Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Fotók, videók mobillal
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
ez valami speciális céleszköz lesz gondolom, 9999TH/s teljesítménnyel...

-
Zoli986
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
A fésű kell oda mint egy falat kenyér

-
Danex
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Már megint a 200-250ezres VGA-vla dobálózol mikor le lett írva, már külön neked is 2szer, hogy a legdrágább itt nem jelenti a legjobbat, de ettől függetlenül a legolcsóbb se a legjobb.
Én hitelt vettem fel, havi 20ezres törlesztésre, bár ezt mindenki maga dönti el, hogy megengedheti-e magának vagy sem, én úgy számoltam, hogy ha holnapra elbuknám az egészet akkor havi 20ezres tanulópénzt 2 évre meg tudom engedni magamnak.
Azt kell elfogadni, hogy a befektetésekhez, vállalkozásokhoz kell egy alap tőke. Ugyan ez igaz a bányászatra is valamilyen szinten.
Én is szeretnék az ingatlanokban utazni, mert milyen jó, hogy más fizeti a havi 100-res lakbért, de nem sírok meg küldöm el az anyjába, hogy bezzeg neki volt 10 milliója anno lakást venni és milyen köcsögség, hogy én nem tudok 100ezerért lakást venni, hogy kiadhassam.
De mi éri meg szerinted jobban 200ezres géppel kerseni 4$-t, vagy 600ezressel 20$-t (árak itt csak a szemléltetés miatt vannak a valóságban ezek eltérhetnek)? Remélem érzed, hogy miért mondjuk azt, hogy kicsiben nem éri meg.
De anno már levezettük, hogy egy 200ezres gép megtérülési 8-10hónap, egy 600ezres gépé pedig 5-6hónap.
-
pimpi001
tag
haller. a heten összerakom első rig-em ha végre ideérnek a riser-ek. volna pár kerdesem.
--gigabyte z270p-d3 : alap bios vagy ez a lap alján van ennek a lapnak a biosa is.
--3 darab zotac amp 1060 6gb : valaki csákányol vele? stabil afterburner beállítás hozza?
--claymore dual mining / mondjuk eth/sc / vagy csak a nicehash es szeva.
előre is koszi a válaszokat. -
szazbolha
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Bővítő ügyben nem lennék ennyire magabiztos... csak ha kipróbáltam az adott lappal.
(#37064) st3v3np3t3r Bocs, de én a te írásaidban látom a "nyers" kommunikációra való hajlamot. Szerinted?
Végülis... mindegy, vegyél 15.000-ért egy elosztót és majd számolj be róla, melyik lappal működött.(#37077) st3v3np3t3r El kéne ezt engedni.....
-
Melorin
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Mivel az órajel csökkentése mellett a feszültséget is kellene csökkenteni. Aki már sok procit és VGA-t tuningolt, az tudja miről beszélek.

Én ha csak a power limitet húzom le pl 60%-ra akkor 160-191W között ugrál a fogyasztás. Ez a gyengék sportja akik 2 kattintással akarják kímélni a kártyájukat
-
Sondi1986
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Plasticbomb
üzenetére
én kérek elnézést... de ne is haragudj, az hogy valaki eljutott egy bizonyos szintere ahol neki megéri,oké...
végülis azt akarjátok sugalni hogy aki nem tud megvenni egy 200-250ezres VGA-t, vagy nem tud rászánni 3-400ezer forintot kezdetnek, az neki se álljon... itt meg is állhatunk egy picit... szerinted,de inkább beszéljünk többesszámban...
Szerintetek a legtöbb ember mennyit keres ma itthon? Az biztos hogy ti nem nettó 140-160ezer forintból spróltátok ki a 300ezres gép árát albérlet mellett...mondjuk... igaz? ti se a csúcson kezdtétek...hanem kicsit lejjebb...kicsit alacsonyabb szinten... na, ezt a szintet akarjátok eltemetni és aki idejön, kapásból a csúcson akarjátok indítani... aki nem tud úszni azt nem kell mélyvízbe dobni,hanem sekélyebb vízben meg kell tanítani úszni,majd ha már tud, akkor mehet mélyvízbe... nos, ti, kapásból a mélyvizbe vinnétek minden kezdőt...ez a komoly baj...az szakközép suliban sem középszintű érettségivel indítják az oktatást... a kezdő szakmunkásokat sem viszik a szakma közelébe míg az alapokat meg nem tanulják elméletben és gyakorlatban... nálatok itt a komoly baj... -
Árpi001
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Esik a bitcoin is.
Nyilván a tegnapi hír is rájátszott... -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
És azt el is felejtettem, hogy a legolcsóbb, ha van amúgy is egy PC-d, amibe beleraksz egy VGA-t, amit elbír a táp, elfér a házban. Én így vettem az első kártyámat egy 1060 6GB MSI Gaming-et, és így szereztem tapasztalatot.
A bányászattal olyanokat lehet szopni, hogy hajaj... Lenyúló pool-ok, egyik napról a másikra bezáródó váltók, VGA memória lottó, brutális ár és nehézség növekedés, tápellátás biztosítása, random gép nem indul, ménem?, riser problémák, stb. Ezeket senki se fogja neked egy topik összefoglalóba leírni, kb. mire leírja az ember 10% információ megváltozott. 1 hét múlva lehet a topik összefoglaló fele nem aktuális. Követni kell pár fórumot - nem csak ezt! - és figyelni a trendeket, változásokat és igazodni hozzájuk.
@Plasticbomb
Más is durván zuhan... Szerintem nagyon sok víz fog lefolyni a Dunán, mire újra 20k$ lesz a BTC.@st3v3np3t3r
Írtam, hogy én hogyan kezdtem 100k-ból, és mennyibe kerül szerintem ma egy minimál rig. Esetleg olvasol is, vagy csak írsz?
Hogy jön ide, hogy ki mennyit keres szerintem?
-
Plasticbomb
addikt
-
shteer
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
bárki írhat összefoglalót. kiszálltam, nem pazarolok rád több időt, reménytelen vállalkozás volt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Még nem tanultad meg, illetve esélyes, hogy nem tartasz ott, hogy értsd: többet ér az időd, minthogy szarra pazarold. Sokszor ezért nem veszünk olcsót mi, akik ezt már megtanultuk.
Az egy magyar sajátosság, mondhatni, hogy a lehető legkevesebbet akarjuk beletenni.
Már miért kéne alapból két kártya egy kezdő bányába? Elég egy is, csak működjön. Ha mégegyzer megnézed, belőttük azt a szintet, ahonnan el lehet indulni, aminek van értelme. Lehet alá menni, de akkor nem bányászatról beszélünk, hanem szórakozásból elvert időről.
Ma sokat bukni egy akármilyen drágább VGA-n elég nehéz, amikor szinte nincs is kártya, ha el akarnám adni a Vegát most, vehetnék belőle két 1070-et. Ha el akarnám adni a 480at, vehetnék belőle 1070-et. Vagy akár egy olcsóbb, de még elfogadható autót a két kártyából.Segítő szándék: tisztázzuk, neked mi a segítő szándék? Ha megmondják neked a tutit, vagy megmutatják az utat, amin elindulva eljuthatsz a jó megoldásig? Nekem az utóbbi, pont azért, mert a megértés a lényeg, nem a kész állapot.
Ne vedd magadra.. de vedd magadra.
S hogy mit árul el a topikról: Mindenki csak kérdezni akar, meg sült galambot a szájába, de olvasni már nehéz.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
az is komoly baj hogy nem tudja valaki hogy a topikgazda és a topik nyitó között mi a különbség...

a topik nyitó nyitja a topikot, írhat összefogalót,módosíthatja,ez neki alanyi jogon jár,mivel saját topikja a topikgazda cím nem jár alanyi jogon,azt úgy érdemli ki egy aktív tag vagy tagok a topikban,a topik nem a sajátjuk,csak gondozók...
-
sanzi89
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Olcsó konfig, csak neked:
- Gigabyte GA-P41-ES3G alaplap + Intel E8400 proci 9.000Ft
- 2*2GB DDR2-800 6.000 Ft
- 500 GB SATA HDD 6.000Ft
- FSP 700W Hyper 700 tápegység 18.500 Ft
- 4*Gigabyte RX560 2GB GDDR5 GV-RX560GAMING OC-2GD videokártya 42.986 Ft
VAGY
- 4*Asus RX560 4GB GDDR5 ROG-STRIX-RX560-O4G-GAMING videokártya 52.140 FtSzerintem ez egy "budget" gép. Az alaplap tud 4 VGA-t kezelni, tapasztalat. És nem tud 4-es riser-t kezelni, csak 2 VGA-val indul elosztóval, tapasztalat. A HDD-ből azért kell - szerintem - a nagyobb, mert gyorsabb és egy driver install, Windows Update, gép újraindítás kínkeserves 160-as HDD-vel. Tápegységből csak új, garanciával, nagyon túllövés a 700W-os táp 4db RX560-ashoz, de kisebbet nem érdemes szerintem venni, alig olcsóbb. RX560-asból ezt a kettőt ajánlom, van külső 6PIN-es tápja, normális hőcsöves, memóriát is fedő hűtése. A Gigabyte-ot csak akkor ha nem ETH-t akarsz túrni, hanem mondjuk XMR-t, vagy kisebb DAG fájl méretű Ethash alapú coint, a 4GB-osat akkor, ha ETH-t. A Gigabyte BIOS moddal tud 400 h/s-t szénné hajtás nélkül, az ASUS meg 12 MH/s-s szintén BIOS moddal szénné hajtás nélkül. Kalkulátor, hogy ez mennyit hoz aktuálisan a konyhára: WhatToMine
u.i.: Ezen linkek összeszedése, és a komment megírása nekem 15 percbe telt. Ha vetted volna a fáradtságot a visszaolvasásra, neten nézelődésre akkor ugyanezeket az információkat magad is össze tudtad volna rakni. És a segítő szándék gyanánt azt kapja az ember, hogy ezek a magyarok, meg a szokásos demagóg fröcsögés. Lehet a stíluson kellene csiszolni, nem keveset. Én heteket olvasgattam az RX560-as témakörben, van 2 darab 5 VGA-s rig-em, ma már nem építenék ilyen VGA-ból semmit. Inkább 1060 3Gb vagy RX570 4GB, ezzel a gond, hogy jelenleg nem kapni.
-
shteer
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
1) nem láttam, hogy megköszönted volna az eddigi segítséget. Ezek szerint csak hanyag vagy.
2) nem -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
shteer
üzenetére
komoly a baj, igen
1) eleve az már komoly baj, hogy valaki nem tudja a hanyagság és a bunkóság közötti különbséget...
2) nekem is vannak önkéntes alapú dolgaim, mégsem hanyagolom őket...mondjuk
nem kell védeni a topik nyitót, ez az ő sara lenne.
Eleve az is baj, hogy pl. én mint kezdő,ide jöttem érdeklődni,kérdezni,informálódni, és majdnem minden 2-3hozzászólás az volt hogy "megint ugyanaz a lemez, megint kezdődik előröl" meg hasonlók...szerinted? ez mennyit árul el a topikról? azt hogy normális összefoglaló hiányában az aktív tagoknak teher már a segítségnyújtás...nem kell tagadni, mert látszódik a hozzászólásokon...
akinek teher a segítségnyújtás,az inkább ne segítsen... 1 embernek nem volt eddig teher...1...mint már írtam...
-
Sondi1986
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Mivel az órajelet beállítom -400-ra és emmi nem történik fogyasztás ügyileg. De a powerlimit állításával szépen megy lefele a fogyasztás!
De különben a tuningomlt kártyát átka ez, akinek a keze közt már végig ment sok kártya azt tudja miről beszélek.
Giga 1060 G1 is -40 powerlimitel még elég szépen kajál. -
Danex
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az a baj, hogy a mostani időkben nehéz naprakész összefoglalót írni.
December közepén én 72.000Ft-ért vettem a Samsung ramos RX 570-et, most 130.000-ért sem kapni.
Alaplapokból is éppen mi az ami elérhető stb. Egyszerűen számolgatni kell WhatToMine alapján, nézni külföldi videókat, itt visszaolvasni decemberig.
Talán jó kiinduló pont lehet az, hogy az első itteni hozzászólásomtól végig követed a topicot. Ctrl+F-el rákeresel a nevemre és mész végig az oldalakon.
Ebből már össze kell állnia egy képnek, hogy mit hogyan kéne.
-
shteer
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
nem a topiknyitó felelőssége az összefoglaló. nem is a topikgazdáé. ez közösségi tartalom amit valaki a szabadidejében összerakott önkéntes alapon. mekkora bunkó, hogy nem frissíti. hogy képzeli? nem érthetem.
komoly a baj
-
shteer
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
komoly a baj
kérlek linkeld ahol az 560 "le lett szólva"
ez a magyarozás csak szerintem gáz? mikor elfogynak a kifogások meg az érvek akkor ez jön
de ha a magyar mentalitás nem tetszik, kérj segítséget külföldi fórumon -
válasz
rokakoma88
üzenetére
google sheetsről tudok.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
részben igazad van, de ez a topik nyitó hibája, aki tavaly szeptember óta cseszik frissíteni azt amit elkezdett...
ez nem a ti hibátok, csak az ő hanyagsága rátok hárul...
ez egyszerűen megoldható lenne... de hát miért egy kezdő adjon tippet a profiknak hogy kellene megoldani a Topikösszefoglalós problémát...
ez a baj, van egy jó topik,normális összefoglaló nélkül!... lényegében az aktív tagok lettek az összefoglaló... ezt sajnos viselnetek kell...
-
rokakoma88
csendes tag
Sziasztok!
Van ötlete valakinek, hogy honnan lehet letölteni ETHUSD és BTCUSD árfolyamokat excel formátumban órás bontásban? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
shteer
üzenetére
oh...áljunk meg...nem ajánlottam semmit, csak említettem hogy van ilyen is... hante ajánlatnak vetted az nem az én bajom... másrészről, mindenki ajánlgatja a drágábbnál drágább holmikat... persze olcsó húsnak híg a leve, de mint már korábban írtam engem a lehető legolcsóbb, de még jó konfig érdekel, mivel a topik összefoglaló hiányos és jócskán elavult infókat tartalmaz, így abból sok nem tudható meg... nem sajnálom senkitől a tudást meg anyagi hátteret egy 150-200ezres kártyára, de be kell látnotok azt is hogy nem mindenki tud ennyit rákölteni kezdésnek... mivel alapból 2 kártya kell, így 150ezres kategória nem játszik sok kezdőnél... miért? mert ha nem válik be, vagy meggondolja magát sokat bukhat rajta... ezért keresem azt a konfigurációt ami kezdésnek elengedő viszont nem drága,eleve sok kártyát kizártatok a listából, az rx560at is leszóltátok...miért kell azt alapul vennetek hogy valaki már gazdagoni akar ebből... mondjuk nekem annyi megteszi kezdésnek ha egy olyan konfigot sikerülne összeállítani ami nem drága,kezdetnek elég hogy a villanyt amit fogyaszt,meg úgy 20-30ezer forintnyi pluszt termel(a villanyszámlát leszámolva)... kezdőknek ez is elég... aztán idővel lehet emelni, ez a baj a magyarok mentalitásával,hamar akarnak a semmiből gazdagok lenni(tisztelet a kivételnek),tudjátok van az a mondás,hogy "ki a kicsit nem becsüli,a nagyot nem érdemli"... amúgy rátok nézve ez elég gáz, mert pont ti,akik jobban értetek a témához, nem becsülitek a kicsit... valahogy nem érzehető köztetek a segítő szándék...mert ha valaki segít valakinek, az a hülye kérdéseket is elviseli...
-
Danex
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Csúnyán mondva azzal érveltél, hogy ha egy utcán elfér 1 kamion, akkor elfér 4 is egymás mellett.
Az a baj, hogy olyan köröket futsz ami már csak az elmúlt 1 hónapban többször ki lett tárgyalva, és ahogy a kolléga is írta magabiztosan állítod az igazad. Aztán,ha valaki van még olyan kedves / türelmes, hogy válaszol azt meg elküldöd a búsba, hogy neked van igazad, aztán fél-1 nap után meg csendben elfogadod a tényeket.
De egy műsor mindig lejátszódik, minden alkalommal.
-
shteer
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
tegyük már helyre a dolgokat.. tegnapelőtt jöttél ide alap kérdésekkel, ma pedig már ajánlod az általad egyáltalán nem használt, nem ismert elosztót böszme nagy magabiztossággal. és még ki is kéred magadnak a kérdést
de gondolom a #36931 elkerülte a figyelmedet vagy már nagyon régen volt hogy emlékezz rá
házhoz jöttél pofonért, megkaptad. duzzoghatsz.
szerk: ha nem vetted volna észre, én helyetted jártam utána az általd kiválasztott alaplapnak. sértődés helyett olvass inkább, mindenki jobban jár.
és ha trollkodás kell, akkor azt is kapsz:
keep out tápot megvetted már?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LógaGéza
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Csak felhívták a figyelmed, hogy eddig nem sok pozitív tapasztalat született az ilyenfajta bővítőkkel kapcsolatban. Ráadásul több helyen le van írva, hogy ha működik is, akkor csak AMD kártyákkal, te meg ha jól látom nVidia-val tervezel építeni.
Szvsz én nem alapoznék erre a bővítőre. -
sanzi89
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Én nem akartam trollkodni, pusztán rávilágítani arra a tényre, hogy bizony én 3 féle elosztóval is beszoptam. Ebből kettőt küldött Krix kolléga, ami nála se ment, egyet én vettem eBay-ről, és nem működött csak 2 kártyával. Az, hogy ez a riser-ek, az alaplapok, a VGA-k (RX560) baja/hibája nem tudom. Pusztán annyit jeleztem, hogy ne vegye senki készpénznek, hogy működni fog a 4-es elosztó. Persze, ezernyi véleményt találni neten, hogy probléma mentesen üzemel, szóval biztos van rá magyarázat, én nem találtam.
Annyi biztos, hogy ha tehetem, akkor többért vennék olyan lapot, amin van legalább 6 slot mindenféle mókolás nélkül, még akkor is ha drágább. Főleg, ha tapasztalatok is vannak róla, hogy működik.
Ha ez neked trollkodás, szekálás, gúnyolódás, akkor szerintem a hiba nálad van.
u.i.:
Az általad linkelt elosztóhoz csak egy komment van Azamzon-on:"This product cause a "Windows has stopped this device Code 43" message on all graphic devices installed on this computer. I had to remove all my graphic cards and then uninstall and reinstall the CPU graphics driver. Changing slots that this product used did not help. Maybe this problem is unique to my Asus Z97 Workstation motherboard, but the bottom line is it didn't work for me."
Szóval?

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
shteer
üzenetére
kezdődik a trollkodás,szekálás,gyúnyolódás...
persze, ez a legegyszerűbb módja elhajtani egy kezdőt,leoltani,mert talán téved,mint ha itt akármelyikőtők full profi mester szinten nyomná a témát...azért a stílusa egyeseknek nagyon ott van...elmondom hogy közületek 1 keresett meg privátban és ajánlotta fel segítségét a témában,csak 1 a sok közül...neki külön köszönöm... -
shteer
titán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ezek szerint te használod már
-
sanzi89
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én több lappal is szívtam, hogy nem ment a bővítővel csak 2 kártya. Krix fórumtárs se járt sikerrel.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
sanzi89
üzenetére
szerinted?
az ajánlott reiser ami topik összefoglalóban is ajánlva van az is usb3.0-ás, az hogy ráépítettek egy elosztót ami 4 pcie x16ot kezel 1 usb3.0án, nem 1et, nem jelenti azt hogy nem működik, mellesleg az ára sem azt tükrözi hogy gagyi lehet,azért 55$(15000Huf) nem kevés pénz ám 1 ilyen bővítőkártyáért... -
sanzi89
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
És működik is az adott lapban a bővítő?

-
ff-thomas
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
ezt a lapot csak azért javasoltam, mert ismerem és jó, ráadásul olcsó. de ha épp nem kapható, akkor sry, nem néztem utána. viszont az asus prime b250 pro -nak nincs 6 pci-e slotja. h270 plus-nak van.
-
tisn
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
hardverkernel erkezik 27db
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Fenét jöhet. Még megyünk lejjebb. A dél-kóreaiak igazán bekussolhatnának már...
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
@st3v3np3t3r:
G1840T procit (vagy bármilyen más, olcsóbb Socket 1150 -es procit) szerintem sehol nem találni.. még használtan is olyan, hogy azonnal lecsapnak rá. Én is vadászom egy ideje..
Emiatt (és ha számít az eladhatóság, akkor amiatt is) lehet, hogy érdemesebb Socket 1151 -ben gondolkoznod, pl:
alaplap: Gigabyte GA-H110-D3A (ennek van m.2-es slotja is)
proci: Intel Celeron Dual-Core G3900 2.8GHz
ram: Kingston 4GB, ízlés szerint// @lafaty80 kolléga gyorsabb volt

Ui: az az 590W fogyasztás gondolom 6 kártyával, 0 optimalizálással jön ki. nekem a 1060-asok esznek 520-620W között, típustól függően (6 db együtt), 65% Power Limit mellett.
-
lafaty80
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Talán annyit tennék hozzá, hogy én már nem 1150-nel kezdenék neki, hanem 1151-es socket-tel.
Baromi nehéz procit találni hozzá emberi áron. pl 1151 celeronok 11k körül kezdődnek és vannak is, 1151-es alaplap is van már 30k körül -
st3v3np3t3r
nagyúr
link
csinosítottam,finomítottam az alapkonfigon... alaplap csere,proci csere,ram csere,táp csere(mivel többek szerint gagyi)....
a GPU maradt gtx1050ti4gb gamer x, az alaplapot a BuriedONE miner rig builder ajánlása alapján választottam, ez az
alaplap 6GPU-t tud elkezelniaz oldal szerint a 6GPU-s RIG erre képes
Ethereum/Ethereum Classic/Ubiq/Dubaicoin:87 Mh/s
ZCash/Hush:1050 Sols/s
Monero:1950H/s
Power:590 Wattskezdőkonfig 189ezer+1-2apróság...aztán később bővíthető
-
fireman123
őstag
Sziasztok,
Teljesen új vagyok a témában, egyenlőre csak tájékozódom
, ...ugysem lehet most kapni videókártyákat
.Kérdésem, hogy egy 6 kártyás gépnél ha minden kártya pl. 1070-es, akkor azok egy gyártótól kell legyenek, vagy lehet keverni (ami épp kapható,.... pl. egy része Asus, míg a többi MSI)?
Mintha valahol olvastam volna, hogy célszerű egyformákat beszerezni, mert beállításoknál gondot okozhat ha más gyártótól vannak(?).További kérdésem: ha kapok mondjuk majd (egyszer) 3 db 1070-est és 3 db 1070ti-t, akkor ezek is összeépíthetőek?

-
Melorin
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
Én inkább feszültség csökkentéssel venném visszább a fogyasztását, nem power limittel.
Nekem sikerült a 1080-t 120-130W fogyasztásra szelidítenem, nem hiszem, hogy a 1060 80-90W-nál többet kéne fogyasszon.
Nem is nagyon értem a power limit lehúzásának az értelmét amikor közben meg tuningoljátok +150 meg +500MHz-ekkel. Nekem ilyenkor nemhogy feljebb menne az órajel hanem inkább lejjebb és mivel a feszültséget nem csökkenti eléggé, alig csökken a fogyasztás. -
Sondi1986
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
Teljesen lehúzhatod 50-re. Úgy is zabálni fog a kártya rendesen, nagyon nem bányászatra való sajna!
Nekem 50-es powe limit +160 +600 ment 340 sol-t.
Miközben a fogyasztása 120W.Hűtése kiváló de olyan magasra tedte a gyártó a TDP értékét hogy nem tudok csökkenteni belőle. Más 1060-as 80% powelimittel is produkál ilyen értéket, 90W fogyasztással.
-
válasz
fogtunder
üzenetére
Hmm, érdekesen hangzik ez az SMOS.
Nekem most sikerült belőni a MultiPoolMiner-t, ami szépen váltogatja az algokat. Eddig csak kiválasztottam egy algot (equihash) és az ment, a háttérben pedig a server váltott coin-t. Ez tud valami hasonlót? Van valami összehasonlítás, hogy ugyan az a miner, ugyan azokkal beállításokkal mit művel ezen az SMOS-on és mit Windows-on?
-
Olvastam, hogy valakinek segítettek bizonyos trükkök, másoknak nem. Nekem nem segített semmi, csak a régebbi verziójú Windows 10. Ez a H81 Pro BTC R2.0-el van, a simával lehet nem fordul elő. Nálam 6db NVIDIA van benne, BIOS-ban minden alap, nincs letiltva semmi, se GEN állítva.
-
Avicularia
veterán
Z-87-es lappal van valakinek tapasztalata 4 nvidia kártyával? raktam be egy 1080 ti-t a 3 db 1070 mellé, de nincs kép, windows bootol és fel is áll, teamviewer-en keresztül látom, hogy nem látja egyik kártyát sem.
Próbaképp beraktam a 1080ti helyett negyediknek még egy 1070-et, de ugyanaz, nem megy 4 kártyával. Biosban Pci-E-t 1x-re állítottam és gen1-re de nem segít semmit. -
BRIKLY
veterán
Láttam itt furcsaságokat..
RX 470-ből,és RX 570-ből kinek mennyit sikerült kihozni CryptoNight alatt? Nekem az előbbiből 700,utóbbiból 730H/s. Hynix RAM-os mindkettő. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Azóta már rég nem a Triton van, épült egy normális vízhűtés Morával, csak még nincsenek hozzá normális ventik, így zajos az egész, meg nem is hűt rendesen. A ház ventik már régóta nincsenek meg, vagy kallódnak valahol, túl zajosak, nem birom őket elviselni. Van elöl egy nagy 60-as radi, azt alig fújja át a két maxkörül pörgő venti, ezért kicsit megáll bent a levegő, de nem is ez a legnagyobb gond. Házcsere előtt vagyok, ami (ha bekerül) a +290 miatt úgy is esedékes. Így is gyári hőfok alatt van csak annyi, hogy kicsit hangos.
-
fogtunder
nagyúr
akinek van MSI 1060 Gaming X, meddig tudott lemenni vele powerlimitben? jelenleg +150 +500 90W TDP-n mennek, és jó lenne valami kiindulópont, hogy ne kelljen 5W-onként újraindítani a bányászprogit. köszi

kész van a második gép is, az elsőhöz képest jelentéktelen volt a szívás, nagyrészt a szerelés vitte el, meg az, hogy nem állítottam át default IGP-re a kimenetet és emiatt kissé szét kellett szedni.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Dehogynem. Nekem van két GPU a gépben, és egy IGP általános napokra. Hétfő-péntek a két GPu bányászik, az IGP bőven elég a napi rutinra, még sok is, hétvégén a nagyvadat kiveszem bányából, átállítom az elsődleges képernyő kimenetet a nagyvadra, nyomok egy 1-est a miner progiban, és mehet a játék, miközben a másik GPUn fut a bánya. Egyetlen hátrány, hogy olyankor a nagyvad VRAMjában ugyanúgy ott van a DAG file, foglalja a helyet, erre megoldás, hogy két start.bat fájlt csinálsz, az egyikben megadod, hogy csak x gput használjon, a másikban meg hagyod auto mindent használjon opción.
Claymore minerekben lehet menet közben lekapcsolni bányából a megfelelő szám billentyű megnyomásával GPUkat, más bányáknál stat.bat/config.txtben kell felkonfigurálni, PL XMR-Staknál kiveszed az adott GPU indexét az amd.txt/nvidia.txt-ben, igy ahhoz nem fog nyúlni. Ugyanez amúgy érvényes CPU magokra, pl ETN-t bányászok procival, de ha hagyom mind a négy magon pörögni, akkor a gép hajlamos használhatatlan módba tehelődni, ezért az egyik magot kivettem a cpu.txt-ben, igy 3 magot terhel agyon, egyet meg használok a napi rutinhoz. (Amikor meg előveszem a kicsit proci igényesebb feladatokat, akkor csak CTRL+C a csába az XMR-Stak-nak.)
Nem emlékszem már a konfigod kialakitására, de arra igen, amikor vizezted, és kellett némi tanács a tritonnal kapcsolatban, szal emlékszem ám rád, csak nem találom az akkori videódat róla...
Mi történt a házventikkel? Elvileg azoknak meg kéne ezt a dolgot oldani, ritka az a ház, amiben annyira nem gond, ha nincs bent a venti, mert annyira lyukacsos, de a legtöbb házban kallódik egy vagy kettő venti alapból... (Az enyémben egy sincs, de ez kb a kit kategória, megveszed a ház elemeit, meg a kiegészitőket, mint pl bekapcs gomb reset gomb, ledek, előlapi panel, usb stb stb.. Csak az a venti van benne, ami a hűtésekben van.)
Más: Van itt olyan, akinek van egy kis fogalma arról, hogy egy pool tulajdonképpen mit csinál? Értem, hogy a GPU-k folyamatosan találnak share-ket, de azok a sharek, csak egy darabkája a blokkoknak, vagy azok tulajdonképpen megtalált blokkok, csak poolban több az esély a folyamatos bevételnek, mint várni heteket egy egy blokk megtalálására?
-
sanzik
senior tag
sziasztok!
Pár napja, hogy bányászok, leírnám, hogy kezdtem, hátha segít valakinek.
Az asztali gépemet alakítottam át és teljesen jól használható maradt bányászás mellett is.
(csak netezésre használom)alaplap:asus prime b250-pro (4 pcie + az m.2-ből is lehet pcie-t csinálni)
proci : G4400
ram: 8GB
táp: be quit 400W 80+gold
ssd+ hdd
Vga: 3 db gigabyte 1050Ti 4GB OC windforceGyakorlatilag csak 2db vga-t ,meg a raisereket vettem pluszban. (meg 5 méter tetőlécet a rignek)

Ramoknak + 550Mhz adtam .
Ventilátorok 38-40%-on mennek, 60 fokra melegednek a kártyák, gyakorlatilag alig van hangja, lehet mellette simán aludni.
ETH-t bányászok, 1 kártya így 14Mh/s-t csinál, gép teljes fogyasztása konnektorban mérve 230W.Coinbase-re regisztráltam számlát, sepa utalás 1 nap alatt át ment, kb 3000Forintot vontak le érte a centrál takaréknál.
0.0158 ETH kibányászása után az imént átküldték a coinbase-es számlámra ezt a mennyiséget, ami kb most 5200 Forintot ér.
Röviden ennyi a pár napos történetem, gondoltam hátha hordoz valakinek hasznos infót.

-
demmer123
őstag
1060-ból 3 vagy 6GB érdemes venni?Illetve Gigabyte a legjobb belőle?Mivel azt olvastam abba jó memória is van.
Jelenleg a gépembe egy 1070 kártya van ha vennék mellé még 1 1070-et akkor meglehet azt oldani hogy 1-ik kártya 24/7-be bányászna a másikat meg játékra is tudnám használni bányászás közben?
Vagyis 1-ik kártya csak bányászatra a másikat meg átlagos felhasználásra használnám.Vagy a kettő nem oldható meg?
-
szazbolha
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Még a bolti ára is jó! Köszi a tippet.
Nekem sok gondom megoldódna ha NV-hez lenne olyan riser vagy adapter ami 1to4 vagyis 1 slotról 4 db VGA-t lehetne hajtani. Tudopm AMD-hez van, de NV hez is kéne.
Egyébként van az a D1800-as lapom, ami csak 1 VGA-t hajt meg, ha annak a PCIe X16 slotjba venék ilyen 1to4 elosztós risert vajon működne? [link] vagy az alaplap lap + CPU kombónak kell képesnek lennie 4 pcie csatornát kezelni?
-
fogtunder
nagyúr
Lehet ez nekem is megoldotta volna a gondjaimat, de a SMOS-el leírhatatlanul kevesebb a szívás, sokkal jobb távmenedzsmentre, elég neki egy pendrive, nem kell SSD és azonnal kezelte mind a 6 kártyát és a 4GB RAM is sok neki. 2$/gép/hó, de ha csak azt nézed az SSD-n mennyit spórolsz, akkor már nem rossz.
-
shteer
titán
válasz
szazbolha
üzenetére
persze, kellett. direkt USB M.2 adaptert használok, arról itt posztoltam
ennél nem, van 4G decoding opció is a BIOS-ban, mindent ugyanúgy kell beállítani mint a Z270-P esetében és íme:

az olcsó alatt pedig arra gondoltam, hogy 9k-ért vettem az apróról
most aqua ára 17k -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nem ez a gond a hűtéssel. Gyakran szét van szedve, pasztázva, karban van tartva, mert vízhűtés van, és azzal törődni kell
Csak egy nagy (20+cm-es) ventillátor kéne ami átmozgatja egy kicsit a levegőt, és kb 10-20 fokot nyernék vele.
Addig is beállítom már normálisan, hogy lehessen a gép mellett aludni.
Azért az nemsemmi, ha már sikerült 2 kártya árát is kitermelni
-
-
LLam
senior tag
mind riserben van és igen windóz uefiben lett telepítve
kb. 12 alaplapom van/volt ilyen. de ez az első fuckin nvidia rig ami lerohaszt már

-
-
-
m4rc!
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Teljesen felejtős az a bolt.. Nekem is ugyanez a szöveg. Kértem tőlük egy díjbekérőt, erre küldtek egy olyan számlát, amin nem is előreutalás van, hanem postai utánvét...
2 db kártyát rendeltem volna tőlük, de a számlán csak 1 szerepelt 2!! áráért. Megreklamáltam nekik, azóta is néma csönd. -
-
Melorin
addikt
válasz
Vigilante
üzenetére
Semmi újdonságot nem mutatott számomra a videó, mert mint ahogy láthatod én is tudtam bűvészkedni a curve-vel MSI AB-ben, viszont mint írtam az a bajom, hogy a legalsó 2 feszültségértéket nem tudom egyenesbe hozni és így nem is fog soha ezekre az értékekre beállni a feszültség.
-
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80
üzenetére
NetShop: Külön garjegyet kaptam 36 hónap. Amit rendeltem megjött.
.
Figyelem! Aki netshop-ban céges számlát kért, az kérje el utólag az elektronikus változatát is, amelyen hiteles elektronikus aláírás is van. A papíron kiadott "elektronikus számla" nem számolható el önmagában.Az alza.hu számlák csak netről tölthetőek le (amit a boltban kapsz az nem számla), ez sem megfelelő eljárás, de ezeken legalább nem szerepel az hogy "elektronikus számla", tehát lehet mondani hogy kézbe adták, ők nyomtatták, stb, stb
-
Vigilante
őstag
válasz
Melorin
üzenetére
E szerint próbáltad!? https://www.youtube.com/watch?v=PYAeiDxq77U
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Ghost of Yotei / PS5 / 1x kijátszott
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P15 G1 i7-10875H / 32GB RAM / 512GB SSD / RTX 3000 / 15.6" FHD 12 hó garancia
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ...ugysem lehet most kapni videókártyákat
.