Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Szerintem nem eri meg.
Napi 5-6 dollart tudnal kicsavarni belole, viszont felmillio kornyeken el tudnad adni.
En az utobbit racionalisabb dontesnek tartom. -
w73istvan
csendes tag
Valaki találkozott már az alábbi problémával. Éjfélkor leállt ezzel az üzenettel és ha indítom a minert, akkor folyamatosan ezt dobálja.
Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam hozzá segítséget.pool eu1.ethermine.org failed to resolve host address
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Van egy régi, nem használt rigem. 5 db Asus RX 470 4GB (ROG Strix, ha jól emlékszem 2 Samsung, 3 Hynix memóriás), H110-es alaplap, szervertáp.
2019 óta nem nagyon tudtam vele foglalkozni (gyerek, költözés, felújítás), akinek odaadtam, az meg nem bírta a hangját (idén egyszer bekapcsolta RavenCoint bányászni).
Van ennek piaca? Mennyiért tudnám eladni egyben? Vagy érdemesebb visszarakni a GPU-kra a gyári BIOS-t és eladni őket egyenként? (Dobozaik elvileg megvannak valahol).
A mosókonyhában nem jönne rosszul a fűtés, de tényleg nincs időm foglalkozni vele, naponta figyelni a termelést, szórakozni a beállításokkal. Ezért is lenne jobb egyben eladni.
Mit tanácsoltok?
-
Frozen
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
szerintem ők maguk sem tudják ,és ami befolyásoló tényező lehet az a háttér-munkálatok,hogy is haladnak vele ennek függvényében fogják eltolni.De már így is annyira elment a diff ,hogy alig jön valami gyér mennyiség, ha marad ez az árfolyam és még 1 évig mondjuk húzodik annyira kevés eth- fog kijönni a bányából hogy nagyon és a poolok is egyre drasztikusabb árakon utalgatnak. (ergo én arra következtetetk ha esetleg tolodik is lassan meg fog szünni,hogy gyors kiveszem és átrakom másba mert most jó az árfolyam példa)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
a február+4hónap ki is adja a júniust.
De sztem már a kutya se hisz nekik.

4. We think ~4 months is a generous timeframe from having the code done to seeing the merge on mainnet.
5. We think there's a chance this can happy by February (obviously, still a lot of unknowns!), so we decided to set the bomb based on that.
4. We think ~4 months is a generous timeframe from having the code done to seeing the merge on mainnet.
5. We think there's a chance this can happy by February (obviously, still a lot of unknowns!), so we decided to set the bomb based on that. -
llacee
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Én vettem aliról zenzino 12,8-as padokat, ugyazt tudja, mint a gelid csak harmada áron.Minden méretből vettem 0,5-3mm ig és összesen volt 8500ft
Franciaországból a szállítás 2hét volt, dpd hozta
Itt ph-n az épített vízhűtés topicban ajánlotta egy kolléga és tényleg jók, bár én nem 3090-en használtam. -
Dare2Live
félisten
válasz
kenwood
üzenetére
2hete még májusra akarták tolni a diff bombot, most meg már júniusra....

más: t-rexnek kellett egy restart. Ez pillanatrnyilag a bat első vga a 3080LHR második a 307em
t-rex.exe -a ethash -o stratum+ssl://eu1.ethermine.org:5555 -u tárcacíme -p x -w Rig0 --lhr-tune 4,03080 LHR mem +1200n így úgy hogy monitornak is rá van dugva 20perc után 68MH 230wattból. Majd faragok rajta. A mem junc temp 60%os venti mellett elképesztően jó 78-80Cn fluktuál.
3070 így hogy nem monitor 62.3at megy.
-
ffodi
veterán
válasz
dvd_R+
üzenetére
Igen, elég.
Esetedben első körben csak a hátoldalon cserélném (és csak a RAM-okon), valamint az említett fixet csinálnám meg. Legrosszabb esetben 2-2 (vagy 4-4) méretre szabott lap megy a kukába, ha újra szét kell szedned.
A lapok helyes megválasztását pedig tudod ellenőrizni azzal, hogy félig összeszereled, félig meghúzod a csavarokat és megnézed, hogy benyomódtak -e. A helyes vastagság fontos, mert pl. a legtöbb kártya esetén a GPU-ra és a körülötte lévő RAM-okra ugyan az a felület fekszik fel, így ha túl vékony, akkor a GPU-n fekszik fel a blokk, ha túl vastag, akkor pedig a GPU túl messze lesz (a TuF-nál ugye ez pont nem igaz
). -
dvd_R+
őstag
Köszi az infot

Tehát akkor 12,8W/mk bőven elég ? nem szükséges a 15
Illetve pont ez a bajom, hogy találtam 3 részletes leírást képekkel, sőt még videóval is
van aki 1,5mm padokat tett a ram chipekre mosfetekre 2mm stb
van aki 2mm tett a ramokra és van olyan is aki a backplate mögött 3mm
de konkrét végeredény nincs írva csak az egyiknél és ott az, hogy 2 fokkal lett jobb
de ja végülis a 2 és 3mm paddal kell "játszani"
-
ffodi
veterán
-
demmer123
őstag
Kb Februárig lehet akkor eth bányászni? Mindenki mást mond, valaki májust, júniust stb most akkor mi az igaz?
-
ffodi
veterán
válasz
szabeska
üzenetére
A 3080 TuF-nál a gyári lapokkal általában nincs gond. A probléma azzal van, hogy a RAM-okon és a VRM FET-jeinek egy részén egy különálló hőcsöves borda van, és a hőátadó felület ezen borda, valamint a "nagy hűtőborda" között túl kicsi, egész pontosan csak egy kis részen van hővezető lap. Ha ezt kijavítod, kapásból -10 °C minimum.
Saját tapasztalatok pár kártyánál.

dvd_R+:
A 3090 TuF-nál kb. ugyan ez a helyzet, annyi különbséggel, hogy ott a kártya hátoldalán is érdemes cserélni (3080-nál nem, mert ott nincsenek RAM IC-k), a RAM-okon legalábbis. A 3090-ek hátuljára általában 2 mm-es vagy 3 mm-es lap kell, TuF 3090-em sajnos nincs, szóval konkrét méretet ehhez nem tudok mondani, így vagy szedd szét és mérd meg, vagy rendelj mindkettőt, és tuti jó lesz.Egyébként egy 12,8 W/mK-es és egy 15 W/mK-es lap között a különbség kb. homeopátiás, a lényeg azon van, hogy a gyári cseréje után sokszor azért van nagy difi, mert azok ennek kb. a tizedét tudják. Ha kérdés melyiket érdemes, akkor azt, amelyik puhább (Gelid extreme puhább, mint az ultimate).
-
szabeska
addikt
válasz
dvd_R+
üzenetére
Nekem is vadasznom kellett 3080 tufhoz infokat, redditen is volt tobbfele vastagsag stb, vegul magamnak kellett kitapasztalnom a megfelot. Eloszor valami nem volt jo, ugyanolyan lett a hofok, aztan masodszorra kb 8 fokkal lett kevesebb, de van akinel 15-20 javulas volt, szoval reszemrol ez zsakbamacska, sok mindentol fugghet a vegeredmeny, eleg egy padot tul vastagra szabni/ osszenyomni kicsit, es mar mashogy all a kartyan a huto -> nincs javulas. Google segithet, en ennyit tudok mondani
-
Dare2Live
félisten
Aki T-REXet használ LHR és nem LHR kombóval bedobná a bat fileja tartalmát? vmit vesszőt akármit elszúrok.
-
dvd_R+
őstag
válasz
szabeska
üzenetére
Oké hogy, gelid de hány wmk ? 14? 15 ? hány mm vastag?
van e konkrét tapasztalat, hogy mennyivel lett jobb ?neten találni mindent asus tuf 3090 tt padozassal kapcsolatban
3 különbő cikk 3 különbőz vastagságu tt pad de csak az egyik osztja meg az eredményeit, miszerint 2fokot javult összesen neki .. igaz ő 12,8 wmk padot használt..és mivel mindenfélét írnak, úgy voltam beírok ide hátha valaki használ ilyen TUF 3090-et és megosztja a tapasztalatait ha padozta

-
KYZRR
őstag
5600XT-hez van esetleg valakinek moddolt BIOS-a Sapphire Pulse kártyákhoz?

Nem akarom a Mech BIOSt rátenni, mert összek@rja a fogyasztás kijelzését...

-
kenwood
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Az oke,de a 80 fokot ugy tartjak jatekokban, hogy kozben a gpu megy csutkan,mig banyaszatnal a memoria van a kozeppontban,amit nem is tudsz hive alatt monitorozni.
Mivel a gpu nem kap nagy terhelest, itt az van,hogy oylan forro a memoria,hogy befuti a gput is.
Mondjuk valszeg mar reg visszahozta az arat,szoval nem dolsz a kardodba,ha holnap elfustol mindketto. -
kenwood
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Ar-ertek aranyban nyilvan a Polarisok a kiralyok. Az aram senkit nem erdekel 5ks eth arnal.
Ami az 5600 mellett szol : tobb mhs fer el ugyanakkora rigben,kisebb hotermeles,ami nyaron kritikus tud lenni.
Amelyik kartyadnal 74-75 fok a gpu, ott a memoria valahol a throttling limit kornyeken,100+ fokon kuzd az eleteert.
Ez meg egy fiatal garis kartyanal is kockazatos,nemhogy egy olyannal,ami mar lehet, hogy 3-4 eve banyaszik.Nekem volt 7 db. 5600.
3-4 gond nelkul ment 930-as memoval, a tobbi az random crashelt 1-7 naponta, meg 900 alatt is. Azokkal a kethetes miner uptime is alom kategoria volt.Mondjuk sokan azt mondjak,hogy le kell szarni a crasheket,ha nem 1-2 orankent van, heti par darab belefer. Geptol fuggoen par perc kieses az egesz.
Engem idegesitett,kerestem a megoldast,de nem lett meg.UI: latom,kitakartad a private ip-t.
Fo a biztonsag
Tippelhetek ?
192.168.0 az elso 3 octet ?
-
llacee
őstag
válasz
szabeska
üzenetére
Na akkor lehet átállok én is, mert egy hete pendingben vagyok, várom, hogy 80ra menjen a gwei.
Viszont ha átállítom a gépeket az új poolra és btc-re akkor a régi eth-s ethermine cimet otthagyhatom magára, majd kiutalja, ha betalál a limit, vagy ne hagyjam ott?
Ti visszaváltjátok eth-ra vagy marad btc-ben? -
-
sakto
őstag
Hali mindenki!
Létezik olyan hogy ETH-t túrok és BTC-ben fizet ki? -
llacee
őstag
Ezt láttátok már? [link]
Ethermine ETH2 staking pool -
Tegnap hajnalban léptem hosszú évek után a nanopoolról, eléggé unfair lett a szememben ezzel a napi meg heti limit emelgetéssel, a 0.6-os ingyenes limit meg vicc kategória egyenesen.
Átmentem 2minersre btc-ben való kifizetés választásával.
Egyelőre sokkal stabilabbnak tűnik a cucc, éjjel 2-3 óta megy és ezalatt 0 stale 0 reject, ez nanopoolon lehetetlen volt. -
-
-
Frozen
addikt
3080 boxal túr valaki?
-
Attix82
addikt
Nah ne viccelj
Teljesen más VGAról beszélsz. -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
TUF 3090-es kártya padozással kapcsolatban szeretnék kis helpet kérni
Milyen padot (márka, w/mk, vastagság) kellene hozzá ?
vannak e tapasztalatok az ajánlott pad utáni eredményekről ?
-
Berki és egyéb celebek kibeszélése nem ezen topik témája.
-
Kiskokó
veterán
On
Binance
Mi ez a nagy rémület, hogy a Binancen nincs kiutalás ? Pláne, hogy nem is igaz.Vagy Magyarországon / EU-ban nem látnak túl a SEPA utaláson?
Mert az oké, hogy ki/be utalni nem lehet SEPA-val. Kiutalni is csak VISA-ra enged ez OK.De az hogy NEM lehet kiutalni az hazugság!
Mezei Swift USD kiutalás 2-3 napon belül simán megérkezik a mai napig is.
-
krepp
tag
LHRes kártyán, T-rex-el, windows alatt,
ez a kapcsoló hozott nekem kicsit több mint 1 MH/s-t, és a termelés fluktuáció is kisebb lett.
--cpu-priority 5 -
shteer
titán
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Volt még a Z+ időkben. Balázs azóta felnőtt - néha rossz szerepet játszik (mert valakinek azt is kell) a reggeli műsorban de emberileg abszolút a helyen van a tag. Főleg mióta családja van. A road-show-kon is jól bánik a közönséggel, gyerekekkel és rengeteg jó ügyet vitt előre és sok hátrányos helyzetű honfitársának szereztek támogatást a kollégáival.
-
Tú dá mún van srácok

-
Kiskokó
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Nem követem annyira, TVt is alig nézek csak a comedy alváshoz.
Nem ismerem, de ritka hogy valaki szimpatikus legyen. Vannak tőle százeszerszer tirpákabb emberek a közmédiába.
(Amúgy személyes tapasztalat vagy csak vélemény mint az enyém?Igaz én nem konkrét dolgokat állítok, csak hogy szimpatikus.) -
kenwood
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Azert ez eleg sokat elmond magyarorszagrol.
Ennek a muveletlen tahonak mar nem Chrudinak Alajossal, Deri Janossal, Vamos Miklossal, Kudlik Juliaval, Antal Imrevel. vagy Kepes Andrassal kell vesenyeznie.
Olyan mezonyben ,ahol Nadai Anikok meg Liptai Claudiak vannak, siman a vakok kozt a felszemukent is be tudsz futni
-
Kiskokó
veterán
[link]
Talán egyetlen normális ember akit bírok a közmédiából. Tudtam rég , hogy kriptozik de ez az interjú friss.
Mondjuk 5-6 év háttérrel meg, ahogy benne van ahhoz képest ciki, hogy nem tudta Vitalik nevét.. meg azért a Revolute-os kripto vételt se éljenezném ennyire. Max az elterjedésben van szerepe, de ugye aki ért a kriptohoz az tudja, hogy azt nem a revoluton vesszük. -
Pietrosz
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Próbáld ezt [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz
üzenetére
Dobozból kivéve gond nélkül. Volt akinél waterforcenal. Jahogy a pad nem is érintkezett rendesen.
@Danielong Az nagyon masszív javulás.
@koko52 Inkább örülnöd kéne a magas gasnak. Amennyivel te túrsz 1-2nap alatt kitermeli a magas gas a kiutalás költségét.
Amúgy tényleg indulhatna már a sírás, hogy magas a gas....

-
T0mBd1gg3R
veterán
Több év után rendszert raktam.
Újratettem a Nicehash-t is. Meglepődve tapasztalom, hogy az eddigi 21-22 darab helyett csak 10 algoritmus közül választhatok, pl Phoenix miner sincs, eddig mindig az ment. Főleg NBminert látok meg Excavatort és lolminert.
Ez így ok, használjam ezeket? -
2018
senior tag
Valaki csinálja itt már azt, hogy 2minerst beállítja hogy az eth-t váltsák át neki pl btcbe és úgy menjen el binance walletre? Ezen gondolkodok. A 0,2 dolcsis kiutalás viccesen sokkal kevesebb, mint amennyivel kevesebb eth-t kapok mert lenyúlja a pool. Azon gondolkodom btcbe menjen az összes kibányászott eth , ameddig csk megy az eth bánya, addig is remélhetőleg még hízik a pénzem, nem venném ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- VR topik
- Gitáros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Franciaországból a szállítás 2hét volt, dpd hozta

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)