- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Sziasztok!
512mb ram-os gépre jól sejtem hogy xfce 32bit javasolt vagy mehet a mate 32bit-es? A proci egy 478-as p4 3ghz. Meg azt hiszem hogy egy nvidia 6200 vagy valami hasonló vga.
Nem tudom win7 32 bitet merjek-e rá rakni, mert ez a ram már nagyon minimum.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Igaz most pont nem a Mint-ről lesz szó, de később azt szeretném feltenni és itt már ismert a problémám.
Radeon 7870xtMost tettem pendrive-ra az Ubuntu 16.10-et, ugye eddig sehogy nem működött ezzel a vga-val 16.04-től egyik linux verzió sem. Most viszont valami csoda hatására, a szokásos képhibák után egy pittyenést követve elindult
Simán az Ubuntu kipróbálását próbáltam, de jelszót kér. Mi a jelszó? Mi a felhasználónév?
Másik kérdésem az lenne, ha netalántán feltelepíteném, akkor minden indítást ezeknek a Mincraft szerű művészeti rajzoknak a kirajzolása fogja megelőzni, vagy ez természetes folyamat és telepítés után már ilyet nem fogok látni?
A videó minőségéért elnézést kérek, túl sikerült tömöríteni, de minden látszik rajta amit én látok konkrétan.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Linux alatt létezik-e olyan megoldás, ami az integrált grafikus kártyát használja, de a dedikált videokártya kimenetén jön ki a kép?
Sajnos a videokártyámat nem támogatja a Linux, viszont az integrált kártyámat biztosan. Egy intel i5 4670k-ban lévő Intel hd4600-ról lenne szó. Vagy vegyek még 1 kábelt és kössem rá az Integrált vga-t is a monitorra? Az a baj hogy ilyenkor nem tudom hogyan viselkedne Win10 alatt, kilehetne-e kapcsolni a többasztalos megjelenítést stb... -
syler123
veterán
Sziasztok!
Úgy döntöttem dual boot-ra váltok laptop-on, nem mintha gyakran lenne használva, mert szegény lapos 2-3 szor van elővéve 1 évben, de mindegy is
Grub menüből sikerült kivennem a memtest-eket, már csak a linux speciális rendszerindítás maradt, tehát a cél hogy csak a Linux Mint 18 és a Windows 7 maradjon a grub menüben. Most még ez a speciális rendszerindítás van bent ami nem kell, hogyan tudom kivenni?Esetleg arra van mód, hogy amikor megnyitom a fájlkezelőt ne jelenjen meg csak 1 bizonyos kötet a fájlrendszeren kívül? Pl nem kell a Win7 kötet, meg a win7 rendszer számára fenntartott. Az adatok (ntfs) particiót viszont jó lenne ha fel is csatolná automatikusan.
-
syler123
veterán
Mi lesz a Linux Mint 18 Ikszefcéevel? Soha nem jelenik meg? Júliusra ígérték, hétfőn már augusztus...
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Linux mint 18-ról nincsenek kiszivárgott képek, hogy hogyan fog festeni a desktop? Korábban olvastam hogy modernizálják, új kinézetet kap. Most jelenik majd meg az Ubuntu 16.04, gondolom a Mint is követi 1-2 hónap múlva, de érdekelne hogy érdemes-e várni rá. Természetesen ha kijön a végleges Ubuntu, akkor abba is belenézek, de laposra, meg htpc-re csak jobb lenne egy Linux mint mate vagy xfce.
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
Wtf? Ez most komoly? Ez a magyar oldalról leszedett Linux Mint-re is vonatkozik? Pont tegnap szedtem le és próbáltam ki a Cinnamon verziót...
Sőt be is bootoltam vele persistent usb-ről. Nem látogattam fontos oldalakat csak teszt volt, van tennivalóm ezután?
If you downloaded via torrents or via a direct HTTP link, this doesn’t affect you either.
Ezekszerint ha torrent-el szedtem, akkor engem nem érint, már kezdtem megijedni... Ekkora mákom csak nekem lehetne, eddig nem kínlódtam linux-al és az is pont azon a napon (amikor nem kellene), pont azon a gépen lenne, amin fontos adatok vannak
-
syler123
veterán
Ezt a kinézetet el lehet érni Mint 17.3 Cinnamon-al? Vagy Ubuntu? Nagyon tetszik ebben a formában. Ubuntura is jó lenne nekem, nem fontos hogy Mint legyen.
Simán csak felteszem Ubuntu-ra a Cinnamont-t és be tudom állítani ezt a kinézetet?
-
syler123
veterán
Igen Igen a nomodeset-et te ajánlottad korábban, úgy ad képet kb 640*480-ban, aztán "talán" zárt driverrel jó lenne, de aztán már nem foglalkoztam vele. Live rendszeren döntöttem volna el hogy akarom-e, de abban a formában élvezhetetlen volt kipróbálásra.
