Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Pioneer
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Tudtam, hogy nem mondasz igazat, csak azt nem értem, hogy mért jó az neked, ha másokat mindig félre vezetsz?!

Ezzel is elárultad magad, hogy nem tudtál egy valós típust sem írni, pedig ha igaz lett volna a meséd, akkor ezt könnyen alátudtad volna támasztani...
Én lezártam ezt a témát veled, innettől kezdve nem érdekel mit írsz (kamuzol)!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lafaty80
addikt
+ szazbolha:
Ma friss másnapos fejjel nekiálltam az utolsó próbának, gondoltam adrenalin driver-el is megpróbálom. Feltettem, de 3-ból 3x restart-olt a gép.
Lepucoltam a driver-t, visszatettem aug.23-ast, majd AB-ben belőttem a profilt a szokásos-ra.....Éééééés.... most 27,4/29,7-al csákányoz eth-t és 264-el zen-t.
Nem értem én ezt, de most beállt + ugye ahogy írtam sikerült AB feszkó állítását is elindítani.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Pioneer
üzenetére
Nem, mivel akkor nekem is le kéne ellenőriznem a te állítólagos állításaidat, de most jelenleg az engem nem foglalkoztat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Flashback
Attól függ mit bányászol. Nálam ETN-t bányászva alapból 2600hs-en 400W volt, némi tvík után most 3200-on 450W, de még ezen akarok javítani (tempó és fogyi egyaránt).Egyébként PIRL bányászathoz tudtok valami normális poolt? Ahol eddig voltam az most emelte a kifizetést 1-ről kettőre

-
Pioneer
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Számomra kicsit hihetetlennek hangzik a történeted. Mondanál egy pontost típust arról az állítólagos TP USB wifi adapterről, amit használsz. Szeretném magam is leellenőrizni.

-
Janou
őstag
Srácok
Nanopoolról hogy tudom withdrawals-olni az ETH-t? Mert azt látom épp mennyi a Balance, a minimum payoutot kisebbre vettem mint a Balance és hogyan tovább? Withdrawals gombot sehol nem találok...
-
A 4 kártyás RX570 rig fogyasztása most 510w körül van nálam. Ez normális?
-
code1005
senior tag
Zclassic-ot milyen walletban tartotok?
BUÉK mindenkinek!

-
Pioneer
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Viszont az nagy valószínűséggel USB 3.0-ás adapter és kábel. Az USB 3.0 alapból sokkal nagyobb áramerősséggel működik, mint az USB 2.0...
-
-
-
melkah
tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
hmm koszi, valahogy ezen az infon vagy atcsusszantam minden poolnal, vagy csak olyan poolt probaltam eddig amin nem irtak ki.

Miner program altal kiiert hashrate alapjan eleg sokat hoztak a beallitas optimalizalasok, ~4000h/s-bol lett ~5600h/s, ami szerintem eleg sok.
#34517 Danex:
Fura ez az ennyire eltero darabszam ami eshet, nekem nanopoolnal a feljebb emlitett hashratekkel 16-17 orankent volt meg a 100db ETN es ezt napokon keresztul hozta. Most kivancsi leszek, hogy ez mas poolon milyen iranyba valtozik.A problemam, hogy a whattomine szerint naponta kb 180db ETN-t kellene kapnom az ott megjelent 4000h/s hashrattel (ez ugye sokkal kevesebb mint a miner program szerint), ami kozelit ahoz az ertekhez amit a poolok irnak (3800), viszont a poolokon a vegen kozel sincs meg a napi 180db, de maximum is csak 150.
Igy whattomine ETN-nel konkretan semmit nem er.
-
Pioneer
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nem, csak nincs értelme (a hozzászólásodnak) és a problémát sem oldottad meg, ja azt én oldottam meg.

-
Pioneer
őstag
válasz
szazbolha
üzenetére
Két különböző problémáról beszélünk. Amit én írtam az nem időszakos, hanem állandó volt, már a bekacsoláskor is jelen volt.
"Viszont közben megoldottam.
A hátlapi USB ajzatból átdugtam az előlapiba, ott már működik tökéletesen.
Valószínűleg az árnyékoló lemez füle nem ért hozzá az hátlapi USB ajzat házhoz. (Amikor beszereltem az alaplapot, akkor egy kicsit feljebb kellett hajlítani a füleket, hogy a csatlakozók kibújjonak az árnyékoló lemez furatain.)"Gondolom olyan riget használsz, amiben egyáltalán nincs hátlapi árnyékoló lemez. Nekem a rigben van egy félbe vágott HTPC ház, így van árnyékoló lemez is hátul. Ráadásul az előlapi USB aljzatot vezetékestől is kiműtöttem a HTPC házból, így az is rá van dugva az alaplapra.
Vegyél egy max 1 méteres USB hosszabbítót és dugd bele az előlapi USB csatlakozójába az alaplapon.
-
szazbolha
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Valamennyi van: 1320 KWh felett 1 Ft-al drágább lesz.
https://www.nkmaram.hu/pages/aloldal.jsf?id=3923015(#34565) Pioneer: Nem azt írtam, hogy az USB-s wifi-vel, van a gond, hanem az USB-vel. Nekem úgy tünik annaka vezérlője telítődik, limitálódik, stb.
De ha kiderül az igazi ok, kérlek írd meg, mert nekem mind a 3 gépemet érinti, és nem az amit írtál.
Bekapcsoláskor még nagyjából ok, és 10-20 perc múlva kezdi a szaggatást. Néha meg abbahagyja. -
Pioneer
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Nem nyert, nem jár az ingyen proci delid.

Amit linkeltél az csak találgatás (GPU zavarja a Wifit), viszont elég nagy butaság.
1. Az előző alapnál, akkor miért nem zavarta ugyan az a GPU a wifit? (Z270->Z370)
2. Ugyanazon a wifi hálózaton lévő eszközöknek, akkor miért nem kavar be a GPU bányászás közben?Viszont közben megoldottam.
Valószínűleg az árnyékoló lemez füle nem ért hozzá az hátlapi USB ajzat házhoz. (Amikor beszereltem az alaplapot, akkor egy kicsit feljebb kellett hajlítani a füleket, hogy a csatlakozók kibújjonak az árnyékoló lemez furatain.)B.U.É.K mindenkinek!

-
bobalazs
nagyúr
(#34563) szazbolha
Integráltat kell ilyenkor használni, ha szaggat a kép.
-
bobalazs
nagyúr
Én arra lennék kiváncsi hogy a vga életére milyen kihatással van a folyamatos érték-változások, az órajel, voltage, temperature függvényében. Mert ugye ahogy nézi az ember gpu-zben, pl. folyamatosan változnak az értékek. A control + F-es megoldás MSI AB-ban úgy néz ki hogy felülbírálja az egészet, hisz fix voltage mellett az órajeleket is stabilan lehet tartani.
Van valami tudás tapasztalat ezzel kapcsolatban? Hogy befolyásolja a vga élettartamát?
(#34561) Pioneer
Nem kell a proci delid, köszi.

-
Pioneer
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Az az érdekes, hogy a feladatkezelőben változatlan a a hálózati terheltség. Ezért nem értem az egészet.
Olyan mintha a gépet lassítaná, de mégsem, mert a feladatkelőzben sem változik semminek sem a terheltsége, de még is csak lassítja olyankor valami a netet, kb. a harmadára. -
szazbolha
addikt
válasz
Pioneer
üzenetére
Gondolom USB-s a WiFI... nálam szaggat a gép és USB-s egeret alig lehet használni némely metódusnál. (WinMiner váltogatja)
Gondolkodni való jövőre:
- Mennyi az ipari áram díja, ha keveset fogyasztasz? (1-10KWh)
- Ha kb. azonos a lakosságival, akkor miért érné meg?
- Raktárt lehet bérelni 20.000 FT/hó-ért
- Van ahol nincs külön mérőóra, a villany benne az árban.
- Ha a villany benne az árban, akkor a tulaj mekkora fogyasztást tűr el.
- Ha nincs benne akkor mennyi az ipari áram? Lehet a tulajnak van kedvező szerződése.
- Ha van két riged (bányagéped) 10-12 VGA-val kiszámoltad mennyit fogyasztanak?
- Ha lakossági éves általányon vagy tudod mennyit fogsz fizetni elszámoló hónapban?Én még csak 1KW/h-t fogyasztok gyenge hobbi-bányászként. Ez havi 27K +fogyasztás ahhoz képest amit a háztartás eddig fogyasztott. Ha májusban lesz az elszámoló hónap akkor 135.000 Ft-ot fog kérni az ELMŰ pluszban. Jövőre meg +324.000 Ft-ot,
Ajaj.... -
-
Pioneer
őstag
Srácok!
Mitől lehet, hogy egy adott bányagépen lelassul a internet sebessége, ha elindítom az ETH bányászást?
Ha megállítom a Bányászást, akkor azonnal megjavul a net is azon a gépen, ha ismét elindítom, akkor megint belassul a net...Claymore 10. (Nanopool-os)
1 napos friss Win 10-es telepítés
Wi-Fi-s kapcsolat. Az az érdekes hogy az ugyan azon a Wi-Fi hálózaton lévő gépre ( pl. Laptop) nem hat ki ez a probléma, csak az adott Mining Rigre.
Nem akarom vezetékkel használni, nem ez a probléma forrása!
Jelenlegi alaplapom ASUS Prime Z370-A
Előző alaplapom ASUS Prime Z270-A volt, ugyan ez a konfig tökéletesen működött.Aki megfejti a probléma forrását, annak ingyen Delid/Relid-elek egy processzort!

-
-
-
Cheesy
őstag
Gyűlik a LBC, már kellene egy wallet és egy módszer, hogy lehet belőle mondjuk ETH-t konvertálni? Melyik exchanget ajánljátok?
-
Vigilante
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Ez kérlek szépen nem igaz, hogy nem lehet alulfeszelni normálisan az NV-ket.
MSI Afterburnernél van egy olyan trükk, hogy Ctrl+F és ott mindjárt le tudok menni 1500-as GPU órajel mellett 0,800V-ra.
Gamekhez is itt lőttem be a 2 GHz-es GPU-t 1.000V mellé. 
A képen látható értékek meg magukért beszélnek.

-
Egyenlőre így állok:

Szerintetek min érdemes még fine tuningolni?
Kártya: Asus Gaming RX570 4GBsubaruwrc: Hwinfo64-el nézem a memhibákat.
-
fogtunder
nagyúr
én a Nitro +-t akartam volna venni, de 85-ről három nap alatt ment fel 95K-ra az ára, úgyhogy maradt a Gigabyte.
szerelés kábelezés kész van végre, lassan jön a tesztüzem. végül melyik driverrel érdemes nyomulni windows esetében? a nyári blockchain (egyelőre ez van fent), vagy valamelyik újabb?
-
válasz
haxiboy
üzenetére
Fura mert az egyik kártyán a memóriát ha 1950 fölé állítom akkor kifagy. Memória hibákat folyamatosan ellenörzöm és nincs még ilyen órajelen egy sem, előbb fagy ki.
- Akkor egyenként keressem meg a kártyák memória maximumát?
- GPU most 1150/850-en van ezt érdemes lejjebb venni vagy ezt is egyenként ellenőrizzem?
- Power targetet nem állítottam. Ezt érdemes beállítani? OverdriveNToolClaymore 10.2-t használok. Bezárásnál kifagy a gép ilyen órajeleken. Másnál jelentkezik ez?
Kártyák: Asus RX570 Gaming OC -
B4l!nt
aktív tag
Verge-Lyra2REv2 -t bányászik valaki? Tudtok rá jó poolt?
-
Janou
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Na kimentem megfogdosni. Backplate van a hátulján és a Express csatinál langyos... Ilyen kártyákról van szó
-
Egy kedves barátom be akar szállni a bizniszbe, nvidia kártyákon gondolkodik, de a csavar az egészben, hogy egy már meglévő rigbe kapna helyet, így nem kellene alaplapot és tápot vennie.
Keret 550K 5-6db kártya. Vagy inkább Asic? Ebben már nagyon nem vagyok benne, szemezgettem vele, de a kinti cuccokra macerás a gar és nagyon sok idő. -
haxiboy
veterán
Ha kézzel meg tudod fogni mondjuk 10MP-ig akkor nincs gáz, de ha kapásból érzed hogy meleg mint az állat

Ha az OverDriveNTool nem megy akkor ott nagyon nagy gáz van. A legújabb Adrenalin driverrel is működik
Vagy túl régi a drivered vagy valami nem stimmel.AMD Rig gondolom?
-
Janou
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Az a baj, hogy azt nem tudom ellenőrizni.
Trixx-ben annyit látok hogy VRM Temperature N/A... A többi progi meg nem működik. 
Amúgy most csesztem ki a riget a sufniba... Ott elég hideg van. Egyből lejjebb tudtam tekerni a ventik fordulatszámát. GPU-k 45-50 között, ventik pedig 70% és 60% között. -
thread stuck in device driver hibával találkozott már valaki?
Overclock / Undevolt után jelentkezik.
Mi lehet az oka?
-
haxiboy
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Ha nem meleg a nyáklap az jó jel, vannak algok amik jobban terhelik a VRM-et. De itt főleg dual miningre gondolok, ott brutálisan tud melegedni.
Nvidiánál nincs lehetőség kézzel normálisan alulfeszelni a kártyákat ezért van a power limit állítgatás. AMD-nél kicsit más a helyzet, WattTool, OverDriveNTool-al kicsit nagyobb a szabadság.

-
bobalazs
nagyúr
-
haxiboy
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Én 60%-ról indítom a ventiket. Kártya függetlenül MSI afterburnert használok ventilátor szabályzásra.
Egy AMD ami alul van feszelve hiába ír 45-50C-t GPU hőfokra a vrm ettől még dual alatt simán 75-90C.Nálam úgy néz ki a rig hogy a kereten van 4db ventilátor amik 1500-at forognak, plusz a ventik 60-75% körül mennek napközben. Nyáron ennél jobban. Inkább a venti haljon meg mint a kártya.
VRM hőfok szenzort nem minden kártyánál éri el a rendszer, mondjuk a Sapphire Nitro+ kártyáknál (480) ott van, Asusnál még nem láttam, MSI -nél szintén nem láttam. Én csak kézzel oda szoktam nyúlni ahol a tápot kapják a kártyák. De már be van rendelve az infrás hőmérő.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
melkah
üzenetére
Ránéztem többnyire több hashrate-t mutatott a magyar pool mint valójában. amúgy -20% / + 33% között szokott ingázni.
(#34513) szazbolha
Igen ez evga 1060 sc 3gb-os, samsung ramos.
A hynix-es már nem olyan szép, hő és órajelben sem, de annak a hűtéséhez nem nyúlhatok, Zotac, így ugrik a garancia.
[kép]
ennek is 3.41 sol/w mutatója 283 sol avg.
Sok minden függ egyébként szerintem a hőmérséklettől, ugye minél hűvösebb annál jobban tud boostolni a kártya. Viszont ha túl sokat kell hűteni, akkor meg a ventillátor vesz ki a fogyasztásból.(#34514) haxiboy
Vrm hőre miből lehet következtetni? Házilag van módszer mérésre?
Mennyire érdemes csavarni a vga ventijét? -
Danex
addikt
válasz
melkah
üzenetére
A legtöbb oldal kiírja, hogy ETN-nél ne nézd az oldalon található hash értékeket mert teljesen nonsens amit írnak, illetve alapjába véve kicsit változó az ETN mennyisége.
Van, hogy ~8 jön egy órában van, hogy 14 (Nyilván itt a luck is közbeszólhatott). Az előző 24 óra statisztikája alapján ~9.5 az órai átlag, ezáltal 17.5USD jött. ~4500HUF, 4500Hash-el

-
melkah
tag
Kivancsisagbol turtam egy kis ETN-t. CryptoNight-al meg soha nem volt tapasztalatom, de egy erdekes dologba akadtam amire nem talalok megoldast.
GTX 1070-es kartyakkal, 100%TDP, +150 CPU, +725MEM beallitassa es ~760w fogyasztassal csakanyoznak a kartyak korulbelul 700H/s-el darabonkent. Ez osszesen ~5600H/s. A program, XMR_stak, ezeket a hash ertekeket irja ki folyamatosan.
A kartyakhoz tartozo beallitasok xmr_stak-ban, amivel sikerul az 5600h/s-et elerni:
threads : 30
blocks : 60
bfactor : 6
bsleep : 0
affine_to_cpu : falseA problema ott kezdodik, hogy a poolok kozel sem ezt a hash erteket mutatjak.
Nanopoolon kezdtem (ha lehet mindig ezt hasznalom, mert csak pozitiv tapasztalataim voltak eddig), ott
Average Hashrate for last 6 hours: 3,056.6 H/s. Ezt tobb nap utan sem valtozott.Masodik poolnak kiprobaltam az itt is sokat emlegetett kicsi magyar poolt: http://etn.nasf.eu/
Itt mivel nincs grafikon ezert csak ranezesre tudom megmondani, hogy mennyi a hashratem, de eddig akarhanyszor raneztem, meg soha nem ment 4KH/s fole, viszont ebben a pillanatban mikor ezt a commentet irom, eppen 2.3KH/s-et mutat a magyar pool.Miert van ez, hogy a miner program teljesen mas hashratet mutat mint a poolok ? Mi a megoldas ? Elrontok valamit a configban , ha igen akkor mit ? (Olvasottak alapjan ezeknek a kartyaknak valahol ezen a 700h/s koruli hashreten kell tudniuk.)
Koszi
-
Picco
addikt
udv szakik.
tesla K10(100db) es lenne hozza 25 szerver is ami befogadja. tul regiek ezek a kartyak vagy lehet meg ezeket hasznalni banyaba?
google nem volt a baratom, nem ertek a banyaszathoz sajna. -
fogtunder
nagyúr
Köszi, akkor egyszerűbb lesz az élet, most összerakás előtt megcsináltam a natív slotban a 6 kártyát, de jó, hogy nem kell szétszedni, ha másik BIOS-t raknék rájuk.
-
fogtunder
nagyúr
RX szériát szabad-e riseren keresztül flashelni, vagy csak direktben a natív 16x slotban?
-
sanzi89
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Köszönöm az infókat, nem kell félned, egyelőre maradok az RX560-nál.
ETH-ra nem jók szerintem - BIOS moddal és nagy OC-vel is csak 13-at hoz - de Cryptonight algóra szerintem jók. A 2GB-osok simán hoznak 400-at különösebb tuning nélkül, most ez a 4 GB-os kártyát miután kicsit visszavettem a tuningból (1150/1950) hoz 480-at.
Fontos, hogy olyan 560-ast kell venni, ami hűti a memóriákat is! Sajnos kb. alig van ilyen 560-as a piacon...@bobalazs
Gondolom ezek 6GB-os GTX 1060-asok. -
haxiboy
veterán
Gigákat bányára én alapból kerülöm...hangos és rossz hűtés, vrm-et gyakran nem hűtik rendesen. Dual alatt nem egy halálozott el az ismerősi körömben. De single mining alatt is volt jónéhány.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)