Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Ezt én szenzor méretétől teljesen függetlenül írtam. És amúgy én is a GX7 méretű EVF-es váz + fix obi párti vagyok. Amit próbálok mondani, hogy ha működés szempontból lassan eljutunk oda, hogy minden téren felveszi a versenyt egy mirrorless egy DSLR-rel (még nem tartunk itt, de nagyon efelé haladunk) akkor annak a jellemzően DSLR vásárlónak, akinél a méret jellemzően nem szempont, csak teljesítmény, na annak is komoly alternatíva lesz egy nagyobb mirrorless váz.
Ami a szenzor méretét illeti, ez csak ár és teljesítmény kérdése. Kisebb szenzorral egy D300s, egy 7D is alulról nyaldossa az "olcsóbb" FF DSLR-eket árát és mégis sokan megveszik, mert azért nem ugyanaz a kettő. Persze vannak határok, nem lehet akármit akármilyen áron eladni. De ezt a piac azért úgyis valamennyire beszabályozza.
Például az mFT vázak jellemzően durván magas áron indítanak, de aztán az amúgy nagyon rövid életciklusuk végén meglepő áresésen mennek keresztül. Na ez az a jelenség ami pl. az FF DSLR-ekre nemigen jellemző.Ami az EVF kontra OVF kérdést illeti, a jobb DSLR-ek keresőjének természetességét én is jobban szeretem, de az azért az éremnek csak az egyik oldala.
Én például esősorban azért váltottam tükrösről, mert nagyon megtetszett, hogy a Panasonic a DSLR-ekhez közeli sebességet tudta ötvözni a kontraszt AF pontosságával. Egy DSLR viszont OVF mellett nehezen összeegyeztethető a kontraszt AF-fel. Ezen felül az is tetszik, hogy tükör nélkül bizonyos obik kisebbek lehetnek és tetszik, hogy a kereső helyzete sem fix és így egy GX7-hez hasonló nagyon kompakt vázba is elfér a sarokban akár dönthető formában is.
Azaz nem rosszabb, vagy jobb egyik a másiknál, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és teljesen egyén függő, hogy ki melyik mellé teszi le a voksát.
Én például úgy vagyok vele, hogy bár az OVF természetességét én is jobban szeretem, de mivel a fent is említett előnyökről meg nem akarok lemondani, így mégis végeredményben az EVF-et választom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony G 24-105 f/4 & Sigma 50mm f/1.4 Art (SONY E)
- Samsung NX5 MILC váz objektívvel szettben vagy külön eladó
- Sony A7 IV váz + ajándék cage & akkuk (3 év gari, 2500 expó)
- Nikon D5600 kitobjektívvel és egyéb tartozékokkal
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G1a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest