Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz MrChris #100714 üzenetére

Lightroomban milyen profil van beállítva? Az alap Adobe Color vagy a kamera saját profilja?

Lehet befizetem magam újra a Lightroomra (14 napig van visszatérítés), Capture One meg 30 napos trialt ad. Tesztelgetnem kellene őket fej-fej mellett és akkor rakok be példákat.

A Capture One-nal az még a bajom, hogy nem csak (számomra*) szar színeket hoz ki alapból, amin aztán sokat kell gyurmázni, hanem valahogy görbézés közben is "fura" minden. Az RGB és a Luma görbét tandemben kell használnom és oda-vissza váltani közöttük, hogy kb jó legyen. Maga a szoftver láthatóan jóval többet tud a Lightroomnál (főleg a simánál), de ezt muszáj is igénybe venni. Egy korábbi (még Windowsos) 30 napos trial periódus alatt dolgoztam fel egy komplett nyaralás Capture One-ban és azon kaptam magam, hogy minden fotón 1,5-2x annyi időt pöcsölök, pedig semmi extrát nem csináltam: Görbéztem, kihúztam a perspektívát, HSL és kész, csak éppen sokkal többet matattam a csúszkákon. Pedig a Capture One HSL eszköze az valami mennyei, azt azért elismerem!

Cserébe a Lightroomban meg zseniális az alanyt Ai alapon felismerő maszkolás, ez portrénál/modellfotónál elképesztően sokat gyorsít a munkán.

*=Fenntartom azt, hogy talán másnak meg pont ezek tetszenek jobban, ez ilyen ízlés kérdése, nekem a C1 színei döglöttek, húzásra meg gyorsan átesnek a ló túloldalára és mintha lenne valami megmagyarázhatatlan, nekem nem tetsző tint minden fotón.

Új hozzászólás Aktív témák