Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Raggie
üzenetére
ezt a szinkronizásciós izét csak a gyári wallet csinálja, a Jaxx-nél ha létrehozol fiókot, akkor ott lesz a wallet, lehet használni. csak írd fel a visszaállító kódot, bár erre az appa azért elég erőszakosan figyelmeztet szerencsére.
több ETH tranzakcióm is volt már rajta, rendben ment minden. -
-
Dare2Live
félisten
Amúgy ha van ASIC, mért éri meg még mindig/ennyire GPUval ETHt bányászni? Nem jobb ASIC perf/watt mutatója vagy ASIC ár/perf mutatója a szar? (Vagy mindkettő?)
-
Raggie
őstag
Srácok neketek sem szinronizál le az Ethereum Wallet? Elmegy mindig majdnem a legvégéig és kb amikor már csak 100 vagy 120 blokk van hátra beáll mint a szög és nem moccan.
Hogyan van ez?Ki mit használ offline walletnek?
-
mepet
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
bitcoin mining profitability. Egyből látszik, hogy a bányászat jövedelmezősége most kb fele lenne, ha nem kavarnak be a nagyok a BCH-val. Kérdés, hogy SHA alapú cuccoknál menniyre lesz még ilyen a jövőben majd, vagy a profitabilitás csak csökken majd folyamatosan, mint rendesen.
-
pn4hvq
senior tag
Mit rontok el, ha Claymore CryptoNote CPU Miner v3.8 - POOL-t használok a következő paraméterekkel:
NsCpuCNMiner64.exe -o stratum+ssl://xmr-eu1.nanopool.org:14433 -u Bittrex_wallet_cime.Bittrex_Paypent_ID.worker_neve -p z
Ha megnézem a https://xmr.nanopool.org/account/Bittrex_wallet_cime-t, akkor az én workerem nem is szerepel a felsorolásban több, mint fél óra futás után sem, pedig a CPU-m számol.
Ha valaki használja hasonlóan, akkor hogyan (és mikor) lesz utalás az én walletemre? Mert ha jól értelmezem, ugyanazt a walletet használjuk többen, csak mindenki kap egy saját paypent_id-t, amire az utalás majd megtörténik.
Egyáltalán csak CPU-val bányászva (első körben XMR-t, de nyitott vagyok minden egyéb "termékre" is), mi az ajánlott?
Köszönöm. -
btomi9
aktív tag
1060 -as kártyákból ha vennék 6 darabot, mit érdemes most leginkább bányászni velük, illetve 6 gigásból melyik a legjobban termelő / ajánlott fajta?
-
X Factor
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
ETH-t bányászunk.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Te összekevered a cseresznyét és a meggyet. Tudod, mindkettő gyümölcs, de mindkettő más ízű. Te ASIC bányászol, mi meg sokan GPU bányászunk. Mindkettő ugyanannak az éremnek a két oldala.
Mellesleg a stilusod magas ló stilus. Kb beköpted ide, hogy mekkora gyökerek vagyunk, hogy nem TH/s ASIC gépeket veszünk, hanem 150-300 MH/s PC gépeket épitünk. Megnézném, hogy az ASIC gépeddel nekiállsz pl ETHASH.t bányászni...
-
tom120514
őstag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Nincs itt semmi baj, fura volt a belépő de azért már látszik hogy nem trollkodni ugrottál be, peace

Szerintem aki VGA-t vesz, abban bízik hogy mindig lesz nyereségesen bányászható altcoin, ha meg nem akkor még mindig eladható, mert ugyanúgy videokártya lesz akkor is. Asicnál meg attól tart hogy a célhardver fél év múlva megy az apróra ötezerért, mint ipari emlék. -
lenox
veterán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
S9 (TUDOM bitcoin)
13,5 Th 1400 watt
Melyik Rig tudja ezt 3Kért ?Most epp fent van a gpuk ara, de nekem kb. netto 2k-ba kerultek a 1060-as rigek (kicsit kevesebbe), szoval aranyaiban ugyanaz a profitabilitasa, amennyire en szamolom.
-
observer
tag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Ha jól tudom ETH-t csak VGA-val lehet kaparni
-
observer
tag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Mennyi idő alatt szállítanak ki egy ilyen gépet?
-
ShiberMonkey
senior tag
-
tisn
veterán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
varhatoan ebbol is egy d3 szeru tortenet lesz
aki az elejen beszerzi, az jol jar
a vga-k meg kiarazodnak errol a piacrol -
Danex
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Aztán majd jön ki egy új verziós ASIC és az eddig megvett összes gép mehet a kukára, meg silingeket bányászik. Kilépési lehetőség nincs, mert senkinek sem kell.
-
X Factor
addikt
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Úgy érzem, te is tisztában vagy vele, csak nem akarod elfogadni, sőt elkesztél most bevásárolni és önigazolni szeretnél.
Ha kihoznak ASIC-ot, akkor majd hoznak más algo-t, amit lehet vga-val pörgetni. Egyszerűen ez is akkora iparág lett, h. mind a szereplőknek mind a gyártóknak érdeke, h. ne szünjön meg.
Mellesleg most épitettunk 6db rx 570-ből álló rigeket pont kb 3k usd-ért. 170mh/s-el pont kb annyit hoz, mint az s9. Jelenlegi árfolyamon.
-
ShiberMonkey
senior tag
Tisztázzuk, mert tudom hogy itt van egy közösség ahol mindenki ismer mindenkit ès kialakultak a klikkek.
Írtam hogy mi értelme milliós riget építeni vgakból ? És mit bányásztok vele.
Mondtam hogy az A3 meg az L3+ sokkal jobb. Erre meg az egyik félisten rangú admin írja hogy Dash meg Bitcoin bányász gépekkel mit akarok itt ?
Ami köztudottan a Baikal (dashez) S9 (Bitcoinhoz) gépek.
Majd írják szintén offenzíven hogy TAPASZTALATból ìrják ezeket amiket (nyílván nem veszek gépeket csak random írom hogy jók). Majd jön hogy mióta vannak nekem ilyen gépeim ?
Most komolyan ez flame ? Hogy megkérdőjelezem azt egy technológiával foglalkozó oldalon (azon belül bányászattal foglalkozó topikban) hogy van-e értelme ugyan olyan árú rigeket készíteni ?
Gondoltam találok olyan embert aki max profitot akar bányászni, de ha az elején azt mondják hogy hobby bányászat vagy flashből bányászunk akkor az mondom pardon elnéztem a házszámot. Csak a cím az Alternatív kriptopénzek és bányaszatát írta. Én is ástam Doget flashből vidkarival meg hasonlókat, de ha itt profitra is megy a dolog akkor komoly gépek kellenek.
És úgy néz ki a bitmain kisajátítja ezt a piacot és aki bányászott/bányászik az tudja hogy az elején kell beszálni ezekbe vagy lemaradsz.
Szerintem nem az ördögtől való dolog hogy idővel az összes kódra legyen egy ilyen gép. És igen ezek a gépek olyanok hogy megveszed az elején és kitermeled a profitot majd vagy kuka vagy másik coin (ami nem profitál) de nézzétek meg a specifikációkat:
S9 (TUDOM bitcoin)
13,5 Th 1400 watt
Melyik Rig tudja ezt 3Kért ?
Antminer A3: 815Gh
1200-1400 watt.
Szintén 3K.
És a számokkal nehéz vitatkozni. Persze aki szentimentalitásból tolja így azzal nincs semmi baj.
Nekem is van olyan altcoinom ami bukóban van, de kedvelem a projektet és nem is veszem ki a pénzt belőle. -
tisn
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
aha
-
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
OK, de ezt a VGA-kkal is meg lehet csinálni, ha jön valami új Ethash, Equihash, vagy CryptoNight alapú cucc. a kérdés az, hogy melyikkel mennyit buksz. megtérülni mindkettő megtérül, de ugye nem azért csináljuk, hanem hogy legyen profit is.
rövid ideig gondolkodtam én is egy ilyen gépen, de aztán inkább maradtam az ismerős terepen. -
Reggie0
félisten
válasz
shteer
üzenetére
Tok mindegy, hogy hasznaltad, az a lenyeg, hogy a vevok mit hisznek. Marpedig ha az a kozvelekedes, hogy szennehajtva, akkor annyit adnak erte, mint egy szennehajtott kartyaert. Hasonlo pelda a nagyfeszultsegu tavvezetek vagy mobil bazisallomas es az ingatlanok kapcsolata.
-
tisn
veterán
válasz
shteer
üzenetére
pedig ez tenyleg eleg egyszeru: ha elegendo mennyisegu ilyen asic miner elerheto, akkor a vidkaris banyaszas azon a piacon befellegzett
ha a bitmain par havonta kihozza mindegyik algoritmushoz a mineret (nem tudom van-e ennek technikai akadalya), akkor bezar a vidkari bazarez az A3 meg csak par napja jott ki, meg nem ette meg a SC piacot, de szvsz nem kell sok ido
-
shteer
titán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Beszívták
és azóta ott sírnak a rigeken? vagy átálltak másra?
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Bocs, hogy belevau külsősként, de azt meg tudnád mondani, hogy neked miért fáj ennyire az, hogy az itteni közösség GPUval bányászik? Az összefoglaló is egyértelműen jelzi ezt, akkor nem értem, hogy mi a gond.
Szerintem senki nem kérte, hogy berobbanva a topikba mindenkit megtéríts és szórd az igét, mint Kozsó a szeretetet, ellenben szívesen veszi a közösség a személyes tapasztalaton alapuló tényeket, tippeket. Abból viszont nem sokat osztasz a magas lóról.
-
subaruwrc
félisten
kicsit bele szólnék
1070-1070ti 26 alapon 30-33 között tuninggal ( biost nem kell moddolni mint AMD-nél )470 4g/ 8g mhashben egyforma ahogy a többi is. 470-ből 27-28 kijön szépen optimalizálva
570 29- esetleg 30480-580-ból pedig akár 31 is. ( mondjuk 580 nitro + -ból esetleg 32 is de azt nem venném alapul főleg hogy nem kapni vagy ha igen akkor 1070 áron )
egyszer eljön hogy negatív lesz a profit mivel a diff megy fel,a blokk reward pedig csökken
azonos ár esetén ez csökkenő profitot eredményezkitolódik az idő hogyha növekszik az árfolyam
-
shteer
titán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
és ők mit csináltak a rigekkel?
-
shteer
titán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
szerinted szénné pörgetve? megválaszolom, hogy ne fussunk felesleges köröket: nem.
még 1x:
a blake2b kinek tett be? -
fogtunder
nagyúr
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
fantasztikus, esetleg tudnál válaszolni arra is, amit kérdeztem? nem megtérülést kérdeztem, azt nagyjából én is tudom számolni, hanem azt, hogy amikor a profitabilitása lecsökken, akkor kb. mennyiért lehet eladni? azért kérdeztem, mert erről nem igazán olvastam semmit. de ha csak ilyen stílusban megy, akkor inkább hagyjuk.
-
shteer
titán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Elfogják lepni a piacot a használt karik és mindenki szabadulni fog tőle.
igen-igen, ezt már lehet olvasni egy jó ideje. te mit csinálsz a gépekkel ha már nem lesznek profitábilisak?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok ismét, tegnapi posztom után próbáltam jobban beleásni magam a kaparásba

Elöször is kilistáztam, hogy milyen gpu-kkal érdemes nekifogni:Új ár: Használt:
GTX 1070 ti 26 Mh/s 120W mod: 32Mh/s 130W 180e
GTX 1070 mod: 32Mh/s 125W 150e
GTX 1080 ti 31Mh/s 250W
GTX 1080 20Mh/s 200W 200e
RX470 24Mh/s 150W 110e
RX480 25Mh/s 150W 100e
RX570 27Mh/s 130W 120e
RX580 24Mh/s 136W mod: 29Mh/s 153W 120e
RX480 Nitro 30 Mh/s 90WAmihez találtam, egy hozzávetőleges árat is írtam. A fenti kártyákon kívül van e még valami ami esetleg szóba jöhet? Gondolom célszerű lenne olyat választani, amin legalább még 1-2 év gari van mert ha pukkan akkor cserélik.
Azt már tudom, hogy vannak olyan coinok amiket 2Gb-s kártyával nem lehet kaparni, de 4 és 8 Gb között Mh/s ben van különbség?Ill Gyártók között? MSI, Gigabyte stb?Néztem alaplap + tápokat is...sikerült pont abban az időszakban neki álnom nézelődni, amikor készlethiányvan mindenből és az árak duplázódtak. Asrock h81 pro btc r2.0 december elején 23e most 46e...szép.
Első körben max 2 kártya lenne és szépen lassan 6 kártyáig bővülnék. 6 kártyához szerintetek az 1000W os táp az elég? Vagy minden képp 1200 körül kellene nézegetnem?Ez volt a hardveres oldal.
Ez a kalkulácó mennyire helytálló? 2db mondjuk Rx480 ami tud 2x25Mh/s-t ez hozna jelenleg havi szinten 123dollárt. Ha a táp+alaplap+proc+ram ra számolok 60e + a 2db RX kártya megint 100-100e akkor nagyon durva számítással kb. 250e ből meglenne egy 2 kártyás RIG. Ez kb 6 hónap és kitermeli magát jól számolok?
És lenne még egy elméleti kérdésem...mivel az áramot én fizetném, szerintetek mennyire elképzelhető, hogy egyszer majd a közeljövőben azt írja ki a kalkuláció, hogy minusz X dollár? Azaz már nem éri meg ETH, vagy bármi mást termelni? VAgy ettől nem kell félnem mert kissebb nagyobb hozamot valamin úgyis tud generálni.
-
ShiberMonkey
senior tag
válasz
CoDWaW07
üzenetére
Szerinted a fickónak (Jihan Wu Roger Ver-rel a BCH "megalkotói" és a Bitmain tulajdonosa) foglalkozik ilyen pénzzel ? Tudja jól hogy elfogják kapkodni a gépet, felmegy a nehézség és kevèsbé lesz profitáló
így is rongyosra keresi magát. Félreteszel kettőt játékra, de mit csinálsz a többivel ? Elfogják lepni a piacot a használt karik és mindenki szabadulni fog tőle. -
CoDWaW07
őstag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Azért erre kíváncsi leszek.
Ha 500 dollárt hoz naponta, miért adja el a gyártó pláne 3500 dollárért, ahelyett hogy hadrendbe állítaná maga a gyártó és pillanatok alatt többet is keresne vele?

A videokari viszont másra is használható bányászat nélkül, ha bedől az egész piac akkor a bányászok eladják, esetleg megtartanak 2 darabot játékra, míg egy bányagéppel max fűteni lehet akkor már.
-
shteer
titán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
A vidkarid mennyit fog érni ha igazat mondva elmondod hogy szénné pörgetted 0-24-ben?
a kérdés önmagában elég nagy baromság. te ezek szerint a vga-bányászatról nem tudsz sokat. flame-mel nem jó indítani itt a pályafutást

a blake2b kinek tett be?
-
tisn
veterán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
igy van, ha ethhash, equihash, cryptonight-ra kihozza az asic minereket, akkor bebuktuk a vidkarikat
-
ShiberMonkey
senior tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Addigra visszahozza az árát hidd el
a világ LEGPROFITÁLLÓBB gépeiről beszélünk, azért fogy el 15000 dv 2 nap alatt. A vidkarid mennyit fog érni ha igazat mondva elmondod hogy szénné pörgetted 0-24-ben ? ki veszi meg ? Ha a bitmain kiad egy script bányász gépet (mint tette ezt a blake2b esetében) akkor mennyit fog érni ? -
tisn
veterán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
whattomine SC-re 650$-t hoz naponta (- aram), egy het alatt megterulne? na ne mar
-
tisn
veterán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
mennyi ido kb. a megterules?
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani
szívástapasztalataimat az első rig építésemmel kapcsolatosan.Van 6 darab RX 580, amit eddig egy FSP Aurum gold 500-as és egy Delta 1000W -os táppal hajtottam Add2PSU -val, 4 kártyával (2-2 6+8 -as csati volt mindkét tápon, mivel a Delta az nem monorailes, és lehet, hogy itt lesz a kutya elásva).
4 kártyával így napokon keresztül gyönyörűen működött, nincs is vele semmi baj. Megérkeztek a HP 1200W -os tápjaim breakout board-okkal, amik egy tápról 10 darab 6+2 -est tudnak adni a videokártyáknak, az alaplapi dolgokat a riserekkel, mindennel az ATX -es tápról kell megoldani.
A Deltát kötöttem be erre a célra (alaplap, vinyó, riserek és 2 videokártya a 6+2 -vel) és a bajok szerintem a SATA ágak terhelhetőségével van. A jelenség: a 6-ból 4 kártyát lát. Elkezdtem lehúzogatni róla risereket, hogy kiderüljön, melyikkel van a baj, csak idő hiányában még nem értem a végére. Sikerült olyan összeállást produkálni, amikor csak 3, vagy amikor csak 2 kártyát lát, tehát tutira a táp lesz (vagy még esetleg a riser, de azt meg azért nem hinném, mert nem mindig ugyanazt a 4 kártyát használtam, risereket nem csereberéltem és működött 4-es konfigban mindig).
Szerintetek egy riser önmagában mennyi áramot vesz fel teljes terhelés alatt?
A Deltának az ágaira vonatkozó korlátozások:
+3.3V & +5V total 180W
+3.3V & +5V & +12V1 .. +12V6 -ig total 1030W
+12V1 .. +12V6 -ig total 900WA 4 kártya egyébként .850 V -ra alulfeszelve alaplapostul, mindenestől falból mérve kb. 720W -ot eszik.
Nem ez a végleges táp megoldás, de amíg nem jönnek meg a várva várt ATX -es tápjaim, addig ebből kell főzni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
és mik a tapasztalataid értékvesztés témakörben? kb. mennyi ideig éri meg velük bányászni és akkor az újkori értékének hány %-át éri?
-
-
shteer
titán
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem tudom miért ne tudna, mert nincs ilyen lapom és utalást sem találtam rá, hogy előszeretettel építenének rá.
Nézd, nem szeretek találgatni de ha van vele tapasztalatod és működik, felőlem bekerülhet az ajánlott lapok közé
Gigánál pl van lista, melyik lapjuk tud 4+ kártyát kezelni
Van nálam egy H270-es ami nincs rajta, este kipróbálom eskü
-
Reggie0
félisten
válasz
shteer
üzenetére
Miert ne tudna? Egy videokartyanak csak 256MB-t kell foglalni a cimterbol. 5-6-nak kene mennie, eddig nem is valogattak ez alapjan a lapokat. 6 felett mar el tudom kepzelni, hogy kifogy, de a cimkiosztas igazabol a bios(uefi)-tol es az OS-tol fugg. Meg a PCIe switch tud meglepetest okozni, de azok nem olyan surun fordulnak elo az alaplapokon.
-
-
m4rc!
őstag
Szerintetek ez valós lehet? nekem kicsit olcsónak tűnik plusz nincs elérhetőség...
-
Hold
őstag
Adott 8 db Vega 56 egy rigben
az mitől lehet hogy a GPU0 elveszíti menetközben a beállításait és lefagy a rig ?
-
shteer
titán
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Te mióta használod ezeket a gépeket?
-
CoDWaW07
őstag
válasz
ShiberMonkey
üzenetére
Szerintem most sikerült az egyik legprofibb emberbe belekötnöd

Amúgy arra céloztak, hogy itt ilyen célgépekkel nem nagyon van aki foglalkozna, a tagok 99%-a videokártyával bányászik, és mivel ez egy szakmai fórum, elsősorban személyes tapasztalat alapján osztanak véleményt, nem pedig olvasottak alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Le Mans Ultimate
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a világ LEGPROFITÁLLÓBB gépeiről beszélünk, azért fogy el 15000 dv 2 nap alatt. A vidkarid mennyit fog érni ha igazat mondva elmondod hogy szénné pörgetted 0-24-ben ? ki veszi meg ? Ha a bitmain kiad egy script bányász gépet (mint tette ezt a blake2b esetében) akkor mennyit fog érni ?
8 vega az 300+ MH/s