Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Próbáltad esetleg linux alatt? Vagy esetleg magadnak build-elni?
Én linux-on magamnak build-eltem. Fura módon nem készül hivatalos zen3 verzió ilyenkor. Nem tudom a letölthető bináris mi alapján jött létre.
Viszont a benchmark szerint 3-5%-al gyorsabb a saját verzió. Tudom ez szinte semmi inkább csak érdekes a dolog. -
-
-Gabesz-
senior tag
-
Frozen
addikt
válasz
rumkola
üzenetére
ahoz képest ,hogy a 3080 strix nálam 100,5mh körül kapar 78 fokos memmel kb 225w ból ehez képest elég messze van az lhr nem csak 10% a lemaradás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Koxx
CPU bányászat RTM
https://raptoreum.com/
1.Hivatalos oldalra felmész ,letöltöd a miner nevű progit a githubról oda fog vinni.
2.hivatalos oldalról letöltöd a wallettet (bal felül első menű recivicing raptoreum)
kapsz egy címet ,fontos hogy ezután hagyd futni a programot,hogy 100%os legyen a szinkronizáció. Ha ez nincs meg és előbb kezded el a bányát az a levesbe fog menni...
3. megnyitod a miner program readme itt le van írva melyik tipusu procihoz melyik miner kel. A bat filt szerkeszted és bele írod a saját wallet címed amit a 2. pontban leírtam. (de figyelj rá hogy meg legyen a 100% os szinkronizáció.
4 elinditod a minert rendszergazda modban mindig így kell inditani.
5 várod a termelést ha esetleg poolt szeretnél váltani akkor googlézol vagy vissza keresed a hsz közt van link.
-
Aki kicsit jobban elmélyült a témában nem tudna írni egy pár soros how to-t, hogy miként lehet nekifogni ennek az egész cpu-s mining mókának?
-
krepp
tag
válasz
Emperor_
üzenetére
Én futottam egy két kőrt a wallet/miner/exchange/pool ügyben.
Nekem a natív megoldás jött be, RTM hivatalos oldalán letölthető wallet/miner..exchange-nek pedig a southxchange.
pool-okat még tesztelem, szerintem érdemes kitapasztalni, az már látszódik hogy sokkal nagyobb a szórás (jövedelmezőségben) mint eth poolok esetén esetében.. -
-Gabesz-
senior tag
A bányászprogival benchelt sebesség az egy dolog, a poolon kiírt átlag a lényeges, ami már kevesebb.
Intel prociknál érdemes egy alacsony alulfeszelt all core órajelet beállítani, mert a magas órajel nem hoz annyival többet, mint amennyivel többet zabál.
8700k teljesen alapon és automatán olyan 550h/s körül..
i7-4770 sima meg olyan 430-450h/s
i5-4460 sima meg olyan 260-270h/s -
FireFoxer
tag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy hiveon poolon bányászva 0,1ETH alatt nincs sehogysem kifizetés?
Ha eladtam a RIG-em, és bent maradt 0,038*ETH, hogyan lehetne kiszedni? -
Kami11
őstag
A -tune-config filet hová menti a program a teszt után?
A miner program könyvtárában nincs. Van két 3600X-em, az egyiken lefutott a teszt, a könyvtárat átmásoltam a másik gépre, de indításnál nyavalyog, hogy nincs tuning file. Hol keressem? -
Emperor_
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szia,
én még csak érdeklődő vagyok a RTM iránt, monerot bányászok jelenleg hobby szinten.
Ez nekem elég érthető és szépen is beszél: [link]
Aki gyakorlott RTM bányász, az leírhatná, hogy milyen pool-ra bányászik és milyen wallet-et használ
. A többi ugyanis CPU függő. -
3800+
őstag
válasz
shteer
üzenetére
HiveOS alatt ha valaki kipróbálta megosztja a configolást? Én még nem tudtam rápróbálni, de ha jól értelmeze alapból beállítom ergóra és akkor az egyéb config részhez beírom:
"lhr-algo": "ergo"
"url2": "pool url-je"
"user2": "ergo.walletem.worker"
"pass2": "x"És ennyi? Így eth megy lockolva és az ergo viszi a maradék teljesítményt?
