Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
llacee
őstag
válasz
Winchester95
üzenetére
oké, de eddig pl a 6600XT-k 32,6körül hoztak, most akárhogy állítom 31,7-9 nél többet nem.
nem sok különbség,de zavar. emeletem csökketnettem a mem sebességet, adtam plusz feszt, meg core sebességet is -
-
llacee
őstag
Hello,
Létezik, hogy PCIE-usb 1to4 -re kötött kártyák az eddig megszokottól kevesebb hash-t produkálnak? -
-
Frozen
addikt
Az új nvdia driver másnál is visszafogja a hashratét?
-
2018
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Eth-t . Az a laptop gyenge banyara.
-
Emperor_
addikt
válasz
Winchester95
üzenetére
2 db v6-om van, szépen mennek.
2 db v9 ilyen [link] hangulatos a 2 LED fénye
. -
Emperor_
addikt
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Én nem szadiznám a laptopot...
Raven vagy ETC bányászatra vennék szerintem. -
Nos, új kérdésem lenne tapasztalt felhasználóktól.
Kinek melyik riser vált be?
008 009 plus 10 stb...? Előnyök, hátrányok, stabilitás?
Kábel, átalakítós témát, sata molex ez az jobb már átolvastam, elengedtem mert valaki ezt valaki azt mond. :D valaki mást. -
llacee
őstag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Itt látszólag egy kártya nem működik, 5.30-tól 15.10 indult meg, maga chart is elég viseletes
-
Laraxior
titán
A doge nevu vacaknek ugyfest teljesen kicsengettek? Nem igazan adtam el ami volt, most meg csak zuhan szerencsetlen, Musk sem posztol semmit rola, nincs ami emelje.

-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Elnézést a spamért. 3 kártyával bányászok 2x3060 lhr V1 és egy 1080 ti.
Ezek az ingadozások normálisak? Hogyan tudnám 6 óra időtávnál nagyobb mértékre kiátlagolni az effektív értéket? Profit kalkulátorhoz képest kifizetésekben (metmasak, binance kb 0 fee) havi 10-15K -val kisebb a bevételem. Lehet rosszul számolok valamit.
Így is bőven + ban vagyok nagyon jó áron vettem kártyákat. Bárki lát valami anomáliát?
[link] -
válasz
Winchester95
üzenetére
Mea culpa, nem láttam, hogy 3060 az alany.
Igen ott más a szitu.
-
-
válasz
Winchester95
üzenetére
Már a képen is ott van, hogy LHR-es.
-
Fiddlestick
aktív tag
Üdv! 3eve banyasztam utoljara 10db 1080ti pny vizhuteses kartyakkal. Mar szinte semmi kozom ehhez de: Vettem egy lenovo legion laptopot i7-el, es egy 1060 6gb-al. Erdemes lenne befogni ezt valamire ?
Masik kerdesem hogy van egy mara mar nem hasznalt sapphire rx 580 nitro+ 4gb-ot. Feltettem aprora 100k-ert, es 5percen belul jott 5db uzenet ra. Megis mit banyasznak ilyen kis kartyaval ami megeri nekik ?
-
shteer
titán
válasz
Winchester95
üzenetére
Melyik modell? Nálam tuti 60 alatt van a pl és 48-at hoz
-
-
shteer
titán
válasz
Winchester95
üzenetére
ha a 470.05 felmegy rá, akkor LHR1
-
dobolan
senior tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Én azt olvastam, hogy 3060-nál a Device ID 2503-as, az LHR mentes lesz a megfelelő driver használatával.
-
válasz
PainKiller13
üzenetére
-
törölt tag
válasz
echterion
üzenetére
A Palit/Gainward annál a típusnál használja csak a V1 jelöléssel való elkülönítést, amelyik típus létezett teljesen korlátozásmentes változatban is (pl. RTX 3070). Itt a V1-es volt az LHR-es, a jelölés nélküli meg az LHR-mentes.
