Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
felhőváltás
kezdő
Valamit nagyon nem értek. Riplle-t akarok vásárolni. Itt meg azt mondjátok, így SEPA utalás, ugy SEPA utalás, 2600 Ft utalási költség, , hetek hónapok, míg odaér, a képen látható plus500-ba meg mintha bankkártyás vásárlással menne ingyen ami ha nem is azonnal de a bankom könyvelési ideje alatt vagyis majdnem azonnal (1-2 nap alatt) ott van. Vagy valamit félreértek?
-
-
AAntii
őstag
Alaplapban, risermentesen használt 3 videokártya mellett mekkora értékre kell kötni a lakásbiztosítást?
-
shteer
titán
válasz
360xbox360
üzenetére
Whattomine
szívesen

-
AAntii
őstag
válasz
360xbox360
üzenetére
A profitot nem tudja senki megmondani, még hozzávetőlegesen sem, épp pár hozzászólással felettem írták, hogy kiindulási alapnak a kalkulátorokat kell nézni, és imádkozni hogy ne csökkenjen le a bevétel egy hét alatt a felére. Vagy másik oldalról az elmúlt pár hétben kitermelt coin érjen +20-30%-kal többet.
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Kb 20-30 hsz-t kellene visszaolvasni.... Ha erre keptelen vagy hanyagold a dolgod.
Ui: Nem ertem miert kell orankent ugyan azokat az infokat megosztani az emebreknek... Miert vagytok enynire iszonyat lusta szajbaragosak ? Kezd mar betelni a pohar....

-
válasz
360xbox360
üzenetére
Utolsó 200hsz segíteni fog.
-
360xbox360
tag
Sziasztok! Gondolkozok már régóta egy bányászgép indításán (akkor még btc, eth), viszont nem vagyok képben jelenleg mit érdemes bányászni illetve mivel? Egy 4vga-s gtx1050ti / rx560-al vagy 2-3db rx570-el milyen profitot lehet termelni egy hónap alatt cca? Ha látom értelmét a dolognak akkor természetesen bővíteném 2-3hónap után a riget.
Előre is köszönök minden segítséget!

-
Verticoin
junior tag
-
AAntii
őstag
eth közben ath, ilyenkor rajzolódhat át, hogy az utóbbi hetekben mit volt érdemes bányászni, ha az ember nem naponta váltja a megtermelt javakat.
(#34867) klykkly: nem akartam megsérteni senkit, ez inkább önkritika akart lenni, hisz én sem a kereskedők oldalán állok.
-
r3dsnake
nagyúr
Mivel érdemes Monero-t bányászni, ha főleg procival próbálnám meg?
-
BTC-re hol érdemes váltani? Ill. ki hol szokott?

-
Smithy87
senior tag
Kérdés ami felmerült bennem plusz tápcsatis 1050/1050Ti-ket nem lehet jobban meghajtani mint a simákat? Értelem szerűen gpu intenzív algókon.
-
-
btomi9
aktív tag
válasz
golya87
üzenetére
Köszönöm!
Táp kérdés. Van itt a szekrény mélyén két táp, ahogy nézem, mindegyiknek kevés lesz a videokártyákhoz való tápcsatlakozója. Az egyik egy Delta (Chieftek) 1060-AB szerver táp 1030W, a másik egy FSP Aurum AS-500 500W -os 80 plus gold. Ezt kiegészítésképp gondoltam, második tápnak.
A szervertáp tábláját lefotóztam, hogy melyik ágakat maximum hány wattig lehet terhelni. Azt szerintetek lehet, hogy ha bírja az adott ág, akkor hozzáforrasztani még csatlakozókat, vagy ezt inkább felejtsem el? Olyat olvastam, hogy egy kábelről maximum két molex menjen a riserekhez, de ez igaz-e vajon a videokártyákhoz is. (számoljunk mondjuk 160W -al per kártya).
A fotót mindjárt telefonról becsatolom.
-
golya87
őstag
válasz
btomi9
üzenetére
A neten sok cikk szól a Sapphire Nitro-ról, az jó, csak két tápcsati kell hozzá, Pulse-okat is sokan használnak. Nekem Gaming-X MSI-kkel van tapasztalatom, jól húzhatóak, jó a hűtésük (netről tudsz hozzá rendelni pótventit) és világítanak.

De szerintem úgyis azt fogod használni, amit venni lehet. Szvsz a Nitro-k, a Strix-ek és a Gaming széria jó. A giga G1 és Gaming széria nem tudom milyen, de mintha nem túl jó hírük lenne.
A 4 vs 8 GB kérdésre pedig megadtad a választ. -
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
RX580 -asból szeretnék 6-os riget építeni. Melyik kártya hozza a legtöbb ETH -t? A 3 ventisek általában csendesebbek tudnak lenni / tovább húzhatók?
OC órajel érték alapján tudok jól dönteni? Van-e kifejezetten nem ajánlott márka valami miatt?
Ja igen, még ide tartozik, hogy jobb-e a 8GB -os valami miatt (ETH -t és még valamit szeretnék bányászni dualban), vagy elég a 4GB -os. Később esetleg ha már nem lehet vagy nem éri meg bányászni, talán a 8 gigás könnyebben eladható.
-
Gh0sT
addikt
Én mindkettőt űzöm, nálam egyértelműen a tradelés a nyerő. Ha számokat kellene mondani, akkor a bánya 7 hónap alatt kitermelte a befektetés kétszeresét + jó eséllyel az egészet el tudnám adni a beszerzési ár környékén még mindig, de alsó hangon is 150% profitom lenne rajta. Tradelést négy hónapja nyomom, ott négyszereztem a kezdeti befektetést.
-
AAntii
őstag
570/580-at érdemes jelenleg leginkább, az utóbbi pár hétben az éter és a cryptonight(monero és klónjai) fizet a legjobban, ezek a kártyák pedig az amd kártyákkal ár/mh/h jobban mennek. Most a gyors elhatározások korát éljük, mert a boltok polcain egyre kevésbé van ezekből a kártyákból és ha van is, folyamatosan emelkedő ár mellett.
-
Möhe
addikt
üdv itt is (alig van crypto topik amibe nem szemeteltem bele
)Olvasgatok, de a száraz anyagok nagyon nem mennek nekem.
Kutatgattam, ismertetőt átnyálaztam, vissza is olvastam,gugli is volt. De nem vagyok beljebb.
Szóval elgurult a bogyóm, és lehet betenném a pénzemet (már amit nem trédelek félre), egy bányászgépbe (4-6 VGA).
RX 580 vs Nv1060-nál elakadtam. Illetve lehet nem is mennék feljebb ezeknél a VGA-nál árban, vagy max 2 db combosabbat,nem többet már ha az fogyasztás/teljesítmény jobb.Egy kis eligazítást kérhetnék? ASIC gépben nem gondolkodom,mert nincs hova eltenni a hangja miatt (fűteni pedig jól jönne).
Még csak játszom a számokkal,osztok/szorzok , mibe lenne , egyáltalán volna-e kedvem ezt "babusgatni", és nem inkább tradelni az árával.
Aki nemrég kezdte,vagy pár villanyszámlával már megbékélt,az kicsit felvilágosítana?
köszönöm -
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Altcoin bányászatra szeretnék 5 db riget építeni, és Miskolcon üzemeltetni. Még csak elméleti a tudásom, amit itt és más oldalakon vettem magamra. Ezt a tudást szeretném gyakorlati tanácsokkal kiegészíteni. Szóval keresem azt a fórumtársat, aki ugyancsak riget (vagy többet) üzemeltet, és hajlandó 1-2 napot eltölteni Velem, és kioktatni a témából. Persze a fáradozásáért ellenszolgáltatást biztosítanék.
Üdvözlettel: Kerekes Levente
Levele.levente@gmail.com -
klykkly
tag
válasz
Dexar007
üzenetére
nem rocm-smi ben
linux alatt nincs gpuz
root@miner9:~# /opt/rocm/bin/rocm-smi
==================== ROCm System Management Interface ====================
================================================================================
GPU DID Temp AvgPwr SCLK MCLK Fan Perf OverDrive ECC
0 67df 50.0c 82.5W 1106Mhz 2000Mhz 22.75% manual 0% N/A
================================================================================
==================== End of ROCm SMI Log ====================
clay:
ETH - Total Speed: 57.870 Mh/s, Total Shares: 303, Rejected: 0, Time: 09:46
ETH: GPU0 28.928 Mh/s, GPU1 28.942 Mh/s -
SpRiiinG
csendes tag
kössz a válaszokat, akkor még jobban ismerkedek a témával ma mégsem rendelek be semmit. A táp ez lenne: Chieftec Navitas GPM-1000C 1000W 80+ Gold 14cm, rx570 pedig ez: Asus PCIe AMD RX 570 4GB GDDR5 - EX-RX570-O4G , alaplapot meg nem veszek olyan erőset ezért ez lenne: Asus PRIME B250-PRO S1151
Intel Pentium G4500 3,5GHz LGA1151 Box Processzor, Kingston DDR3 1333MHz / 4GB
így már barátibb a setup?
Első beszállás 2 rx kártya lenne, de 1-2 hónap és húznék még bele még 4-et
-
klykkly
tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Itt valami nagyon el volt szúrva.
Biztos ezeken a frekiken ment vagy csak ezt állítottad be? Úgy értem be is vette a beállításokat? Ellenőrizted a valós frekiket? ROCM kernel ment?1160/2000 29.1MHs el mennek az 570ek nálam.
2050 nél meg 30MHs
és 80W /kártyaMi az az SMOS?
-
Danex
addikt
Valakinek nincs lefordítva devfree-re az XMR-Stak?
-
-
mepet
addikt
válasz
fogtunder
üzenetére
Nem ismerem ezt az awsome minert, de ahogy nézem ez egy keretrendszer, ami meghívogatja a bányászprogramokat. Bányászprogramonként alapból külön kell optimalizálni, algonként legalábbis biztos. Szinte mindig az ethash a legjövedelmezőbb AMD-nél, én nem szarakodok multialgoval, az AMD-k ethasht túrnak CDM 10.2-vel, az nVidiák pedig Equihasht zm 0.5.4-el.
Multialgora létezik egyébként egy szuper powershell script is, nem kell hozzá feltétlenül ilyen csicsás program. Azt már láttam működés közben, bár a tulaj is azt mondta rá, hogy sok haszna nincs. Az adott algon belüli multicoin módot pedig ismeri a pool (miningpoolhub), ahhoz nem kell program/script.
Szerintem gondold át megéri-e a plusz munkát a multialgo. Ha kell, ha nem, akkor is elsőnek szerintem lőjj be egy CDM-et. -
cuko
aktív tag
válasz
SpRiiinG
üzenetére
Nem sokkal feljebb írtam pont:
"A profit kalkulációra használhatod a whattomine-t például. Kiindulási alapnak jó, pontosítani pontosíthatsz, ha kinéztél konkrét VGA-kat és azokhoz teszteket fórumról, hogy mit kéne hozzanak.
2db RX570 (23MHs-sel számolja) 15 centes árammal számolva napi $5.48-at hoz Ethereumot bányászva például."Van különbség 570 és 570 között, használd Google keresőt a típusokra keresve, kiindulásnak jó lesz az (és ugye az is kérdés, hogy mennyit bírnak alapból/húzva, de az is, hogy ne süljenek meg közben).
A gép többi alkatrészének miket válogattál össze? Tápból mekkorát veszel?
-
fogtunder
nagyúr
-
SpRiiinG
csendes tag
srácok, most vagyok a berendelésnél, de kezdetben lehet csak marad a 2 rx570 eth bányászatra. Látom sokan kaparnak azzal, tudnátok nekem valami infot adni ez a kettő kártya mennyit túr ki egy hónap alatt?
van valami oldal, de sehol nem találom a címet
-
cuko
aktív tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Én nem tudok róla személy szerint, nálam is aktiválatlanul fut. Nem tudsz háttérképet váltani, ha ez a hátrány is számít.

Érdemes lehet amúgy elgondolkozni amazon.de-ről egy eredeti Windows 10 kucs beszerzésén, 4 euróért vettem az asztali gépemre decemberben, most is van annyiért, lehet leváltom a szervereken is.
-
-
fogtunder
nagyúr
végül előzetes terveimmel ellentétben maradtam windowson, mert a simplemining rettenetes értékeket produkált az RX570-ekkel.
Win 10 ugye, aktiválatlan. nem lesz belőle valamilyen hátrányom, ha nem fogom beaktiválni? nem fog valami baromságot csinálni, ami miatt csökkenhet a teljesítmény később? a frissítéseket nyilván letiltottam.
-
subaruwrc
félisten
na akkor az ilyen " csak akkor vesz fel a slotból naftát ha kevés neki a 6pin csati " és hasonló tévhitek eloszlatása végett ezt olvassuk el közösen:
de kiemelem a lényeget is a lustábbak kedvéért:

igen,minden vga ezen az elven épül fel

ja és még valami:
a 75-150w felvételét nem a konnektor limitálja hanem a BIOS/vezérlő a kártyán,miután detektálta hogy milyen csatik is találhatóak a pcb-n.ezért mondjuk hogy a 8 pin a 6 pintől annyiban tér el hogy engedélyezi a kártyának hogy több kraftot vegyen fel,önmagában ugyanannyi powert biztosít,tekintve hogy ugyanúgy 3db 12v-os szál érkezik bele..
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Flashback
üzenetére
semmiképpen sem. ha nem menne rajta keresztül jelentősebb áram, akkor nem is melegedne a kábeled.
arról van szó, hogy a PCI-E sín le tud adni annyi áramot, ami elég egy RX560 etetésére, de az mondjuk már határon van. ehhez képest az RX570 kevesebb áramot fog a slotból felvenni, mert van kiegészítő tápcsatija és onnan megy az áram nagy része.
-
Sondi1986
addikt
-
-
Sondi1986
addikt
24 óra ZCL bányászat:

Hát a whattominer valami ZCL 0,08, keményen a fele meg van.

Tudom változik a nehézségi szint de általában ZCL 0,1-et láttam mikor ránéztem, nagyon ritkán 0,07. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Flashback
üzenetére
erről őszintén szólva fogalmam sincs, meg arról sem, hogy lehetne megmérni. csak utána néztem tápvásárlás előtt és ez volt az ökölszabály, aztán ennek megfelelően vettem tápot. még így is sikerült túlméretezni az 1200W-os ToughPowerrel, jobb lett volna az 1000W-os Seasonic Platinum, mert +30% power limittel se volt 950W felett a fogyasztás.
-
-
sanzi89
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Nálam 5 darab RX 560-as risere van egy ágra kötve, és semmi melegedés. Igaz, hogy ezen kártyáknak van külön 6 PIN-es tápcsatlakozója is ami természetesen be van kötve plusz Monero-t túrnak, ami nem fogyaszt annyit, mint az ETH. Szóval ez a riser táplálás dolog erősen függ a VGA-tól is.
-
Ghoost
tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Köszi! Biztos van kisebb, könnyebb alumínium L idom. Nekem most ez volt ingyen.
A kártyák hátul alá vannak támasztva, elől pedig gyorskötözővel lettek odafogva amit csavarra fogok cserélni. A hűtésük, úgymond megoldott mivel 56 foknál nincs melegebb kártya mert jelenleg egy pincehelyiségben vannak, ahol télen-nyáron 15-16 fok van. Lehet megnézem milyen ha 3-4 venti löki rájuk még a hűvös levegőt. -
tom120514
őstag
válasz
K4jusz
üzenetére
Soha nem kell, csak ha utalni akarsz, akkor kell szinkronizálni, hogy lásd, mennyid van. A szinkronizálás prociigényes dolog, de nem durván, régi i3-mal sem lassú annyira.
Az utalás van hogy akad, mint bármely más coinnál, amikor valami gyík van a hálózattal. Ha nem aggaszt amikor lehal az OTP netbank néha, ez se aggasszon

-
-
Lehet rendelni moduláris tápokhoz olyan kábelt amiből 2db 6pines csatlakozó ágazik le? Csak mert akkor kikerülném a sata-6pin átalakítókat is...
-
pimpi001
tag
-
Egy SATA tápkábelre mennyi RX570 RISERt érdemes rakni?
4 volt rajta de az első kártya előtt már forró volt a kábel. Most egy ágon csak 3 van a kábel hűvösebb de még mindig meleg ~35-40fok. Ez még elmegy? Ki hogy osztja el? -
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Honor 400 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- LG 27GL850-B 27 QHD 144Hz Nano IPS hibátlan / G-SYNC / FreeSync
- Zotac Nvidia Gtx 295 ver:2.0 Oem -Ritka -
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak a minert cseréltem..