Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Az eladhatóság miatt annyira nem aggódom. Azt gondolom, hogy 1-2 év múlva is lesz piaca a 1050 Ti teljesítményű kártyáknak.
A megtérülést is inkább úgy számolom, hogy nem a teljes konfigra vetítve, sokkal inkább az aktuális avulásra. A hardverekbe fektetett pénz nem illan el, hanem láthatóan, számolhatóan és ütemezetten veszítenek az értékükből. Azt vallom, hogy ezt a veszteséget kell tudni kompenzálni, a többi a tiszta profit (levonva a villanyszámlát
). -
XP NINJA
őstag
Ma telepitettem egy gépet, el akartam inditani a claymore eth minert, de
Cannot resolve 'eth-eu1.nanopool.org'
ETH: Stratum - Cannot connect to eth-eu1.nanopool.org:9999
ETH: Stratum - Failed to connect, retry in 20 sec...hibaüzenetek sorakoznak. Ránéztem a másik gépemre, ami régóta megy, nyomtam egy s-t és ott is elkezdte. Ismerősnél működik, szóval a beállitásaim jók. Ilyenkor hol keressem a hibát ha hozzá se nyúltam?

szerk: Nicehash pl működik
-
-
szazbolha
addikt
válasz
Bathalsar
üzenetére
A saját számításaim szerint inkább a 4x1050, mert többet hoz.. de szerintem csak a 2x 1060/6GB-al van egy árban a 3GB-osok jóval olcsóbbak, jobban megéri - itt már van értelme a 1060-akat választani..
Van más szempont is : 2db 1060 nagyon könnyen beszerelhető egy kis házba is, sok lap esetében még riser sem kell, táp kébeleket sem kell osztani toldani foldani.. Emiatt biztosan a 1060-at választanám, ha nekem kéne a gépet megépíteni. 4 kártyát csak nagyon macerásan lehet PC házba elhelyezni, de ha standard rigbe megy akkor mindegy,
A 1060 / 3GB-ot ajánlom megfontolásra a 4db 1050-el szembenSzerk: Utólag olvastam, hogy nem PC házban lesz és jó hűtéssel. Ez esetben egyértelműen 1050-en.
Legfeljebb az eledhatóság szólhat ellene: most azt gondolom 2 év múlva 4 db 1050ti-t neheztebb lesz eladni töredék áron, mint 1060-at.Én nagyon várom a következő NV sorozatot is. Remélem 20%-al kevesebb áramfelvétellel tudja majd produkálni a belépőszint azt amit most a 1060-ak. És 4GB-os lesz...
-
klykkly
tag
Megjöttek a 4 slotos riserek. Ígértem tesztet.
[link]Szinte minden megpróbáltam vele linux alatt amit csak lehetett de NVIDIA kártyával valóban nem működik. Mostantól ez nem csak elmélet, megerősíthetem sajnos.

Persze ez nem a bővítő hibája, a driver nem tud mit kezdeni a helyzettel.
Ez a hibaüzenet: "NVRM: RmInitAdapter failed!"lspci szerint szépen ott vannak a kártyák külön ID-n, minden úgy néz ki mintha rendben lenne de még sincs. Amint bármi megszólítja a kártyákat jön a fenti hibaüzenet a dmesg-be.
Azért nem adom fel van még pár ötletem.AMD vel még nem próbáltam ki.
-
tom120514
őstag
válasz
Bathalsar
üzenetére
Jó döntés, az egyik rigem 6x1050ti, 700-as táppal elmegy bőven. Nálam feltekerve 380W a 6 kártyás rig ETH alatt.
Equihash alatt jobban hoz mint a 6 gigás 1060 (320 vs 480 sol), ETH-n fog tudni közel 60-at, a két 1060 maximum 47-48 lenne. Nvidia esetén még mindig a 1050 és a 1060 3 Gb a legjobb HUF / teljesítmény arányú.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm a megerősítést. Elindulok 4 db "MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G"-vel. Ahogy néztem a review-okat, mindenhol Samsung memóriával szerepelt.
Néhány hónapig ezekkel csákányozok, közben lesz időm átgondolni és keresgélni, hogy merre tovább a második félévben.
Seasonic M12II-750 EVO-val gondoltam tápolni őket.
-
Sondi1986
addikt
-
XP NINJA
őstag
Nanopool, meg úgy egyik másik se csak nálam nem működik most?
Cannot resolve 'eth-eu1.nanopool.org'
ETH: Stratum - Cannot connect to eth-eu1.nanopool.org:9999
ETH: Stratum - Failed to connect, retry in 20 sec...Eddig ment...
-
Bathalsar
aktív tag
Ha kb. fél évig nem nyúlhatnátok hozzá egy 6 férőhelyes righez, utána pedig cserélhetnétek és/vagy bővíthetnétek azt, akkor:
- 2x 1060 6GB-tal vagy
- 4x 1050 Ti 4GB-talkezdenétek el a bányászást? Összegszerűen nincs nagy differencia a két opció között, ellenben Whattomine szerint azonos idő alatt, pl. Ethereum esetén, a 4 kártya többet termelne.
Csak akkor borulhat a matek, ha arányaiban a 1060-akból több csavarható ki, mint a 1050 Ti-kből.
Mi a ti meglátásotok?
-
szazbolha
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Pont azt amit bobalazs linkelt. Csak én drágábban vettem a helyi villanyos boltban,
(lejárt a szerk időm) -
Vigilante
őstag
Electroneum eupool-ról (https://eupool.electroneum.com/) jóvá lett írva kifizetés: 2017. 12. 29. 2:28:29 -kor, de még mindig a gépen lévő (leszinkronizált) wallet-em 0.0-s balance-ot mutat. Normális, hogy még mindig nem jött semmi!?

-
szazbolha
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Nem. tegnap du. vettem meg a cuccokat, este értem haza. Beraktam a 1060-akat a 775-ös lapba és egyből ment minden... nem volt már erőm szétbontani azt a gépet, újra telepíteni a Wint,stb. Annyit néztem meg csak, hogy a 1060 hütése teljesen eltakarja a pcie1X csatit, azaz vágni kell a hűtés borításából.
(#34367) mepet: Igen, tudom hogy így rosszul járok, át kéne álljak coin bányászatra, de még mindig a forintosítás a probléma, pedig másoknak ez könnyen megy. Elakadtam az azonosításnál, meg hogy a számlámra érkezzen pénz. A PayPal-os pénz kivét valamennyire anonim. Tudom semmi se az
(#34371) Danex Egy háztartási fogyiimérőt ami 3000 Ft volt.
-
Danex
addikt
Ki milyen fogyasztásmérőt használ a géphez?

-
ZCL-re mit érdemes használni? jelenleg nheqminert használok egy 1070Ti-vel. Van esetleg ami még jobb?
mepet: aztakurva

-
szazbolha
addikt
Tudom, hogy csak a partvonalról kiabálok be, de WinMiner most is 650 Ft-ot fizet rá gtx1060 /nap. Hasit a ZCL. Remélem minden napra jut valami megbuggyant Coin, amire ilyen jól fizetnek.
És már megint azon gondolkodom, ha kapok 70K alatt 1060-at megint veszek párat.
A D1800M projekt el sem indult, mert a 775/C2D lapban is tökéletesen megy a 3db 1060. (persze az nem 15W-ot fogyaszt hanem 50-et... de lusta vagyok megbontani) -
tom120514
őstag
Írtam tegnap, kalandoztam fura ciinokkal
arra nézz rá szerintem, hogy ha átváltod, mennyit ér majd, mostani arfolyamon ki lehet számoln, százalékosan kb. mennyit veszitesz. Úgy látom keresztül kell váltani ezt is valamin (BTC/LTC), nehogy feleslegesen dolgozzanak a karik egy napig is 
-
Sondi1986
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Szerintem 64bit-es a proci mert írja a windows hogy a redszer 32bit-es a proci meg 64bit.
Csak szenvedek a bootal mert az előző windowst win7-ről frissítettem. Most meg pedrivéről próbáltam, nem akar elindulni a telepítés, se win10-es cd-ről pedig be van állítva hogy arról bootoljon.

-
Danex
addikt
-
szazbolha
addikt
válasz
Sondi1986
üzenetére
Ez sajnos nincs a listában, csak 12-13 ismertebb Coin, amiből nekem 5-6 van bejelölve. Néha csak 1-2.
Tapasztalatom szerint a pillanatnyi érték kiírás túlzó a winminerben is, bár lehet hogy igaz az adott pillanatban (pl. most 1060-ra 2,2 USD/nap) de mire vége a napnak lesz az átlag 1,7 vagy csak 1,6. Gyakran váltogat és ingadozik a fizetési szorzó is.
Most már 9 db VGA-m van és a cél a napi 15 USD, ami 1,66 USD/nap. Vagyis 3800 FT bevétel, amire kb 1200 FT áramdíj megy el. A Napi profitom 2600 FT. Kártyánként 290 FT. Így jön ki a korábban (elméletben) számolt 8-9 hónap megtérülési idő. -
-
Danex
addikt
Aki használja a NiceHash-t az ,hogy látja? Reális az a profit amit a WhatToMine ír, az elmúlt napokban végig 2-4$-ral az összes coin felett van, mikor elindítottam akkor viszont össze vissza ugrált a profit és inkább visszamentem a biztosra?
-
szazbolha
addikt
válasz
ff-thomas
üzenetére
Igen. Éjjel volt egy kis őrület a ZCL-el. Soha nem láttam még, hogy WInMiner 3 USD felett fizetett volna 1060-ra. Ez kb. 2,8-as szorzó a szokásos 1,5-1,7 helyett. Mostanra 1,9-re lement a Ft/hash szorzó. (ezt szoktam figyelgetni) 2-es szorzó felett már lehet nyomni fel a TDP%-ot mert a bevétel jobban növekszik, mint az áram költsége.
Ilyen szempontból a WinMiner elég jó indikátor, mert azonnal rámegy az ilyen kiugrásokra.
-
tom120514
őstag
válasz
shteer
üzenetére
Jó ez az erste. KH-nál forint számlára nincs díja a jóváírásnak, csak a Krakenes 9 cent amibe kerül egy kiutalás. Természetesen az árfolyam vételi de nagy különbség nincs a bankok árfolyamai között.
Az XMR valami elit dolog hogy ilyen k. drága egy utalás vagy esetleg a kis összeg miatt 3%? Más (nem BTC) utalásakor elenyésző a tranzakciós díj.
-
sanzi89
addikt
Miután az MrCoin-ra írták többen, hogy lehúz a sárga földig, megnéztem egy Kraken-es kiutalást teszt gyanánt.
0.1 XMR-rel kezdtem, a váltóra való beutalás 3% fee-vel történt. Ez már sok szerintem, de ez volt a legkisebb beállítható érték az offline wallet-ban...
Kraken-en eladtam az XMR-t 29.86 Euróért, majd kiutaltam. Az XMR vásárlás és SEPA utalás Kraken oldali díja után elküldésre került 29.69 Euró, ami összesen kb. 0.5% fee. Ez szerintem rendben van.
Megjött a számlámra a 9.117 Ft, illetve kaptam egy 2.034 Ft-os terhelési tranzakciót (Erste).Vagyis kb. 9.515 Ft-nyi XMR "indult el" az offline tárcámból és megérkezett 7.083 Ft, vagyis a teljes folyamat kb. 25.5%-os fee-vel történt. Ehhez képest baráti az MrCoin... Plusz ha ATM-ből veszem fel a kp-t akkor annak még nyoma sem marad. Ha elmúlik - remélem - a BTC körül ez az irreális bányász költségek, akkor számomra még mindig az tűnik a legjobb megoldásnak költségek/anonimitás oldalról nézve.
A kérdésem, hogy a 2.034Ft-os terhelési tranzakció az egy fix díj (tehát ha 50.000Ft-ot utalok ki akkor is ennyi?) vagy arányos a kiutalt összeggel? Elvileg fixnek kellene lennie, de inkább rákérdezek mielőtt egy nagyobb összeget indítok útnak.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Sondi1986
üzenetére
@Sondi1986: http://zclassic.org/ oldalon a Get Started menüpontban sorolják a pool-okat.
-
techie_guy
tag
válasz
Sondi1986
üzenetére
Nekem mondjuk nem ez a tapasztalatom, sőt, jobb a Sol/s mint flypoolon ZEC-cel. Az inkább zavar, hogy két szerencsétlen blokkot talált mióta 2-kor átraktam a rigeket.

Ezért nem is preferálom a kisebb poolokat, bár ha most becsúszna sorban pár blokk, akkor meg már jobb lenne a helyzet, mint egy nagyobb poolon lett volna. -
Sondi1986
addikt
Tudtok valami jó ZCL pool-t ami nem csal?
Mert ez a zclmine.pro 120sol-al megnyirbál engem ami nem kevés! -
szazbolha
addikt
Vannak furcsaságok.
Délután egy VGA-s gépben teszteltem egy boostos 7950-et. Minden OK volt, ZEC-et és Zen-t is jól hasított sikerült belőni a fogyasztást.
Most éjjel átraktam egy vegyes rigbe. Elsőre a Winminer nem ismerte fel, jött a driver újra install, de akkor sem látta. Winminer reinstall és minden megjavult,de most máár a legújabb verzió van fenn.Az új Wininer nem akar ZCL-t, és ZEN-t bányászni 7950-el, a 1060-asok mennek szépen mellette.
Úgy látom újabb több napos szívás következik, mire kiderül mi a baj. -
Miért kell BIOS moddolni ha a végén úgyis az OverdriveNtool-al állítjuk be a kártyát?
-
szazbolha
addikt
A palit már elfogyott, szerintem az utolsót én hoztam el. 1060 új ára 70 fölé ment.
A palit stormix és a Giga wf OC samsung ramos.
A Giga ITX nagyon szuper kártya (kicsi csöndes, jól húzható), csak azt vennék ha samsungos lenne, de nem az. Hynex-es volt az enyém. AMD-nél nincs nagy különbség memóriák között, NV-nél igen. -
cuko
aktív tag
Sziasztok,
Valaki fel tudna világosítani, hogy jelenleg melyik a legjobb ár-érték arányú kártya ETH bányászatra?
Raktam már össze pár bányagépet, jelenleg is fut kettő, de a következő napokban szeretnék venni 2 (vagy 3) darab kártyát az asztali gépembe is, egyelőre a fűtésszezon végéig, aztán majd meglátjuk.
AsRock B250M Pro4 + BQ PURE POWER 10 400W (2x PCIe csati)-be menne, jelenleg egy kis 2GB-os 1050 döcög, amit így kiszednék.- Asus Phoenix GTX 1050 Ti 4GB - 47k / ~14MHs(?)
- Palit StormX GTX 1060 3GB - 62.5k / ~20MHs(?)
- Gigabyte RX 570 4GB - 72k / ~22MHs(?)
- Asus RX 570 4GB - 76k / ~24MHs(?)
- GTX 1060 6GB - 82k / ~24MHs(?)Van, amit nagyon rosszul lőttem be? Innen, apróról néztem a kártyákat. Ezek alapján 4GB 570 / 3GB 1060 kb ugyanolyan jó Ft/MHs arányban (ETH DAG méret jövőjével tisztában vagyok).
Van esetleg ezen szériákban különlegesen alacsony fogyasztású, ajánlott "best-buy" típus?
-
mepet
addikt
MUSIC: az ára 2 nap alatt +60%, jelenleg bő 30%-al hoz többet, mint az ETH (német pool)
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x
üzenetére
Jaj, ne vicceljunk mar. Szerinted mi tud ebben leegni? Pont ugyan az, mint barmely mas lapban: a vezetekezes. Mert a PCIe tapjahoz am nagyon nagy muveszet kell: at kell vinni a tapcsatirol a PCIe csatira a 12V-ot. Na bumm, ez komoly mernoki tudomany. Ja nem. A 15 ev szakmai tapasztalatod pont nem er semmit, ha ennyit nem ismersz fel.
Szoval nem kell itt befosatni a nepet, azert ez egyaltalan nem egy akkora ordongosseg amit ne tudna barmelyik random kinai osszerakni. Sokkal tobb mulik azon, hogy milyen tapot rak melle.
-
AAntii
őstag
válasz
szazbolha
üzenetére
3 r9 270 egy házban 2013/2014 fordulóján
Hatvanöt fok alatt volt még a középső kártya is. a ventijük sem 100%-on ment. Az akkori "rigből" minden akkori alkatrész a mai napig megy, szóval normális beállítások mellett nem lehetetlen a dolog. A crossfire híd nyilván nem bányászathoz kellett, de mikor az ember feljön a tárnából jáccani is kell
Szerk: A tápegység a gépház tetején volt, így félig hazudtam

-
XP NINJA
őstag
Többször is olvastam hogy használtok Ubuntu 16.04-et. Tudnátok linkelni egy jó tutorialt? Használtam már ubuntut, de nem vagyok vele napi szinten.
Egy nvidia righez lenne, ma lett elegem a windowsból 
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB/ 1TB SSD 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy nvidia righez lenne, ma lett elegem a windowsból