Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
válasz
dvd_R+ #74587 üzenetére
Én vettem aliról zenzino 12,8-as padokat, ugyazt tudja, mint a gelid csak harmada áron.Minden méretből vettem 0,5-3mm ig és összesen volt 8500ft
Franciaországból a szállítás 2hét volt, dpd hozta
Itt ph-n az épített vízhűtés topicban ajánlotta egy kolléga és tényleg jók, bár én nem 3090-en használtam. -
ffodi
veterán
válasz
dvd_R+ #74587 üzenetére
Igen, elég.
Esetedben első körben csak a hátoldalon cserélném (és csak a RAM-okon), valamint az említett fixet csinálnám meg. Legrosszabb esetben 2-2 (vagy 4-4) méretre szabott lap megy a kukába, ha újra szét kell szedned.
A lapok helyes megválasztását pedig tudod ellenőrizni azzal, hogy félig összeszereled, félig meghúzod a csavarokat és megnézed, hogy benyomódtak -e. A helyes vastagság fontos, mert pl. a legtöbb kártya esetén a GPU-ra és a körülötte lévő RAM-okra ugyan az a felület fekszik fel, így ha túl vékony, akkor a GPU-n fekszik fel a blokk, ha túl vastag, akkor pedig a GPU túl messze lesz (a TuF-nál ugye ez pont nem igaz
).
-
szabeska
addikt
válasz
dvd_R+ #74575 üzenetére
Nekem is vadasznom kellett 3080 tufhoz infokat, redditen is volt tobbfele vastagsag stb, vegul magamnak kellett kitapasztalnom a megfelot. Eloszor valami nem volt jo, ugyanolyan lett a hofok, aztan masodszorra kb 8 fokkal lett kevesebb, de van akinel 15-20 javulas volt, szoval reszemrol ez zsakbamacska, sok mindentol fugghet a vegeredmeny, eleg egy padot tul vastagra szabni/ osszenyomni kicsit, es mar mashogy all a kartyan a huto -> nincs javulas. Google segithet, en ennyit tudok mondani
-
-
aerosmith
őstag
válasz
dvd_R+ #67792 üzenetére
wow tipikus szarból várat szituáció
Összerakod majd a gyereknek ahogy bírod (lásd sata, amit a fórumon 1000x írtunk hogy nem szabad) aztán ha leolvad a csatlakozója és neadjisten még valami más is, akkor majd jön vissza hozzád rinyálni hogy tönkretetted a rigjét.
Én tuti elhajtanám hogy hozzon egy normális tápot amin van elegendő külön csatlakozó.
Ha van pénze majomra legyen pénze banánra is.
Vagy összerakod neki dilettáns módon satával és aláíratsz vele egy papírt hogy az ő kérésére lett ilyen és nem vállalsz felelősséget semmilyen meghibásodásért. -
mepet
addikt
válasz
dvd_R+ #67798 üzenetére
Ha már ragaszkodsz a satához, legalább molex->sata átalakítót ne használj, az a világ leghitványabb cucca, sokunknál olvadt már el. A lakástüzet szerencsére én megúsztam. Ilyesmire számíthatsz.
USB kábeles riserekhez szoktak ilyet adni ajándékba. Ahogy megérkezik érdemes kidobni, még HDD-khez is tűzveszélyes lehet. Pár nap használat után és még a gyulladás előtt tapinthatóan forróak. -
kenwood
veterán
válasz
dvd_R+ #67795 üzenetére
Hiszti helyett inkabb a linkelt videot nezd meg.
Az, hogy a megrendelo mit hoz, irrelevans. A normalis gumis is elhajt teged, ha odamesz hozza ket szett agyonhasznalt gumival,hogy rakja fel a kevesbe eletveszelyeset.Ez nem jatek, ha lakasba megy,es kigyullad,akar embereleteket is kovetelhet. Aztan majd lehet magyarazni a birosagon, hogy " 3 honapig ment rosszabb megoldassal".
-
kenwood
veterán
válasz
dvd_R+ #67792 üzenetére
Haverom kb. 10 ismerosenek tiltotta le a telefonszamat azert,amit te csinalsz.
Felhivjak ot, hogy ket hulye megoldas kozul melyiket javasolja. Elmondja a harmadikat,a jot,azok meg nekiallnak okoskodni, hogy nem ez volt a kerdes.