-
Fido01
aktív tag
válasz
shteer
üzenetére
Ez alapján ha jól értem, egy 3080 LHR kártyával alap esetben képes vagy 4,6$/day profitot termelni jelenleg ETH bányászásással részleges unclockkal, a dual mining esetében pedig megy 32mh/s ETH ami 2,3$/day, és 160 mh/s ergo ami 3,6$/day?
ez alapján ez majd 30%-al magasabb profit. (minden szám villany előtti érték)
Jól értelmezem? mert akkor ez nagyon szuper már csak kb 10%-al marad el a non LHR 3080-tól
-
Sir Riccio
addikt
Valaki aki vágja, írhatna egy összefoglalót erről az RTM-CPU dologról (mi kell hozzá és honnan lehet letölteni, illetve milyen walletbe tud menni a dolog). Köszi!

-
alázógyík
addikt
Közben hogy megindultak a coinok.
-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
HWinfo alapján nagyon kevés.
Jelenleg 10c/20t bányászom (mellette dolgozom, megy a háttérben egy film és még pár apróság), de a ram sávszél használat alacsony és a 32GB-ból 12% van használva. Gondolom kevesebb mag esetén még alacsonyabb lehet a sávszél használat.
(oszlopok: jelenlegi, min., max, avg.)
-
x_pnK
tag
válasz
Frozen
üzenetére
De azok nem coin mennyiségek, hanem az adott processzor hashrate értékei amit a cpuminer benchmark funkciójával mértek.
Ezt beírhatod a minerstat kalkulátorába, és akkor kapsz egy kb. értéket, hogy mennyit hozhat.
https://minerstat.com/coin/RTM -
Frozen
addikt
válasz
üzenetére
9900k volt a kérdés és a téma,nem én számoltam ki a rediten van egy átfogo táblázat persze nem 100%os mert amit te is írtál ilyen jelenleg nincs és nem is lehet. Viszont a táblázatban egy átlag értéket vesznek és ezt néztem a procihoz.(nem én csináltam a táblázatot)
-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
Egyrészt nem tudom melyik cpu-ra gondoltál, mivel előzmény hozzászólást nem jelöltél meg (válasz link), másrészt én hashrate értéket látok. Coin-t nem, mert milyen diff, etc.
Szóval továbbra sem értem mi hoz 1000 coin/nap értékkel. Légyszives írd már le, hogyan és milyen módszerrel jött ki ez a napi hozam mondjuk a jelenlegi nethash-diff értéket alapulvéve. -
Frozen
addikt
találtam egy ilyen táblázatot
[link]
ez nem tudom mennyire aktuális de ha igaz kb 1000 coin körül hoz/nap
Bár nem tudom ez vajona 4xddr4 es modulnak tudható vajon be? -
Frozen
addikt
már kerestem nem találtam,azért kérdeztem ,hogy a 9900k menynit fogyaszt és mennyit termel kb/nap ,mert jelenleg ez a legolcsóbb befektetés max egy hűtő kell mellé és ennyi ca 350 euroból megvan ha csak napi 2-3 dollárt számolok tiszta haszonnak 3 hónap alatt visszajönne ára
-
-
Frozen
addikt
9900k procival bányázik valaki rtb-met? mennyit hoz kb és mit fogyaszt?
ez volna a legolcsóbb jelenleg a rigbe és a legnagyobb amit bele tudnék vágni -
-
Frozen
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
hogy mekkora jövője lesz az rtm nek nem lehet előre tudni ,de egy jó dolog ,hogy lehet bányázni a másik gyorsan fejlesztik, aki márciusban elkezdte az iszonyatosan nagyot kaszált mert ment kb 10x és akkor ha belegondolsz tuti jobban dobálta a coinokat is mert alig túrták. Ez is annak jó akinek mondjuk a rigben nem a legolcsobb proci van és 0-24 be oda tudja dobni neki a melot, alapból így is ugy is felvesz valamennyit a proci egy picit belővi felé és már gazdaságos
A shiba kár,hogy nem bányázható ennek ellenére bele raktam 2 eurot ha nagyot megy akkor a 2 eurobol is sok lesz ha meg buko akkor meg nincs jelentősége.
