Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz arn #30597 üzenetére

Ezt én szenzor méretétől teljesen függetlenül írtam. És amúgy én is a GX7 méretű EVF-es váz + fix obi párti vagyok. Amit próbálok mondani, hogy ha működés szempontból lassan eljutunk oda, hogy minden téren felveszi a versenyt egy mirrorless egy DSLR-rel (még nem tartunk itt, de nagyon efelé haladunk) akkor annak a jellemzően DSLR vásárlónak, akinél a méret jellemzően nem szempont, csak teljesítmény, na annak is komoly alternatíva lesz egy nagyobb mirrorless váz.

Ami a szenzor méretét illeti, ez csak ár és teljesítmény kérdése. Kisebb szenzorral egy D300s, egy 7D is alulról nyaldossa az "olcsóbb" FF DSLR-eket árát és mégis sokan megveszik, mert azért nem ugyanaz a kettő. Persze vannak határok, nem lehet akármit akármilyen áron eladni. De ezt a piac azért úgyis valamennyire beszabályozza.
    Például az mFT vázak jellemzően durván magas áron indítanak, de aztán az amúgy nagyon rövid életciklusuk végén meglepő áresésen mennek keresztül. Na ez az a jelenség ami pl. az FF DSLR-ekre nemigen jellemző.

Ami az EVF kontra OVF kérdést illeti, a jobb DSLR-ek keresőjének természetességét én is jobban szeretem, de az azért az éremnek csak az egyik oldala.
    Én például esősorban azért váltottam tükrösről, mert nagyon megtetszett, hogy a Panasonic a DSLR-ekhez közeli sebességet tudta ötvözni a kontraszt AF pontosságával. Egy DSLR viszont OVF mellett nehezen összeegyeztethető a kontraszt AF-fel. Ezen felül az is tetszik, hogy tükör nélkül bizonyos obik kisebbek lehetnek és tetszik, hogy a kereső helyzete sem fix és így egy GX7-hez hasonló nagyon kompakt vázba is elfér a sarokban akár dönthető formában is. :)

Azaz nem rosszabb, vagy jobb egyik a másiknál, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és teljesen egyén függő, hogy ki melyik mellé teszi le a voksát.
    Én például úgy vagyok vele, hogy bár az OVF természetességét én is jobban szeretem, de mivel a fent is említett előnyökről meg nem akarok lemondani, így mégis végeredményben az EVF-et választom.

Új hozzászólás Aktív témák