Az Rm850-en van 6 csati,a linkelt osztoval 12 lesz belole.
A pcie a legjobban terhelheto a 3 csati kozul,de te megis ragaszkodsz a masik kettohoz.
[link] -
kenwood
veterán
-
prmcsk
addikt
válasz
dvd_R+ #67168 üzenetére
A lap x16 slotja tuti rossz, vissza a feladónak...
Ugyanígy jártam egy tökéletesnek hirdetett lappal. Azóta is csatázok az eladóval. Ha nem csináljuk vissza fel fogom jelenteni és nem az ár miatt, hanem a szándéka miatt. Mondtam neki: ki ne találja, hogy a postázásban romlik el az alaplap legstabilabban beforrasztott és legmélyebben ülő alkatrésze ?
Egy másik lapot pci-e slot hibával, de helyrehoztam. Átmelegítettem, újra "megfuttattam" az összes lábát, a hátlapján. Azóta tökéletesen megy, de ezt kaptam.
-
kenwood
veterán
válasz
dvd_R+ #66971 üzenetére
Remelem, van rendes magyar gari a Pegasusra, mert ha ezek egy sima dektop hazban fognak 0-24ben banyaszni, akkor annak a kartyanak nem lesz tul hosszu a karrierje
Gpu-t meg csak megtartja valahahogy 60 fok kornyeken az a fos hutes, de a memorianal szerintem orulhetsz,ha a throttling limit (100-105 fok) alatt tud maradni. -
Reggie0
félisten
válasz
dvd_R+ #57222 üzenetére
Persze, ezt tudjuk, hogy EVGA alacsonyabbat ir.
#57225 Frozen: Mar mondtuk ezerszer: mert ezt tokon belul meri. Kepzeld azt, hogy olyan, mint a suto. Kivul meg tudod fogni a burkolatot, tehat 40-50 fokos, de ha belenyulsz es hozzaersz valamihez, akkor megegsz mert ott van 230 fok.Na ilyesmi a memoria is, csak kisebb meretekben es belul azert annyira nem meleg. De kiprobaldhatod ezt processzorral is, amikor 80-90 fokokat ir, a bordat megfogod a tovenel es nem eget meg.
-
Reggie0
félisten
válasz
dvd_R+ #57213 üzenetére
Azert kerdeztem, hogy EVGA-e, mert az nem a junction tempet irja ki. Az rendre 100 fok korul szokott lenni, aki nagyon ragyur a hutesre 80 fok kore kuzdi le. 110 korul meg throttlingolni kezd.
#57215 dvd_R+: Viszont ha az automata szabalyozas 100%-ra vagja a ventit az azt jelenti, hogy azert megiscsak soknak gondol valamit a biosa.
-
Kiskokó
veterán
válasz
dvd_R+ #57205 üzenetére
Gondoltam, nem tudom szerinte 3-4 ezer max.
Csak érzékelteti akartam a VGA helyzetet. Mert szerintem ha te vagy bárki más elkezdene Risert árulni 10ezer ft-ért Na akkor bezzeg mindenki fellenne háborodva... akkor már nem jönne a " kereslet , kínálat bányász szezon van blabla duma" -
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #54537 üzenetére
Sajnos sehogy nem sikerült működésre bírni az m.2 slotban lévő átalakított..
Nem tudom most hogy azért mert "gagyi" az alaplap vagy mert hibás az átalakító..
Viszont találtam alternatív megoldást [link]
Szerencsére volt itthon egy ilyen, ezt betettem a legalsó slotba az alaplapon, majd ebbe 2 usb részére 2 risert és így felismeri most az összesetkérdés ez így mennyire életbiztos ?
mer ugye most 1 pci e slotra 2 kártya van rá kötve ennek segítségével..
-
-
AAntii
őstag
válasz
dvd_R+ #45503 üzenetére
A whattomine kalkulátorán végigzongorázod a különböző nvidia és az rx 570-ek számait és levonhatod a konzekvenciát, ha megmutatod az illetőnek akkor ő is. Mindezt még annak további ismeretében, hogy equihashre már van asic, és arra egyelőre meg csak igény van a közösség részéről, a fejlesztők részéről pedig ígéret sincs kezdenek valami a helyzettel pl. a zcashnél. Pénzt az egészbe akkor tennék, hogyha az erre szánt pénz nem hiányzik 1-2-3 éves távlatban, mert afelől optimista vagyok, hogy bukta nem lesz belőle, de a megtérülés órák alatt duplázódhat, háromszorozódhat.
-
fireman123
őstag
válasz
dvd_R+ #45485 üzenetére
most éppen ez a "kártya" tűnik legjobbnak
, ...aztán ki tudja, ha lesz egy fork.......lehet ebből akár egy ajtótámasz is a végén.....
-
AAntii
őstag
válasz
dvd_R+ #45485 üzenetére
Megközelítőleg sincs olyan, ami a használt árak mellett hasonló lenne az rx 570-hez, nem véletlen nem válaszolt rá korábban senki, mert várták, hátha piacra dob valamit az nvidia vagy beesik a 1070-ek ára 90 ezerre, de sehun semmi. Vagy spórol az ember vagy biost ír, a kettő együtt nem megy.
-
Yany
addikt
válasz
dvd_R+ #43570 üzenetére
A cikkekben (ld. aláírás) nem is győzöm hangsúlyozni az előnyét a kevesebb csatinak. Sok macerától kíméli meg az embert, akár pénzben is megfogalmazva.
"Dupla csati, de csak egybe dugva" téma: attól mert most kaptál valakitől egy jelzést, hogy _neki_ megy, attól még ne építs erre. A bányászatban enélkül is elég sok bizonytalansági tényező van a hardvereket illetően, ezzel kombinálni a bajok lehetőségét önkéntes tökönszúrással ér fel, mintha direkt terveznél a sz*pással.
-
Danex
addikt
válasz
dvd_R+ #43586 üzenetére
Általában nem viccből van a plusz betáp, megvan adva, hogy hivatalosan hány wattot bír el 1-1 csatlakozó. Ha kevesebb csatlakozóból táplálod akkor előfordulhat, hogy maximális teljesítménynél instabil, illetve, hogy semennyire se tuningolható.
Bányászat esetében normális helyzetben a fogyasztás csökkentésére megyünk ahova elég lehet az 1 csatlakozó, viszont ha elfelejtjük alkalmazni ezt a beállítást akkor lehet ,hogy alapbeállításon is annyit fogyaszt a kártya ami a csatlakozó károsodásához vezethet.
Ez az elmélet gyakorlat meg, majd eldönti
-
Yany
addikt
válasz
dvd_R+ #43547 üzenetére
Ha ez is opció, akkor mindenképp ebbe az irányba menj. Bányászathoz az 1x6 vagy 1x8 pines VGA-k a legjobbak emiatt és nem is okoz stabilitási gondokat még emelt órajelekkel sem a csökkentett betáp, hiszen a legtöbben power limittel futtatjuk. Hűsen, halkan, kíméletesen.
-
válasz
dvd_R+ #43541 üzenetére
Mind1 hova dugod a HDMI dummy-t, csak nem javasoltam olyan kártyára, amit elsődleges megjelenítőnek használsz és bányászol is vele. VEGA 64-el tapasztalat, hogy nem bír annyi OC-t, és még az intensity-t is vissza kell venni, így összességében kevesebbet kapar. Illetve nem jól beállítva artifact-ek jelenhetnek meg, ami idővel a Windows fagyásához is vezethet. Szóval mindenképp problémás. Persze biztos van itt olyan is, akinek minden rendben, de bányász gépen igyekszünk minden hibalehetőséget kizárni, mert hosszú huzamban szeretnénk, hogy problémamentesen fusson, nem akarunk óránként ránézni, stb.
Miért kéne mókolnod? Többen írtuk, hogy bedugod és kész. Olyan, mintha fixen lenne rákötve egy monitor.
Próbáld ki basszus, egy csöppet már túltoltuk a témát.
És ahogy mondtam, ha az integrált VGA-n nem HDMI van, akkor nem HDMI dummy kell neked;
DVI dummy
VGA dummy -
szazbolha
addikt
válasz
dvd_R+ #43528 üzenetére
Nem tudom.Nekem mindegyik gépemen megy/ment a TW monitor nélkül is. (max 5 db VGA)
.
Ha 50 gépem lenne egy telephelyen, az eddigi tapasztalataim szerint (6-7 gépem volt a csúcson) kell a helyszíni munkavégzés. De ha már távolról kell managelni, akkor távoli asztalt használnék mert az ingyenes és nekem bevált (persze feltörhető...). A TW egy idő után azt mondja, hogy üzleti felhasználás, és 5 perced van, aztán 2.Egyébként a logmein/hamachi jó lehet biztonságos VPN kiépítésére, és akkor a rdp-től sem kell félni.
-
válasz
dvd_R+ #43528 üzenetére
Bányász rig-en lehetőleg az integrált VGA-t használjuk, különben a fő kártyára egyéni OC, vagy intensity beállítás lehet szükséges. Nem szeretjük az egyedi/különc kártyákat. Az az egy kártya lehet lassabb is lesz, mert ki kell szolgálnia közben folyamatosan egy monitort is.
Ha az integrált VGA alaplapi kimenete nem HDMI, akkor neked nem HDMI dummy kell. Van DVI dummy, VGA dummy, stb.Amennyiben mégis valamelyik bányászó kártya lesz a fő videokártyád, amibe a HDMI dummy-t dugod, akkor át kell állítani BIOS-ban: tiltani az alaplapi VGA-t (amennyiben van), vagy beállítani melyik legyen az elsődleges.
-
szazbolha
addikt
válasz
dvd_R+ #43522 üzenetére
A távoli telephelyen van több géped, és abból egyet érsz el TW-vel, majd onnan távoli asztallal loginolsz a többibe helyi hálózaton?
Vagy mi az a rig1, rig2?A távoli asztal jó szokása a fekete képernyő, de ez független attól hogy van monitor vagy nincs a gépen.
WIN10-en már ritkán jelentkezik ez a bug. Minden energiatakarékos dolgot le kell kapcsolni. Képernyő pihentetővel kezdve. -
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #43520 üzenetére
Vagy jobbnak érzem újra feltenni a kérdést előröl mert lehet félre értettétek amit kérdeztem
Szóval van egy telephely ott van a gép nincs rá dugva monitor
Lett kreálva egy teamviewer account ahol fel lett véve a telephelyen lévő rig és mikor be loginolok a gépemen a teamviewer-be ott lesz hogy rig1 rig 2 stb tehát minden egyes gép, 2x rá klikkelek meg nyillik a távoli asztal, de fekete képernyő nem érzékel semmit nem latom a start menüt se semmit csak egy fekete kép, ha rá googlez-tek másnak is volt ilyne problémájaAztán kaptam itt azt az infot hogy kell egy hdmi dummy és ha azt bedugom a telephelyen lévő gépbe és úgy csatlakozok a teamviewerrel itthonról akkor lesz kép és tudom távoli vezéreli a dolgokat
ez igaz e? ez lenne a megoldás?Ha ez a megoldás akkor a telephelyen lévő rig-en a biosban tegyem a pciexpress-t primary vga adapternek ? mert most ugye a bisoban az integrált az elsődleges de mivel az alaplapon nincs hdmi kimenet így oda nem tudom dugni a hdmi dummy-t csak a vga-ba szóval nem tudom hogy a biosba kell e mókolni vagy sem ?
Lehet én írtam le rosszul a kérdést de remélem mostmár érthető a gondom
-
válasz
dvd_R+ #43510 üzenetére
A HDMI dummy olyan, mintha egy monitor lenne. Abba a videokártyába dugd, amelyik az elsődleges azon a gépen (lehet ez akár az integrált is). Több ok miatt lehet rá szükség: ne 640x480-ban nézd a géped távolról, illetve néhány kártya/gép nélküle takarékra rakja magát: ha nincs monitor rám dugva, akkor minek dolgozzak teljes gőzzel.
Szóval a beüzemelés annyi, hogy bedugod. Az, hogy fekete háttérképet látsz TeamViewer-el belépve, csak annyit jelent, hogy optimalizációs okokból ilyenkor a háttérkép eltávolításra kerül, hogy annyival is kevesebb adatot kelljen továbbítani. Ha tetszik a háttérkép, visszakapcsolhatod a beállítások között.
Nem kell a kérdésed 2x feltenni, ha nem kaptál választ rá néhány percen belül.
-
aleister
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- lezso6: Frutiger Aero
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Revolut
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 Blue magyar billentyűzet gari Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 48TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v3,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- SzoftverPremium.hu
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest