Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Van ilyen is olyan is.. van olyan kocsi is, ami negy kereku
...ha erted ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Krix
őstag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Az a gamer riser!

-
PowerBuldog
veterán
Ha valakinek ez számít: ma jött ASUS DUAL GTX 1060 3gb-om, az is Samsung ramos.

-
Cheesy
őstag
Visa locks down Bitcoin payment cards in crackdown on card issuer
Kezdődjék az evolúció! -
válasz
btomi9
üzenetére
Amit érdemes tudni Sata csatlakozósat nem szabad venni, bár vannak akik szeretnek veszélyesen élni, és bevállalják. 150W feletti kártyákhoz csak 6 pin! Ledet tudsz rá forrasztani de hülyeség, 12v-3,3v-ot ad csak a riserben az elektronika, többi mind huzalozva van, ha nem ég el akkor max kontaktos lehet... vagy gyári hibás VER. 0006C van nekem én arra esküszöm, de mindenki másra. Aki csak 1-2 riget látott életében az esküszik a satásra is, de nem akarsz szerintem égett kábelre ébredni mint sokan..

-
btomi9
aktív tag
Többszáz bejegyzés jön a riser szóra, úgyhogy tudnátok ajánlani megfelelő példányt? Olyan kellene, ami esetleg ledes, hogyha véletlenül elromlik, akkor könnyebben lehessen hibát keresni.
-
Vigilante
őstag
My Ether walletből, jelenleg ÓRÁK ÓTA PENDING-EL EGY TÉTELT, ELŐTTE EGY UGYANAKKORÁT VISZONYLAG HAMAR LETUDOTT A RENDSZER. (Sry a nagy betűkért.)
Más is találkozott az utalások ilyen mértékű lassúsággal most!?

-
fogtunder
nagyúr
na, két napig szoptam az algo switch metódusokkal. ott kezdődött ugye, hogy els körben a winminert indítottam el, amíg BIOS-okat próbálgattam, meg órajeleket, ezzel ment szépen a gép, csak ugye a profitabilitása közel nem a legjobb.
1. próba awesome miner + MPH nagyon szépen megy, aztán kb. 2-2,5 óránként kifagy a gép. mindegy, hogy tuningolva, vagy alap órajelen, megy egy darabig, aztán elérhetetlenné válik a gép teamviewerben és kész.
2. próba multipoolminer + MPH elindul, a benchmark végigfut, aztán egyszercsak meghívja az excavatort, ami NV only, hiába adom meg neki a config file-ban, hogy AMD only. ha az excavatort törlöm, akkor is hibákat generál. gyanús, hogy én kúrok el valamit, de nem bírtam rájönni, hogy mit több óra alatt sem.
3. MiningPoolhub Mining Master + MPH ez a Nicehash legacy kliens elég pofátlan átirata, kb. alpha verzió, ehhez képest 2% dev fee-vel dolgozik, a forráskód nincs kiadva, Európai régió nem választható, fos az egész, a benchmark alatt váratlanul kilép, totális hulladék.
szóval elengedtem a dolgot, leszedtem a legújabb Claymore-t és most megy az Ethash alapú bányászat MPH-n, a pool tud váltani a coinok között, mikor melyik profitábilisebb. azért ha van valakinek konstruktív javaslat, hogyan lehetne életre lehelni ezt a sztorit, akkor hallgatom.
illetve arra is jó lenne valami ötlet, hogy miért esik vissza dual mining alatt a hashrate 27MHs-ről 22MHs környékére? RX 570 Hynix RAM 1150/1200, power limit default.
-
(jan)
őstag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Melyik gyártó szereli samsung memóval ?
-
(jan)
őstag
Urak!
1060 3g-t érdemes venni? és ha igen mit célszerű vele kaparni ?
-
vizimento
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
"memshift-B"-t is próbáltad esetleg? Miben különbözik?
-
szazbolha
addikt
válasz
korbacs
üzenetére
Valami román-latin szöveg van az oldalon és a kapcsolat fül nem működik.
Egyébként semmi gond a többi pool is egy kezdhette csak a mi nézőpontunkból tűnnek valami profi cuccnak. meg ugye USA-ban könnyebben tesznek pénzt egy ilyen ál-vállalkozás alá, mint keleteurópában... -
-
btomi9
aktív tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Valóban nem :-)
-
ETH Mist wallet brutál sok helye vesz el. Éppen -fast kapcsolóval próbálom de így is... -light kapcsolóval pedig nem megy. Lehet valami olyan ETH walletet telepíteni aminek nem kell az összes blokk?
-
sanzi89
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
Nem mindig, tapasztalat. Gigabyte RX 560 Gaming 4GB-os VGA-hoz találtam neten sokkal jobb időzítési értékeket, mintha csak az 1500 vagy 1625-ös értékeket másolnám. Olvasnivaló.
Plusz lehet mást is finom hangolni, pl. plusz feszt adva magasabb stabil memória órajelet elérni, stb. Vigyázni kell vele ez egyértelmű, de egy jó BIOS mod azért több, mint a One Click gomb. -
-
korbacs
csendes tag
Monero-hoz milyen hardvert ajánlotok? Nemsokára nyílik egy magyar pool: http://mininglottery.eu
-
pimpi001
tag
skacok. a coinbase elfogadja a revolut virtuális acountjat amennyiben az eurot aktiválom rajta?
-
vizimento
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
Nekem is ma jött jópár GIGABYTE AORUS RX570 4GB. Hétvégén tesztelem őket.
Milyen bios moddal érted el ezt az eredményt? -
szazbolha
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Egyrészt nekem tetszik (bevállalnám, ha 8-as riget építenék), másrészt ilyesztő, hogy ilyen méreteket öltött a bányászat. Noname spec. lapokat gyártanak, nyilván nem kis szériában.
Ezt nem a kiskinai barkácsolta össze a dzsunka-műhelyében. A risereket lehet még a hátsóudvariban forrasztgatna, de egy ilyen lapot nem. -
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Fiddlestick: 50%-os TDP-n megy, ahogy láthatod.
De este mérek majd pontos fogyasztást is bányászat alatt. 
+750, és így megy 1440-en (11520 MHz). Ha épp befejezem a mining-ot felugrik a végén 1566-ra. (12528 MHz-re)
+1000-nél, ha véletlenül P0 state-re ugrana, akkor már beszemeteli a képernyőt.

-
cuko
aktív tag
válasz
shteer
üzenetére
Arra gondoltam inkább, hogy ha a risernek elszáll a "kis pöcök" része, azt tudod cserélni egy másik riserből - ha elszáll az integrált USB, azt már nehezebben.
Viszont a pöckös riserek esetében is elszállhat az integrált PCIe csatlakozó.Szóval hajlamosabb lehet-e ennek az alaplap integrált alkatrészei tönkremenni, mint egy sima sok PCIe csatis lapé?
Más kérdés - láttam, hogy korábban már volt róla szó, de senki se tűnt túl biztosnak: milyen TEÁOR kategóriába esik a bányászat? Van valakinek biztos(nak tűnő) infója könyvelőtől, NAVtól?
- 6203 - Számítógép-üzemeltetés
- 6311 - Adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatásNekem ezek tűnnek úgy így első blikkre, hogy lefedhetik.
-
madpapa
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Nyáron még bőven 10e alatt tudtam venni ilyen procikat

-
subaruwrc
félisten
kis off.
FSP 1200-am eladó.single rail 100A

-
shteer
titán
ebayen kapható 8kártyás mini alaplapot láttátok már? érdekes a 7db direkt USB csatival
B85 BTC+ETH Mining Bitcoin 8 PCI-E USB3.0 directly Slots Mainboard for Intel

-
szazbolha
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Ez biztos így van, de én egy kicsit más tapasztaltam. Elég annyi ha egy kártyát kiveszek és a helyére más kerül. Rögtön megy a szívás, míg a tiszta NV bányagépembe bármikor ki/be rakosgathatom a vga-kat, semmi gond.
Ráadásul én azt sem tudom, hogy 6 amd mellé betehető 6 NV. A 3+3 felállás működik, kipróbáltam. -
subaruwrc
félisten
válasz
Fiddlestick
üzenetére
csak érdekelt a tisztánlátás kedvéért.
BQ evga-k nagyon jók
-
Dr. Romano
veterán
Aki ETN-t bányászik az nem tudja hogy miért vannak az összes nagyobb poolon durva % bad luckok folyamatosan és ennek eredményeként kevesebb bevétel?

-
szazbolha
addikt
válasz
btomi9
üzenetére
Jó a táblázatod. de mernék fogadni, hogy mindkét VGA-val a megtérülési idő több mint 5 hónap. Kivéve ha az áram ingyen van.
Úgy tudom NV kártyával nem is megy 6-nál több egyszerre, tehát csak AMD-nél marad a 6+ opció. Mivel 580-nál ésszerűnek (költséghatékony) tűnik több tápos felállás, a 6+ pcie foglalatú lap költsége vs CPU+RAM költség elenyésző az egész beruházáshoz képest.
Olyanok véleményét kérném ez esetben akik üzemeltetés szempontból is megítélik a 6 és a 6+ rig viszonyát. Nem mindegy hogy egyszerre hány VGA és mennyi ideig áll egy üzemzavar, vagy más miatt.Szerk: Nálad azért olyan nagy a különbség, a 2x6 és az 1x12 vegyes verzió között mert 60.000 FT-os lappal és 20.000 Ft-os ram-al számolsz... ez kicsit sokkk.
Én kicsiben bányászok, de azt tapasztalom a vegyes rig nagyobb szívás mint a tiszta AMD-s... -
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Ahh, 230w az nagyon sok

-
btomi9
aktív tag
Segítetek nekem egy kicsit gondolkozni?
6 kártyás RX580 -ban gondolkozom, B270 Mining expert alaplappal. Ha mondjuk találnék befektetőt (lehet, hogy lesz ilyen személy), akkor neki már az alaplap képességei miatt inkább 1060 -as kártyákat vennék a gépbe, számoljunk 6 AMD, 6 NVIDIA -val.
Dual mining kalkulátorokat néztem ETH - DCR csak AMD, vagy AMD+NVIDIA, és megnéztem, hogy ha az NVIDIA kártyák mondjuk csak ZCASH -t termelnének, akkor mi az ő részükre eső megtérülés. (lehet, kicsit bonyolult, de összefoglaltam egy táblázatban).
Azt jól látom, hogy nem igazán éri meg 6-nál több kártyás rendszert egy alaplapba, mert az alaplap (főleg ha csak 6, akkor elég lenne a h81 BTC pro, ami nem 60e forint), proci, memória, egyebek elenyésző bekerülési költséget jelentenek a videokártyákhoz képest? Illetve ha sokkártyás rig, akkor a tápok nagyon megdobják a költségeket.
-
littlemole
őstag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Powercolor R9 380, A játékgépemben van benne.
Ethash 28 al
Cryptonote pedig 820 körül.Fogyasztásban olyan 230W csak a kártya. Az egész gép kb 340 szokott lenni.
Nekem nem nagyon szerette a tuningot vagy MSI afterburnert ugyhogy ha neha megy akkor ugy megy ahogy van.Ha esetleg valakit érdekel infó hogy milyen kártyát érdemes venni akkor jónak néz ki a GIGABYTE AORUS RX570 4GB os. samsung memóriás.
1db ot rendeltem csak de nagyon meglepett milyen jól teljesít.

Bios Mod, Blockchain driver, memóriatuning 2100 ra. és 30-31Mhs et hoz. Power limittel valamennyit visszaesik ebből azért.
A 2100 at 12 órán keresztül teszteltem, és nem hibázott ETH bányászat alatt. -
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy aki nem érti vagy nem tudja, hogy az áramerősség és teljesítmény között egyenes arányosság áll fenn egy egyenáramú körben, ahol feszültség generátornak tekinthető a PC-s tápegység az engem ne oktasson ki "amper" ügyben és ne adjon tanácsot tápra még akkor sem, ha fejből nyomja az összes divatos ilyen olyan belsős táplistákat, és már van 2+ loguot cikke az általa használt tápokról új-ph-bulvárstílusban.
Zárjuk le.
(#35119) Tamás9x: Pedig de... modellezni, méretezni úgy kéne az egyszeri usernek tápot, mint egy egyenáramú körben. Annak fizetek egy sört, aki tápajánláskor figyelembe veszi táp típusonként a 12V-os ág lehetséges változásait vagy a nem lineáris elemek időbeni hatását. Neked 2 sört.
Hagyjuk már ezt... túl van misztifikálva a táp választási téma. Abba a +20% tartalékba bőven belefér minden amiért érdemes lenne szört hasogatni és feleslegesen időt energiát pazarolni.
-
A tápegység egészséges... kinek mi az egészséges feszütségingadozása 11,6-12,6---8V
Mivel ez nem zsebtelep, így itt nem beszélhetünk egyenáramról, tehát nincs fix 12V és nincs fix Amper(Áram... ide kell a terekcs) sem, pulzusok vannak amiket a kondenzátorok úgy ahogy kisimítanak(feszültség)... Ne menjetek már bele, inkább nyissatok egy másik topikot, Ha valaki úgy ír hogy van 12db x kártyám meg 1 lapom és és és és akkor tudnak tapasztalat szerint mondani tápot. a 200W-os kártya sem 200W-ot eszik meg hanem 110-1/4sec-145-1/4sec-250-1/4sec-190-1/4sec.... Tüskék piciny sorozata amik időarányosan munkateéjesítményben határoznak meg. (Ennek a fele hablaty hogy érthetőb legyen) -
klykkly
tag
Náltok is hajtja a PH a CPU-t? Most nézem ha meg van nyitva az oldal 40-50% a CPU néha 100% is felmegy 10-15 mp-re.
Ők is csákányolnak?
Remek........
-
Smithy87
senior tag
Szerintem tényleg üljetek össze egy sör mellé ott beszéljétek meg mert ez már eléggé off topik. Bár úgy értette, hogy a 12V fix (-+%) a Watt meg a felvett áram (amper) viszonyában változik.
-
Enter65
senior tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Valamint az amper az amper a watt meg változik... LoL... nem érti hogy P=U*I. Ahol az U fix 12V (nagyjából)
Ezt ne haragudj, de nem értem?
A watt változik az amper az amper, a fesz az fix! Akkor ha az amper változik akkor a watt is vagy nem? Elvesztem...

A képlet alapján valahogy csak kéne, ha mondjuk vissza fele számolok, vagy merre is...

Amúgy meg a 12V sem fix! +- pár % differencia engedett. Tehát az sem. De 12V-vel számolnak. -
szazbolha
addikt
válasz
Enter65
üzenetére
Ezt majd a tápos topicba beszéljük meg,.
Neked megvan a véleményed rólam, nekem meg azokról akik tápot ajánlanak szakmányban (profik) és zavarja őket az amper szó, valamint nem érti, hogy tudtam kiszámolni a pontos "amper" értékeket anélkül hogy nálam lenne a választott táp. (ugye nem kell linket adjak....)
Valamint az amper az amper a watt meg változik... LoL... nem érti hogy P=U*I. Ahol az U fix 12V (nagyjából)
Szőrt lehet hasogatni, de azt tessék fiatalka bölcsészkarosok hátán gyakorolni.
(bárha ha a fiamnak elmesélném ezeket a sztorikat ö is csak röhögne rajta) -
subaruwrc
félisten
válasz
Fiddlestick
üzenetére
hát,eth alatt is tud 90 fok lenni ha úgy van.
és fogyaszt 200w felett. w/hashben jó szar. -
Fiddlestick
aktív tag
r9 390 8gigassal banyaszik valaki ? Ha igen hogy teljesit, es mi a fogyasztasa ? Raknek ossze egy 3. riget is, ati kartyam meg nem volt, msot jatszosba kiprobalnam, de 570-et mar nem talalok az istenert sem elfogadhato aron.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Fiddlestick
üzenetére
6 kártya / rig ?
-
Enter65
senior tag
válasz
code1005
üzenetére
Az tény, hogy nem mindegy, hisz kis befektetéssel, nagy hozamra szeretnénk szert tenni. Viszont, ha lehalnak, vagy haza vágja a rendszert, amit nem 3 forintból vettünk, akkor már jobban megéri a sok védelemmel ellátott tápot venni, minőségibb alkatrészekkel szerelve.
De az csak privát vélemény! Én áldoznék rá, meg fogja hálálni!
-
Enter65
senior tag
válasz
code1005
üzenetére
Ezt értem, de ha bemegyek egy szakmai topikba és leírom, hogy ez van, ezt szeretném, akkor biztos tudni fogják a paramétereket és úgy ajánlanak, és nem kell
hülyénekkezdőnek nézni őket.
Leírhatom atomfizikus nyelven is, hogy mit akarok, csak nem leszek előrébb vele, mintha elmondom hétköznapi nyelven a kérésemet...
Amúgy ha megnézed a tápokat, majdnem az összesnek a 85%-t a 12V-os ág adja teljesítményben. -
Fiddlestick
aktív tag
Nekem mind a ket rigemet (1060) EVGA 750 BQ hajtja !

-
code1005
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Én csak tippnek írtam, más fórumban olvastam, hogy használnak ilyen tápokat probléma mentesen és lássuk be nem mindegy, hogy 35e vagy 60e egy táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 04.20
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...ha erted ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De este mérek majd pontos fogyasztást is bányászat alatt.