Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Tegyük fel megszereztek minden adatodat...egy új kiutalási címhez emailes elfogadás szükséges . Ha eurót küldesz nem olyan egyszerű főleg ha a kiutalási kártya név és a fiók neve nem stimmel. (Legalábbis krakenen nem lehet)
Ha még egy emailes értesítést se kaptál semmiről, akkor tuti belsős volt. Képtelenségnek tartom, hogy minden kódod elérhetőséged megszerezték.
Itt teszik fel ő maguk a kérdést : Mi van he Te voltál direkt ,hogy aztán kártalanítsd magad.
Tanulság: Coinbase-t jobb elhagyni .
-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
Nexa coint (nexapow algó) megnéztem. 1 db 5700Xt 18 mh/s (ahogy néztem max 20-at tud) , 65 wattból megoldja a falból. Hozam jelenleg a 70 Ftos villany árát kitermeli. (Hangyafasznyit többet )
Érdemes figyelni hátha az árfolyam felmegy azt termelne is.
-
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
A jövőt senki se tudja. Te pl december környékén eladtad a VGAidat jó pénzért, Ft-ba tartottad akkor az kb fele annyit ér mivel az árak szerintem duplázódtak. Ha meg ETht vettél abból, akkor most fele annyit ér ugyan csak. Ha euróba hagytad akkor az mondhatni jó. Érted.
-
Attix82
addikt
Nem feltétlen csak a bánya miatt kell a hatalmas napelem, hanem a cége olyan tevékenységet csinál ami alapból beránt minden oszlopot. Nem most lett ez kiépítve, mellékes a bánya (szereti). Lényegébe az éves elszámolásnál még kapott is vissza az áramszolgáltatótól. Már az elején vette a VGa-kat mielőtt felmentek volna drasztikusan az árak, és ugye aki akkor ugrott bele az rosszul nem jött ki....csak nem adta el a VGakat, a napelemparkja igyis úgyis adott így hajtja a rigeket. (sőt folyamatosan bővíti). Persze ezek a bányászok nagyon kis %-a. De biztos vagyok benne ha nem is ekkora tételbe de napelemről hatják jó páran.
A többi csak bizakodik a felfutásba és addig fizeti a számlát, bízik a csodába. Pár hónap és rájönnek ,hogy nem érdemes hajtani.
Összességébe: akinek már adott a napelem, és éves elszámolásba tudja tartani a rigek működését azok hajtják biztos vagyok benne.
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Az emberek nagy rész nem megy bele abba, hogy 1 millióért vesz kriptót. Nem bírja látni, hogy ég el a pénze (ha meg megy fel abba bízik hogy még még feljebb aztán már bánkódik hogy nem adta el ). VGA-t meg ugye a kezébe tartja és ha jelenleg most vesz felét biztos, hogy fog érni később is. Sőt szerintem jelenleg elérte a kb az alját.
Van ismerős nagy napelem parkkal rendelkezik, 4 Gh/s még mindig tolja ingyen. 1 évbe 4 hónap gyenge napelem termelésbe, de a 8 hónap bőven kitermel mindent neki. Ő se nagyon tőzsdézik mert nem bírja....vannak ilyenek. Jobban szereti kis léptékbe, és látja mit hoz havonta...majd eladja ha felmegy az árfolyam.
-
Attix82
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
2 hónap nem sok idő, szépen lassan csökken a diff mindenen.....egyszer eljön az a pont amikor már érdemes, mert mínuszba senki se fog termelni hosszú ideig. Sokan vannak akik elkönyvelik most a mínuszt és bíznak a szerencsébe. Napelem parkosoknak meg mindegy , azok hajtják és fogják is továbbra is.
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
"3/4 év alatt a kártya, azt az összeget ha már akkor eth vásárlásra fordította volna akkor sokkal több lett volna a profit."
"És mint ahogy előbb említettem a bányászattal közel sem tudott volna már akkor mikor én eladtam kikaparni annyit még ha a merge nem jött volna 1,5 évig akkor sem"
Jövőbelátó vagy? Meg egy kicsit érthetetlenül is írtad....
