- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
válasz
spammer #5714 üzenetére
Köszönöm szépen. Ezt mindig elfelejtem...
De komolyan. Akárhányszor használnám az SPFT-t, akkor is mindig permission denited... röhej hogy mindig elfelejtem ezt a sort.Bár az a baj, hogy a kibontás oké, a becsomagolás oké, de miért nem tudom szerkeszteni a kicsomagoltat (ugye mint illesztett meghajtót)?
-
BoB
veterán
válasz
spammer #5561 üzenetére
Nem ártana & nélkül indítani, hogy mindent látni lehessen.
Mr.Y: a tab kiegészítés. Ha semmit nem írtál a terminálba persze hogy megkérdezi hogy mind a több ezer parancsot kiírja neked ami lérhető?
Kezd el írni hogy cd, mappa neve akármi, utánna nyomd a tab-ot. Az kiegészíti.
Nem hülyeséget írt, te írtál bele hülyeséget.
És itt nincs olyan hogy kiterjesztés, windows-os értelemben. A végrehajtható fájlok nem exe-k, a linux máshogy mondja meg egy fájlról hogy micsoda, nem az alapján hogy a nevében milyen karakterek állnak egy pont után. nem olyan hülye mint a win
Nem ártana megnézni az abszolút alapokat.
-
altare
tag
válasz
spammer #5483 üzenetére
Magát a témát több összetevőből állítottam össze a jelenlegi kinézetére. Tehát nem található meg az interneten a jelenlegi formában. Viszont itt van a hozzá tartozó gtkrc fájl: link a gtkrc-hez
-
nemurea
aktív tag
válasz
spammer #5337 üzenetére
Úúú, ezamegmármilyen! Nagyon valószínű, hogy ez oldotta meg a h-sync (ha van ilyen) bajomat! Köszönöm! Fenyő ft leírása között is szerepelt ugyanez, ezúton köszönöm neki is!
Legjobban akkor látszik a változás, mikor kurzorral megyek lefele az oldalon, a ph volt a tesztterep: szép egyenletes, bár elmosódott, de nem szaggat. Egérgörgővel teljesen jó.
-
palota
csendes tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spammer #5229 üzenetére
Tökéletes hasonlat, a probléma eleve nem is került volna elő ha telepítés során particionál, vagy ha a Disks-et használja ahelyett hogy kihúzza a partíciót az fstab alól. Először azt kell megtanulni hogyan kell valamit rendesen megcsinálni, nem azt hogy nyugodtan össze lehet barmolni valamit aztán utána többszörös időráfordítással helyrehozni.
Nekem is van ismerősöm, az enyém olyan hogy elsőre, meg sokadszorra sem gondolkozik, csak folyamatosan olyan problémákat próbál megoldani, amik fel sem merültek volna ha elsőre rendesen megcsinálja amit kell. Persze ő is mindig hihetetlen büszke a végeredményre is meg az erőfeszítésre is...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spammer #5223 üzenetére
Ha oszlop van előtted akkor meg csak kövér gázt adsz, mert megkerülni szégyen... értem mit akarsz mondani de nem értek veled egyet.
Először is a cél a probléma megoldása (hogy elegánsan vagy lémer módon az igazából lényegtelen), nem pedig Linux gyorstalpaló elvégzése. Tanulni pedig akkor tud igazán az ember amikor használja a rendszert, nem pedig amikor frusztrált egy bosszantó probléma miatt.#5224 nemurea: Tudom milyen volt az első Mint telepítésem, meg milyen a mostani. Amikor új rendszert kezdesz használni sokszor nyúlsz oda ahova nem kellett volna. Pl. ha a Disks-et használta volna a particionáláshoz/formázáshoz az a gyanúm nem futott volna bele ebbe a problémába, annak legalábbis illene elvégeznie a piszkos munkát is.
-
syler123
veterán
válasz
spammer #4963 üzenetére
2-ből 2 gépen. 3. -on meg kapásból boot után live lemez nem ad képet
Utóbbi egy eléggé korszerű gép, I5 4670k, Radeon 7870 Black. (Meg tudom oldani, hogy legyen kép kis szenvedéssel, de hogy enélkül feltelepíteni sem tudom az egy vicc...)
Várom a 16.04-et, remélem lesz változás.
Lathronos: lehülyéztem én bárkit is? 2 gépen is használok linuxot, az egyik Mint, a másik Xubuntu, szerintem jogomban áll leírni a tapasztalatomat
De cáfoljatok meg, vannak böngésző tesztek, mondjátok azt hogy a Win nem jobban teljesít... Hiába pedálozunk a rammal, ennek is akkor lenne lényege ha 1gb ram lenne a gépben, de ez már filléres tétel...
Laptopon egyébként nem vészes, arra nem is szeretnék Windows-t, de pont a gyenge htpc-n nem teljesít jól, amit sajnálok, mert szeretem a rendszer letisztultságát, semmi csicsa.
-
Raynes
tag
válasz
spammer #4940 üzenetére
Ó, kösz az infót. Azt hittem, hogy a screenfetch képlopó, megtévesztett a neve. Kipróbálom a scrotot, hallottam már róla, de még nem használtam.
A Kshot nekem azért tetszett, mert tényleg sokat tud. Nem csak képernyőképet tud csinálni, meg nem csak kétfélét, mint Windows alatt (teljes képernyő, vagy aktuális ablak), hanem lehet kombinálni, hogy képernyőnek csak egy része, vagy ablakról ablakelemekkel együtt, anélkül, egérkurzorral, vagy anélkül, egérkurzor-kiemeléssel, ismer alapból egy csomó grafikus formátumot, akár mozgóképet is tud rögzíteni (anim gifnek vagy tutorial videónak), a képet azonnal el lehet küldeni e-mailben, vagy feltölteni egy rakat képmegosztóra (azonnal vágólapra teszi ilyenkor a feltöltés linkjét is, annyira kényelmes). Így nem kell képet vagdosni, meg konvertálgatni, meg feltöltéssel kínlódni külön, nagyon zsír. Nagyon kényelmes és baba dolgokat tud, az állam kerestem a földön, mikor először használtam. Ilyenkor szoktam felröhögni, hogy a sok Win Matyi mit össze nem tudja verni magát, hogy a Win a legkirályabb, meg milyen felhasználóbarát, meg verhetetlen, míg a Linux ilyen kis fapados szar, azért ingyenes, mert nem jó semmire, meg csúfolódnak, hogy a desktop Linux éve sose jön el, aztán lám-lám. Gondoltam hátha van ilyesmi Gtk-s alkalmazásként is.
-
Vidual001
tag
válasz
spammer #4632 üzenetére
Köszi a segítő szándékot, de a probléma már megoldva, valószínűleg elgépelés történt.
Az egyik parancssor enterje után nem történt semmi, csak nyitott egy új sort.Jelenleg egy Acer Aspire 3100 lap-topra keresek Wi-Fi drivert x64-es Linux Mintre, perpill a hajamat tépem, mert Realtek márkájú a hardware (valószínűleg) és ebből nem találok 64 bites verziót.
Ha van időd, és kedved, segítenél?Linkelem miket próbáltam már:
[link]
[link]
[link] (ebből gondolom, hogy nincs Realtekes x64-es verzió)Nővérem lap-topját próbálom rendbetenni skype-on keresztül, ezért a sok együgyű kérdés.
-
Atomantiii
addikt
válasz
spammer #4451 üzenetére
Ezt írja ki a terminálban ha futtatom a letöltött sh fájlt:
./H837_LinuxDrv_x86_V1.0.5100-beta_Install_OEM.sh
/lib/modules/3.19.0-32-generic/build found.
Verifying archive integrity...
Extracting archive...
Running installer...
Start to compile objects...
Failed to compile objects
expr: szintaktikai hiba
cp -f prebuild.bak prebuild.o
DVBINCLUDEPATH=`pwd`;export DVBINCLUDEPATH; make -C /lib/modules/3.19.0-32-generic/build O=/lib/modules/3.19.0-32-generic/build SUBDIRS=`pwd` modules
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-3.19.0-32-generic'
make[2]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-3.19.0-32-generic'
CC /tmp/avm-install/installer/cx231xx-video.o
/tmp/avm-install/installer/cx231xx-video.c:54:26: fatal error: dvb_frontend.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
#include "dvb_frontend.h"
^
compilation terminated.
make[3]: *** [/tmp/avm-install/installer/cx231xx-video.o] Error 1
make[2]: *** [_module_/tmp/avm-install/installer] Error 2
make[2]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-3.19.0-32-generic'
make[1]: *** [sub-make] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-3.19.0-32-generic'
make: *** [default] Error 2 -
-
Bohus
aktív tag
válasz
spammer #4132 üzenetére
Az is lehet, hogy a proci venti ment tovább. 2006-os a lapom, tudja az S3-at (STR). A manualban ezt találtam: "...open applications/files is saved to main memory that remains powered while most other hardware components turn off to save energy." Vagyis a legtöbb hardver komponens kikapcsol, hogy mi, illetve mi nem, azt itt nem nevezik meg.
A BIOS S3 időzítésnél ez olvasható: "If system activity is not detected for the length of time specified in this field, all devices except CPU will be shut off." Vagyis lemegy alvásba, de a CPU nem kapcsol ki!
Vagyis nem csalt a fülem, ezek alapján hardver függő az, hogy alvó módban milyen szintre süllyed az energiafelvétel. -
zodo
nagyúr
válasz
spammer #3880 üzenetére
Igen de így már érthető a matek.
total used free shared buffers cached
Mem: 3416 1406 2010 180 87 870
-/+ buffers/cache: 448 2968
Swap: 0 0 0(#3886) nemurea
Kikapcsoltam a logót így láttam a post képernyőn a 4 gb-ot ill. bios-ban eddig is annyit jelzet csak az egyéb rendszer progik írtak 3,3 gb-t.
Fentebb a megoldás, lenyes ki tudja mire.
Használ több mint egy gigát és csak maga a rendszer és egy terminál ablak fut.
Lényeg hogy megnyugodhatók mármint nem a használtan vett géppel van a bibi.
Köszönöm! -
syler123
veterán
válasz
spammer #3504 üzenetére
Hát csak az a baj, hogy nem szép
Logikátlan, mintha minden trend ellen mentek volna, amikor megalkották. Megnézték, hogy Windows-on lent van a Start menü, oké akkor mi megvariáljuk, tegyük fentre. A startmenü elemeinek gyűjtő mappája legyen jobb oldalt, az abba tartozó elemek pedig legyenek bal oldalt, igaz hogy mi emberek a balról jobbra haladáshoz szoktunk, de nem baj. Szóval konkrétan úgy sz.. ahogy van. Ezért lenne jobb a Mint xfce felülete, teljesen logikus, letisztult. Kár hogy így az amd támogatással gond van, majd megpróbálok feltenni egy Catalyst-ot.
-
csongi
veterán
válasz
spammer #3310 üzenetére
Nem rosszak, de a képek alapján a feszültségi értékek nem látszódnak.
Miért fontos? Feltenném Brazos laptopra, és brazos asztali gépre is, és ha az energia menedzsment nem megy akkor nekem nem jó, napi 12 óra működés mellett, elég jelentősen nőne a fogyasztás, és az áram számla is.
Amúgy ez az energiagazdálkodás működik benne? -
-
beloadjoker
őstag
-
gtasystem
őstag
válasz
spammer #3106 üzenetére
biztos jó valakinek ez a sok munkaterület-váltó bizbasz, nekem spec. nem mert nem tudom megszokni és nem is tudom használni a munkaterületeket, de ez az élváltó még rossz helyen is van, a munkaterületeknél kellene lennie a beállításoknál ha már van külön beállítási része..ott lenne logikus nem az ablakmozaiknál..
de legalább kiderült mitől van.. -
tolvaj!
őstag
válasz
spammer #3092 üzenetére
Bocsi, ha félreérthető voltam, igen, nekem csak annyi kellett, meg egy szemüveg
- mert ott van a környezeti menüben...Tudom, hogy nem kell babrálni a többi fájlt, de van egy macskám.... szerintem tovább nem is kell mondanom
Az asztalra nem mer felmászni ,de ha az ölemben van a gép akkor szó nélkül randalírozik a klaviatúrán és a touch panelen....
-
King Unique
titán
válasz
spammer #2874 üzenetére
Azért választottam ezt a megoldást, mert a GRUB sok, számomra felesleges bejegyzést tartalmazó menüje zavar...bár úgy tudom kigyomlálható, ami nem kell. Illetve, utólagos WBL helyreállítást még nem csináltam és elcseszni se akarom. Valamint nemrég beszámolt vki másik topikban, hogy dualbot esetén W10-re updrade-elte az egyik Windowst és azt meg elcseszte a GRUB-ot, meg legyalulta az Ubuntut...ha eleve a sajátja a default, akkor talán nem csinálná? És ilyen upgrade, új OS felrakása nálam is fennáll.
De majd még meggondolom. Ha lenne egy feles, üres notim, akkor arra felpakolnék többet könnyű szívvel, de ezen túl sok a fontos cucc és nem akarok semmit elbarmolni. -
fodor0410
tag
válasz
spammer #2853 üzenetére
Találtam egy ilyet:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="splash quiet acpi_backlight=vendor acpi_osi=Linux"
Úgy működik, hogy nincs csúszka ha nyomkodom a gombot, viszont a panelhez hozzáadtam a fényerő állítást és ha ott egérrel húzgálom fel-le, akkor változik a fényerő, viszont a maximum fényerő annyi, mint a minimum és ha teljesen lehúzom, akkor eltűnik minden, korom fekete a képernyő.
Ez így jó megoldás, csak annyi, hogy hogy tudom beállítani hogy a maximum fényerő az maximum legyen és ha lehúzom akkor legyen a minimum?
Köszi előre is!
-
fodor0410
tag
válasz
spammer #2853 üzenetére
Sajnos egyik sem működik. Módosítottam, mentettem, frissítettem a grub-ot, újraindítottam a gépet, de semmi. Volt hogy a csúszka sem jelent meg hiába nyomkodtam. A video-s parancsoknál visszajött a csúszka, mozog de nincs változás a fényerőben. Ahol hagyom a csúszkát olyan fényerő lesz újraindítás után.
Mi lehet a baj? :S -
toth_janika
őstag
válasz
spammer #2275 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, és próbáltam mindkét fájlt törölni, viszont indításnál ugyanúgy a mappába rakja mindkettőt, és nem indul...@fradi81: A deluge nem fut, így a killall nem tudja lelőni...Szerk.:
Törlés a mappából, majd restart, és így elindult!
Köszönöm és sry a zaklatásért -
toth_janika
őstag
válasz
spammer #2067 üzenetére
Tudod az a para, hogy ahhoz, hogy újra rakja a Mate-t ahhoz ki kell venni a vinyót a notiból, WIN alatt formázni, majd a telepítés közben újra létrehozni a partíciókat...
Azért van ez így, mert a BIOS-t a szervízbe lejelszavazták, és hát emiatt nem tudok a belépni, és átállítani a boot sorrendet, ezért ki kell nyírni a vinyót, hogy boot-olhassak lemezről...
Hát ha lesz egy kis kedvem meg időm lehet nekiesek... -
válasz
spammer #1904 üzenetére
Értem én, általában ilyenek ezek, de annyira sűrűn nem használom, hogy ott legyen egy plusz meghajtó! Néha még a tényleges meghajtókat is sokallom.
(#1905) Cyrin Sejthető volt, hogy valami netkapcs probléma lesz. Régebbi MINT- eknél nekem is skippelni kellett bootoláskor, bár akkor még nem kézzel adtam meg az fstab paramétereket. Mostanában nincs sok gond velük.
cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=77c25784-65fa-4a22-b7c5-eac5445027b3 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sdb7 during installation
UUID=38cf0dbc-75c2-4024-a577-fb25dd83078e none swap sw 0 0
UUID=2fa88d20-a201-40d2-a081-be1a74000197 /media/TORRENTEK ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=107ca107-b9b5-4af8-ad53-6c714391b3ca /media/Data auto nosuid,nodev,nofail 0 0
UUID=151bee65-8b20-4308-929a-f1a5bfe564b9 /media/EzAz ext4 nosuid,nodev,nofail 0 0
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=400M 0 0
# Modification for SSD
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime 0 0
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest