Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sleve
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
lottót ne vegyél
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Ezt a freki dobálást nekem is elkezdte pár kártyám windows alatt. SMOS lett a megoldás, de ott meg nem mennek annyit, mint win alatt

-
Goose-T
veterán
Jött tegnap valami átfogó Windows frissítés a gépemre, és a Claymore XMR CPU Miner 15%-ot gyorsult. Ryzen 5 1600X proci van a gépemben, eddig 400 h/s-t tolt ki magából, a frissítés óta 460-at. Ilyen sebességgel már lehet, hogy megérné Threadrippereket venni bányászni, mert az a 16 magjával akár 1200 h/s-t is kitolhat magából, ami elég durva egy procitól. Azt legalább lehet kapni, és csak 180W-ot fogyaszt.
-
Plasticbomb
addikt
Ahoj Mindenkinek! Túléltétek a zuhit, ki mennyit vásárolt?

Ma lecseréltem az RX480amon a ref hűtést egy artic cooling Accelerator xtreme IVre, gondoltam, miután ennyire sokat dolgoztam mára, akkor ideje szórakozni, szórakozás gyanánt tesztelgetni. Szal a mai program Equihash tesztelés lett. De valami nagyonnem kerek.
Claymore ZCASH/BTG 12.6 miner fut, RX VEGA hoz 380sol/s körül, az RX480 induláskor hozott 350sol/sec körül, most lassan egy órája fut, és valami nagyon nem kerek vele: 270sol/s-t fut, és fél másodpercenként ledobálja a frekit 300MHzre. A vega teljesen stabilan dolgozik mellette. Van ötletetek, miért csinálja ezt?
-
szazbolha
addikt
Ismét kéne egy kis help.
B250 lap, win10 friss telepítés (1703) + 1 db XFX RX560 az új fajtából. Win10 update letiltva.
rx560 a x16 slotban, mintha csak játékra telepíteném.Blockchain driver telepítés -> nincs OPEN CL
Legújabb adrenalin (DDU után) -> nincs OPEN CL
Kínomban telepítem az OPEN CL2-öt amd oldalról - -> nincs OPEN CLMit javasoltok? Mit és hogy telepítsek? Hogy legyen OpenCL
(másik gépben volt, abba csak beraktam korábban telepített BlockChaun driver mellé - VGA OK) -
wolfhgb
aktív tag
Nah, megiscsak kiutaltak nicehash ek, de a walletre meg nem ert ki, tobb mint 3 oraja, masnal is ez van?
-
ga_-bor
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Nah, úgy néz ki, mégiscsak sikerült a payout.
-
ga_-bor
tag
Viszont egyem a szívét a nicehash 2 napja nem utalja ki walletre a pénzem, pedig bőven 0.001 felett állok, most leállok vele, amíg nem utalnak ki a kurva anyjukat...
Átállok eth-ra addig... hátha onnan legalább lesz pénzem.
-
-
Zoli986
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
win10 alatt volt a 41 és a security spp ezért win7et raktam vissza.
Azzal a 41 kernel hibát hozta.
Megjöttek a riserek így át lett variálva most minden.
A fagyós konfigból kijöttek a 1050ti-k nagy nehezen átraktam abba az am3 lapba amin 1 x16 és 4 x1 slot van,bár egy idegbaj volt az is mire sikerült működésre bírnom.
Akármilyen sorrendben dugtam bele a kártyákat valamelyiket nem látta.
Kihagytam a x16 fölötti express-t és így megy,nem tudom mi benne a logika,pedig az a slot is hibátlan,így az üresen maradt és lemondtam arról a slotról.
A másik AM3 lapba megy bele a 2db rx570 és 1db 1050ti.
Kíváncsi vagyok marad e a hiba,vagy átvándorol a másik lapra.ga_-bor: Milyen kártyád van és mit produkál?
-
cuko
aktív tag
válasz
vizimento
üzenetére
6 RX 580-ast láttatni egyszerre, a megoldás kulcsa végül a Windows UEFI/Legacy installálásában volt, csak az egyikkel megy, de mire rájöttem, kb 5-6 különböző drivert raktam újra többször és próbálgattam a különböző módszerű összedugdosást, hátha attól megjavul.
@Iginotus: 4gb-tal.

Általában minimális, vagy semmi különbség sincs teljesítményben ugyanazon márka és típus 4/8GB-os verziója között. Fontosabb, hogy mi is a márka/típus, mindenképpen keress rá Google-ön, hogy miket írnak, az adott verzió mennyit hoz ETH alatt ("márka típus ethereum hashrate"). -
-
Zoli986
tag
válasz
haxiboy
üzenetére
A WIN10-et ha lehet kerülöm.
Nem szeretem,mert kínlódás a frissítések kiiktatása valamint az a 41-es hibakód mellé még security.spp hibákat is generált.Tamás9x: átállítottam 750-re,kíváncis vagyok mit mutat,mert 850-el pl 1 óra alatt kifagyott.
Azt nem értem,hogy ha ennyire instbail lenne akkor hogy működött 900-on több mint 1 napot. -
válasz
ga_-bor
üzenetére
+180 +550-el 1080ti Zec megy stabilan hónapok óta Winminer Nicehash azonnal driver error és kifagy.
5 rigből 1060 6G Giga +900-on megy mem ETH, de 1 6-os riget 825 felé egyszerűen nem tudok emelni ugyan azokkal a beállításokkal klónozott rendszerrel mert kifagy.
Zoli986: 750-től 6-12 óránként húznék rá +50-et amíg el nem kezd fagyni. Lehet csak a tápkábelt kell megmozgatni, az is szivatott már meg, esetleg Power limit 85%? valami apró dolog szivat szerintem csak.
-
btomi9
aktív tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Igen, csak ha a hacker átírja, hogy magának bányásszon a géped dél, az nem olyan jó. Mondjuk én jobban szeretem a bánya dashboardján keresztül nézni, hogy mit csinálnak a gépek, úgy rögtön kiderülne ez is.
Windows defendert nem tiltottak le én se, de pl azt a batch file-t, ami a 1stminingrig oldal keresőjén a Windows kulcsszóra kidobott cikkben benne van, telemetria kikapcsolása stb, abból sokat igen. Ízlés szerint nagyon le lehet butítani a windowst.
-
-
-
Zoli986
tag
válasz
tome0001
üzenetére
windows7 41-es hibakód mitől jelentkezhet?
3db 1050ti egy am3 lapban 650-es fsp raider tápon 60gb ssd,4gb ram x220 proci társaságában.
Afterburner:power limit:80%
core clock -400
mem clock +900claymore v10.4 miner.
Kb másfél nap működés után jön a 41-es hibakód.
Javulhat ha elveszek mondjuk 50MHz-et a ram órajelekből? -
Iginotus
addikt
Rx570 4 gb mennyivel rosszabb mint a 8gb-s?
-
Yany
addikt
ZClassic bányára milyen pool az ajánlott?
-
sanzi89
addikt
10% visszajött a lenyúlt Nicehash lóvénak, már Coinbase-en figyel az összeg.
-
szazbolha
addikt
válasz
btomi9
üzenetére
Max egyetértek. A VPN + rdp páros biztonságosabb mint a mezei rdp.
Én nem tartok semmi értékeset a bánygépeimen, de még coint sem gyűjtők, azokat sem tudják ellopni. Amíg helyi hálón vannak a vpn sem szükséges. Megelégszem a router tűzfalával, meg a win10 defenderével ezeken a gépeken..
-
Janou
őstag
Ha már biztonság... Ti raktok fel valami vírusirtót, tűzfalat stb.?
-
Sziasztok!
Nekem a köv. problémám van:
GPU 1, CUDA error 11 - cannot write buffer for DAG
Csak ETC-t bányászva van hiba. ETH-val hibátlan. Az adott kártya egy 3GB-s 1060. Virtuális memória 16GB fölé emelve.
Valaki tudja mi lehet a baj?
-
btomi9
aktív tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Akkor én is hadd szóljak bele egy kicsit. A dolgot szerintem onnan érdemes megközelíteni, hogy miként tudjuk megvédeni a saját holmijainkat a távoli támadások ellen. Nem vagyok a téma szakértője, csak leírom, én hogy csináltam.
A routerem alternatív firmware-el képes ingyenes dinamikus DNS szolgáltatóhoz mindig beregisztrálni az éppen kapott külső IP címemet, valamint tud VPN -t csinálni. Gyakorlatilag legenerál egy .ovpn fájlt, amit azokra az eszközökre, iPad-re, másik távoli PC -re, laptopra, akárhova, ahonnan szeretném menedzselni, letöltöm. Becsatlakozom, és onnantól gyakorlagilag a "helyi" hálózaton látom a saját bányagépeimet. Én is rdp -t használok, és bár nem tudom, hogy az milyen porton kommunikál, de a routeren nem nyitottam ki a világháló felé. Így szerintem védve vagyok, de kíváncsi lennék szakértők véleményére is.
Kicsit fura, mert nekem is AMD kártyák vannak, és bár amúgy nem kéne a HDMI dummy, mégis, ha pl. iPad-en nézem, és nincs benne, valahogy nehézkesebben épül fel a kapcsolat, vagyis a kép megjelenítése a tableten. Illetve ebben sem vagyok 100% biztos, de mintha jártam volna úgy, hogy újrainduláskor ha nem volt benne a dummy, nem indult el. Itthon voltam, belső hálón próbáltam mstsc (rdp) rálépni, de semmi, minta nem indult volna el. Azért egy kicsit bizonytalan infó, mert ez még a kezdeti próbaüzem időszakában volt, most más ok miatt kényszerű pihenőn vannak a gépek.
-
válasz
szazbolha
üzenetére
Én HDMI dummy-t használok és TeamViewer-t. Azon a rig-en, ahol IGP-t van, ott nincs gond, de ahol az egyik kártya bányászik és grafikus felületet is megjelenik, ott néha csúnya elhasalások vannak egy-egy rácsatlakozás következtében. Az egy VEGA 64, de az egyébként is kényes, mint egy pi#$@!
-
válasz
szazbolha
üzenetére
Megy egy kedves privát

