- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
Azt amit a Mint felrakott. A Win-es ugyan ilyen, azzal szinkronizálva. De amit most a win alól le tudtam menteni (mert azon lehetett
) azt már jó, és telepítette is.
-
oncsi
őstag
Sziasztok
LighScribe írást szeretném megoldani valahogy a Mint alatt. Van erre mód, vagy ne is keressem? -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Elnézést de egy egyszerű kérdésem lenne. Csak 2 órája nem találom rá a választ.
Hogyan lehet egyszínű, de szín átmenetes háttérkép beállitásához. -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Rosa alatt szeretném, hogy a gépben lévő wincsik lekapcsoljanak pl. 10 perc tétlenség után.
Erre volna valami javaslatotok?
Ja, és hogy az egér egy kattintással nyisson, és ugorjon a párbeszéd ablakba? -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Meglehet oldani a Mint-ben, hogy a menü sor olyan legyen mint az Unity-n.
Tehát ha megnyitok egy programot, akkor a menüje ne az ablakban legyen, hanem mindig a legfelső sorban.
(nem tudom mi a neve ennek a future-nek. -
oncsi
őstag
Köszi. KB ilyesmi kell. Ajándékba vettünk egy gépet, és Kap rá egy Mint-et.
Syl
Értem én, de akinek lesz, még nem látott Linux-ot. Jó lenne valami kifejezetten célirányos Mint-es könyv. Nem valószínű, hogy a közeljövőben terminállal fog bajlódni, de hátha. Nejem sem tudja mi az a terminál, de ettől még használja a gépet.
Addig volt csak ellenérzése a Linux-al szemben, amíg el nem mondtam neki, hogy már pár éve a telefonján is az van.
-
oncsi
őstag
Köszi mindenkinek.
Hiányosan fogalmaztam. (úgy látszik mostanában nem divat)Tehát még egyszer.
"Van olyan könyv* amiben a Mint (ubi) terminál parancsi vannak magyarul pontosan leírva? És az összes kapcsolóik magyarázattal."
*Könyv. tehát az amit papírra nyomtatnak, és lehet ajándéknak adni.
-
oncsi
őstag
Van olyan könyv amiben a Mint (ubi) terminál parancsi vannak magyarul pontosan leírva? És az összes kapcsolóik magyarázattal.
-
oncsi
őstag
Szeretnék a Mint alatt Torrentet futtatni. De úgy, hogy a Win7 lenne a fő Torrent gép. (egy gépen belül, van egy dual boot-os rendszer)
elképzelhető, hogy wine-vel ez megoldható? vagy Virtuális gépen ? Esetleg más ötlet? A Linux alá eddig hiába telepítettem Torrent klienst, mindig gond volt a szinkronban járatásukkal (azonos mappákba kell dolgozniuk.)
Köszönök minden tanácsot. -
oncsi
őstag
Yumi-val írtam ki, és kapott 4GB-ot amire ment. Ha ezt hívják perzisztens-nek, akkor olyan. Van rajta több disztró is hasonló módon. Nincs rajta zárt driver. Egy kb hasonló HW-es noti, és asztali gép között szoktam mozogni vele. De belepróbálnám egy NVidiás gépbe is. Akkor inkább csinálok egy másolatot előbb róla. Biztos ami tuti.
-
oncsi
őstag
válasz
devil-k #4490 üzenetére
Sziasztok.
Egy Live pendrive hogy veselkedik ha különféle rendszerekbe dugod? Esetleg lehet, hogy le kell töltenie drivereket? És vannak benne HW "profilok"? Tehát ha felülírja az új driverrel a régit, akkor ha visszateszem az előző gépbe, mi történik?
Bocsi, nem válasz akart lenni, hanem új hozzászólás.
-
oncsi
őstag
válasz
Atomantiii #4392 üzenetére
"Ez megdöbbentett, mert azt gondoltam, hogy szorosabban követik az új ubuntu kiadásokat, és pl. már 15.10-es rendszerre alapozzák. "
Az utolsó LTS a 14.04. A mint az LTS-re épül. A következő a 16.04 lesz.
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Kezdő vagyok a mint-ben. friss telepítés után volna pár kérdésem. Azért itt, és nem a kezdők topikban, mert gondoltam hogy mint-ben itt több esélye van egy gyors válasznak. Ezért elnézést is kérek előre. Tehát:
1. Nem tudom telepíteni a Dropboxot. Felmegy, de nem kér jelszót, meg semmit.
2. Szeretném a panel betűméretét nagyobbra állítani.
/usr/share/cinnamon/theme/cinnamon.css -ben hiába írom át 8.5-ről bármire nem megy. Van ennek valami egyszerűbb módja? Próbálkoztam többfajta témával is, de semmi.
3. Mi az a panel szerkesztő mód?
Kb ennyi. A többi gondommal megkeresem a kezdők topikot, Köszönöm előre is.(Rafaella topikban is kérdeztem, elnézést a duplázásért)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vicces képek
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest