-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
altare
tag
Az a helyzet, hogy a terminál ablak sem jön be. El tudok indítani bármit csak semmiből nem látni semmit csak hogy fut és ott van a tálcán. Ha rá kattintok a tálcán egy programra, akkor mintha csak továbbra is az üres asztalt nézném.
-
altare
tag
Hali, a minap átállítottam az ablakkezelőt compiz-ra és azóta meghülyült a gépem. Az ablakok nem jelennek meg csak a tálcán. Máshol semmit nem látni belőle. Szeretném valahogy visszaállítani a régi "marco-composite" ablakkezelőre, viszont mivel nem látok egyik ablakból se semmit ezért nem tudom hogyan is csináljam illetve hol és mit..miféle konfigurációs fájlt kellene szerkesztenem ,hogy ne a compiz legyen használva, henem ismét a marco-composite ablakkezelő?
Linux mint 18 mate 64-bites rendszerről van szó.
-
altare
tag
Érdemes feltelepíteni a 4.4.0-21 -es kernelt? Jelenleg 3.19.0-32 -es kernel van fent. Nem igen vagyok otthon ebben a témában, valaki el tudná tömören magyarázni, mire jó egy kernel frissítése? Érdemes-e egyáltalán frissíteni kernelt?
-
altare
tag
Érdemes feltelepíteni a 4.4.0-21 -es kernelt? Jelenleg 3.19.0-32 -es kernel van fent. Nem igen vagyok otthon ebben a témában, valaki el tudná tömören magyarázni, mire jó egy kernel frissítése? Érdemes-e egyáltalán frissíteni kernelt?
-
altare
tag
Már nem engedte szerkeszteni, szóval, feltelepítettem a Thunar fájlkezelőt és ott nekem is sötétszürke már a háttér, viszont nem tudom, hogyan állítsam be alapértelmezett fájlkezelőnek. Ha a caja verziót törlöm akkor az asztalon nincsenek ikonok, illetve nem nyit meg mappákat a "start" menüben (helyek résznél a saját mappa, kuka etc..) van egy alapértelmezett alkalmazások rész mate-ben, de ott hiába állítombe. A caja a mint alapértelmezett fájlkezelője, ha jól tudom a thunar meg xfce alapértelmezettje. Valami tanács esetleg, hogy hogyan cseréljem le a caja verziót a thunarra teljes egészében?
-
altare
tag
válasz
spammer #5483 üzenetére
Magát a témát több összetevőből állítottam össze a jelenlegi kinézetére. Tehát nem található meg az interneten a jelenlegi formában. Viszont itt van a hozzá tartozó gtkrc fájl: link a gtkrc-hez
-
altare
tag
Hali, nagyjából személyre szabtam egy nemrég telepített Linux Mint 17.3 Mate x64 rendszert. Viszont lenne egy kérdésem, meg lehet oldani, valahogy, hogy a képen kijelölt felület, ne fehér legyen?
képlink
Illetve a kukának kicseréltem az ikonját és hiába állítok be bármiféle ikon témát, nem cseréli le az ikont, ezt hogyan tudnám korrigálni? Nem nagyon vagyok jártas a linux-xal kapcsolatosan. Párszor volt már feltelepítve a gépemre és elszórakozgattam vele az utóbbi másfél év során. -
altare
tag
Közben sikerült lemagyarosítanom, az általad linket dologgal a k3b-t sikerült magyarítani, mert az sem volt magyar, majd kdenlive ppa tárolóból lefrissítettem a kdenlive-ot és végre kapott a két dologgal magyar nyelvet is.
Viszont lenne még egy kérdésem, mikor elindítom a gépet, 800MHz-n pörög a proci a mint szerint, ezt tudom fixálni 2,8ghz-re (ami az alap frekvencia a processzornál) kép (itt tudom fixálni, de egyesével a 6 magot minden indításnál unalmas már megcsinálni..) szóval...lehet ezt valahogy fixálni, hogy ne terheléstől függően növekedjen az órajele a processzornak, hanem folyamatosan 2,8GHz-n pörögjön nekem?
-
altare
tag
Hali, Linux Mint 17.3-at raktam fel a gépre, hogyan tudnám rajta magyar nyelvre varázsolni a kdenlive-ot?
-
altare
tag
Hali mindenkinek.
Van egy Samsung tv-m, amit monitornak használok már lassan fél éve. 1366 x 768p a felbontása, ami számomra igazából kicsit kicsi már. Windows-on van egy lehetőség, amivel fel tudom vinni a felbontást. kép viszont Linux Mint-en nem tudom, hogyan oldjam ezt meg, mivel windows-on a videókártya driver telepítés után tudom megcsinálni a kezelőfelületén, de linuxon nincs ilyen, vagy nem tudok róla. A videókártya egy AMD R7260X. A linux terén sem vagyok valami nagy profi. Ha valakinek van valami megoldása számomra, annak örülnék, mert szeretném Linux-on is fullhd felbontásban használni a gépet. -
-
altare
tag
Köszönöm szépen a gyors reagálást, a dock sajnos nem jött be, mert akkor meg sem jelenik, viszont a normal már frankó és nem tűnik el, ha az asztalra kattintok. Még egyszer nagyon szépen köszönöm. Már csak akkor tűnik el, ha az asztal megtekintése gombra kattintok, ami ugye mindent eltüntet és csak az asztalt látni, de oda annyira ritkán kattintok hogy nem számít, plusz ha megint rá kattintok úgy is vissza hozza. Köszöntem mindent. Esetleg még annyi volna, hogy a hőfokokat mivel tudnám megnézni, illetve kiíratni a conky felületen? HDD-k, illetve cpu és vga sem ártana, ha lehetséges ilyet.
-
altare
tag
Üdv mindenkinek, Linux Mint 17.1-et használok Mate felülettel és a minap feltelepítettem a conky-t, viszont akadt egy kis gondom, ha az asztalra kattintok, akkor valamiért mindig eltűnik. Valakinek volna valami ötlete, hogy mit kellene beállítanom? Esetleg mit tudnék ezzel kezdeni, hogy ne tűnjön el, ha az asztalra kattintok.
A conky fájlom:
kattint ide a fájl megtekintéséhezEgy kép róla, hogy is néz ki:
kattints ide a kép megtekintéséhezAmit még tudni kell, hogy kettő monitort használok, illetve max 1 hete ismerkedem a linux mint-el, sőt magával a linux-al is.
Illetve, hogy ha elindítom a linuxot, akkor a conky is induljon el ezzel együtt és ne manuálisan kelljen elindítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest