Hirdetés
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent-Vega
tag
válasz
zsolti_20
üzenetére
Ez olyan mintha a munkáltatódnak a szerződésben a bankártyád adatait adnád meg hogy arra utaljanak..Coinbase-re befizetni tudsz bankkártyáról,mint minden másra,viszont ahhoz hogy ki lehessen fizettetni velük tudniuk kell a számlainformációid,amire ténylegesen lehet utalni..Ehhez kell az hogy EU-n belüli SEPA(bankok közti) átutalással küldj nekik egy bármilyen kis összeget,onnantól kezdve érvényesítenek és mehet az oda vissza utalás zökkenőmentesen. Ez 1-2 nap alatt megvan egyébként.
Ha átutalod a haverodnak a pénzt azt sem a bankártyádról,hanem a SZÁMLÁDRÓL küldöd,szóval nem is értem mit szeretnél ezzel...
(Kártyáról kártyára lévő utalás van egyébként,de az kizárólag 1 bankon belül,ugyannál a banknál lévő kártyákra érvényes,ahol le tudják ellenőrizni a számlaszámokat kártyák alapján) -
Enter65
senior tag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Próbáld meg teloról, neki is így sikerült csak.
-
btomi9
aktív tag
A régebbi szervertápomon egyáltalán nem volt molex csatlakozó, hanem csak egy olyan átalakító, ami SATA -ból csinál molexet. Mondtátok, hogy risereknél sem a SATA -s az ajánlott, ha ilyen módon kötök rá a riserre, és egyetlen RX580 -at hajtok alulfeszelve, azt még elbírja vajon? Nem szeretném, hogy kigyulladjon a lakás.
-
Eclips21
őstag
válasz
ironka
üzenetére
riget építek olcsó és jó kell 
Zalamn 850 ez ~57ezerpért elég jónak néz ki 3év garival. Vélemény? -
Enter65
senior tag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Küldtél már be igazolvány képet? Ha igen akkor várjál, míg hitelesítik.
Egyik ismerősnél is ez volt, 1,5 napot várt, mire elfogadták. Jah először rosszat küldött, újabb 1,5 nap.. -
shteer
titán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
tegnap reggeli rádióműsorban téma volt, hogy alapvető pénzügyi ismereteket kellene oktatni az iskolában. el vagyunk vele késve nagyon.
-
Darthforce92
tag
Próbálok regisztrálni poloniexre. Hitelesítésnél állandóan a chrome-ra panaszkodik miközben a legfrissebb. Webkamera engedélyezve van ennek ellenére ő azt mondja nincs. Mobil, laptopon ugyanez. Mindig kapom a 24 órás várakoztatást. Mit lehet csinálni ilyenkor?
-
-
shteer
titán
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Ok. kérdezd meg mekkora összeget fizetett a kártyájával

-
tom120514
őstag
válasz
lafaty80
üzenetére
Szerintem nem de én vagy felemelném a kifizetési limitet hogy ne utaljon még, méginkább offline wallet címre indítanám újra a rigeket, ezzela már meglevővel meg megvárnám amíg kialakul a Kraken. Sőt, ezt is csináltam a ZEC-kel, csak az előző adagot még át tudtam váltani és kiutalni Krakenen.
-
lafaty80
addikt
Kérdés, én most kraken-es eth wallet-re kaparok "direkt"-be, lassan megint payout lesz ethermine.org-on. Az a mostani Kraken állapotban ugye nem vész el?
-
válasz
shteer
üzenetére
Szerintem úgy gondolja, és lehet benne valami, hogy mikor regisztrálta a kártyát, akkor ugye be kellett fizetni egy összeget, hogy ellenőrizzék a kártya valósságát.
Ezzel egyidőben ugye megkapták a bankszámla adatait is, hisz valójában onnan fizette az 1 eurót (pl), így egyúttal regisztrálta a kártyát is és a számlaszámát is.
Szerintem. -
shteer
titán
-
Eclips21
őstag
Ti milyen tápon ajánlatok, amit lehet is kapni, mert már néztem egy rakatot de nem lehet venni őket. Egy bronz táp nagyon gáz? 88 vs 90 hatásfok számít egyáltalán? német amazon-on van akkor is jó haza tudom küldetni.
6 darab 1060-hoz kell. 1000W-ost nézegettem eddig.
Kérlek adjatok tippeket. Köszi
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz
shteer
üzenetére
Az attól függ, ha bankkártyámról szeretnék átutalni/utalni elektronikus (készpénz nélküli), fizetési módot választva haverom bankkártyájára akkor nagyon is lehetséges ez bármely bankban. Ha befizetni szeretnék, ott már valódi készpénzzel fogok besétálni a bankban amit befizetek a haverom bankkártyájára. Hol itt a probléma?
-
Sondi1986
addikt
Én hétfőn visszaküldöm, remélem addig kitermeli a postaköltség árát.

Mondjuk nagyon szenvedek 4 kártyával mert állandóan lefagy a gépem mindig más hibával.
Bezzeg Zec bányászásnál tökéletes fut.
Gyorsan lekopogom. 
Különben mi van a krakennal? Remélem nem törték fel, mert sírni fogok!
-
zsolti_20
senior tag
-
shteer
titán
válasz
zsolti_20
üzenetére
Igen, általában a bankkártya (debit card) az csak egy eszköz a mögötte lévő bankszámlán lévő pénz eléréséhez (elköltéséhez
). A feltöltős bankkártya olyan mint a prepaid SIM - gyereknek kifejezetten jó lehet, nem kell neki kp-t adni.De tartom a véleményem, hogy a kártya regisztrálásával kimenő utalást nem tudsz indítani
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
+(#36260)
és akkor még arról szól a vita hogy milyen alapkérdésekkel jönnek az emberek...
Még a régi bányászok is auto-n nyomják a hűtést; meg jönnek azzal hogy biztos a bányász program kúrja el az hardvert.Döbbenet hogy mennyi netes kép meg videó van ahol auto fan-on, meg 100-+% power limittel használják a kártyákat.
A kifolyt gané meg tök egyértelmű hogy gap pad lé volt, volt már itt róla szó.
Amúgy deadwing pont nem ezt vártam tőled, főleg hogy mekkora pronak állítottad be magad akkor mikor jöttem ide a kezdő hülye kérdéseimmel.
-
Melorin
addikt
Ja igen, 100/500. Hát kipróbáltam tegnap és csak a reset segített. Mint mondtam, nekem alapból OC a 1080-om. Ez azt jelenti, hogy 2050-től indul ha MSI AB-ben elkezdem tolni. A +100 már 2150MHz-et jelentene amit nem bír és szerintem ott már rég nem gazdaságos.
De mondom, egyszerűen nem bírtam letesztelni, hogy mekkora tuning érné meg mert folyton átváltott más algoritmusra és olyankor nagyon lassan éri el a stabil Mh/s értéket.
Lehet, hogy azt fogom csinálni, hogy amelyik algo a legjobban erőlteti a gépemet azt fogom lefixálni, hogy bányássza a nicehash addig amíg nem tapasztalom ki az optimális OC-t. Aztán meg visszarakom automatára, a többit lazán bírni fogja. -
zsolti_20
senior tag
-
válasz
Melorin
üzenetére
Ez az egyik legfőbb tulajdonsága a NiceHash-nek, hogy mindig az adott pillanatban legjobban jövedelmező algoritmusra vált, így tudja a profitod maximalizálni. Ha csak egynél maradnál, akkor nem keresnél annyit, és mivel Te nem 24/7-ben tervezed üzemeltetni, ezért pláne nem érné meg az esetedben. Ha neked a legrövidebb idő alatt elérhető legtöbb profit a célod, akkor az csak algoritmus váltással érhető el.
Meg kell találnod azt a beállítást, ami minden algoritmusra jó. Az én EVGA 1080-omon: +100/+500
Olyan bonyolult megnyomni a start/stop gombot? Ha hibás működést tapasztalsz, írj a support-nak.
Van lehetőség lefixálni, hogy csak bizonyos algoritmust bányásszon. Azt gondoltam volna ennyi idő alatt már kiismerted a programot.
Nincs benne olyan sok menüpont, és az egyik pont ez, hogy megmondod mit bányászhat és mit nem. De ha továbbra is a maximális profit a célod, akkor hagyod algót váltani.Lehet dedikált bányász programokkal dedikált algoritmust bányászni NiceHash-re, csak az még több konfigurálást vár el, és nem lesz olyan szép felülete, és nem fogod látni a pillanatnyi profitod sem.
NiceHash belső wallet-ről ingyenes az átvezetés Coinbase-re. Coinbase-en már lehet automatizálni a dolgokat.
Mivel neked ritkábban jönne össze annyi pénz, amennyit megéri kiutalni, ezért inkább maradnék a manuálisnál. Néhány havonta 1x csak ráérsz megnyomni egy 'Send' gombot
Ne legyél már ennyire kényelmes, ha már ingyen pénzről van szó 
-
zsolti_20
senior tag
Akkor első körben marad a coinbase aztán ha nem válik be megnézem ezt a krakent is. Köszönöm.
Ebben a pillanatban töltöttem ki a coinbase kártya részét, de nekem nem kellett utalnom semmti nekik, automatán elfogadták a kártyámat és akár már most is indíthatnék utalást.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
zsolti_20
üzenetére
Coinbase nagyon jó, pöcc-röff minden, az első sepa előtt neked kell utalni nekik egy minimum összeget, pl 1 euro, ennek ideje volt pár nap, mire visszaigazolták. Volt aki szívott a verifikációval, nekem az is gyors volt...
Krakent kipróbálhatod, ha szeretsz 30. próbálkozásra belépni, és utána 50-szer frissiteni, hogy 1 dolgot megcsinálj...
-
zsolti_20
senior tag
Coinbaseval érdemes kiutaltatni a pénzt? Vagy van ennél jobb váltó is?
-
X Factor
addikt
rx 470 4g, 17.12.1, 1250/1900, +50 pwr limit, megy fullon, calymore eth,de 16mh/s-t tol, mit rontok el?
-
deadwing
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem pusztultak meg a kártyák.
Működnek, csak kicsit büdösek
Leállítottam őket egyelőre.Kérdés, hogy most újra padozzam-e őket?
Ja még valami. A kártya elején jött a több trutyi, ott meg nincs vrm... Meg ha megnézed a gpu egyik csavarjánál is. Mondjuk ha felrottyant a panel, akkor a vram padról is jöhetett. Ezért utálom a backplate-s kártyákat, nem látni semmit. Ráadásul a G1-nél le kell szedni az egész hűtést, hogy leszedhessem a hátlapot.
Lesz hétvégén dolgom, azt hiszem. -
-
deadwing
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
My problem, kösz. Eddig kutya baja se volt, ez a bajom, meg az hogy nem tudom az okát.
A cucc kilökődés pedig konkrétan mai. Ha megnézed nem volt ideje még koszt sem felszedni.
Ez a bajom. Ami változott, az csak a másik miner progi.(#36335) subaruwr: igen, auto venti. Ha a gpu 65 fok, a vrm mennyivel lehet több? Ha mondjuk 30 fokkal, még azt is el kéne bírják.
(#36336) Janou: fél évesek kb. 4 db csinálta ezt egyszerre és 1 napon. Ugye milyen érdekes!
-
deadwing
addikt
Az ez idáig probléma mentesen futó 1080-as rigem, 1 hét dstm után ma reggel ilyet produkált, köszönöm szépen

Gyanús, hogy az a sebesség többlet amivel gyorsabb az ewbf-hez képest, iszonyat nyírja a vrmeket, különös tekintettel a vram vrmre, mert ugye gpu fogyasztáson nem látszott a plusz teljesítmény... Ezek csak tippek, de majd utána megyek jobban ennek. A gépem egyébként csontra volt fagyva reggel, restart után minden kártya elindult, de nem hagytam otthon egymagában mert iszonyat égett műanyag szagot kezdett árasztani magából.
Hálistennek nem gyulladt ki semmi, de ez akkor is nonszensz. Kurva mérges vagyok most. Azt is ki kéne deríteni, hogy ilyenkor mi folyik ki és honnan is pontosan...A képek:
Szerk.: nem is a a vrm-ek környékén jön az izzadás, így gondolom a panelból jön ki valami szar... szét fogom kapni az egyik karit aztán meglesem közelebbről... már ha valakit érdekel.
-
Danex
addikt
Volt téma, hogy ki hogyan rögzíti az alaplapját.
Én a gyors kötöző + plusz szivacs combót használtam, kb atomstabil a rögzítés.
(#36326) tisn
Lehet azt nem nézte már meg, hogy cégre van vásárolva, így azért erre is felkészülnék, amennyiben a linkelt elállás részben nincs a számodra kedvező esetről szó. -
tisn
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
igen. en is csodalkoztam.
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Nem vagyok elégedett a 2018/199330 rendelésszámra érkezett termékekkel. A megfelelő űrlapjukat kitöltve, a megfelelő dokumentumokat mellékelve visszaküldhetem-e?
Kedves Gábor
Természetesen a rendelés átvételét követő 14 napon belül van lehetősége elállni a rendelt termékektől. További információ:
https://www.bestmarkt.hu/elallasÜdvözlettel: BESTMARKT ügyfélszolgálat
-
Sondi1986
addikt
Megjött a MSI GTX 1060 Geming X videókártyám.
Hogy reklámozzák hogy válogatott GPU-at kap de memóriából meg Hynix hogy csesze meg az MSI!
Nekem nagyon nincs szerencsém VGA memória fronton.
-
Danex
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Pl most elég jól hoz, tehát amit a WhatToMine ír az elég pontos, most bányászhatnék ETN-t is, kb hasonló mennyiségű pénzért, de ott ugye váltogasson az ember, illetve eléggé mozgolódó tud lenni a sok kicsi coin.
Itt meg napi szinten megvan a kiutalás 5 kártyával is. Persze ha a coinbase-es kiutalás megszűnne és még nem lenne altcoin akkor nem tolnám úgy, hogy több heti termés van náluk raktározva.
-
X Factor
addikt
Sziasztok nicehash után, most elkezdtem nanopool-ra bányászni, szeretném eggyel nagyobb léptékben csinálni az egészet, és gondolom hosszútávon ez jobban megéri.
Kérdésem, nanopool esetén van olyan graph, mint nicehash-nél ahol látom a workoreket, vélt profitot, számitási kapacitást stb? Vagy használjak ehhez 3rd party appot.
-
Melorin
addikt
Regisztráltam a coinbase-re. Elfogadta kb 10 perc alatt a jogsimat és elvileg már lehetne is használni.
Credit card-ot regisztráltam nem bankszámlaszámot. Ez ugye nem baj? 750 EUR a heti limit ha jól látom. Egy darab 1080-nal nem igen fogok még egy fél év alatt sem termelni ennyit
A következő lépés mi? Arra gondoltam, hogy a Nicehash belső wallet-e helyett inkább ezt használnám.
Ezt csak a nicehash kliensben tudom beírni valahová? Lehet automatizálni az átutalást valahogy? Sok a kérdésem
-
AAntii
őstag
válasz
szazbolha
üzenetére
Azokkal szemben amik a bányászat után eleve btc-t vagy eth-t adnak szerintem nem, a többivel szemben pedig pont ez az előny. Ha valaki napi szinten adja el a coinokat, hogy visszajöjjön a pénze ne adj isten fejlesszen, annak ideális lehet, hogy nem kell tartania a coinok beesésétől, mondjuk az emelkedés múltra visszatekintő kedvező hatásaitól is kimarad.
-
-
-
Melorin
addikt
Próbálgatom a Nicehash-t bányászni de vannak dolgok amik nem szimpatikusak.
Pl nem tudom belőni a leghatékonyabbra a GTX 1080 órajelét és fogyasztását mivel folyton változtatja az algoritmust.
Az equihash pl alig tekeri a gpu-t, ott inkább a ramot kell húzni. Így találtam egy 140w fogyasztású 59 gpu hőmérsékletű beállítást ami hoz kb 540 sol-t erre a következő pillanatban átvált egy másik algoritmusra ami hirtelen puff felnyomja a hőmérsékletet 72 fokra és elszáll a fogyasztás mert ezerrel pörgeti a Gpu-t. Persze a ram órajelét kb leszarja hogy agyon van húzva, az csak a fogyasztást növeli.
És így váltogatja az algoritmusokat...
Emiatt fagyott már le a gépem mert a másik algonak kevés volt a gpu-nak beállított feszültség értéke.
Az auto start-stop sem működik benne.Nincs valami módja annak, hogy lefixáljam equihash bányászásra?
Vagy ha nincs, mit ajánlanátok a nicehash kiváltására? -
ScrapUnit
aktív tag
Krakennel kapcsolatos infók itt olvashatók.
-
Yany
addikt
Valaki bányászik ezzel a kártyával?
Gigabyte GTX 1070 TiHa igen, érdekelne, mennyire elégedett.
-
haxiboy
veterán
válasz
zsolti_20
üzenetére
Mert adott diff mellett X coint szedsz ideális esetben minden poolon. A luck faktort most zárjuk ki.
Magasabb diff -> kevesebb coinAz adott coin ára - részben - mindentől független, ezt főleg a traderek mozgatják. Persze hogy a profitabilitás ne változzon túlságosan úgy a diffet nagyrészt követni szokta.
Sőt az adott coin váltónkénti árfolyama is más. -
zsolti_20
senior tag
Mi alapján jelenik meg az adott kiszámolt összeg ezen az oldalon? Tudom összefüggésben áll az árfolyammal és a diffel, de valaki letudná nekem írni matematikai nyelven kisebb magyarázással, még miért ennyi az annyi? Napi szinten látom változni, pl pár napja még ez az érték 460 körül mozgott most csak 400.
Itt pedig a diffet lehet megtalálni. De egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért pont ennyi a megkeresett összeg ilyen mh/s mellett.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

riget építek olcsó és jó kell 
), aztán megcsinálom. köszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kiszálltam.

Gyorsan lekopogom.

Ne legyél már ennyire kényelmes, ha már ingyen pénzről van szó