- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
ltpalermo
csendes tag
válasz
nemurea #3299 üzenetére
köszi, később rátaláltam itt a topikban, hogy pont te próbálkoztál vele
#3300 spammer LiLi-vel csináltam, eddig csak azt ismertem, de rápróbálok ezekre is, mert a pendrive-ot nem szívesen nyírnám ki, jelenleg ez az egyetlen használható (mindig minden egyszerre megy tönkre
)
-
ltpalermo
csendes tag
sziasztok!
feleségem laptopjában meghalt a winchester, de a gép még garanciás így másikat nem vennénk bele, viszont jó két-három hónap mire hazajutunk, hogy garanciáztatni tudjuk és a gépre pedig szükség van.
ezért jelenleg egy pendrive-ról fut perzisztens módban a mint 17.2 és külső hdd-re mentjük az adatokat.
ill. csak mentenénk, mert a live session user-nek nincsenek írási, csak olvasási jogai (gondolom én), semmit nem lehet sem a pendrive-ra, sem a külső merevlemezre menteni. próbáltam másik felhasználót létrehozni, de ugyanez a helyzet.
tudna valaki segíteni? sajnos szinte egyáltalán nem értek hozzá, nem tudom hol lehet a hiba -
ltpalermo
csendes tag
sudo shutdown -h +időpont. de pont tegnap este a laptop ki/bekapcsoló gombjának megnyomására sem állt le, pedig azzal eddig működött
a minap egy chakra live-ot nézegettem, nem emlékszem mennyi ideig, mire arra jutottam h a mint jobban bejön, de ezidő alatt nem vacakolt a touch pad -
ltpalermo
csendes tag
sziasztok!
segítséget kérnék, problémáim vannak a mint 17.1-el.
először is nem mindig működik megfelelően a touchpad, de egér hiányában nem tudom megnézni h hardveres-e a probléma, vagy sem. egyre többször a bal gomb lenyomásakor jobb gombos kattintás történik, teljesen random.
a másik problémám h időzítve nem tudom kikapcsolni a gépet sem terminálból, sem az erre kitalált appletekből. olyan mintha kikapcsolna, a képernyő sötét, ventillátor nem pörög, semmi életjel, csak a bekapcsológomb folyamatosan villog és ha megnyomom akkor fejezi be a leállítást. így elég zavaró, mert sokszor hagynám futni a gépet amíg letölt valamit, de aztán bekapcsolásnál először mindig kikapcsol
nem tudom h a fenti problémák mennyire user error-ok, ha emlékeim nem csalnak a 17.1-re frissítés után jöttek elő, de nem vennék rá mérget.
nem vagyok hozzáértő linuxos, nincs egy éve h elkezdtem használni a mint-et, azóta semmi bajom vele (ill. egyszer történt hogy nem volt hajlandó többé betölteni az asztali környezetet, akkor jó vindózos megoldáshoz nyúlva újraraktam az egész rendszert), szóval csak használtam, nem ástam még magam bele komolyabban. de az újratelepítést most nem szeretném, mert nem is tartom jó megoldásnak minden apróbb esetben, meg időm/kedvem sincs szöszölni újra a beállításokkal. természetesen ha nincs más megoldás kénytelen leszek, gondolom van valamilyen mód, hogy legalább a beállítások egy részét megtartva rakjam fel újra.
előre is köszi bármilyen segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Reklámblokkolók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged