Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Nekem eddig csak manuális leállításaim voltak (asszem 2x a fél év alatt), annak sem volt semmi köze a bányászathoz. Egyébként 0 hibával. Ha az ember nem hajtja ki a belét (RAM/GPU), visszaveszi a TDP-t (60~70%), megfelelő hűtést biztosít (custom auto profil 60, max. 70 fokos GPU-kig), rendes tápod ad alá (mono railes vagy megfelelően túlméretezett nettó telj. felvétellel, rendes brand) és nem dobálja a vasat ide-oda pakolászáskor, illetve legalább 006c verziós risereket használ 6 pines betáppal, akkor nem lehet gond.

-
Dexar007
veterán
Nektek mennyit mennek a gepeitek fagyas nelkul? Mikor szoktatok ujrainditani?
-
Ismét kérdeznék, mert visszaolvastam, de csak kérdést találtam a dologra, választ nem. Szóval be szeretném állítani, hogy 0.05 ETH után kifizessenek a default 1 helyett a köv. link alapján, amit itt találtam: https://ethermine.org/miners/walletcímed/settings
Itt beírva a dashborad-on szépen látszik, mennyit bányásztam már, meg minden, de a settings oldalon nem tudom beállítani, a payout limitet, mert ezt írja: [link]
Hozzáteszem, reggel óta aktívan bányászik a gépem. Lehet a bat file-omba oda kellene írni valahova az e-mail címet (valahol láttam, hogy beleírják).
Ja, "ethminer-0.9.41-genoil-1.1.6-pre"-vel bányászok.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Én még egyenlőre maradok ezen.
-
Danex
addikt
Valaki próbálta már itt a registry-s órajelállítást?
-
gbela
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Minél többet olvasok annál jobban elképzelhetetlen a 30mh 100W alatt. Amit írsz 58% TDP is jól hangzik, csak valójában szerintem nem annyit eszik (ez ugye 85-90W lenne).
Nekem pl falból mérve a beállítotthoz képest többet szed, szóval a beállított powerlimitnek nem annyira hiszek már. Ahány fórumot olvasok 1070-ről ott mindenki 100W+-t mér 30mh+ -hez. -
-
lafaty80
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
+1
Eddig ha otthon mindent befogtam túrásra, akkor 130mh körüli értéket értem el. Ezzel eth-t ethermine.org pool-ján a min. kifizetést 3-4 nap alatt értem el. Most WinMiner-toltam, csak öcskös 4db 1050ti rig-jét raktam össze és kíváncsi voltam pool-ra túrva mit jelentene. Hát 190mh szumma most 9-10 nap a 0.05 payout limitig. Kicsit elkeseredtem és most próbálnám kideríteni hogy lehet valamilyen adatot szerezni hogy melyik pool-on mire lehet számítani? Amolyan calculator jelleggel (mh/a + pool + payout limit megadása után mutatna egy időt) -
szazbolha
addikt
-
LógaGéza
veterán
válasz
szazbolha
üzenetére
Milyen bányászprogival nézted? Elvileg ha régi az OpenCL implementáció, akkor a megcímezhető memóriaterület nagysága 1Gb-ban van korlátozva. Claymore-ban erre van workaround elvileg.
Amúgy ezeknél a memóriavezérlő a gyenge láncszem, vagyis jobb olyan algón túrni, ahol nem számít annyira a memória.7870ed volt/van neked? Mennyit lehet belőle kihozni? Áram nem számít.
-
szazbolha
addikt
válasz
Tian66
üzenetére
Ehhez annyit tennék hozzá hogy a GTX1060/3G szépen működik ETH-ra, viszont a szintén 3GB-os 7950 és 7970 nem. Legalábbis nálam hibát dob, hogy nem elég a memo.
Nem tudom mi az oka, de nem olyan gáz, mert winmineren szinte mindig van ami jobban hoz mint az ETH.
Szerk: 7950 még ment tavaly a 161 vagy 162-es DAG-al, a 7970 már akkor sem.
(#38159) LógaGéza : 100x jobban érezném magam ha 26 lennék.
-
Tian66
senior tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
A sárga jel azt mutatja, hogy a win szerint az eszközzel baj van, nem megbízható a működése, ezért nem oszt ki neki erőforrást. Hogy ez a kevés power miatt van vagy azért mert a winnek sajátos a humora azt sajnos nem tudom. Ha tudod csináld vissza a 7es rendszert éjszakára, reggel meg jönnek az AMDsek és segítenek. Remélem.

-
Tian66
senior tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Csak azért kérdem, mert nálam 90w az alaplap meg SSD meg a ram , ventilátorok, miegyéb. Erre van egy 620w-os Seasonic 3 kártyával. A maradék 5re meg egy Evga 750-es. Ez az elrendezés stabil. Bár ezek Nvidia 1060-asok. Amd többet eszik asszem. Ha tudod próbáld ki így 3/5 felosztásban. Hátha. Bár lehet hogy az 5 meg sok lesz a 750-esnek. Végül is baja nem lesz, max nem indul el.
-
Bossp
addikt
Akkor én is kicsit off! De bányászatról szól!
Egy msi 1070 gaming X-et elcseréljek 2 db 1060 dual X 3GB-osra? A 3GB már nem kevés?
Köszi előre is! -
Mosqu!to
addikt
Na, csak hogy borzoljam a kedélyeket, van egy másik rendszerem.
Asus Prime Z270-P (legújabb, januári bios)
8x rx570 (BC beta driver)A gép 6 kártyával, csak a pci-e slotokban atom stabil
7 kártyával szintén gond nélkül ment eddig, vagyis az alaplap alján levő m.2 slot volt bővítve.A 8. kártyával azonban meggyűlik a bajom. Nagy nehezen életre keltettem, windows eszközkezelő lát 8-at, meg GPU-z is.
Szokásos módon DDU, driver, patcher, stb, majd indulás után a claymore csak 1 db gpu-t lát, eszközkezelőben pedig 7 kártya sárga háromszög felkiáltójellel, egy pedig ilyen zöld bigyulával (kép csatolva).
Első indításokra amúgy a claymore egy valag gpu hangs és egyéb hibával széthalt. Meg volt egyszer driver install közben kékhalál (persze utána ddu, reinstall, stb).
Mitől vált ennyire instabillá a rendszer? Hogy tudnám végre a 8 kártyát claymoreban is használni?
Ja, BIOS-ban persze 4G bekapcoslva, minden PCI-e Gen1 -en (próbálkoztam gen2-vel is), valamint az egyik yt videóban bekapcsolja a VT-d -t is, próbáltam azt is ki-be, de nem nagyon volt hatása.
-
szazbolha
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Tudom... pont ezért tettem fel neked a kérdést múltkor az ingyenes projektek futtatásával kapcsolatban, hogy a villanyszámlát már te fizeted vagy a szüleid/kolesz, és ha te, akkor nem lenne jobb a meglévő vagy leendő gyermekre fordítani azt a költséget?
Nem bántásiból írtam, csak annyira megváltozik a szemlélet miután családod lesz, hogy néha nem értjük egymást,. Elmúlik az idealizmus és még SEPA utalástól is félsz. Nem magad miatt, hanem mert még van X éved amíg a gyerekeid felnőnek. Előtte utána nem kell annyira óvatosnak lenni.A bányászatot jellemzően nem milliomosok kezdik el és csinálják évekig, de nem is a szegény réteg, mert kell hozzá valamennyi tőke. Amúgy szórakoztató is, bár néha unom a hardveres pepecselést. Eleinte izgalmas volt, mert lehetett a határokat feszegetni, de alig telt el 2 hónap, már tudom, hogy nem a VGA bűtykölés korlátozz leginkább, viszont nagyobb összeget nem mernék befektetni. Illetve ha lenne befektető (másnál volt erre példa, és az én környezetemben is van aki meggyőzhető lenne) most mit mondhatnék neki?
Hogy annyira rizikós hogy a saját pénzemből is csak óvatosan kockáztatok?
Vagyhogy ne vegye ki a pénzt, gyűjtse a coinokat hátha egyszer az egyik 100-szorosát éri majd?Na mindegy... a hsz-ekből elég jól levehető ki melyik nemzedékhez tartozik. Nekem úgy tűnt a legtöbben kinőttek már egyetemi éveikből és nem 30 alatt vannak (fészbuk+telós nemzedék). De lehet tévedek.
-
Hack3er
őstag
HASHFLARE-ről van valakinek tapasztalata.
Gondolkozok rajta hogy ETH-t kellene bányásztatnom. -
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Én nem ugrok senkinek... feleslege körök voltak elismerem, de a dolgok mindig így kezdődnek. Kis lépésekkel, és a korlátok hamar felépülnek, mi meg elfogadjuk, vagy bekussoltatnak.
Itt többségében 40-50 éves palik reszelik a rezet 24/7-ben, eddig sem volt gond ezután sem lesz. -
válasz
bajaki
üzenetére
Poloniexen tudsz szépen tradelni, nekem ez jött be a legjobban, ééééés ha teheted 1-2 pici coint is bányássz, kitudja 1-2 év múlva megugorhat az ára, olyanokat érdemes nézni amik max 30.000.000 -ig bányászhatóak ezeknek van létjogosultságuk az efeletti coinoknak nagyon erős reklám kell és mögöttes termék hogy felkapják őket. illetve a türelem, légy türelmes, ne pánikolj, de ezt a másik topikban elmondják minden nap

Ajánlott TOP Coin:
Dogecoin
HUSH
ETN
BTCZ
RIPPLE
+ amiket nem ismerek. -
bajaki
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ja értem. tehát jelen esetben a Jaxx-ről kell majd valamelyik váltóba átmozgatnom a ZEC-et és ott tudom majd pénzzé tenni. Áhá.

Kraken-re regisztrálni tudtam, de Verify nincs. Coinbase-re is regeltem, ott elvileg jóvá is hagyták a személyit.
Köszönöm! Igyekszem majd minél kevesebb hülyeséget kérdezni!

-
válasz
bajaki
üzenetére
Ha már a pénztárcáig megvagy akkor onnan tudod "váltóba" utalni, és ott átváltani eurora illetve dollárra, ami kimehet SEPa utalással a bankkártyádra. Erre való topikot pedig itt találod:[link]
a legegyszerűbb Kraken, DE sok bajunk volt vele, most meglepő módon stabil és gyors, váltón sose tárolj pénzt csak addig amíg beváltod, vagy kereskedsz, de ez gondolom evidens.

=Nekem OTP-re megy a pénz=sok sikert, üdv a csaatban

szazbolha: Köszönöm, de nem ér annyit, Már beszéltem Enterrel, "kibékültünk" Idővel ez úgy is kialakul, ha nem akkor meg választunk mást, ezért ne ugorjatok egymásnak.
Sokszor én is hülye vagyok ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szazbolha
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Ne haragudj már moderátor, de te nagyon félre értesz valamit.
A topik aktív tagja kérdezett valamit, halk VGA-t keresett. Az hogy egyeseknek ez OFF-nak minősült, mert azt hitték nem bányászathoz kell, az miért a kérdező problémája? Ismerjük, tudjuk, hogy több bányagépe van és másoknak is épít ilyeneket.Én azt gondolom igenis lehessen ebben a topikban VGA választásra vonatkozó kérdéseket feltenni, anélkül hogy konkrétan leírnánk a körülményeket, meg hogy a titkárnők mit szeretnek és mit nem,. Ennyi rugalmasság legyen már mindenkiben.
Ha nem lehet, akkor tápra meg alaplapra vonatkozót kérdést se lehessen feltenni ilyen módon.A topikgazdától meg elnézést kérek, hogy a törlést neki tulajdonítottam.
-
-
AAntii
őstag
Látjátok, kellett nektek a demokratikus választás, mikor anarchiában sokkal gördülékenyebben mentek a dolgok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, kicsit én is húzom az idegeiteket, de muszáj kérdeznem.
Szemezgetek már egy ideje a bányászvilággal, de eddig sosem jutottam el arra a pontra, hogy azt mondjam, hogy be is szállnék, azt hiszem most jött el ez a pillanat (lehet, hogy pont rosszkor?
).Átolvastam az összefoglalót, de sokkal okosabb nem lettem, a hardveres rész eddig is tiszta volt, szeretek PC-s cuccokkal foglalkozni.
Van egy asztali gépem amit beáldoznék a témában, amúgy is inkább csak hétvégente van mostanában használva. A lényeg belőle:
- Asus P8P67 alaplap
- i5-2500 proci
- jelenleg egy GTX 960 4GB videokártya
- TT Hamburg 530W tápA tervem az lenne (illetve már el is kezdtem megvalósítani), hogy 2 db 1060-nal álljak neki a témának. Most először is veszek 1 db-ot (kedd környékén lesz nálam, Samsung és 3GB-os), azt berakom a 960 mellé és néhány napig, vagy hétig azokkal csákányoznék, majd a 960-at is 1060-ra cserélve előálljon az alapgép, majd ha látok benne továbbra is fantáziát, akkor tápcsere + még 2 db 1060.
És most jönnének inkább a kérdéseim.
Most elkezdtem (itt összeolvasgatott információmorzsák alapján) Nanopool-ra egy Jaxx-es Zcash címre túrni a 960-nal.Igazából ami főleg kérdéses számomra, az az, hogy sajnos nem teljesen látom át a folyamatot, hogy hogyan is lesz ebből "pénz". Tehát most én Nanopool-ra bányászok, majd ha megvan a minimális kiutalható ZEC, akkor azt kiutalhatom a Jaxx-re? És onnan tovább?
Nem is igazából konkrét választ szeretnék, hanem inkább tanácsot, hogy hol érdemes kutakodnom, ahol némi utánajárás után átláthatnám ezt az egészet? Nem tiszta igazából a Pool fogalma, sem a Wallet-é, meg úgy általában az egész folyamat.
Ne haragudjatok, kicsit hosszú lett.

-
-
Tian66
senior tag
válasz
CoDWaW07
üzenetére
Jelenleg nem tolom, de be van tárazva pár ezer belőle szebb napokra. Egyes elemzések szerint jövő év végére elérheti a 40 centet darabonként. Ha így lesz , hát majd örülök neki. 0,24$-nál nem adtam el, pedig 0,07 volt mikor kiszedtem.
Aztán majd lehet hogy megbánom. De hát ez egy ilyen "szakma".
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Tian66
üzenetére
Sajnos egyesével a SATA portokat nem lehet kilőni, egyben meg az SSD van, így az megy.
Az USB szintén kell a bill+egérhez.
Ethernet kell, valaholnnan kell net.
Hang, firewire kilőve, de ezzel sajnos még mindig ugyanott tartok
Lehet próbálok majd egy olyan indítást, hogy nincs bedugva semmi.
-
-
gbela
senior tag
Azt is néztem, és itthon is úgy nézem, egyezik a wattmérő kb azzal amit gpuz is mutat, azaz 75% TDP, azaz kb 110W a kártya. Jól lőttem be, 0.8v és 1500hz fix, szépen szed is, csak fogyasztás nem tetszik hozzá.
De ezért nem értem nálad sem a számokat, hisz 310W falból 2kártya+gépre nem annyira adja ki nekem azt a nagyon alacsony kártyánkénti fogyasztást. Azt nézted h ha nem megy bánya mennyit eszik falból?
Nem kötözködni akarok tényleg, csak megérteni miért látunk ugyanazon beállításokkal. -
CoDWaW07
őstag
Rajtam kívül bányászik itt még valaki Electroneumot, vagy vásárol ? Mi a véleményetek erről a coinról?
-
-
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
A válaszom továbbra is KalmX, Ha 1050-nél nagyobb VGA-t raksz egy gépbe akkor azt a 90-100 wattot ki is kell venni onnét. A 1050 hőjét egy közepes táp is kiveszi (ha nem alsótápos), az csak hab a torán, hogy venti nélküli a kalmx, a giga wf is nagyon halk.. A benti gépemben 2 db 1060-volt, de az egyiket már 1050-re cseréltem, és az a 40watt mínusz sokat számított hang terén.
Az elég problémás lesz, ha egy topikgazda miatt egy egyszerű vga kérdést ennyire körül kel írni, mert OFF topicnak minősíti, miközben a "'mit játszunk konzolon" az nem báncsa a szemét.
Bocs... lehet szigorkodni, de ne kettős mércével párosítva. -
-
-
Pedig egyszerűbb lett volna valamelyik 100-as értéket átírni gondolom

VGA: Gigabyte GTX1070 G1 Gaming, egyébként most stabil 25-26 MH/s-el tolja.
koxx: Miért, mit kellene? Kezdő vagyok még a dologban és nyilván nem is ettől az egy vga-tól várok meggazdagodást, csak érdeklődöm a dolgok iránt. Jelenleg is coinbase regem van, ott veszegetek BTC-t meg ETH-t, mikor bezuhan néha.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Tian66
üzenetére
Viszont 3rd proci van benne, és a 16x-os slotok mennek mind. 6 kártya bármilyen kombinációban megy, csak amikor a 7.-et bedugom, akkor 95-ös hibakóddal megáll az alaplap. Ez elvileg PCI Bus Request Resources hiba.
Egy olyan leírást találtam, ahol tippként felmerült, hogy le kell tiltani a felesleges cuccokat, amik pci bus-t használnak. Mi lehet ilyen?
-
Sziasztok!
Amatőr kérdés lesz. Asztali gépemmel próbálgatom a bányászatot, pusztán hobbi és kíváncsiság jelleggel, amim van ETH-m, inkább vásároltam, de gondoltam, apránként próbálom gyarapítani így is. A lényeg, hogy amikor megy az asztali gépem, akkor fut a szokásos genoril ethminer. Viszont azt itt be lehetne lőni, hogy ne 100%-on egyed a vga-t, hanem kevesebben, hogy tudjak mellette normálisan filmezni, yt-ot nézni, stb? Melyik értéket kell átírni, ha egyáltalán itt lehet ilyet csinálni?
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100A válaszokat előre is köszönöm.
-
Tian66
senior tag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Annyi biztos, hogy 2nd procival nem lehet a 3 PCIe 16x slotot egyszerre használni. Nekem egy MSI b250 Krait volt ami 6 PCIe sínből egyszerre 4et tudott használni mert a többi lane a sata vonalra volt kiosztva. De annak a user manualjában bele is volt írva. Ennél a lapnál nem találtam ilyen korlátozást. Bár csak futólag néztem bele
-
válasz
fogtunder
üzenetére
Ezredrangúnak gondoltam a hangot,ezért tettem off-ba... mert 6 kártyás rignél nem épp ez a fontos aki meg otthon hajt 1-2 őt a gépben az igazán kevés ember. Engem se érdekelne, mert... irodai gép, több darab ha 1 kifekszik loholni utánna pár sol... pepecselés, de ha már rákérdeztek nálam akkor felteszem a kérdést... úgy is azt kapja ami van raktáron, de nincs kedevm visszahallani, hogy "te hülye ennél volt hallkabbis mért ezt adtad"
Köszönöm a típust, utána nézek

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
OK, csak akkor meg minek volt off? Bocs az értetlen hozzáállásért, csak láttam én már cifra dolgokat és az offot offként kezelem.
De amúgy amit írtam, 1060 Strix tényleg nagyon halk kártya, az egészet 1080-hoz tervezték, nyákot, hűtést, aztán azt használták a 1060-hoz is. Iszonyat halk kártya, terhelésen is alig van hangja. Mondjuk olcsónak nem olcsó.
-
válasz
Tamás9x
üzenetére
9 darab 0/24 munkaállomás üzemel amiben található 2db 16x-os pci-e foglalat a táp 850W-os ebbe keresnek kártyákat, teljesen mindegy miylen márka, csak a hangra nagyon érzékenyek a hölgyek míg a gép mellett ülnek.
Call-center, így annyira nem is lenne probléma 1-2 kártya de 9 már...
A monitor integrált kártyáról megy.
(Windowsban 2. felhasználó bejelentkezve marad azon fut a miner program, távoli asztalon szépen lehet bütykölni.)
Később szeretnének Linuxra áttérni, de ez már az ő... problémájuk.
Irodaház.. drága bérletidíjjal, de ebben benne van a rezsi is így szeretne konpenzálni a tulaj.
Mosqu!to: Mindenhol csak 6 kártya
AMD? ott működhet a pci hub. Nvidiánál nem. -
-
Mosqu!to
addikt
Legújabb bios, i5-3570k proci, szóval cpu elvileg jó, és biosban is jól állok.
Ezt a linket amúgy én is megtaláltam, de semmi hasznos nincs rajta, csak hogy elvilg megy 7 kártyával...
-
Enter65
senior tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Mondjuk kérdezd meg, hogy mennyit hash van egy 1050Ti-n, vagy hogyan kell ezt és ezt beállítani, vagy mi a tapasztalat ezzel és ezzel a kártyával, szerintem nagyon is kapsz segítséget, de te jössz egy ilyen kétértelmű kérdéssel.... Ezért kértelek, hogy ilyen jelegűeket pontosíts a félreértések véget.
Itt ezt le is zárom!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- OLED monitor topic
- Túra és kirándulás topic
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor nalam az undervolt nem mukodik jol. Igaz,hogy 730W 6 kartyanal,de 24 oranal tobbet nem igen mennek. A legjobb mikor ejszaka fagy le,igy 6-7 ora allas kovetkezik.

Sokszor én is hülye vagyok ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)