Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz
lafaty80 #45624 üzenetére
Nekem amikor bootolásnál nem volt monitor az AMD VGA kimenetén TeamViewerben akkor is volt kép, igaz 640x480-as felbontásban de volt .
Nvidia kártyákkal nincs ennyi szopás, azok úgy működnek ahogy az elvárható: ha bootolásnál nincs rádugva monitor attól még az utoljára beállított képernyőfelbontás és egyéb beállítások megmaradnak. -
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
lafaty80 #41155 üzenetére
simán elbírja, egy ilyen polc több tíz kilót kibír, ha egyenletesen oszlik el a terhelés. engem inkább esztétikai okokból zavarna, bár ez nem annyira tétel ugye. de lehet venni rendes SALGO polc elemeket, azok jelentősen masszívabbak, aránylag gyorsan össze lehet dobni abból is egy keretet, plusz némi fa bele az alaplap alá.
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
lafaty80 #39369 üzenetére
próbáltam több verziót belőle, látni látja a kártyákat, de se frekiket, se hőfokot, semmit nem jelez ki. Sapphire Trixx az ment, de az se volt igazán jó.
lassan amúgy elgondolkodok rajta, hogy vissza kellene menni windowsra, hátha még tudnék optimalizálni a gépen, de az tuti, hogy akkor overdiventoolt fogok használni. -
wolfhgb
aktív tag
válasz
lafaty80 #38523 üzenetére
nem, ez egy sima asztali gép, amit üres idejében járatnék. Kitöltöttem a mezőket, 600h/s et ír a winminer sebességnek, beírtam 300w os fogyasztást, ami lehet, h még több is, 40ft os $ értéket a a villanyra, a poolfee t 1 en hagytam, hát így igencsak minuszos vagyok. Ennyire rossz a helyzet jelenleg? Vagy túl sok a kártya erre a célra?
-
cuko
aktív tag
válasz
lafaty80 #38392 üzenetére
Észrevételek az összefoglalóhoz:
- E/1 fogalmazást hanyagolnám.
(én ajánlom, én javaslom, stb)
- minden komponens esetében elég pongyola az ajánlás, ráadásul félrevezető is, ezeket mindenképpen átírnám (tápegységnél márka ajánlás feltételek nélkül, csak példaként Chieftec, TT-nek azért van rosszabbul sikerült tápja is; memóriánál "a stabilitás miatt Kingston márkát javaslom" vs RAM topik ajánlott márkái; háttértárnál 64GB SSD ajánlása (megtelhet w10 alatt simán, 120as nem annyival drágább, amennyivel jobban őrzi az értékét szvsz))
- risereknél már a három is necces kategória szerintem egy ágon.
- elütések, félregépelések vannak
- kalkulátorhoz beraknám a mycryptobuddyt is, pesszimista becslést is lássanak az érdeklődők
- DAG file méret probléma újra és újra és újra felmerül a topikon belül, azt is pinnelném 1-2 linkkel -
válasz
lafaty80 #38196 üzenetére
Főleg, hogy most nézem, ez tegnap 1520-17:00-ig mutatja, és ennyi. Azóta mintha nem is frissült volna. Azt hiszem, valami őrületes szívás van, és másnak bányászok, pedig mindent a leírás szerint csináltam...
Enter65: IP-t eddig nem láttam, hova is kellene írni.
Akkor nézzük:
Leszedtem ugy a bányász progit, látható, milyen fileok vannak benne. Egyikhez sem nyúltam, csak létrehoztam a leírás szerint a "banyasz.bat"-omat, majd elindítottam.
Természetesen a saját wallet címem van benne, bár azohgy nézem ,a Coinbase akárhányszor belépek, és lekérem a wallet címem, mindig másikat generál ugyanahhoz az ETH wallethez, de az elvileg nem baj, mert bármelyiket használhatom (legalábbis ezt írja az oldal).
Legalább már kiderül,hogy valamit biztosan elrontok, ami nem baj, legalább más tanul belőle. Szóval: [link]A többihez nem nyúltam, csak belenéztem, ott is kellene valamiket átírni? Ethermine-Stratum-CUDA.bat-ban is van pl. wallethez hasonló kód .stratum kiegészítéssel.
-
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #36987 üzenetére
NetShop: Külön garjegyet kaptam 36 hónap. Amit rendeltem megjött.
.
Figyelem! Aki netshop-ban céges számlát kért, az kérje el utólag az elektronikus változatát is, amelyen hiteles elektronikus aláírás is van. A papíron kiadott "elektronikus számla" nem számolható el önmagában.Az alza.hu számlák csak netről tölthetőek le (amit a boltban kapsz az nem számla), ez sem megfelelő eljárás, de ezeken legalább nem szerepel az hogy "elektronikus számla", tehát lehet mondani hogy kézbe adták, ők nyomtatták, stb, stb
-
KerekesLevi
tag
válasz
lafaty80 #36855 üzenetére
Helló! Nekem szépen hasítanak, 2 db is van belőle. Az egyiken 6 db 1070es, a másikon 6 db 1060as dolgozik. Az m2 Ssd-t nem szerette, a leggagyibb külsővel hasítanak. Az egyiken egy 1700 w Enermax táp, a másokon egy 1000 -es Cobra...
Az alaplapokat kb. 33.000 Ft ért vettem (darabját) 1 hete.Levi
-
fogtunder
nagyúr
-
tom120514
őstag
válasz
lafaty80 #36386 üzenetére
Szerintem nem de én vagy felemelném a kifizetési limitet hogy ne utaljon még, méginkább offline wallet címre indítanám újra a rigeket, ezzela már meglevővel meg megvárnám amíg kialakul a Kraken. Sőt, ezt is csináltam a ZEC-kel, csak az előző adagot még át tudtam váltani és kiutalni Krakenen.
-
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #35789 üzenetére
Nem. Nem kalkulátort keresek, hanem magam szeretném érteni és kiszámolni, hogyan jön ki xxx hasrtából napi yyy coin.
Egyébként csak Cryptonál barátságos a winminer, Ethas-nál már 40-50% a különbség. Legalábbis a mostani árakkal.
De a lényeg az, hogy 1 db 1060-ból 2 USD-t tudtam kicsikarni winminerrel, ha direkt bányászattal kijönne a 2,5-3 USD akkor az már elég motiváció arra, hogy ne féljek annyira a SEPA-tól meg a NAV-tól, vagy mozduljak raktárbérlés és bevallott jövedelem felé.
Márciusig van idő... amíg a fizetésem töredékét tette ki a bányapénz ez csak játék volt, de már 10-nél több VGA-m van, és kezd másodállás lenni. -
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #35579 üzenetére
Szintén manuál és autostart. Szerintem kár ezen bosszankodni, mindenhol lehúznak. Az algót meg a coinokat néha állítgatom, mert egyik gép át áll a top coinra a másik meg nem. (amíg csak 1 géped van észre sem veszed)
Aki winminerezik, törődjön bele, hogy pár óránként rá kell néznie, vagy beállítja 1 tuti coinra és reménykedik hogy jól fizet. Vagy... vegyen olcsó régi vga-kat állítsa be automatára, aztán elégedjen meg napi 100-200 Ft-al, meg a magas fogyasztással. -
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #35564 üzenetére
Nagyjából igen. De a live nem tökéletes, ha egy kártya befagy, van rá esély hogy az utolsó értéket mutatja, ha egy vga számítási teljesítménye ingadozik, akkor is jó eséllyel a magas értéket látod. Amikor indul egy algó, akkor az első percekben 10-20%-al többet mutat, mint amire beáll később.
Biztos lehúznak, de nem érdekel, amíg van annyi bevételem, amennyit elvárok ettől a játéktól.
(#35570) Tamás9x Ezeket is mind kipróbáltam, hangkártya eleve tiltva volt , USB2-öt is tiltottam, mindent tiltottam..... Lényegtelen milyen rendszer, mert a D1800M el sem jut a bootolásig, ha1-nél több VGA van rákötve
-
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #34425 üzenetére
Minimálisan változik. max +-2%, viszont ha az AMD jó. akkor tartósan beáll egy fix értékre. De a boostos 7950 váltogatja a feszt, ezért kell feltolni a TDP%-ot... Ettől meg növekszik a fogyasztás.
A másik érdekesség hogy a 775-ös lapban vegyes rig esetén, vagy 3db 7950-ből az egyik belassul. A BTC-s lapban semmi bajuk, ezért hittem azt, hogy rossz a 775-ös lap, de a 3db 1060 hibátlanul megy benne.
-
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #34404 üzenetére
Ugyanezt szívom a 7950-es kártyákkal.
Van egy tesztgépem (más a lap+proci), de az OS és minden (szó szerint minden) szükséges program ugyan az, mint a bányagépben. Ebbe a tesztgépbe berakom az 1 db 7950-et és minden tökéletesTrixx-el tudom állítani a feszt, az AB kijelzti (de állítani nem lehet) kiválóan beállítom alacsony fogyasztásra és magas hasításra,. OK, átrakom abba a gépbe amiben van 2x1060 meg 1x7950.
Az rendben, hogy 1 órás szívás mire a drivereket újra pakolom és minden kártyát lát és megy is a bányaprogi, de a feszt nem tudom állítani. Izzik a biztosíték ház.... annyit eszik egy boostos 7950.Tehát inden szoftver, minden driver ua, és mégsem lehet feszt állítani. Feladtam.
(#34406) varmi2:Nálam a blockchain és a legújabb Adrenalion driver ua.csinálja, ha NV-kkel közösen vannak amd kártyák.
(#34410) Dr. Romano: Sajnos régebbi Tahiti gpu-val nincs meg ez az opció.
-
mepet
addikt
válasz
lafaty80 #32936 üzenetére
"Tudom hogy már ez többször volt itt téma, de engem az érdekelne hogy minden rx570-et lehet fizikai behatás nélkül bios moddolni (ahogy olvasgtatom kell is a mod)?"
Igen."Illetve kraken-en létrehoztam ethereum address-t. Tudok/érdemes közvetlen oda bányászni?"
Igen, minél magasabb payout limittel érdemes, hogy egyből meg is jelenjen a váltón. -
JohnyBlue
addikt
válasz
lafaty80 #32690 üzenetére
"bár megvárom ezt a karácsonyi áremelkedős időszak végét a beruházásra"
szóval akkor 1-2 hónappal később veszed meg 3-4-5 ezerrel olcsóbban? havonta mennyit hoz egy kártya? majd számolgasd ki
pár ezer forintért szerintem nem érdemes fillértszekszelni...majd visszahozza...
-
szazbolha
addikt
válasz
lafaty80 #32022 üzenetére
jah... leállt a winminer is.
Sajnos regisztrálnom kell valamely bányásztársasághoz, meg a krakenre is.
1060-al és 1080-al melyik bányatársaságot javasoljátok?Az lenne szép ha valami könnyen kezelhető programmal lehetne bányászni, nem parancssoros mókolással. (az egyszeri user hozzászokott a Nicehash és winminer kényelmi szintjéhez.)
Visszaolvasok, de azért a tippeket is várom. -
varmi2
nagyúr
válasz
lafaty80 #31197 üzenetére
Ja, hogy desktop wallet, így már értem. Ahhoz, hogy magyar forintot láss belőle, át kell váltani, mondjuk btc-be. Vagy olyan helyre utalni, ahonnan közvetlenül ki tudod utalni a bankszámládra. Ilyen oldal a uphold.com. De ha mondjuk btc-be váltod, valamelyik exchangen, akkor pesten van bitcoin autómata, amiből ki tudod venni a pénzt. De ha igazán jól akarsz járni, akkor vagy marad eth-ban, vagy átváltod btc-ben, és pár évig megtartod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest