Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Tanácsot kérnék.
Kezdésnek összeállítanék a 0-ról egy 4 kártyás riget.
Olvasgattam vissza, rettenetes sokféle az info, bőség zavara áll fenn
A topik elején lévő összefoglaló alapján, az alábbi gép áll össze a fejemben:ASRock H81 Pro BTC R2.0 (90-MXGUP0-A0UAYZ) - 26,5k
Chieftec 1000W Proton BOX (BDF-1000C) - 40k
Intel G4400 3.3GHz - 15k
Kingston DDR-3 4GB /1333 HyperX Fury Blue (HX313C9F/4) - 12k
Kingston 120GB SSD A400 (SA400S37/120G) - 17kGIGABYTE RX 560 4GB (GV-RX560OC-4GD) - 46k x 4 = 184k
szumm: 294,5k
A kártyák és a proci ahogy néztem 500W igénynél megáll, az 1000W PSU elégnek kellene hogy legyen.
Házat majd nézek HA!-n. Külön, hűvös szobában lesz, de valami védelmet csak szeretnék neki.ETH-t bányásznék vele.
Több-féle miner progit láttam emlegetve, belinkelnétek azt amelyiket ajánlanátok?
Ahogy látom winminer nem reagál és crashel, pedig az lenne a legegyszerűbb használatú ha jól értem mert mindig ideális kriptovalutát választ bányászatra... -
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Értem, köszi, akkor adok neki más venti profilt. Piszok zavaró, hogy az MSI Afterburner-ben, nincs profilra egyénileg szabható Custom venti profil.
Mert, ugye a gamekhez, meg másik ventiprofilt használnék, teljesen más órajelekkel.
A csak bányászgépeknél ez persze nem para, mert végig csak egy venti profil szerint mennek. 
-
Vigilante
őstag
Egy GTX 1070-nek a Max 60°C mennyire okés? 30-35%-os ventivel. Főleg a memóriachip-ek hűtése miatt kérdezem. MSI Gaming X 8G típusú az 1070-es, twin frozr VI-os hűtővel.
-
bobalazs
nagyúr
Alza.hu-ról szabad e vásárolni?
Illetve vannak aprón, Új de felbontott 3 év alza.hu garanciás videokártyák.
Ezeken hogy lehet érvényesíteni a garanciát? Csehből származnak. -
AAntii
őstag
A mókuskerekes hűtéssel rendelkező vega 56/64 felejtős, vagy örülni kell, hogy lehet egyáltalán azt a fajtát kapni?
-
ktg3
őstag
válasz
Toncsiii93
üzenetére
2 kártyához elég a 64-es ssd, de 4-nél többhöz lehet nem lesz elég. 4gb ram bőven elég. Ha akarsz még bővíteni vga-val, akkor a tap kevés lehet. Érdemesebb lehet valami legalabb 1200eset venni lehetoleg 12db 6+2-es csatival.
-
golya87
őstag
válasz
Toncsiii93
üzenetére
Mennyiért adod tovább a Vega64-eseket?

Szvsz hibátlan, bár ram vásárlás előtt átfutnám a reddit-es posztot, hogy mennyi ram ajánlott éppen a Vega+HBCC-s bányászáshoz. -
Toncsiii93
tag
Sziasztok! Mit gondoltok erről az XMR bányás konfigról?
SAPPHIRE RX Vega 64 -
SAPPHIRE RX Vega 64
AsRock H81 PRO BTC
EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
Intel Celeron G1840
64GB SSD, 4 Gb ram, csatik, fogyasztásmérő, ház -
shteer
titán
de, van
itt a cikk róla -
mepet
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Használt LEPA G1000M nem megbízható forrásból beszerezve. (Tehát nem zárnám ki, hogy korábban is el volt pukkanva, bár már csak nem...) minden esetre nem vitt magával semmit.
Nem szidnám a típust ez alapján. Profi német márka, ránézésre is magas minőség. Az én hibám volt, túlterheltem. No meg egy példa alapján eleve nem ítélkeznék. -
subaruwrc
félisten
válasz
Black-core
üzenetére
polaris bios editor 1.6
van benne 1 click memory timing patch,utána zsír leszelpidásak főleg
-
Black-core
aktív tag
Nekem rx570 4gb Nitro + elpida ramosok dualba 26,5mhs eth t hoznak, mem 2080 mhz ocval. No biosmod. Dualba 130w korul fogyasztanak. Simaban is 26mhs es ugy 100 - 110 W korul fogyaszt.bios modokat probaltam. Nekem eggyiksem mukodott. Bizonyara en nem tudok valamit.
. Hha valakinek van otlete szivesen fogadom. 
-
aleister
veterán
válasz
Because
üzenetére
Elvileg már eggyel is megéri. Minél több kártyát hajtasz, természetesen arányaiban nézve annál kisebb a járulékos fogyasztás (mbo, cpu, stb). Elég sok, használtan olcsón beszerezhető alaplap tud 4 kártyát futtatni (riserrel persze). Ezekhez a kicsi vga-khoz még csak extra tápra sincs szükség.
Kezdésnek nagyon hálás kis dögök. Én csak tanácsolni tudom, de csak abban az esetben, ha szereted a szoftveres mókolást, szívást.
(#32156) charg
Augusztuisban rendeltem 3 pre-order vga-t. Azóta az egyikről kaptam e-mailt, hogy ne is várjam. A másik kettőről semmi hír.
A többi ár általában hasonló, mint a honiak, ellenben, ha garis ügyed van, külföldre kell postáznod.
Ezek fényében szerintem nem. -
Yany
addikt
Ha rendes amazonos a termék (mint pl. ez a brutál jó 1070-es vétel itt megint), és nem külső beszállítós, akkor abszolút no para. Ha külsős, akkor annak saját policy-jén múlik. Amúgy kb. úgy néz ki, hogy megkapod, nem jó, felmész Amazon-ra, kitöltesz egy kérdőívet (2 kérdés kb.) kinyomtatsz 1 cetlit és azzal visszaküldöd. Itt németországban ez a visszaposta ingyenes ráadásul, nem tudom, hogy otthonról ennek van-e költsége. Nekem 2-3x volt rá már szükségem és azonnal visszafizették.
szerk.: most látom, hogy ezúttal csak Prime-osoknak megy a cucc, bár aki sokat rendel, annak simán megéri az ingyenes és gyors kiszállítások miatt
-
charg
tag
Sziasztok!
Amazon.de-ről mennyire érdemes VGA-t vásárolni?
Spórolnék kb. 25k-t/db de nem tudom mennyire problémás garancia szempontjából.
A garancia idő nincs feltüntetve sehol. -
Because
őstag
sziasztok!
szerintetek 2 videokarival rx560 van értelme nekiállni bányászni? (jelenleg ennyi befektetésem lenne)
-
deadwing
addikt
Tudja valaki, hogy a zcash4win klienssel generált címeim miért invalidok, ha rákeresek a block explorerben?
Esetleg ez nem a klasszikus ZEC kliens?
t1QpyujP7Exnouoi3VEKpkHHRtyDhgaZR4E
t1d4C7nwpeAqi4irewuoKevXw45ktBoNGXg
t1ZRGMH4umywjnNw8UBVkU1b6LM4o7nfDgx -
bobalazs
nagyúr
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az a vega, nem is lehet kapni.
-
shteer
titán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
aaaah, nem ér utólag módosítani a krixkraxokat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
AMD kártyák közös tulajdonsága ETH algókon, hogy brutálisan vissza tudod fogni a fogyasztást. PL a vega 120Won hoz 44MH/s/t. Egyébként játék alatt simán belenyal akár a 400-450Wba is, ha nagyon megrántod+ vizes biost raksz rá.
UI véletlen angol billentyűzet kiosztáson voltam.

-
szazbolha
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Megnéztem pár oldalt ahol konkrétan bányásznak 6-os rig 830-860W falból. Ebből számoltam vissza
De nincs tapasztalatom rx570-el, ezért elfogadom, ha ha azt mondjátok megy a 28 Mh/s 80W-al is.
Úgy kicsit jobb a megtérülése, de a profitja még mindig messze a 1070--től.jav
RX570 28 Mh/s -- 80 W --- (85 eFT) -
szazbolha
addikt
válasz
-Oliver-
üzenetére
Jól gondolom, hogy az RX570-ek kb. 28 Mh/s-el bányásznak és kb 110W-ot kérnek?
Ez kicsivel jobb eredményt ad (profitot) mint a 1060/3GB, viszont jóval gyengébb a 1070-nél. A 1070-el csak az a baj, hogy drága. A megtérülése 30-40%-al hosszabb mint az RX570-é. A bolti kisker árakat csak saccolom
1070 32 Mh/s -- 92 W --- (150eFT)
1060 24 Mh/s -- 71 W --- (73 eFT)
1050 14 Mh/s -- 45 W --- (50 eFT)RX570 28 Mh/s -- 110 W --- (85 eFT)
-
-Oliver-
csendes tag
Az én titkos tippem az aorus RX570. Szintén samus ram és 1500Ft-al drágábban adom csak mint a sima gaming és jobb a hűtése plusz válogatott az asic. Csak nálam nem megy rendesen a xmrig-amd progi?
-
Danex
addikt
Köszi a véleményeket, így már én is jobban hajlok az 570-es rendszer felé.
Alaplapnak ezt néztem ki:
[asrock-h81-pro-btc]Tápban viszont vacilálok, Thermaltake 1200W volt a terv eddig, de a Whattomine alapján 850W lenne a max fogyasztás 6x 570-el számolva. Így nem érné meg egy magasabb hatásfokkal rendelkező táp 1000W-os táp [Zalman 1000W] vagy már közel lenne a határ nagyon és a 12V-os ágra nem jutna elég juice??
-
op9
aktív tag
Sziasztok!
"Szerencsésen" sikerült ethereum-ot utalni a "null"-ra (mert a geth egyszer csak elvesztette a ledger kapcsolatot, és az eth.account[1]-et akkor már nem tudta értelmezni).
Így készült egy Contract, amin most az összeg figyel.
Próbáltam infót találni a neten, de sikertelenül.
Hogyan lehet erről a contract-ról visszakapni a zsét? Ha egyáltalán lehet, vagy esetleg valami infót hozzáfűzni, hogy aki megkaparintja, akkor legyen szíves egy részét visszautalni.Köszi,
Péter -
Danex
addikt
Remélhetőleg utolsó ilyen milyet vegyek / mit vennétek kérdésem

Jelenleg a budge-m úgy engedi meg, hogy kb kijönne
5db AMD 570 (545K)
4db GTX 1060 (542K)
2db GTX 1080(450K)Ahogy néztem ebből az 5db 570 termel a legjobban, viszont kérdésem lenne, hogy a 4GB ram nem lesz probléma a közeljövőben, hogy használhatatlan szintre lassulna?
Utólagos eladásra talán a GTX1080 -t tartom biztosabbnak.
Illetve 1060 vs 1080, most kb ugyan annyit hoznak, ez gondolom varázsgömbös kérdés, de ugye mindkettő 1-1 algoritmusban veri a másikat, melyik irány (algoritmus és annak coinja) nézhet ki a megfelelőnek a jövő szempontjából?
Tudom, hogy fárasztalak titeket, csak szeretném a legjobbat kihozni

Köszi
-
olle
senior tag
válasz
Smithy87
üzenetére
https://etn.nanopool.org Help menüpont.
-
Smithy87
senior tag
ETN-re poolt minert tud valaki?
-
Smithy87
senior tag
A winminer mindenkinél, ilyen szarul hoz? 20-24%-al kevesebbet mint kellene.
-
Vektast
aktív tag
válasz
golya87
üzenetére
😂😂😂 LoL Én egyszer 2 rx 470est nyúztam 1 héten át a konyhába éteren, ami kb 6nm és igen csak jó időt csinált a kinti 12 fokhoz képest abba a kis helyégbe. 22~23 fok volt ott úgy hogy azt a részt nem is fűtöttük külön xD
Mondjuk 80fokon ment mind2 és az egyik meg is döglött xD de az az én hülyeségem volt. Azóta már kikupálodtam a szakmába!

-
ff-thomas
aktív tag
-
Black-core
aktív tag
Hasznalta mar valaki a Deak teri Btc automatat?
valaki tapasztalatok? -
-
Yany
addikt
Riszpekt. Arcukat adták a sztorihoz és nem melléduma volt. Persze majd nem árt egy kis magyarázat, és amit igazán hiányoltam, hogy amellett, hogy kérik a bányászokat, hogy újra csatlakozzanak, azért adhattak volna valami nyugtató részletet azzal kapcsolatban, hogy értik, hogy hogyan történhetett és kiküszöbölték a problémákat. Sajnos ez nagyon hiányzott a videóról. Márpedig a bizalmat vissza kell szerezzék, de a videó azért jó irányba tereli az eseményeket.
-
olle
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Legalább nem léptek le. Mit mondjanak?
Semmit nem tudnak nagyjából. -
-
Joe Swanson
senior tag
-
techie_guy
tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Az az "eltűnt" BTC mennyiség kb. hibahatár alatt van a teljes piachoz képest.

-
olle
senior tag
https://twitter.com/NiceHashMining/status/938860028773175296
Dear NiceHash users, LIVE STREAM about the current situation and the latest updates is going to happen in one hour at 4 PM ET on our official Facebook page: https://business.facebook.com/NiceHash/ Please share this post for more people to see and tune in! We need your support.
-
vizimento
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
https://bitinfocharts.com/comparison/ethereum-transactionfees.html
Nyilván minden utalásnál...
-
Zoo123
senior tag
Ha Claymore miner fut a windowsban is szaggat az egér, filmlejátszás, netezés szintén akad. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Ha jól sejtem annak a vidkarinak a terhelését kéne csökkenteni amire a monitort dugtam. Ha azon a kártyán csökken a hashrate azt kibirom, de ezt a szaggatást nem tolerálom!
Minden javaslatot szívesen fogadok! 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bittorrent topik
- OTP Bank topic
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Villanyszerelés
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem is értem, hogy miért csak 1 global custom profil van azt kész, akár 5 profilra!? 

Mert, ugye a gamekhez, meg másik ventiprofilt használnék, teljesen más órajelekkel.

. Hha valakinek van otlete szivesen fogadom. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...feltételezem az utóbbit. De akkor hogy van ez?