-
Attix82
addikt
Gyanus ez a pump, váltokon már fent van: [link]
Még messze van hogy elbírja azt a 700 Th/s -t....de ki tudja mi lesz majd belőle.
-
Attix82
addikt
Jelenleg aki fizeti a villanyt annak nem érdemes most hajtania a VGAkat.
-
Attix82
addikt
Nicehash-Etchash
EtchashIsmét felrakták.
-
Attix82
addikt
Minden megindult.
-
Attix82
addikt
válasz
llacee
üzenetére
Ha tényleg hibamentes lesz és sikeres az eth 2.0 , akkor csakis többet fog érni. De ezt senki se tudja előre...utolsó napokba kell figyelni az árfolyamot, és ha biztos akarsz lenni egy részét váltsd be euróba vagy USDT. Én más coinba nem váltanám, ha az ETH süllyed mind fog.
-
Attix82
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Én is így látom, de ha biztonságilag is, stabilitásba is rottyon lesz , akkor nem foglalkoznak az emberek vele....itt a pénz a lényeg nem az hogy mit tud. Jelenleg a komplett ETH coin mennyiség 8-10% van lekötve Validatornak az ETH 2.0 hálózaton....az nagyon kevés, és amíg nem éri meg (5% kamat) addig nem is lesz több.
-
Attix82
addikt
Hát ha így halad lenullázzák az ETH értékét merge után ha indítják.....
-
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Nincs rá igény. Ha megnézel egy bármilyen népszerű játék gépparkját meglepődnél hogy nagyon nagy %ba milyen roncsokkal játszanak
. Én mindig a falból nézem, és RR módba alig élnek....110 watt falból 55 mhs. De ezt a témát zárjuk le szerintem gyanítom neked nem volt. És szerintem az emberek 90% azt se tudja mit állít vagy nem is foglalkozik vele.
PL fentebb írtam a régi RX480/570/580-as beállítást vcore 740-750 MV levihető az új TRM a kisebb tüskék miatt, így falból 100 watt 29 mhs. Ugye eddig 30-31 mhs 130 wattal tudták.
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Ez a VGA generáció alapból megbukott....rx5xx széria még mindig a legtöbb ami kapar, az hogy itt nem éri meg az egy dolog. Nagyon sok országba bőven megéri még mindig.
Új generáció meg nem lesz olyan sok hidd el....nagyon kicsi az a piac aki megveszi az újakat.
Csak egy példa, ha menne tovább az ETH 2x5700XT ami 110 mhs az új RR móddal 220 watt falból. Egyik NV se tudja ezt, pedig már "régi " VGAnak számít.
-
Attix82
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
És furcsa módon kiszivárgott az LRH dokumentáció is...eladtak minden LHR VGAt. Rájöttek, hogy nem jött be.....csökkent az eladás.
Én is úgy látom, hogy annak van érétke amibe sok pénzt kell belefeccelni..BTC. és még most az ETH is. (Fenntatás)
-
Attix82
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Biztos vagyok, hogy a nagy gyártók kitalálnak valamit....sose fognak akkora nagy hasznot húzni mint ami most volt. Minden a pénzről szól.
-
Attix82
addikt
Bitfly: [link]
-
Attix82
addikt
120 000 000 ETH van összesen, ennek a 11% van csak hitelesítőbe és így is a kamat 5-6%. Nem éri meg.
Jobb ha átgondolják ezt a dolgot.
-
Attix82
addikt
Rx480-as tapasztalat.
2 db rx 480 van a rigbe. GPU fesz 790mv 56 mhs . 1 vga 100 watt falból. (230 watt komplett, abból 30 watt VGA nélkül)
-
Attix82
addikt
Nem is a macera, minden minerrel lehet stabillá tenni....de most ezzel a trm 0,10,2-es verzióval +1-3 mhs 30-35 watt befektetéssel totál nem éri meg a phoenixet használni.
Egyébként van erről is egy teszt, a TRM több validot produkál mint a phoenix.
Nah mindegy csak egy érdekesség.
most így 6 vga:
$4.31
$1.61Tipikus beállítással amit ti is használtatok ezek szerint ( 183 mhs, 780 watt )
$4.61
$1.2470 ft kwh árfolyammal számolva +30% a nettó bevétel a pillanatnyit nézve.
-
Attix82
addikt
Itt van egy miner összehasonlítás mekkora tüskék vannak a miner között. (Fesz) [link]
TRM 0.9.4.2 Crashed immediately after dag
build.Phoenix 6.2c Crashed after 10 secs of tuning.
lolminer 1.51a Crashed immediately after dag build.
TRM 0.10.2Ran for 2h without crashing.Biztos csökkenti a vcore feszt , hőmérsékletekbe is ég és föld meg a konnektorból felvételből is látszódik. Hiveos fut, ott 740 mv ír az AMD infóba.
-
Attix82
addikt
Kicsit eljátszadoztam az rx570 riggel. Az érdekesség, hogy a Vcore feszültség befolyásolja a VRAM Mhz stabilitást is. Vram 1750 Mhz elég 710 mv Vcore. 1850-1950 Mhz-hez a minimum vcore 740 mv. (GPU core mindkét esetben 800 Mhz-re állítva vagyis az nem lehetett korlát).
Tehát Vcore 740 MV ehhez hozzárendelve a 1900-1950 Mhz Vram-ot. És utána elég volt csak a Vcore Mhz-et 10 Mhz lépcsőbe stabillá tenni.
171.4 Mhs falból mérve 625 watt lett. Amibe benne van a 6 db 12 cm hűtőventi is. gép üresen 30 watt, ventik 10 watt. Vagyis 1 VGA 97,5 watt 28,5-29 Mhs-el.
-
Attix82
addikt
Merge-n pörgök még mindig. Lehet hülyeség amit gondolok, de most nézem ,hogy a komplett ETH mennyiség ami be van zárolva durván 14 000 000 ETH. Ez 410 000 Validatort jelent. És a piacon durván 120 000 000 ETH coin van. Az a 14 milka 8,3% teszi ki.
Ha esetleg merge után ezek a Validatorok kiveszik és eladják, mennyire mozgathatja meg az árfolyamot? Mert konkrétan nagy kis % teszi ki a piacnak.
-
Attix82
addikt
5xxx 6xxx AMD, 3xxx NV mehet. Ez alattiak kb nulla.
-
Attix82
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Tudod , az energiát szaré hugyi veszik át de arany árba adják el (nyáron nincs is szükség rá, túltermelés van) . Amúgy a napelemnek épp ez a legnagyobb baja, hogy ingadozó a termelése és nincs tárolás....vagyis a pillanatnyi számít. Most nyáron nappal nyomják rendesen, de éjszaka , és a többi évszakba kevésbé...főleg télen kéne amikor kb alig mozdulnak ki az emberek. Jelenleg a PAks2 csökkentett üzemmódba van most. Amikor kéne akkor Paks2 ami a csövön kifér de a napelemek nem adnak bele annyi pluszt ,hogy elég legyen, így kénytelenek vagyunk mástól venni drágán.
-
Attix82
addikt
Csak egy elméleti kalkulálás az évi termelést figyelembe véve csak.
Egy decemberi rig eladással számolva (7000 ft / mhs értéken). Egy esetleges 3500 euró / ETH árfolyam mellett , villanyt is levonva....VGAk nyomott áron eladását is beleszámolva ( 2 éves árat nézve még a robbanás előtti időszakra gondolva). Kell még 2 hónap termelés és ugyan ott van az ember.
Szóval a sok ha-val nézve , ha az ETH 3500 eurós árfolyama vissza megy év végre és a termelés is még megy végig a mostani szerint, akkor akik nem adták el az járt jobban. Persze ehhez kell az MO alacsony áram is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- Motoros topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.....azért ég és föld a különbség ha megy a bánya vagy nem. De úgyse fogják leírni ezt, vagy beismerni ha mégis valamelyik coint pénzelik.