikt
válasz
scarabaeus
üzenetére
hát eddig még csak a "fuji x100 jobban kéne" volt..
-
TayRol
nagyúr
válasz
scarabaeus
üzenetére
várjál, majd délután jönnek azok az arcok.
-
zool1
őstag
-
FEDman
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
... és még az X100s f/2-re sírnak páran, hogy lágy lenne nyitva? Akkor ez mi?
(Mondjuk, az én kritériumaim alapján a büszkén vállalható kategória mindkettő. X100s képet meg azért nem tudok linkelni, mert ez a rohadék leszedte a céges oldalunkat, mert szerintük az unlimited hosting packet kereteibe nem fér bele, ha olyan tartalmakat tartok az oldalon, amiket csak fórumokon illetve mailben küldve linkelek.) -
need
addikt
-
|AP|
veterán
ha lenne GM1-em, és a Pana14, Leica15 és Oly17 trióból választhatnék Schawo feltételeivel, akkor én a 17-et választanám.
Nagylátónak ott lenne a 12-32 kitobi, viszont lenne egy jó építési minőségű, általános látószögű, fényerős obim is, ami irdatlanul jól néz ki a GM1-en
Ráadásul erre a 15-ösre korábban 1000euro körüli árat olvastam, ami azért elég esélytelenné teszi még a 17-essel szemben is, ha nem áll fent a korábban említett "ingyen elvihetem" helyzet

-
Studi
veterán
válasz
schawo
üzenetére
De hát akkor a 17-es is túl tág kell, hogy legyen!

Nem egy kategória a 14-es és a 15-ös Pana. Látószögben a legkisebb a különbség, ezért nem értjük, hogy ez alapján "választanál". Fényerőben már határozottabb a különbség, várhatóan képminőségben is jóval jobb lesz a 15-ös, cserébe sokkal drágább. Teljesen érthető, ha a 14-es mellett teszed le a voksod, mert ár/érték arányban (főleg a nagy használt piacának köszönhetően) egyelőre biztos, hogy sokkal jobb lesz, de ezt a gyújtótávolság közötti különbséggel magyarázni kicsit tévútnak tűnik.
-
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
De valószínűleg az én gondolatmenetem idióta. annyira hiányolok egy nagylátót a rendszeremből, hogy mindenhol azt keresem. Ez itt a gebasz. Saját problémámat vetítem a rendszerre. Kell vennem egy 14-est, és máris tisztábban látom a felhozatalt, és nem írkálok ennyi hüyeséget

(#42545) FEDman
Még egyszer, immáron harmadszor is mondom, hogy nincs szükség rá. Én nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem létezik.
Aki meg 15-össel orrot akar protrézni, annak úgy kell. Szegény csaj. Akkora lett a frinyója, mint a Big Ben.
-
arn
félisten
Szvsz dragabb lesz, a 17es sem olcso az optikai minoseget tekintve. Kezdem azt hinni, hogy az olcso 14es, 20as, 45os tevedes volt az arazast illetoen.

Szepek ezek az uj fixek, de nagyon elborult arban vannak - a korai olcso fixek teszik vonzova a dolgot, ha azokat kivennenk, eleg cudar lenne a helyzet.
-
FEDman
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Ne röhögtess már, nézted már a linkelt oldalon a 15/1,7-el készült képeket?
Erre azért én nem mondanám, hogy nincs mélységélesség. Persze nem olyan, mint egy telénél, de arra pont elég hogy térben kicsit kiemelje az alanyt.
És pont az enyhe nagylátónál számít sokat a minél jobb fényerő, mert itt a látószög jellegéből adódóan kell e nyers teljesítmény ahhoz, hogy kicsit "3D-be" tudd tenni az alanyodat.
-
FEDman
addikt
válasz
schawo
üzenetére
Most akkor van bokeh, vagy épp ellenkezőleg és a 15-ösnél is tök felesleges az f1,7 mert azt is úgyis rekeszelni kell, hogy legyen mélységélességed?

Mintha előre megideologizálnád, hogy miért lesz jó neked továbbra is a 14-es..

De teljesen felesleges ezen görcsölnöd, mivel az új kis 15-ös árban többszöröse lesz a 14/2,5-nek, így az általad felvázolt ingyé melyiket választanám a kettő közül című történet még elméletben is egy igen elrugaszkodott gondolat.A 14-es továbbra is a legjobb ár/értékű cucc lesz a kategóriában, a 15 meg valószínű megmarad majd egy méregdrága különlegességnek.
-
FEDman
addikt
A GM1 ezzel a 15-össel eszméletlenül dögös minőségi kis cucc lesz!

Ezen felül a végletekig miniatürizált váz kezelésének is nagyon jót fog tenni az a rekeszgyűrű.No persze, ha ezt a kis Leicát is olyan hangulatban árazzák, mint a Nocticront, akkor ennek ellenére se lesz egy tömegtermék.

-
.mf
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Rémlik valami újítás, új fícsör a hosszú-expóval kapcsolatban, de most nem ugrik be.
Így ránézésre azt tippelném, hogy a házak megmaradtak sötétnek, és az ablak által bevilágított rész sem lett zavaróan túlexponált, miközben a háttérben a csillagok szép hosszú csíkot húznak (pár perces expo?). Máskülönben ehhez kéne egy hosszú expo a háttérre, és egy rövidebb az előtérre.
-
MLaca
őstag
válasz
madgie
üzenetére
a fenti fotó egyetlen expo, ami valójában 190 darab 3,25 mp-esből áll. ezeket a gép maga rakta rétegbe! a fotó 3 képből áll: 1 black frame, az égbolt stack-je és a fotó aljából, ahol az ablak világít
photoshop in da box .D közben élőképen látni, ahogy szemed előtt jönnek létre a csillagsávok.
ja, és néztem 15, 30, 60 mp-es expókat fenthagyott lencsevédővel: nincs zaj kikapcsolt szűrés mellett sem, azaz 60 mp is fekete, mint az éj! (nem látható a zajosodás). -
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Kicsit tanácstalanul állok a 15/1,7 előtt. Nagy látónak nem elég nagylátó, kicsinek nem elég kicsi, olcsó biztos nem lesz, fényerősnek fényerős, de ennyi. Inkább venném még mindig a 14/2,5-t. Ha egymás mellé leraknák a kettőt és válasszak, vihetem ingyen, de nem adhatom el, akkor a 14/2,5-t vinném.
-
HollyBoni
veterán
Én eddig jó sokat szívtam HDR progikkal, sosem találtam elég jót, túl sok + lépést hozzáadott az utómunkához. Ez a legegegyszerűbb, leggyorsabb, és még a végeredmény is jobb mint amit a legtöbb HDR progi tud.
-
HollyBoni
veterán
Nem tudom csak nekem újdonság e ez a Lightroom Photoshop 32 bit dolog, gondoltam megosztom. Sokkal jobb mint akármelyik HDR progi amit eddig használtam.
-
jjeahh
nagyúr
"Szerintem mostanában megjelent pár izgi obi az MFT-hez.."
sztem meg semmilyen más rendszerre nincs ennyi izgi obi, csak ne lennék ilyen csöves...

schawo: na rájöttem villant, csak én vagyok idióta ehhez
tényleg lövésem sincs a vakukról, a kis metz-et is csak párszor használtam plafonra irányítva...most viszont, hogy lett ND-m változni fog a dolog, árnyékok derítésére jó lesz gondolom derítőlap helyett, mert az nem valami praktikus, ritkán viszem magammal... 
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A kézikönyv szerint TTL módban működik a 24-es. Viszont akkor feltűnő elővillanásokat kell látnod a fővillantás előtt pár tizedmásodperccel.
Egyébként sikerült beállítanom a PL1-et remote vezérlésre, tökéletesen működik a 48-asom TTL slave módban. Működik a csatorna és csoportvezérlés is. Még veszek egy másik Metz RC vakut is, mert relatíve nagy méretű (60cm küröli) tárgyakról kell tárgyfotókat csinálnom, és kell a másik oldalról is derítés.
(#42509) ati3x
LEgyen végig 1.8, ekkora méretben?
Szerintem inkább 0.95. Csak hát a gyártók szarnak az igényeimre
Azért nagy szerencsénk, hogy egyszerre két rendszerszintű gyártó szórja a rendszerbe a jobbnál jobb objektíveket. Ezt semilyen másik rendszer nem mondhatja el magáról.
-
ati3x
senior tag
Szemre alig nagyobb mint a 45-ös.. Ja setét.. Mér mit vártok? LEgyen végig 1.8, ekkora méretben? Szerintem kul. Egy 12-32 meg egy ilyen, nomeg 25/1.8, és a már meglévő 45/1.8 Esetleg még egy sigma 60/2.8. és fullos is lenne a szet..
Szerintem mostanában megjelent pár izgi obi az MFT-hez.. (12-32, 14-42 pankáka, meg a 25/1.8) -
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére

schawo: ja, még a 24-es is kényelmetlenül nagy a kis oly-n

akkor ezt nem értem...a kis metzen nincs semmilyen beállítási lehetőség, csak bekapcs-kikapcs, a vázon meg gondolom ugyanaz mint nálad: villantás módja (vörös szem, második redőnyre stb.), és villantás ereje állítható...ez utóbbit mindig állítanom is kell, mert sosem akkorát villan, mint amekkorát kéne..a vaku tuti oly-hoz való, esetleg van valami más beállítás a menüben elásva amiről nem tudok? valamit félreértettem? esetleg lehet hibás a vakupapucs?
ez így elég gáz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Linux felhasználók OFF topikja
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sztem nem, de nem is figyeltem..mindjárt kipróbálom