NoX1: USB3.0 VGA-t próbáltad már? Q77 es chipset-nél ez oldotta meg a fagyást nálam, míg nem váltottam BTC lapra.
-
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Akkor minek linkelgeted, meg minek, mondod, hogy első leckék között ezt tanultad? Bocsi.... neked kéne ezen túl esni, a témát te hoztad.
Előbb utóbb valaki csak rákérdez az ilyesmire.Térjünk vissza a bányászathoz. A távoli elérés fontos dolog szinte mindenki használja. Véleményem szerint az rdp biztonsága megfelelő erre a feladatra, nem atomerőművet, hanem egy bányagépet monitorozunk.
Napi szinten használom a TV-t is remek kis program az is. A vnc nekem kényelmetlen és lassú, gyakran akadozik. Ezenkívül használom még a logmein-t, de az pár éve full fizetős lett. -
-
válasz
szazbolha
üzenetére
1x találkoztam iylen problémával azóta nem "kop kop hála égnek"... De ma is tanultam valamit, megint nem érdemes figyelmeztetni, mert csak... a tapasztalat mit sem ér a fórumlexika ellen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet már rég kijavításra került. Kiskinai a kezében egy tál rízzsel bekopogni, hé mi lenni jelszó ön Wifike, hogy lenni ping pong csatlakot és exploit.
Kezdődik az anomálisa, az egyik TI 2-3 naponta random eldobja az AB beállításokat
A többi megy rendesen.
Készüljek a gariztatásra?Ugye azt megérted, hogy nem fogok egy how-to-t linkelni, meg mellékelni a bankszámlaszámom, azonosítóm és jelszavam is mellé?

-
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Nem hinném hogy gyártó specifikus lenne a probléma, az biztos hogy a távoli asztal (rdp) használata esetén nincs szükség hardver eszközre leválasztott monitor esetében ahhoz hogy a 640x480-nál nagyobb felbontást állíts a cliens oldalon. Sem AMD sem NV kártyáknál.
Az rdp használata azoknál okozhat gondot akik a helyi hálózat vagy router konfigolásához nem értenek, vagy nincs hozzá jogosultságuk. Nem szükséges a fix ip cím sem, a dyndns kiválóan és üzembiztosan működik, akár routerbe konfigolva. Ha lehet ezt választom a Teamviever helyett, amelynek nagy hátránya, hogy csak magánhasználatra ingyenes, de ha több gépet menedzselsz vele, hajlamos rád fogni az üzleti használatot. Vagy fizetsz vagy 5 percenként kidob.Ui: ugye azért azt fogtad, hogy a linkeden helyi hálózat van... ebből levezetni az rdp távoli használat sebezhetőséget nem etikus vagy mi, akkor sem ha ezt tanultad elsőre.
-
-
-
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Távoli asztalhoz nincs szükség ilyesmire.
(#39933) Tamás9x Fel tudod törni a Win10-en futó távoli asztalt? Vagy mire gondolsz? Ha adok egy urlt, akkor oda be tudsz lépni?
(#39931) Iginotus Nekem PC házban vannak a gépeim. 3-4-5 VGA-val. A legnagyobb ház egy HAF 92(?) meg egy régi szerver ház. Ezekben 6 CD hely van felül ide elfér 3 db vga, jól szellőztethetőn.
Van szépen kivitelezett bányagépem is cougar mx330-ban 3 db gtx 1060. Korábban raktam be róla képeket. -
válasz
Dr. Romano
üzenetére
[link] Én nem játszanék a sima win asztallal, első leckék között taultuk meg feltörni... de mindenki a saját belátása szerint dönt.
szazbolha: Akkor most nem értem, vagy csak ATI sajátosság, hogy kell egy fantom a kiementre? Lehet láma, kérdés ne vessetek meg érte

Feltörni ÉN?
Dehogy..
Csak szeretek olvasni...
Diót szoktunk törni néha otthon mást nem 
Win-es dolgokat érdemes kerülni... szerintem, de... mindenki a saját belátása szerint

-
fogtunder
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Mondjuk a holdújév az még nem most van, csak pár hét múlva.
-
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Mit használtok, hogy szükség van iylenre? távoli asztal? TV nem jó?
TeamViewer, megadod miylen felbontáson menjen és nem kell vacakolni szarokkal... nem is értem..
Nézet: Képernyő felbontása: TÁDÁMMMM

-
Janou
őstag
Na megjött ma a HDMI dummy... El sem hiszitek mekkora felüdülés 640x480 helyett FullHD-ban nézni a történéseket. Nem kell egymásra tenni az ablakokat elférnek egymás mellett. Felüdülés.

-
demmer123
őstag
Kipukkanni látszik a bányász lufi – Óriásit zuhantak a kriptovaluta árfolyamok
"Végre remény azoknak, akik videókártya vásárlás előtt állnak, vége lehet a bányászat uralmának a vga piacon."

-
V!ck
senior tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Szerintem légy türelemmel. Én nyáron Kínából rendeltem csomagot, a nyomonkövetés dettó ugyanezt írta, 2 hónap alatt ért ide

-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Tudom, nem egészen a bányászathoz kapcsolódik, de szerintem van közöttetek olyan aki használja a Revolutot, és a bányászati keresetét rá tölti.
Ehhez lenne egy kérdésem, hogy Ti mennyi idő alatt kaptátok meg a kártyát? Én tracking numberrel rendeltem, szerintetek a képek alapján 25.-én indult útjára, van még esély, hogy valaha megérkezik, vagy teljesen eltünt az éterben? - valahogy elképzelhetetlennek tartom, hogy tracking number alapján a RoyalMail azt mondja hogy már elhagyta az országot, de a Magyar Posta azt mondja hogy még be sem ért Magyarországra. Tehát akkor most igazából hol keringhet a bankártyám amit rendeltem...
Csak nem költözött az Északi sarkra Anglia hogy 25.-e óta ne érjen be a szállítmány...
-
Én nem tenném 16x-os foglalatba egyiket sem... Feleslegesen zabáltatod fel a pci-e sávokat, add2 2 kártyát megfőzöl, hogy a másik 4 hűvös legyen?
egy egyenes irányú légcsatorna kell egyik oldalán be a házba a másikon ki...
szerintem már rengetegen unják a képeimet, de erre büszke vagyok, így még 1x beteszem...
így bepakolod helyed is lesz normálisan szerelhető, ha játszani akarsz visszaforgatod és ámen, jah a hőágyú iránya is korrigálható ahova forgatod oda nyomja a meleget...

HP ProLiant ML150 G2
U.I.: Honnan van neked annyi 1050TI-d? Vigyázz mert meglincselnek ha oclsóbban vetted mint a piaci ár
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pioneer
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nekem meg ha Auto-n, vagy GEN3-on van, akkor azt nem nagyon szeretni, viszont GEN2-n megy simán, gond nélkül.

-
-
-
Pioneer
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nekem is ASUS PRIME Z270-A / ASUS PRIME Z370-A 6-6GPU-val gond nélkül megy.
Csak az alap dolgokat kell a Biosban beállítani a mining-hez:
Fast boot: OFF,
Above 4G Decoding: ENABLE,
PCI-e Link speed: GEN2
-
Avicularia
veterán
Z-170-ről azt olvastam, hogy nyűgös. Volt Z-87es lapban nálam 4x1070, de vettem egy MSI Z270-A Pro-t, ebben most 5x1070 megy hiba nélkül. Elvileg 7 kártyát tud egy M2 átalakítóval. Végre nincs az asztali gépben a 1080 Ti mellett semmi, ki tudtam venni a mellette lévő 1070-et.
-
-
Enter65
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- iPhone 16 pro max - 256GB - Desert titan - 95% - 2024 október
- Dell Precision 7770 17.3" FHD IPS (100% DCI-P3) i7-12850HX 16GB 512GB NVMe gar
- Logitech g29
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, hát jelenlegi formában 3 naponta, bár ugye kitudja ,hogy ugrál most a piac

A többi megy rendesen.

Essen csak, hadd vasaroljunk be ujra es uinduljon a vonat !