Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
megint okos vagy. a folyamatos melegedés-hülés jelenleg is ki tudja nyírni forrasztásokat.
A gamer meg nem csinál ilyet mert játszik 1-3ht aztán köv nap megint.
@krepp: ilyenről még nem olvastam/láttam. Az biztos az LHR karik nem csak kevesebbet termelnek... de "nyügösebbek" is.
-
Hohocali
aktív tag
-
krepp
tag
válasz
shteer
üzenetére
Erősen próbálkoztam pedig

Ami külön fura hogy riser-el nem sikerült egyik gépembe se életre kelteni a 3080Ti-t,
az egyik rigből kijött egy nonlhr 3080, annak a helyén sem,
az asztali gépemben sem, ott még olyan hibákat is generált hogy random pcie lane-eket használó hardverek lettek sárga felkiáltójelesek, úgy hogy bővenbőven van szabad rendelkezésre álló.
Ha slotba dugom akkor megy rendesen, akár második Ti ként is...
Ismert valami imitáció, vagy nyügösködés az LHR-es kártyáknál a Non-lhr-el szemben?Virtual PC macerásnak tűnik, de lehet ha nem lesz más akkor kipróbálom, VmWare úgyis fönt van, lehet abban kártyát delegálni virtual pc hez?
-
Frozen
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
egy régebbi kártyánál ez lehet bevállik azonban egy fiatal kb 1 éves kártyánál nem hiszem ,ha mégis akkor annak nagyon gyatra anyagminőség kell ,hogylegyen 70-80 foktól,hogy baja legyen. (most gondolj bele egy jatekos is ha gamel abahagyja stb utana megint nyomja akkor elég hamar tönkremenne az a gpu)
Már volt róla szó a legjobb megoldás jelezni a fönöknek ,hogy valami nem kerek a géppel. -
krepp
tag
Valaki csinált már olyat hogy Windows alatt a különböző nvidia kártyáknak, különböző driver rak föl?
Van ugyanis egy rig 2x3060LHR V1 470.5 driverrel, és beleraknék egy 3080 Ti-t újabb driverrel, de vagy az új megy fel mindre, vagy a régi.
Az automatikus driver telepítést kikapcsoltam a windowsban...
Hive os nem játszik, mert ott nincs 470.5 driver meg az áldásos 49MH/s -
kenwood
veterán
Nalunk valaki lerakott egy izmosabb riget ceges teruletre. Mivel nem lehetett tudni,ki az elkoveto,es nem akart senki hozzanyulni mas tulajdonahoz,ezert rendort hivtak,es ok foglaltak le a riget.
Ha mindenkepp szeretned kihagyni a dologbol azokat,akik az aramot fizetik, falazni a tolvajoknak,bunreszesse valni ...
Akkor esetleg olyat tudsz csinalni, hogy raksz egy ures ACL-t (ami ugye deny any) az interfacere,es amikor csipognak,hogy nem latja az "encoder" a kulfoldi servert,akkor bekered az ipket,amit whitelistezni kell.
Nyilvan csak olyan ipt raksz whitelistre,ami igazoltan ceges funkciokra valo. -
nagyonjjo
tag
Üdv!
Csak nálam nem olyan stabil(sokat rejectel) nbminer,mióta frissítettem új v39.7-es verzióra?
Már több 100Mhz memória +t kellett visszavennem,és még mindíg nem ért el egy tűrhető szintet. :S -
q765
tag
Ezeket néztem, de ezek beleérnének az alumínium keretbe. Kerestem a fórummotorral, de nem találtam elhagyatatlanabb témát, mint ahova írtam. Szinte biztos vagyok benne, hogy itt gyorsabban megoldásra találok barátok közt.
Ez jónak tűnik, de nemtudom mennyi a távolság a pánt között, meg ennek fel kell feküdnie.
Innen 4 kilóméterre parkol a motyó.Hátha van közöttetek aki épp a szürke 997 Porsche turbo után vásárolt, vásárolna utánfutót aztán le szeretné zárni.

-
q765
tag
Bocs, hogy ide is berakom.
-
mokus1
addikt
minetstat kalkulátorai mennyire mérvadóak? Egy 3080ti-t néztem annak a 80mh/s-e reális?
-
-
törölt tag
LHR 3060-től - 3080 Ti-ig teszteli a kártyákat, új nbminerrel. [link]
-
BeZol
őstag
Tegnapi LHR-es RTX 3080-assal kapcsolatosan:

(HiveOS-ből lőve)Pool szerint is 70,9 MH/s-el teker a kártya:
1515 Core, 2600 mem, 260 plNövelni kellett a core-t hogy ne lockoljon be 69,5 MH/s-re a 2000hez képest megnövelt memmel..
Azzal, hogy növeltem a core-t, növelni kellett a pl-et is (hát én most 260ra raktam de lehet 250 is elég lenne).
Ha nem növelem a pl-t, akkor a magasabb gpu-core miatt ismét lockol a kártya és lecsorgok 69,5 MH/s-re.Esélyesen nem éri meg a közel +1,5 MH/s miatt az, hogy talán +15W-al többet egyen a kártya, de jelenleg ezt tudja az nbminer ezzel a konkrét kártyával, tehát általánosítva
RTX 3080 (LHR) --> 70 MH/s 230W
-
BeZol
őstag
válasz
Hohocali
üzenetére
Nekem pont az EC360 silver volt.
Gyári hőpad (Gigabyte rtx 3080) 104fokról indult +0 memóriával, végül -1000-en is 110fok volt 1 hét alatt.
EC360 silver 94fokot tudott +1200 memóriával, de 1 hét után +0-ával is 110fokos lett.
Ezt követően paszta-hőpad-paszta módszert alkalmaztam, így szintén max. 94fokig ment el a hőfok az elején, de 3 teljes hónap elteltével is stabilan ment a rigben a kártya, így biztosan nem jutott el 100 (gaming oc) vagy 110 fokig (vision oc), mert stabilan tartották a mh/s-t.
Amúgy mikor 1 hét után levettem a hőpadot kb. teljesen kiszáradtak és ilyen málós trutyi volt az egész ahhoz a gumi-szerű állapothoz képest ahogy betettem, ezért is élt a gyanúm h kiszáradt a hőpad és rakok alá/fölé pasztát, és bevált
(ettől függetlenül senkinek nem ajánlom az EC360 silver-t)Viszont az Odyssey pad sokkal jobb, ezzel 76-80fok között megáll a +1200-as memória (rutinból itt is paszta-hőpad-paszta módszerezek).
A nagy neves youtuberek és tesztoldalak ezek után javarészt inkompetensek számomra, csak gyártják a tartalmakat futószalagon...
Ahol ilyen hülyeséget látok, hogy az Odyssey pad ennyire rossz, ott tutira nem jó a kontakt a hűtéssel.
Ha túl vastag a hőpad, akkor nem érintkezik rendesen a gpu-chip a hűtővel és simán sokkal több lesz a gpu és gpu-hotspot.
Ha túl vékony a hőpad, akkor meg a memória-hőfok lesz magasabb a kelleténél, mert vagy csak épphogy eléri a hűtést, vagy semennyire.
HA "tökéletes" a kontakt a gpu-chip és memória-chipeknél is, akkor pedig a memóriák felől érkező jobb hőátadás következtében bánya közben akár 3-5 fokkal magasabb lesz a gpu és gpu-hotspot, de ez normális jelenség, sokkal több hőt kell elvezetnie a hűtésnek a korábbiakhoz képest.Egy szó mint száz, jobb ha magadnak teszteled ki a dolgokat... Én eddig 6 Gigabyte-ot hőpadoltam (gaming oc, vision oc, aorus master, aorus xtreme típusokat), mindegyikre 2mm kellett. Backplate-nél csak 3090-esnél ügyködtem, oda is 2mm kellett a chipekre, de ha backplate-nél nincs memória, akkor sztem 3mm kell hátra (3080), de sztem totál felesleges ilyenkor.
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom egy kezdő bányagépen. kb 120-130mh-s rendszeren. Nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e ebbe még belevágni, az ETH2.0 miatt. De gondolom mást utána is lehet majd bányászni. Az áram napelem miatt ,,ingyen" lenne. Érdemes még 580asokat venni vagy inkább 1660-osak vegyek?
-
Hohocali
aktív tag
Igen, érdekesek ezek a tesztek. Most néztem, mit tudhat az EC360 silver (ilyenem van). Találtam egy tesztet, ahol kihozzák, hogy 12W/mK valójában 8 körül tud. Viszont van itt Gelid extreme 12-es, ami viszont teljesen leszerepelt. Na most találja ki az ember, mit vegyen.
Annyit meg nem padozok (annyira nem olcsók), hogy több fajtából vegyek, és tesztelgessek, pedig ez lenne az igazi. -
shteer
titán
A nyers hozam nálatok is beszakadt vagy csak a nanopool baszakszik?
-
BeZol
őstag
válasz
Hohocali
üzenetére
Sztem ezt a vidit néztem meg pár napja én is és a thermalright 0.2mm-rel laposabb volt, ezért nem érintkezett a hőpad rendesen a hűtővel és ezért nem jók az eredményei.
Én a 2mm-es verzióját használom a thermalrightnak, az gigabyte-okra tökéletes ahogy korábban is írtam, itt meg talán 1,5mm-est használtak
Nem nézem meg még1xer, irritál a csóka
Ez is kb. olyan teszt mint a linustechtips videója új intel alder lake procikról (+ nálunk aztán elég sok embernek van Founders Edition kártyája...), hogy amd procik 140W körüli TDP-nél nem mentek többel így sokmagos terhelésnél nem futhatták ki magukat, ezért az egésznek a végére intel szépen elkente az amd száját, pedig a helyzet nem pontosan így van... -
Thermal Pad Showdown! What you should (and Shouldn't) Buy
Nagyjából az jön ki amire számítani lehetett
-
BeZol
őstag
válasz
rumkola
üzenetére
Azért nem látod mennyi, mert hiveOS-ből lőttem shell in a box-os ablakból.
Korábban már írtam mit láttam windows alatt.Közben 1300-as absolute clockra téve az 1100ról úgy néz ki nyertem 1 mh/s-t 2400-es memóriával (70,5-71mh/s-re állt be 2 óra elteltével), fogyasztás pedig ugyanaz maradt, talán max 5W-tal több.
3080Ti-t majd jövő csütörtökön tesztelek
-
BeZol
őstag
Ugyanez a típus lhr-mentesként 219-225W között fogyasztott nálam
hiveOS alatt a lenti beállításokkal és 98,3 mh/s-el tekerve (gminer 2.7-et használtam akkoriban).
1100-as absolute clock
2000res memória
80% venti
powerlimit nem is kell absolute clock esetén, de beraktam 230-ra
Én észrevettem annyit, hogy LHR-es 3070-es esetén az absolute clock használata nem volt előnyös, kb folyton lockolt a kártya (de akkor még nem jött ki a 39.6-39.7-es nbminer), így nem korlátoztam ott a gpu-órajelet, hanem belőttem a memóriát és a powerlimitet és szépen tekergett 41 mh/s-el kb.
Most ez az első lhr-es 3080-as nálam, és ennek ahogy nézem teljesen mindegy, hogy absolute clockot használok-e vagy sem, mindenhogy 69,7 mh/s-es átlagra áll be, annyi h absolute clock esetén kisebb a fogyi sztem.
Mindjárt megnézem mondjuk 260-as powerlimittel, hátha ez "korlátoz", bár sztem így is teljesen jó az átlag 69,7 mh/s pool-on nézve. -
szuwise
csendes tag
helló
tegnap befrissítettem a nicehash minert és azóta nem bányászik
vkinek van ötlete, h mi a megoldás??
Version 3.0.6.9 • Windows
üdv -
BeZol
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Strix-et vegyed akkor sztem.
-
koko52
nagyúr
Bizony van 3090 1850-ért, csak épp 11 hetes a hirdetés és 99% hogy kamu [link]
Közben a hirdetőnél találtam 1600-ért is mostanit.
Vegyétek, vigyétek
-
BeZol
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Játékra Strix-et vennék mert 3x8pin. Az aorus master csak 2x8pin, esélyesen 100-150MHz-el gyorsabban tud menni egy Strix ha megráncigálod.
Bányaszempontból aorus mastert venném, bár elég nagy dög, viszont könnyen hőpadolható, garimatricával se kell bajlódni mert nincs rajta és csak 2x8pin, ugyanakkor mivel 3,5 slotos, ezért ha nincs sok hely, akkor necceske.
Strixet nem kell padolni (bár LHR-es kártyákat ETH-t túrva ezek szerint amúgy sem kell).
Ha max 20-30ezer Ft-tal drágább a Strix, akkor azt venném inkább.A Strix talán magasabb, viszont az aorus tutira széles dög.
Az aorus xtreme a strix igazi ellenfele (ha mindegyik strix 3x8pines).Nálam fehér rog strix 3080 (non-lhr) járt anno, aorus témakört meg korábban kifejtettem
-
Srácok, azért a személyeskedő kommenteket mellőzzük.
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Így-így. A kis srác erre élvez. Gondolom otthon apuék nem szólnak hozzá. A gond az, hogy lassan minden topikot megmérgez a baromságaival. Szerintem ez a PH-nak nem tesz jót hosszútávon, már rég ki kellett volna baxni.
-
BeZol
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
1095 gpu, 2000mem, 230 powerlimit.
Most nézegetem 2200-2400 memóriával, de a végén ugyanannyi mh/s-re áll be
-
warcat
veterán
Megjegyzés: jelenleg német áfával a boltok 2750-2800 € környékén rakják ki a Strix és a Suprim 3090-et is, és el is viszik annyiért.
Anno januárban az 1894.24€-ért vett Strix Oc is már igen korrekt üzlet volt. -
-
-
dobolan
senior tag
Hehe, ezen jót röhögtem. Felvett anyag átkódolását abban az esetben szokták második lépésben elvégezni, ha hosszabb időtartamra akarják tárolni az anyagot és lényeges hogy minél több férjen a céges storagera. Nem tudom mi a cég, de ehhez speckó GDPR engedély is kell.

Amúgy meg NVR(ek) rögzítenek saját HDDre, amit felülírnak néhány nap után, mert tilos tovább tárolni általános esetben.
Ez az átkódolós duma elég jó amúgy, főleg ha a kamera rendszer hálózata zárt
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- VR topik
- Gitáros topic
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Be tudnand linkelni ezt a hszt ?

Nem rossz, de inkább vigyék el. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.