Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
alienpapa
senior tag
Tettem ma még 1070-et a másik mellé egy riserrel. A fogyasztás 180 wattal nőtt. Mi a f@sz?
Valaki tapasztalt már ilyet? -
Yany
addikt
Igaz, hogy csak preorder, de árban egész korrekt: Zotac 1060 3GB Mini @ €255,-
-
szazbolha
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Akkor Antminer A3-mat kel venni!
-
Bossp
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Azt mondod hőmérséklet gond lesz? A GPU-k alul feszelve 50% os fix venti fordulat mellett az alsó hűvösebbik 50 C a felső 60 C. És kipróbáltam hogy csak az alsót rakom 600-ra így se bírta sokáig. Talán azért mert kapja a forró levegőt a felső karitól és felhevíti a Blackplatet az meg a Ramokat? ram hőt tudok valamivel nézni?

-
Yany
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Lehet, hogy már kérdeztem, de mi a gond a remote desktoppal?
-
válasz
btomi9
üzenetére
Én is szívtam ezzel az alaplappal, mert először nem akart minden kártyát felismerni. Megjelentek az eszközkezelőben, de felkiáltójellel, miszerint nincs elég erőforrásuk.
Mindenféle béta BIOS, meg registry hekkelés helyett nekem egy korábbi Windows 10 verzió telepítése oldotta meg a problémát. 1709 helyett 1703, amivel már egyből mindent jól felismert. Ez után be kellett állítani, hogy főbb frissítést ne telepítsen (el lehet halasztani 365 napig).
A két molex-et én bedugva használom az alaplapba.
-
observer
tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
Enter65
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Le lett tesztelve egy masik konfigon, ott egy molex volt bedugva es hibatlanul hozza mind a ketto kartya a hash-t. Nem akadt, nem indult ujjra azonnal. Itt meg nalam akar hova rakom a masik risert, felismeri, banya prg indit, es buummm. Restart! Lassan 3 napja varialok mindent mindennel. Megadtam magat a lapnak valamilye...
-
Bathalsar
aktív tag
Cooler Master V850-ről hallottatok jót? Egyes tesztek szerint Seasonic belseje van. 70A-t tud a 12V-os ágán, 6 db PCI Express csatija van. Hat darab RX 560-hoz lenne. Szerintetek?
-
Janou
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ez csak arról szól, hogy a raktárkészlet utolsó darabjait szeretnék 300%-os haszonnal eladni... Gusztustalan...
-
btomi9
aktív tag
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
A 1070-es csoportban már kérdeztem de sajna nem jött rá jó ötlet. Adott 2 db Msi gamign X 1070. Eth-t túrok vele. Ha 9000 Mhz-en megy mindkettő Ramja akkor nicns semmi gond viszont ha mindkettőt +600-ra állítom (9200 Mhz) egy idő után a windows totál belassul. 9100-nál is csak jóval tovább bírja. a kártyák elvileg bírnak 9400 sőt akár 9600-9700-en is menni elvileg és nicns semmi pixel hiba ami a VGA Ram hibájára utalna. Találkozott már vele valaki? esetleg vmi új Win 10 Feature? még csak 1 hetes a config. (Egyébkén ha bezárom a bányát és 10 perc alatt nagynehezen visszaállítom az órajeleket ugyanúgy lassú a windows de valami brutál mód.)
Valaki valami ötlet?

-
Dr. Romano
veterán
Elmennek már az anyjukba.... Legyen már akkor 500, ne szarozzanak már

Egyébként amit én linkeltem az jobb áron van![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
observer
Próbáld ki a vnc-t ott felhő alapú a számítás Teamv.-ben van pici hash csökkenés ha fent vagyok, VNC-n nincs cserébe a megjelenítés egy picit talán lassabb. -
Enter65
senior tag
válasz
btomi9
üzenetére
Ne aggodj, nalam az a jelenseg, hogy 2 kartya eseten(rx480/8-rx580/8), hogy amint elindul a Clay azonnal ujraindul a gep. Barhova rakom a kartyakat. Ha egyedul van akkor minden jo, de amint melle kerul meg egy kartya, eldob mindent es indul ujra. Tap jo, riserek jok, memoriak jok, Vga-k jok! ASRock H81 BTC pro!
-
btomi9
aktív tag
válasz
btomi9
üzenetére
Úgy néz ki, alaplaphiba
Kicseréltem a Delta tápot az Aurum holdra, de ugyanez. Egyszerűen akármilyen kombinációban próbáltam az utolsó két PCIe x1 slotot használni, az oda dugott kártyát nem látja. Cseréltem a Riserek alaplapi felét, USB kábelt, és a többi 4 kártya bárhova dugva megy, kivéve ezt a kettőt. Más kombinációban az utsó két kártya is megy, ha nem ebbe a két slotba megy bele.H81 Pro BTC v2.0 Még azt is megpróbáltam, hogy adok 2 molex tápot az alaplapnak, ez a nem tápos riserekhez kellene elvileg, de nem segített.
Alaplapi BIOS verziót nem néztem, próbáljam azt frissíteni? Illetve már nem emlékszem, hogy a chipset drivereket felraktam-e, de fel szoktam, az az első.
-
Janou
őstag
-
observer
tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ezek szerint nem csak nálam esik a hashrates Teamviewer alatt
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Coinbase-ről hogy tudok bitpay-re pénzt küldeni a legolcsóbban?
Egyáltalán ez a coinbase jó egyáltalán valamire?
Úgy értem bitpay-re szeretnék pénzt rakni,de nem fogadja el a coinbase-t.Fel van sorolva több wallet.Letöltöttem az electrumot. 10 euro-nyi bitcoint átmozgatnának nekem electrumra 9,8euro fee-vel.
Lehet jobb lett volna eleve külső walletbe gyűjteni?
Ez így elég érdekes dolog,hogy van egy csomó bitcoin wallet de nem fogadja az egyik a másik utalását.
Valaki aki nem sepa-val dolgozik leírhatná mégis hogyan érdemes.Automata továbbra sem megoldható a távolság miatt. -
Danex
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
Én is agyaltam rajta de nem éri meg. Most nyernél rajta 400ezret azon a gépen amit decemberben összeraktál.
De azt kb 2,5-3 hónap alatt kitermeled, 2,5-3 hónap meg nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy a VGA árak visszamenjenek a decemberi árakra és akkor máris minuszban vagy

-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Tudom, de egyébként nem lenne hülyeség bevezetni valami ilyesmit: hozzászólások mellett lenne egy donate gomb, és akinek úgy gondolod megérdemli, annak tudnál valamit valahogyan küldeni.
Már majdnem ott tartottam, hogy eladom a francba az egészet
Kell a ráknak ez VEGA-s szarakodás. Rohadt béta Blockchain driver, csak a gond van vele. Állandó hashrate eldobás, emiatt állandó monitorozás, újraindítások, stb. NVIDIA-val egyszerűbb az élet 
Már TeamViewer-ezni se mertem a gépre, mert akkor is sokszor elhagyta magát az egyik kártya.
-
Megvan a megoldás: valami driver probléma lehetett, mert az eszközkezelőben volt 2db letiltott eszköz (valószínűleg a 2db nem működő kártyáé): High Definition Audio Bus. Ezeket korábban enabled-eltem, és akkor eltűntek, de később mindig visszajöttek.
Végső elkeseredésemben ráengedtem az egészre egy driver frissítő programot, konkrétan a Auslogics Driver Updater-t. Ez aztán csomó mindent lefrissített, többek közt a fenti eszközt is. Persze el is baszott néhány dolgot, amiket rollback-elni kellett...
Amit látok, hogy az AMD High Definition Audio Device-t 10.0.1.5-ről (2017.10.30.) 10.0.1.6-ra (2017.11.16.) frissített, amitől már nem volt letiltva a High Definition Audio Bus.
Nem tudom honnan jött az eredeti verzió, de biztosan nem a Blockchain driver-ből, mert az 2017. augusztus 23-ai kiadású. Úgy sejtem, hogy ezzel a verziójú AMD Chipset Driver-el érkezhetett: 17.40 (1/16/2018)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, szerencsére nem hardver hiba. (#37952) eTrade volt a legközelebb, így kérlek jelentkezz privátban egy kis jutalomért.
-
Zlcsi
senior tag
erről a bitmain partnerről mert valaki rendelni?
vennék egy antminer-t de bitmainon hónapok óta nem lehet kapni -
Ferdzsoo
addikt
A riser-es VGA-at átraknám az alaplapba.. Ha ott így meghal akkor tudod melyik VGA a ludas. Ha nem akkor meg kipróbálnám mindegyik karit a lapban. majd kizárólag a riser-ban. Így kiszűrted a karikat meg a risert is hogy hibás legyen.
Persze egyszerre csak 1 kártyát tesztelj a többit vedd ki. -
Belepiszkáltam a működő VEGA 64 rig-embe, és most persze, hogy nem működik

Újratelepítettem mindent a nulláról. Hozzáértőnek vallanám magam, így értetlenül állok az események előtt.
Mindenféle overclock, registry piszkálás és optimalizálás nélkül alap beállításokkal már artifact-ek jelennek meg, és végül összeomlik a gép:
(XMR-Stak, default beállítások, első indítás után.)Megpróbáltam visszakövetni az eseményeket, és eddig jutottam. Úgy értem már megvolt a szokásos VEGA optimalizálás (blockchain driver, disable-enable, disable crossfire, 1100mhz-s/1050mhz memory registry, overdriventool, lock pages in memory, 32gb virtual memory, disable driver updates, stb.), amivel már működött szépen korábban, de most ott is artifact-elt és összeomlott. Gondoltam nem jók a beállítások, próbálkoztam, megint újratelepítettem mindent és így jutottam el végül a fenti megállapításhoz, hogy még bármiféle piszkálás nélkül, alapbeállításokkal is lefagy bányászás közben.
3 kártyából az elsővel működik, a másik kettő produkálja a fagyást. Ebből a kettőből az egyik közvetlenül az alaplapban, a másik riser-en van. A működő kártyába van dugva a monitor. Az eszközkezelőben nem látszik semmi felkiáltójel.Tudtok valami tippet adni? Már arra gondolok, hogy megint valami Windows update baszta el, és egy korábbi verziót kéne felraknom.
A működő tipp gazdájának hajlandó vagyok felajánlani valamennyi kriptovalutát.

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Közgazdaságtan alapok, Marshall kereszt, ha a kereslet és a kínálat nem találkozik egymással, akkor addig változik a jószág ára, amíg újra metszéspont nem alakul ki

Amúgy szürreális, ha ez a valóság, akkor egyben eladom 1 millióért a komplett gépet és örülök

-
tisn
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
tudok adni felaron is

-
Dr. Romano
veterán
Segítsetek légyszi ezt értelmezni, hogy ez most hogy van?

-
Smithy87
senior tag
winminer tud kártyánként másik algót?
-
Smithy87
senior tag
Értem én a viccet de bacca meg [V100]
-
lafaty80
addikt
Egy kis állapot frissítés...
Vettem egy 1 to4 riser-t, ami persze ne ment. Egy s1155-ös lapban próbáltam (ez most rig1-em, H61).
Ma épül a kiegészítő rig, ami s1151 (H110) és gondoltam ebben is megpróbálom. Egy 1060-at áldoztam be, sima riser-rel ment, majd érdekes módon a 4-es elosztóban is elindult és megy is rendesen. Korábban se kép se hang nem volt ha ebbe tettem riser-rel kártyát.
Este talán lesz lehetőségem öcskös 4db 1050ti kártyáját kipróbálnom benne. Majd dobok update-et arra is. -
-
observer
tag
Mondjuk az vicces pillanat lesz amikor összeomlik az egész krypto világ és elárasztják a videokártyáink a hardveraprót. Na akkor jön el a gamer Kánaán

-
ShiberMonkey
senior tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Régi sérelem mert black fridaykor elvitték az összeset előlem

-
Plasticbomb
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Aha. Tudom ám már, miért akarod elmagyarázni mindenkinek, hogy az ASIC a király.. játékra akarsz videokártyát venni, csak sokallod az árát...

-
-
ShiberMonkey
senior tag
válasz
AAntii
üzenetére
Akkor megveszem azt és reménykedem hogy nem jön ki egy 1000x jobb holnap után
ha meg reálisan gondolkodunk akkor 10 nap alatt nem jön ki egy jobb. A rongyosra keresést meg nem hinném hogy így fogod elérni, se nem Te se nem én. A gép ára meg egy kicsi profit (mint amit írtam) nem lehetetlen.
De most őszintén ha kijön egy scrypt bányász gép akkor mi lesz a GPU-kal ? Te is látod hogy a kínaiak pikk-pakk összedobnak egy ilyen gépet, ha 2012-ben mondtad volna valakinek hogy milyen gépek lesznek kinevetnek. Szakosodni kell, ennyi a mondandóm lényege. Minnél előbb beszálni az újdonságokba és kitermelni a pénzt amég lehet. Ha gép ár+ kis profit megvan boldog lehetsz
igen nyílván lesznek D3-mas befürdèsek és lesznek jobb bizniszek is, szerintem erről szól a kripto világa. Amikor xrp-t vett a testvérem .20 centen akkor mondtam hogy bolond, aztán nekimlett igaza. De én is a Stellarral bemákoltam, a Cardanoval meg megszívtam. A gépek is ilyenek, lehet hogy valóra válik amit mondasz, de ha nem akkor egy jó profitot összelehet vele hozni
ultimate gép meg nem lesz ami mindenre jó lesz. Ha kiadnak egy olyan coint amit nem tudok bányászni ezzel akkor várok még vagy gép vagy coin lesz amivel lehet 
-
shteer
titán
válasz
AAntii
üzenetére
van x1 és x4 bekötésű

és van a direkt usb csatis, az új lapba már ilyet tettem
-
AAntii
őstag
Az m.2 átalakítókból mindegy milyet vesz az ember? Van különbség köztük?
-
AAntii
őstag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Ha kijönnek azok a minerek, amik a jelenlegi top altokat képesek bányászni kb. fél évre rá meg fognak jelenni azok az altok, amiket ismét nem lehet majd asickal bányászni. Eddig mindig így volt és mindig így lesz.
Az első scriptes asicokat jó pár scam megelőzte, illetve amik meg is érkeztek, azoknak a nagy része is akkorra érkezett meg, mikorra már a profit elég erőteljesen visszaesett. Fél éves várólisták, időközben megszűnő cégek, stb. Nem csodálom, hogy az emberek nagy részének nincs bizodalma bennük.
Ha holnap kijön egy olyan gép, ami tízszer annyit termel, mint a tiéd, akkor te mit fogsz a tiéddel csinálni? Nagyonnagy különbségnek kell lennie az asztal négy lába között, hogy legalább azt kitámaszd vele. Örülünk, hogy neked időben megküldték és hogy rongyosra fogod magad te is keresni, sőt, egyenesen büszkék vagyunk rád!
-
sanzi89
addikt
VGA-t tessék:
-
X Factor
addikt
Ha van 5 kártyám riserekkel, amikből 2 olyan, h. a 6pin mellett van rajta molex+sata, akkor lehet olyat h. tápokról megtáplálom az 5 kártyát, a maradék tápokról származo 3db 6 pin, belemegye a riserekbe és a maradék 2 risert molexxel vagy sataval?
Eleve, h. ha nincs 10db pcie kivezetesem de kerulnem az atlakitosdit, gondolom elso sorban a kartyat fontosabb 6 pinnel csatlakoztatni, és magát a risereket a fentebbi megoldással.
Vagy huzzak át a tápos topikba?
-
alienpapa
senior tag
Mit gondoltok, egy INTEL Celeron G3930 2.90GHz 1151 BOX jó választás lesz egy ASUS PRIME Z270-A mellé?
-
Reggie0
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Lehetni lehetne, csak nem feltetlen eri meg gyartani.
-
Raggie
őstag
válasz
fogtunder
üzenetére
Azt értem, de a geth-nek le kell szednie a block-chaint mindenképpen hogy bányászni tudjak.
Annyi, hogy az Ethereum Wallet programba van beépített geth és az szedi le a cuccot, legalábbis próbálja de nem megy neki...De akkor ez a Jaxx nem ilyen ezek szerint. Akkor attól még valahogyan le kell tudjam kapni a block-chaint valahogyan...
Szerk:
Most perpill 24,5 Gigás a chaindata könyvtáram, mert letöröltem és újrakezdtem a szinkronizálást hátha úgy lejön.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hibaüzenet nekem is volt de skipeltem.