Mivel az RTX 3060 eleve csak korlátozott változatban jelent meg, ezért itt nem különítették el a szoftveresen korlátozott (LHR-mentes) változatokat a hardveresen korlátozott (LHR-es) változatoktól, mivel mindegyik korlátozott volt valamilyen módon.
De ha megnézed az MSI oldalát, ott is ugyanígy van ez, csak ott nem a V1 jelölést használják a megkülönböztetésre. -
-
Fetyoka0
tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Ezeken menj végig hátha segít, talán a CSM off a legfontosabb.
-
válasz
Winchester95
üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
PainKiller13
üzenetére
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Azt hol tudom leellenőrizni, hogy ez a kártya LHR-es e? NE63060019K9-190AU/471056224-2430
-
-
echterion
nagyúr
Most csak a 2-es kártya van a gépben, teker az is 48-cal, ráadásul maradt is a helyén, csak kivettem fizikailag is az egyes kártyát. Úgyhogy biztos még első generációs 3060 (áprilisi vásárlás amúgy a számlája szerint).
Lehet, húzok majd délután egy friss wint nekik, hátha csak valami szoftveres gubanc van. Reggel időm, ma este meg kedvem nincs hozzá már. Meg késő is van már ehhez, reggel korán kell kelni.
-
BeZol
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Moncsi nélkül 22-25-el kéne tekernie (meg akkor is ha csak x4 a pci-e sáv amit kap), úgyhogy ott más galiba lesz, olyan nincs h nem látja.
Biztos, hogy "mentes" a másik 3060-as is? 470.05-ös driverrel csak a régi "menteseket" érzékeli, ami már 2. verziójú LHR-t kapott azt nem látja csak talán eszközkezelő mint ismeretlen gpu.
Cseréld fel a kártyákat és tedd be a mostani 2. kártyát az 1. helyre, a mostani 1.-t meg szedd ki teljesen addig.
Ha nem megy, akkor már rendes LHR-es a 2. 3060-asod vagy szimplán van vmi baja. -
echterion
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek. Bánya közben nem megy abszolút a kettes. Phoenixminer-t használok, terhelés alatt x8-asnak mutatja mindkettőt a gpuz.
Akkor a TV lesz a gond valszeg. A kettes gpu-nál nem ad képet. Van itthon egy monitor, de addig nem ér el nyilván a kábel, így ez most nem pálya. Azért holnap annyi időre odarakom, hogy megnézzem. Most kivettem az egyes vga-t, a 2-est hagytam a helyén lentebb, megy szépen 48-cal azzal is a bánya, TV-n van kép.
Lehet, szerzek valami alap tápot addig, minden más cucc van itthon egy kis csákányozáshoz.
-
-
echterion
nagyúr
Átmenetileg van nálam két non-LHR 3060-as vga. Alaplap egy Asrock Z490 Aqua. Gpuz felismeri mindkét gpu-t, 3.0x8 sebességgel mutatja, driver 470.05. Phoenixminer csak az egyes gpu-t indítja el, afterburner szintén egyet lát uninstall és reinstall után is. Mindkét vga ugyanazon tv két különböző hdmi slot-jába van bedugva. Mégse megy mindkét vga, csak az egyes kapar rendesen.
Mit nem veszek észre? -
válasz
Winchester95
üzenetére
Hasonlóan jártam egy Z390-es lappal ott 12 db vga-t szerettem volna, de csak 11-et sikerült megetetni vele.
-
mokus1
addikt
HiveOs sajnos az ertesitest még mindig nem sikerült beallitanom hogy szóljon ha valami hasonló van.
Okos konnektor nálam nem játszik mobilnetrol megy a gép 😀
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Bocsi, user error.
A gyereknek annyira tetszett a tegnapi játék, hogy iskola előtt mikor már dolgozni voltam bejött a szobámba, bekapcsolta a monitort és elindította, tovább nem tudott menni, de a főmenü renderelése épp elég volt hogy harmad sebességgel menjen a bánya. -
Bec
tag
válasz
mokus1
üzenetére
Milyen op.rendszeren? Korábban párszor jártam így,win 10-en .bat-ból indítottnál,majd nicehash-nál is voltak leállások.(újraindításra beraktam wi-fi-s konnektort amit távolról lehet kapcsolgatni..) Nem találtam a hiba forrását,átálltam Hive-ra azzal nem jött elő.. (pool-oknál beszoktam állítani az email figyelmeztetést offline esetére)
-
mokus1
addikt
Járt már valaki úgy, hogy ,,csak úgy" leállt a rig.
Most ránéztem kiváncsiságból mi a helyzet és látom az appon hogy offline. Semmi hibaüzenet nincsen. ( Ilyenkor ne is gyanakodjak arra?)Amikor megnéztem láttam hogy megy a gép de nem termelt semmit. Áramtalanítottam, újraindítottam azóta megy ami oké, de kicsit tanácstalan vagyok, hogy vajon mi lehet a hiba.Merre felé nézelődjek, hogy ne legyen máskor ilyen.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Nicehash-el nincs problémátok? 1070Ti tegnap még ment rendesen 30MH/s-sel, este játszottam kicsit addig kikapcsoltam, aztán indításkor updatelt valamit, és azóta 10MH/s
-
xabolcs
őstag
válasz
Winchester95
üzenetére
Szerintem sima ugy, de persze a puding probaja az eves.
-
-
xabolcs
őstag
válasz
Winchester95
üzenetére
Azt nem tudjátok hogy esetleg régebbi alaplapra (32gb pendrivera fel lehetne telepíteni a hive ost?)
Szia!A tied milyen regi?
00:01.0 PCI bridge: Intel 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 02)8 GB-os pendrive-ra felfer a HiveOS:
sda4 total 6.8G used 4.7G free 2.0G (29%) · Generic STORAGE DEVICE 7.6G -
Sehol semmi.
Biosban is állítottam.semmi.
8 kártya be van kötve, elindul se kép se hang.
Leállítom, kihúzom az egyik riserből az usb-t (tehát 7 kártya maradt) , bekapcsolom és minden jó. -
Fetyoka0
tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Annak passzolnia kellene. Van bőven PCIe lane.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Winchester95
üzenetére
Azt nem tudjátok hogy esetleg régebbi alaplapra (32gb pendrivera fel lehetne telepíteni a hive ost?)
Régebbi alaplapra jobban jársz ha hddt vagy ssdt kötsz rá. Némelyiknek az agyát megzavarja az óriás pendó
(hdd raw copyval feltudod rá szépen tekerni a hiveot) -
BeZol
őstag
válasz
Winchester95
üzenetére
X570 Asus Dark Hero volt, ott 7ig mentem mert nem volt több átalakítóm.
B550 Asus Tuf Gaming Plus-on viszont ugyanilyen setuppal sima liba a 8 kártya (itt +1 csati van alaplapon a Dark Hero-hoz képest, ezért nem kellett átalakító).Nálam PCI GEN 2 volt a végső kulcs h menjen 7. kártyával az X570 (addig csak 6al ment), a B550-es lapba meg mindent ugyanúgy beraktam és pöccröff megy a 8 kártyával.
MSI alaplapot soha többet nem veszek, a B350 Tomahawk Arctic alaplapom gari lejárta után instant meghalt, továbbá hiába kéne tudnia bányára x mennyiségű kártyát, van h mégsem tudják. (nekem asrock bevált, az asus az anyacég, ezért mertem asus-t venni mivel asrock épp nem volt)
-
jovás
senior tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Azért írtam, hogy pont ne auton hagyjad. Igen, TV-vel szokott nem smakkolni a bios megjelenítése, ezért kéne monitor. Igen, az is lehet, hogy másik karira kéne rakni a HDMI kábelt, és akkor megoldódik a bios megjelenítése.
Nagyon régi alaplapokat már nem biztos hogy támogatja a hive os, próba, cseresznye.
-
-
Tuti auton van. TV-re van kötve, egyszerűen nem akajra a biost megjeleníteni. (Lehet rossz kártyára van kötve a hdmi? )
Olvastam Bezol fórumtárst, neki egy x570 msi lappal 7 sikerült ezekkel beállítva.
Lehet eljutottam arra a szintre hogy kell egy btc alaplap.....
Bár mondjuk Februárig, Júniusig, Jövő évig, stb.... ki tudja megéri vagy sem.
Így egy hónapja kezdve.Azt nem tudjátok hogy esetleg régebbi alaplapra (32gb pendrivera fel lehetne telepíteni a hive ost?)
-
Fetyoka0
tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Esetleg CSM ->UEFI-re allitani biosban, vagy elfogytak pci lanek. Milyen cpu-d van?
-
jovás
senior tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Biosban above 4g decoding engedélyezése, pci gen pedig 2-esre állítani, elvileg így jó lesz. Nekem még az is játszott (RX 6800-asoknál), hogy 8 kártyával ment egész addig, amig rá volt dugva a monitor, viszont ha kihúztam, újraindításnál nem bootolt, ezért dugtam bele egy HDMI dummyt!!! (bármilyen hihetetlen), azóta ok.
Hive os. -
válasz
Winchester95
üzenetére
Ahogy nézem egy tetszőleges gpu usb kábelt kihúzva minden jó.
Tehát max 7 kártyát enged a lap. Létezik? -
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok. :(7GPU volt rákötve erre a lapra msi b450 tomahawk max.
5 slot van rajta + volt egy pci átalakító.
Riser, táp etc....Beraktam a 8. Gpu-t.
Nem indul el vele.
Vagy ha el is indul nem látja csak a 7 kártyát.
Itt az alaplap vége?
Minden átnézve ezért nem értem... -
Emperor_
addikt
válasz
pn4hvq
üzenetére
Más találkozott ilyennel? Hogyan szedegessem össze a miningpoolhubról a tranzakciókat?
Hasonlóval találkoztam már minergate-en jelszó resetnél. Arról akartak meggyőződni, hogy én én vagyok e
.
A bánya progi LOG-jai (szerencsére) megvoltak, abban minden látszott egyértelműen
.(Coinbase-en nekem is mindent is bekértek, azóta sem azonosítottak be... Kraken-t használom pont e miatt. Ott is bekértek ezt-azt, de nem sz@r@kodtak, hanem elfogadták a feltöltött doksikat.)
-
pn4hvq
senior tag
Kérdés Coinbase kapcsán: bekértek 3 havi bankszámlakivonatot, fizetési jegyzéket. Ma jött ez az e-mail:
"Please provide evidence of mining activity, proof of purchase of mining equipment, proof of sale of mining equipment, electricity bills, as well as screenshots of transactions from mining pools."
Más találkozott ilyennel? Hogyan szedegessem össze a miningpoolhubról a tranzakciókat? Videokártyáról számlákat még be tudok mutatni, na de villanyszámlát? És ha nekem napelemem van vagy rokonnál ment a bánya?
Fogalmam sincs, honnan jött ez a furcsa elképzelés, hogy az elmúlt 2-3 év alatt kibányászott (jelenlegi áron) párszáz ezer forintról bekérjék az alsógatyaméretemet is...#75821 koko52 Óvatosságból már az első problémázásukkor kiutaltam mindent onnan, köszönöm a tippet. De jelenleg is folyik a bányászat és a későbbiekben használnám az oldalt (ha tudom).
-
2018
senior tag
Binanera sehogy nem enged be ötlet?
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy 3070ti nicehashen mennyi mhsssl csakanyozik?
Koszi -
-
nagyonjjo
tag
[link]
Ezt most nem értem,akkor megszűnik,de mégsem?
Odáig tiszta sor,hogy fizetős lesz.
De akkor vajon,még mindíg megéri coinbase-re kivenni?
Vagy van jobb alternatíva? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Apple iPhone 13 128GB Új akku 12hó jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi az infót.

.

boltba mennyi?