-
MeKTibor
tag
Hi!
Még egy noob kérdésem lenne. Kétkártyás vegyes righez nanominer/nanopool mennyire jó választás?
-
-
válasz
Frozen
üzenetére
Az még odébb, mert még most win alatt elsőnek megkeresem mi a sweet point az órajel / fogyasztást illetően, a memóriával sokat nem vacakolok, ez ugyanaz a B-Die chip elvileg mint ami az asztaliba is van 4000-es patriot, az meg megy CL16 4000. Megnézem ha ugyanaz akkor nagyon nem vesződök vele, csak belövöm az asztali gépbe lévő értékeket és meglátjuk mit szól, ha stabil és megvan a proci vége is akkor meglátom marad e win alatt, vagy hiveos.
Utóbbi felé jobban hajlok. -
-
-
Frozen
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
nem néztem összesen van 720 vagy mennyi ,nem is nagyon foglalkozok vele a bánya mellé elinditom a lapotoson 30w ra korlátozva a cput h mennyit hoz nem is izget 20-25w alapból is megenne.
A rigben meg megy éjjel nappal a 9100t procin de ugye ez egy sokkal gyengébb proci igy amit hoz az is minimális kb 10 w eszik többet így a rig nem egy mérvadó pár cent naponta az áram ennyit meg szerintem ki is kapál -
válasz
Wackond
üzenetére
nanopool
De tuti nem net és pool gond, mert a 3080 /3090-es kártyák a rigbe meg mennek W10 alatt szépen, nincs semmi gond.
Egyedül az asztalit frissítettem tegnap este W11-re, azóta van bohóckodás.
Van amúgy RTM alatt is, de azt kilőttem reggel hogy lássam így is van e reject, és van.
Szóval 99%, hogy w11 a ludas, vagy azon belül valami driver.
VGA drivert most felraktam a legfrissebbet, megy másfél órája, eddig nincs gond. -
Wackond
tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Melyik pool? Mostanábn nekem is jönnek a rejectedek. W10 alatt AMD ETH + RTM is fut 31 szálon. De vannak rejectek a Hive 3070 rigemben is, aminek pihen a procija.
Egyeteln közös pont a binance pool, na meg persze a vodafone optikai net, ami egyébként telekom, de ez mindegy. Korábban 0.00 reject volt mindkét vonalon, ha egyet is láttam, visszább vettem az adott kártyából, mert nekem 1 se legyen.. -
válasz
fahrii
üzenetére
Ma kilőttem én is direkt alóla a cpu bányát, de eth esetén is még mindig gyűlik az incorrect share, eddig meg soha nem volt 1 darabom se amíg W10 volt. Hébe-hóba volt 1-1 rejected meg napi 5-10 stale share. Most felraktam a legfrissebb VGA drivert is, megnézem így mit mutat.
-
MPowerPH
félisten
Neztetek, atlagosan mennyi RTM -et kapal kifele a CPU -tok? Az latszik, hogy messze nem konstans, mar-mar hektikus. Ellenben 160W -bol akkor parades a hozam.
-
MPowerPH
félisten
En hagytam a VGA -t is kaparni a CPU mellett. Ahogy nezem, nagyon nem zavarjak egymast. Tan a VGA hisztisebb a tul magas ram orajelre, szal a 130MHs -t igy nem tudja.
-
Fido01
aktív tag
válasz
fireman123
üzenetére
köszi
eszembe se jutott facebookon szétnézni
érdekel a téma és minden számításommal arra a következtetésre jutok, hogy akár a GPu akár az asic bányászás annak ellenére, hogy kockázatos, de az én tűréshatáromon belül van.
Ebből következik hogy vagy őrült vagyok vagy nagyon rosszul következtetek, és ezt ki akarom deríteni
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
A bitcoin topciból át lett irányítva ezzel a kérdéssel ide, és szeretném leszögezni, hogy ez amolyan látókör tágítás/helyzetelemzés akar lenni, nem abba kérek tanácsot, hogy holnap reggel honnan vegyek 12db S19-et
Nem tudom, hogy mekkora számban vannak akik BTC-t bányásznak manapság itt fórumon, mondjuk ha nincs senki az is árulkodó
Mindenesetre a jártasabbak biztosan tudnak nekem segíteni.
1, kb milyen tartományban mozog reálisan egy asic ára ($/th vagy btc/th-ben kifejezve) mostanság? egy ideje keresgélek már és iszonyatosan nagy a szórás az árakban, de amiket "megbízható" boltnak címkéznek ott azért jellemzően drágábbak az eszközök (átlag 80-100$/th), illetve van ezeknek MSRP áruk?
2, az eredményességhez minimum nagyon olcsó áram kell, mit jelent a nagyon olcsó? 0,06$/kwh körüli hostingot már találtam néhányat ez alatt azonban még nem, ennél olcsóbb kell hozzá?
3, Reális a 4-5 éves működése egy gépnek? persze egy S19-ről senkinek nincs gyakorlati tapasztalata, de a mai napig látni L3+-t mondjuk, vagy idővel jelentősen csökken a hatékonyságuk, esetleg csak nagyon költséges karbantartással, alaktrész cserékkel lehet ennyi a működési ideje?
4, van arról valahol infó, hogy várhatóan mikor/milyen teljesítménnyel jönnek ki új asicok amik megnövelhetik a teljes hash-t jelentősen? Mert ha az Antminereket nézem átlag 1 éven belül jön ki új széria.
Jelen állás szerint eddigi kutakodásaim alapján kb 280 napos Roi amit ki tudnék hozni (az ismeretlenekkel nem számolva) ez mennyire számít rossznak?
Illetve mit hagyok ki a képletből?
Az én helyzetemet nézve tegyük fel, hogy van tőkém eszközt vásárolni (kizárólag eszközt közvetlenül coin-t nem) és van kb 2 évem ameddig nem feltétlen kell hozzányúlnom a bányászott coinhoz, ez alapján érdemes lehet gondolkozni egy ilyen beruházásban?
Egyébként van erre bármi komplexebb számítás a megszokott whattomine, asicminervalue, coinwarz, cryptocompare oldalaknál ami alapján lehet középtávú tervet készíteni?
Köszönöm szépen a hasznos segítséget.
-
-
x_pnK
tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Én nyomom tegnap óta.
Nekem mikor elindítottam először a bányát, elkezdett az egész gép brutálisan fagyni.
DDU+új AMD driver, új TRM verzió (0.8.5) megoldotta a problémáimat. 0.6% stale share, incorrect 0.
Nvidia oldalról sajnos nincs tapasztalatom.
Viszont olyan érzésem van, hogy a CPU bánya jobban fogja a gépet W11 alatt... W10 alatt használható volt teljesen a gép, most mintha döcögősebb lenne.
-
Bányászik itt valaki W11 alól?
Asztali gépre felraktam tegnap, és azóta elkezdtek gyűlni az incorrect sharek.
W10 alatt nem volt gond, illetve a rig is w10 alatt van ott nincs továbbra sem hiba.
Ebből gondolom, hogy mivel semmi se változott a w11 a ludas. -
Ma szerettem volna kiküldeni a váltóra (TradeOgre) 800 RTM-et. Két óra eltelt és még sehol semmi. Ilyen lassú, vagy ez elúszott?
-
HENE
aktív tag
Hát köszönöm mindenkinek a választ. Ezt most akkor így kihagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Robotporszívók
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Parfüm topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Vivobook S 16 S5606MA 16" 3K OLED Ultra 7 155H 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Be Quiet! venti bazár
- IdeaPad Flex 5 14ALC05 2-in-1 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 5500U 8GB 256GB NVMe magyar bill gar
- Macbook Pro M1 (13" 2020 8GB RAM 256 GB) + Magic Mouse 2 + Numpad
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS Prime 850W 80 PLUS Gold ATX 3.1 Táp!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)