-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vidual001
tag
Köszönöm a segítséget!
Hajnali 1-ig szórakoztam vele, de végül Xfce x64 ment fel rá, Broadcom-os wi-fi és gyári bluetooth is hasít rajta.
Az a parancssor amit írtál... Régebben már használtam, de azóta elfelejtődött, szóval köszönöm, hogy írtad, megspóroltál nekem még 2-3 napnyi rinyát!Egyébként ti ezt már fejből tudjátok, vagy van olyan oldal, ahol le vannak írva a scriptek?
-
Vidual001
tag
Remek, köszi.
Következő a helyzet, hazaértem, és első dolgom volt, hogy Xfce 64 bites rendszert raktam a laptopra. Lspci
szerint:
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
06:01:0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8100/8101L/8139 PCI Fast Ethernet Adapter (rev 10)Broadcomosból van x64-es.
Kérdés, terminálból parancssorokkal telepítsem inkább, vagy letöltök egy WinXP x64-es verziót és wine-al telepítsem?
Ha terminálból telepítsem inkább, tudnátok írni parancssort is?Előre is köszi!
-
Vidual001
tag
Köszi a válaszokat!
Este elmentem aludni, azért nem írtam eddig. Talált egy Wi-Fi vevő sticket, és így már minden rendben, van net is.A Sudo Apt-os wine letöltéssel egyébként azért voltak gondok, mert elfelejtettem neki leírni azt a sort, ami a 64 bites verziónál engedélyezi a letöltést. Emiatt nem csinált semmit a gépe.
Egyébként egy ilyen gépen (Acer Aspire 3100) mennyire kellene gyorsan mennie a 64 bites rendszernek?
Mert jelenleg azt az infót kaptam, hogy nagyon lassú a gép. (Másfél giga 667MHz-s ram van benne, minden más gyári, AMD procis). A 32 bites 17.1 prímán futott rajta. Nem volt egy hyper gép, de a Mozilla pillanatok alatt bejött, nem kellett rá 2 percet várni.
Elsőnek a KDE 64 bites verziója volt fent, de az méglassabb volt (gondolom a kidolgozottabb felület miatt).20.000 Ft körül nézegettem újabb lap-topot aprón. Van valami tipp, hogy milyet kellene venni? Linux menne rá mindenképp.
-
Vidual001
tag
válasz
spammer #4632 üzenetére
Köszi a segítő szándékot, de a probléma már megoldva, valószínűleg elgépelés történt.
Az egyik parancssor enterje után nem történt semmi, csak nyitott egy új sort.Jelenleg egy Acer Aspire 3100 lap-topra keresek Wi-Fi drivert x64-es Linux Mintre, perpill a hajamat tépem, mert Realtek márkájú a hardware (valószínűleg) és ebből nem találok 64 bites verziót.
Ha van időd, és kedved, segítenél?Linkelem miket próbáltam már:
[link]
[link]
[link] (ebből gondolom, hogy nincs Realtekes x64-es verzió)Nővérem lap-topját próbálom rendbetenni skype-on keresztül, ezért a sok együgyű kérdés.
-
Vidual001
tag
Sziasztok!
Gyors kérdés, hogyan telepítsek Wine-t egy Mint 17.2-es 64 bites linuxra?
Sudo apt valamiért nem jó, ahogyan a szoftverkezelőben sem engedi letölteni.Tippek? Valamit kikellene kapcsolnom, vagy engedélyeznem kellene?
Teljesen friss rendszer, innen töltöttem le a Mate DVD (Main Edition) 64 bites verziót. -
Vidual001
tag
Sziasztok!
Nem rég jelent meg a Mint 17.3-as verziója, és arra gondoltam, hogy lecserélem a 17.1-es verziót az újabbra.
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.Lehet teljes újratelepítés nélkül verziót cserélni (mintha csak egy frissítés lenne)? Ha igen, hogyan?
Ha lehet frissíteni, a programok (pl a wi-fi vezérlője) is frissítést igényelnek?
Mennyire hardverogámyes a 17.3 a 17.1-hez képest? 1.5GB (667MHz) Rammal eldöcög?Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- GTA V
- BestBuy topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vírusirtó topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged