Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
klykkly
tag
-
lafaty80
addikt
akinek microcoin-nál access hibát dob, próbálja meg cmd adminnal indítani.
-
-
Plasticbomb
addikt
Maga a paraméter is hiányzik, gondolom, ha csak beirtad volna, hogy -s akkor a defaultot használta volna, igy viszont nem tudta eldönteni, mit akarsz. Gondolom én.
Csak kreálj egy privát kulcsot, jelszavazd, aztán állj neki csákányolni, minden megtalált blokkhoz hozzácsap 5 számlát is... 65 számla gyűlt össze kb 3 óra alatt....... Elvileg pascal esetében is az az elképzelés, hogy ezeket is lehet adni venni, itt is ez az elképzelés, de hogy minek ez a baromság, nem tudom. Inkább csináltam volna valami CryptoNight vagy Ethash alapú algot, ami ASIC resistant lesz még egy darabig, mint egy ilyen algóra, amire jön az ASIC.
-
Iginotus
addikt
Meg tudja nekem magyarázni hogy miért nem Antminerrel bányászunk? Ahogy látom egy 500.000 ezer forintos gép 13 TH/s t tud ami vagy 10 GPU ereje. Árban meg 3 GPU... vagy valamit el nézek és ezzel nem lehet rendesen banyaszni...
-
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nem vesződöm vele. Linux alatt nem megy a saját minere se AMD se NVIDIA val.
claymore se viszi. sg hez meg nem találok pascal kernelt.Tudnám minek kellett ennek saját minert írni? Milyen faja lett volna dualban....én dobtam egyenlőre
-
Yany
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az volt az, de nem értem, akkor mért írja, hogy az alapértelmezett a localhost:4009? (facepalm) Mindenesetre köszi.

Asszem öregszem, de mégegy dolog, amit nem értek, a honlapról:
"Hogyan kaphatok számlát?
Számlát két módon kaphatsz: minden kibányászott blokkért jár neked öt számla, így bármikor bányászhatsz magadnak. A másik lehetőség pedig az, hogy kérsz, vagy veszel magadnak egyet. Hamarosan itt a honlapon is tudsz majd számlát igényelni."
Kérek? Kitől? Hol? Hogy? Ez a "hamarosan a honlapon is..." erre vonatkozik, vagy a "kérek egyet" mellett még az is lesz?

-
Yany
addikt
pontosítok a microcoin tapasztalataimon:
- A beépített Mine Coins gomb csak CPU-t hajtja meg.
- A csúszka 1. állása 33%, a második 66, a harmadik 99%-on pörgeti a CPU-t (2500K @ 4.3 GHz)
- A külön GPU mineolásra alkalmas exe viszont a gépem újraindítását követően csak ennyit ír ki:MicroCoinMiner.exe -d 0 -p 0
Input server name (default is localhost:4009):
_Ennyi. GPU-t viszont már nem mozdítja meg. Semmi mást nem ír a konzolba, csak amit ide beidéztem.
Ha paraméterek nélkül indítom, akkor ezt látom:Need to specify -p X and -d Y for GPU mining or -c N for CPU mining
Execute MicroCoinMiner.exe -h for more info
** Platforms (Total 1)
Platform 0 Name:AMD Accelerated Parallel Processing Version:OpenCL 2.0 AMD-APP (2482.5) Vendor:Advanced Micro Devices, Inc. CPU's:1 GPU's:1 Devices: 2
** Platforms and devices available: (Total 2)
-p 0 -d 0 Name:Ellesmere Compute Units:36 Max Freq.:1303
-p 0 -d 1 Name:Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz Compute Units:4 Max Freq.:3300 -
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
fordítani kell . eltart egy darabig.
szerk: nem is találom githubon a te verziodat
-
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
az én sgminerem nem ismeri a pascalt

keresnem kell kernelt hozzá -
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nálam 4004 van neki nyitva.
-
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
azzal nem próbáltam bár le van fordítva.
kipróbálom. pill -
Yany
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nekem a procit és a GPU-t is 100%-on pörgeti, de annyira, hogy bezárás után is megy 100%-on és még a gépet is lehalasztotta 2x, majd 3-4 perc után magára talált. Valami még nem stimmel a cuccal. Ráadásul a konzolba semmit nem ír, csak hogy localhost-ra megy. A Walletben pedig van egy miner gomb, ami nekem semmit nem csinál.
-
klykkly
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Pause

köszi de ezen túl vagyok picivel.
CPU val se megy:
root@miner4:/miners/microcoin# ./MicroCoinMiner -c 1 -s 81.17.186.253:4009 -n rig1
Exception at 0000000000000000: EAccessViolation:
Access violation.sőt a help is behal:
root@miner4:/miners/microcoin# ./MicroCoinMiner --help
MicroCoin Miner - Version: 1.0
Usage: MicroCoinMiner -h -s S -p X -d Y -c N -n MYNAME
-h for help
-s S (S is MicroCoin server:port where default value is localhost:4009)
-p X (X is GPU platform)
-d Y (Y is GPU device for platform)
Y can be multiple devices. Example -d 0,2,3 Will use devices 0, 2 and 3
-c N (For CPU mining, where N is CPU's to use. Activating this disable GPU mining)
-n MYNAME (Will add MYNAME value to miner name assigned by server)
** POOL IDENTIFICATION PROTOCOL **
(Not needed for MicroCoin core, only some third party pools)
-u USERNAME
-x PASSWORDBasic example GPU mining over multiple devices:
MicroCoinMiner -p 0 -d 0,1,2,3 -s -n ABC
(Devices 0,1,2,3 at server localhost:4009 miner name ABC)** Platforms (Total Exception at 00000000004C553C: EAccessViolation:
Access violation.
root@miner4:/miners/microcoin# -
MicroCoinMiner.exe -p 0,1 -d 0,1 -s 127.0.0.1:4004 -n RX480RXVEGA64
Localhost: 127.0.0.1:ate portod
Nekem ezzel elindult
Ha bebigyesztesz egy pause-t a parancssor után akkor nem lép ki és onnan már el tudsz indulni...
MicroCoinMiner.exe -s 127.0.0.1:4004 -n RX480RXVEGA64
pauseklykkly: Ez win a linuxodra nem tudom hogy kell, annak írom aki még nincs annyíra benne mint te de ha megvan a megoldás ne tartsd magadban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
csak a claymore és a saját minere.
saját minere elszáll hibával. Clay meg nem hasel de csatlakozik
tuti pacsal ez a cucc?
-
Janou
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Értem. Akkor ez egy hazárd játék egy új coinnál. Vagy bejön és baromi sokat nyersz vele, vagy nem és akkor 0.
Ha ez Pascal algos, akkor be tudom lőni Claymore-ban az ETH mellé? -
Plasticbomb
addikt
1, ez nekem itt most csak poén, illetve megint tanultam valamit a beállitásával, másrészt meg van, hogy egy egy nullát érő shitcoin hirtelen megfut, és belenyakalsz a $$$$$$$$$okba.
Ez most mindenképpen nullát ér, szal amúgy is játékra elég csak.
Pontosan! Mivel az árukat a kártyák kihozták, mostmár lehet felfedezni is, és kockáztatni, az eddigi termelést már nem vesztem el.
Talán, ha kiokoskodjuk, akkor be lehet állitani DUALba, ki kell próbálni.Tudom, úgy csatlakozik a miner. Csak nem volt világos, hogy a walletra csatlakozol, vagy pl pascal walletre nyomtad véletlen pl.
Tamás, feljebb irtam a configot, walletet+minert meg letöltöd, kizippeled, és inditod. 5 perc. Meg nem mondom, hogy tudsz-e kivülről csatlakozni hozzám, nem tudom, ez a hálozat milyen itt a KPN-nél... (NATolt/nem NATolt, stb.)
-
-
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A walletra llehet RPC csatlakozni .
-
Janou
őstag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Áruljátok már el hogy miért éri meg egy olyan coint bányászni amiről azt sem lehet tudni, hogy mennyit ér, hol lehet váltani stb. Lehet ráállítod a kártyáidat és a végén befuccsol és 0 az értéke. Az áramot persze fogyasztotta tehát minuszba vagy. Még új vagyok itt és szeretném megérteni hogy ez miért jobb mintha pl ETH-t bányásznék.

-
-
ga_-bor
tag
Sziasztok! Van egy 1050TI OC-m. Miért lehet az, hogy nicehash-el bányászva, +100cpu +800mem-re húzva is kotta ugyanannyit termel, mint gyári értékeken.
Órajel állítás után újra kellene indítani a bányászt?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
klykkly
üzenetére
"külső walletra"?
Ha jól értelmezem, jelenleg csak egy wallett van, a MICRO COIN Wallett. localhost helyett irj IP-t. pl 192.168.0.1 stb.
Egyébként az ilyen hibák kiderítése miatt lenne jó egy logfile minden minernél, de eddig csak a Claymore minereknél láttam logfile-t, máshol az ablakban kapsz némi logot, de amint bezárod az ablakot, el is veszett az info...
kártyabeállitásokra keress rá itt, és vedd iránymutatásnak, az alapján keresd ki, neked mi felel meg.
-
Weareus
addikt
Üdv.
Gamer gépemet szabadidejében befognám kicsit dolgozni, első lépésekben szeretnék segítséget kapni itt a járatosaktól.
Összefoglalót elolvastam, ill. néztem pár videót FagyiZolitól
A bitcoin talk org-ról letöltöttem a kliensprogramot, amit kicsomagolva kaptam egy Zec Miner mappát. Ebben további 16 db tömörített fájl van.
Én egy vga-val (vízhűtött 1080ti) szeretnék hobbiszinten próbálkozni.
Egyenlőre nem tudom, hogyan tovább.
Please, valaki, 'lécci'
-
klykkly
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
nekem se megy linux alatt próbáltam miningre bírni külső walletra kapcsolódva.
Exception at 0000000000000000: EAccessViolation:
Access violation.error
-
szazbolha
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Köszi! Nekem ezzel a parancssorral nem indul:
** Platforms and devices available: (Total 3)
-p 0 -d 0 Name:GeForce GTX 1060 3GB Compute Units:9 Max Freq.:1771
-p 0 -d 1 Name:GeForce GTX 1060 3GB Compute Units:9 Max Freq.:1771
-p 0 -d 2 Name:GeForce GTX 1060 3GB Compute Units:9 Max Freq.:1771MicroCoinMiner.exe -p 0 -d 0,1,2, -s localhost:4009 -n szazbolha
Exception at 00007FFADA8E4B84: EAccessViolation:
Access violation. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
8389-es blokkot vagy 25-30 percig csákányoltuk, de végül csak meglett..XD
A 8390hez meg csak pár másodperc kellett...XD
-
szazbolha
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nekem nem sikerült elindítani 64biten.
Csináltam egy start.bat-ot a -h opciónak megfelelően és vagy kifagy csontra, vagy "Acces Violation" az üzenet.Na erről ennyit.
-
Ciccuka
veterán
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Saját minere már fut, de csak a fele pascalos sebességem van meg... igazából faék eddig, csak command promtban kérd le a microcoinminer -h paranccsal az opciókat, onnan kb kisakkozod pár perc alatt...
Sajnos ugyanazt a nagy fogyasztást nyomja, mint a PASCAL/SIA/DECRED, a vega 240Won bányászik...
-
Ezekiell
veterán
Mivel lehetne azt megoldani, hogy a remoteban elhelyezett rigemet újraindíthassam, amikor akarom? Olyan megoldás kellene, ami akkor is megy, ha a gép lehal, tehát pl valami interneten vezérelhető konnektor. Van ilyesmi egyátalán? Wifiset meg távirányítósat ismerek, de az nem jó most, mert nem leszek azon a wifi hálózaton.
-
szazbolha
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
És ezt a magyar coint hogy lehet átváltani valami populárisabb coinra?
Mert az ok, hogy nem pool szerűen működik, és aki nagyot hasít az sok coint kap, de aztán mit csinál vele?Azért az is meredek, amit a fórumban olvastam, egyik bányásznak nem volt beállítva a rendszer órája (ez azért fura, mert a neten lóg) és elveszett 40.000 coinja.
-
LLam
senior tag
Van valakinek MSI Z270 Gaming Plus alaplappal tapasztalata?
Széteszi az agyam az ideg. Ismerősnek rakom össze a riget és 1 kártya a 6ból mindig elhasal. Azaz van amikor vígan megy a 6 de a reboot az nem....
update: ha kitépem belőle a 220-at akkor megy a reboot. soft reboot-ba hal bele...
-
wolfhgb
aktív tag
Proba keppen reggel ota megy a nicehash, az unpaid balanszom gyarapodik, ezzel van valami egyeb teendo, at kell kuldenem a nicehash walletbe, vagy innen kell majd kiutalni ha elerte a limitet, mondjuk a coinbasere?
-
Ciccuka
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Én nem tudtam működésre bírni.

Pedig van 32-bit változat is. -
Ciccuka
veterán
-
És úgy is megadhatom hogy közvetlenül arra küldje a kibányászott ETH-et?
-
Coinbase-re szeretnék átutalni Poloniex-ről ETH-et, de a Coinbase-es cím bejelentkezésenként változik... Ilyenkor mi van?

-
Janou
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nekem most 4 rész ETH 1 rész BTC van, azok is több helyen... Az ETH-ban jobban bízom hogy megy majd felfele mint a BTC-ben.
-
-
Janou
őstag
Szerintetek amúgy ETH-ba vagy BTC-be érdemes tartani a zsozsót hosszútávon gondolkodva?
-
akela91
addikt
válasz
wolfhgb
üzenetére
Bal felül: LTC-EUR fül, majd fogod és eladod az LTC-t EUR-ért.
Részletesebben: Bal oldalt, Market fülön kiválasztod a SELL-t majd beírod mennyi LTC-ét akarsz eladni. Ezzel lesz egy pici fee, ha el akarod kerülni, akkor átváltasz a LIMIT fülre, és te magad határozod meg hogy milyen árfolyamon fogod eladni az adott mennyiségű LTC-ed.
-
Ghoost
tag
Sziasztok! Kis tapasztalat az 5 kártyás RX 570-es riggel és a Nicehash-sel. 3 hete folyamatosan megy a rig, max 1-1,5 órás leállás volt, ez alatt 0,0315 BTC jött össze ami a mostani árfolyamon, Coinbase alapján 348 $. Nekem kifejezetten tetszik

-
Ferdzsoo
addikt
Már 2. Napja hogy a nicehash is kevesebb BTC-t fizet kb minden algora.
-
golya87
őstag
Igen, ez lett volna a második észrevételem. Nem ott tárolod, inkább onnan éred el. Nálad van a cím és a privát kulcs is, vagy nálad van a JSON fájl és a hozzá tartozó jelszó. Én még annyival szoktam tovább menni, hogy a címet és a privát kulcsot offline hozom létre. Természetesen első használatkor ez is kompromittálódhat.
-
zsolti_20
senior tag
Össze szereltem mindent szépen, viszont msot az a problémám hogy ha csatlakoztatom a negyedik RX 570-et, akkor annyit ír hogy keyboard not found és a rendszer sem bootol csak villog a kurzor bal felső sarokban. Mintha egy DOS felület menne. de a rendszer töltéséig sem megy el, ileltve az alaplap boot logoját sem jeleniti meg. A billentyűzet tuti működik, ugyanis ha 3 kártyát csatlakoztatok nincs semmi gond, mind egy milyen sorrendben. Ha benn van a negyedik kártya mindig ugyan az a hiba. Valaki találkozott már hasonlóval?
ASUS Prime Z270-A lapom van.
-
Plasticbomb
addikt
Fene akar utólag felpakolni mindent, épp az a lényeg, telepítéskor menjen fel, az én beállításaimmal, és csókolom. Csak nyűg egy win telepítés, akár még ha csak pár perc maga a telepítés, akkor is. Utána HDSentinel, HWInfo, WoT, STEAM, Chrome, MPC HC, KODI, qbittorrent, Netflix, Bitwig, játékok, konfigurálás... fenének sincs kedve szöszölni vele.... Másik dolog, amikor új dolgot fedezek fel, ismerek meg, és azért szöszölök vele, de a windows telepítés pont nem ilyen...
Ráadásul a telepítő is baromkodik, ha upgrades telepítést szeretnék, ahhoz windows alatt kell indítani a telepítést, erre benyög egy olyat, hogy nem tudja eldönteni, hogy a gépem alkalmas-e a windows futtatására....
-
Bossp
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nekem is ez volt azzal a frissítéssel
Aztán kött az A4 és feldobtam rá nyersen egyet ami már tartalmazta... NEm kell mindent egyből feldobni... amir épp szükség van... Ma már egy telepítés 1-2 perc

-
-
Plasticbomb
addikt
Nem is azért várok akkor már, hogy mennyivel többet tudnak chipset alapján, inkább a körités lesz az érdekes, én pl vártam, hogy a jelenlegi szériánál már megjelenik a HDMI 2 az alaplapokon, ehhez képest mind 1.4es....
Plusz még az is benne van, hogy nincs kedvem telepiteni windows-t megint, megint belakni, miért nincs valami olyan megoldás, mint pl ANDROID esetében, hogy friss rendszer flashelése után mikor beállítod, akkor felkinálja a visszaállitás lehetőségét, adatokkal, beállitásokkal stb, akár applikációnként meghatározva, hogy mit akarsz, mint nem..... KB december óta próbál a gép felrakni egy update-t de valami el van cseszerintve, és nem tudja felrakni...Más:
Na elkezdtem próbálgatni az EQUIHASH algót, 385 sol/s a vega a mostani alap beállitásomon..... 170Wal. 1547 MHz GPU 1200 HBM... Majd komolyabban is meglesem, merre hány métert tudok rajta faragni, de annyira nem tetszik most. Mellesleg az RX480 340 Sol/s-et tud 1328 MHz GPU 2000 MHz (1500as strap értékekkel) 110Won.
-
Bossp
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Szeritnem vedd meg azt az AM4-es configot
470-es lapok semmivle nem tudnak majd többet! És kapard egy 1700-al az ETN-t

-
Janou
őstag
Srácok
Mennyire biztonságos szerintetek a myetherwallet.com? Tanúsítvány meg ilyenek elvileg rendben vannak. Csak azért mert ott tartanék egy kis ETH-t...
-
zsolti_20
senior tag
Jo napot kívánok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni annak érdekében ne hogy valamit rosszul kössek be, hallottam olyan elvetemült emberekről akik 4 kártyát kötöttek egy PCI kábelre és leégett nekik, aztán a tápot tartották hülyének.
Vásároltam egy Corsair HX1000 platiunom, és 4db ASUS ROG Strix RX 570-et, plussz hozzá riser 006c-t (sata).
Ezeket hogy érdemes bekötni? Mindegyik VGA kapja a kakaót PCI-E kábelen keresztül, így talán a risertől kevesebbet vesz fel?!
4 PCI E kábelt kaptam a gyártótól, mindegyiken van 2 csatlakozó a VGA-nak. Számításom szerintem egy PCI e kábelt ráköthetek két kártyára (többet nem is tudnék), De a sata risernél max 2 egy kábelre. Ez így rendben van? Esetleg ti máshogy csinálnátok? Illetve állítható a tápegység single / multi. Ezt singleben tartanám.

-
Plasticbomb
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
ahaaaaa. OKé, ez pont olyasmi, ami annyira azért nem hat meg, hogy foglalkozzak vele, reggel ránéztem, 106/1000 oké, s bezártam a tabot. Majd visszamászik az is. Jobban izgat most, hogy mivel is játsszak, illetve, hogy lehet előbb boltba kéne vánszorogni, de kell-e nekem valami a boltból, úgy egyáltalán? Vagy pl, hogy megvegyem végre az AM4 szettet, vagy várjam meg mostmár a 470es lapokat? Az irásodra azt hittem, hogy valami nagy turpisság történik valahol. Mint pl a CoinCheckes XEM rablás/hackelés a minap, amit ugyan hasonlitgatnak az MT Gox-hoz, ami ugyan mennyiségben igaz, de kihatásban már nem...
-
m4rc!
őstag
Nicehashről átálltam ETH bányászásra, csak próbaképp, úgyanúgy 70 fok körül vannak a GPU-k.. és a tuning sem igazán érdekli a melegedést. Húztam 500at a memón, 100at a gpun (így megvan a whattomine szerinte 136 mhs), de a hőfokok maradtak 70 körüliek... hw infó és afterburner szerint is 70.. lehet vmiért rosszul olvassák a szenzorból vag tényleg ennyi

-
AAntii
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Lassan a 10.5 centes árfolyamon fogunk járni úgy, hogy szerencsére a btc nem esik. A sorsjegyes hasonlat arra utalt, az átlag 12-12.5-es árfolyamhoz képest most eléggé lent jár, tehát 20% plusz minden további nélkül benne van (változatlan btc árfolyam mellett is), de persze lehet beesik felére.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Kifejtenéd kérlek, mire gondolsz? Épp most nyomtam ki a bányát a vegaról, játszani akarok, és sehol nem láttam sorsjegyes hasonlatra utaló történést...
Ellenben ABU cikke alatt megy a fröcsögés, kár, hogy olyan idióta vagyok, hogy el akarom olvasni, mert kiváncsi vagyok, hányan gondolkodnak normálisan, és hány az agyatlan idióta...
-
AAntii
őstag
Lassan meg lehet venni az ETN sorsjegyet annak, akinek még van a tarsolyban. Dupla vagy semmi alapon már lassan venni kell!

-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni ,mert sehogy nem tudtam megoldást találni a problémámra.
Adott 4db rx560d. Mindegyik micron ramos. Bios mod után a korábbi 8,5 helyett 12,5 mhs-t tud. Az első után beraktam a 2.-t ami meglepetésemre hozta már bios mod előtt a nagyobb értéket. Beraktam mindkettő és csak az egyiket ismerte fel. A másiknál hibát jelzett . 2 kártya esetén az a melyik megy csak 8.5 mhs-t tudott.
ddu-val driver uninstall és blockhain driver újra fel ,de semmi nem változott. Mit ronthattam el?
(Ha a 3. vagy a 4. kártyát rakom be önmagában ,akkor is olyan értéket produkálnak mint ha már moddolva lettek volna. ) Csak számomra érthetetlen? -
wolfhgb
aktív tag
Coinbasen levo ltc t at tudok valtani eth ra? Ha igen milyen a tranzakcios dij? Nyomkodom mar 10 perce az oldalt, de csak az euro valettet engedi valtaskor.
-
Dr. Romano
veterán
6db RX570 hány W-ot fogyaszt ha ETH-t bányászik?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
470-es lapok semmivle nem tudnak majd többet! És kapard egy 1700-al az ETN-t