Remélem igazad lesz az Amd-vel kapcsolatban. A htpc-ben amd vga és a proci is és nem tökéletes a dolog. Én nem olvastam ilyesmit, hogy mi kell a hardware-es gyorsításhoz.
Ha ilyesmire gondolsz, ezeket a köröket már lefutottam, utána meg még egy bughalmaz is lett a firefox
-
syler123
veterán
válasz
spammer #4963 üzenetére
2-ből 2 gépen. 3. -on meg kapásból boot után live lemez nem ad képet
Utóbbi egy eléggé korszerű gép, I5 4670k, Radeon 7870 Black. (Meg tudom oldani, hogy legyen kép kis szenvedéssel, de hogy enélkül feltelepíteni sem tudom az egy vicc...)
Várom a 16.04-et, remélem lesz változás.
Lathronos: lehülyéztem én bárkit is? 2 gépen is használok linuxot, az egyik Mint, a másik Xubuntu, szerintem jogomban áll leírni a tapasztalatomat
De cáfoljatok meg, vannak böngésző tesztek, mondjátok azt hogy a Win nem jobban teljesít... Hiába pedálozunk a rammal, ennek is akkor lenne lényege ha 1gb ram lenne a gépben, de ez már filléres tétel...
Laptopon egyébként nem vészes, arra nem is szeretnék Windows-t, de pont a gyenge htpc-n nem teljesít jól, amit sajnálok, mert szeretem a rendszer letisztultságát, semmi csicsa.
-
syler123
veterán
válasz
Lathronos #4958 üzenetére
Az a baj, hogy pont erre nem alkalmas a Linux. A netezésre. Direkt ezért váltottam linux-ra htpc-n, de Windows alatt sokkal gördülékenyebb volt a böngészés. Itt nincs normális hardware-es gyorsítás lapozásnál stb, így semmit sem ér. Hiába fogyaszt kevés ramot, mire megyek vele? Abból van 4gb, böngészésre elég. De nem fluid a dolog az a probléma. Legalább torrentnél alacsony a cpu használat, de ennyi...
Próbáltam az összes böngészőt.
-
syler123
veterán
válasz
misimagaki #4776 üzenetére
Szia!
Usb 3.0-án csak windowst bootoltam, az ment vele. Mint az nekem hdd-n van. Én inkább csak telepítésekre használom a Pendrive-ot, rendszernek gondolom jobb egy kisebb ssd. Transcend Pendrive elég jó áron van, kb 3000k a 32gb-os, aztán ha elhal max veszel másikat, kétlem hogy olyan gyorsan elhalálozna.
Lehet egyébként hogy xubuntuval jobban járnál, sebességben én nem vettem észre különbséget a xubuntu és a Mint xfce között, de valahogy a Mint nekem szimpibb, jobban néz ki, átgondoltabb.
-
syler123
veterán
válasz
misimagaki #4771 üzenetére
Szia!
8gb eléggé határos, de ráfér a mint. Én a Mint xfce-t javaslom Brazosra, nekem is az van fent, eléggé pörgős.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Milyen böngészőt ajánlotok Linux Mint-re? Laposon és htpc-n is gyengén teljesít a Firefox (nincs tényleges hardware-es gyorsítás, annak ellenére hogy látszólag bekapcsoltam), sok cpu-t eszik így, jóval többet, mint Windows alatt.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Ismét egy kérdéssel fordulok felétek. Az érdekelne, hogy a valamelyik lejátszóval, pl vlc vagy smplayer megoldható a kondenciahelyes lejátszás? Konkrétan az lenne jó, ha fullscreen-re teszem, akkor a megjelenítő 24p-s filmnél váltson át 24hz-re. Nem találtam ilyen beállítást ezeknél a lejátszóknál. Valahogyan megoldható, csak én nem találom? Valami olyasmi menü kellene hogy képfrekvencia igazítása filmhez.
-
syler123
veterán
Egy érdekesség. Korábban kérdeztem hogy mit lehetne kezdeni a Wifi stick-el, mert torrent alatt még a netet is bontotta. Miután észrevettem, hogy Mate van a gépen feltettem az xfce-t, csak azért hogy még kisebb legyen a rendszerigény. Erre azt veszem észre hogy megjavult a Wifi stick, nem bontja a kapcsolatot folyamatosan tölt, akár 50gb+ fölött sem száll el. Nem tudom ennek mi lehet az oka, de örülök hogy végre működik, így lett tökéletes a Mint
-
syler123
veterán
Köszi!
Ez alapján, mármint a statisztika alapján jónak kell lennie, viszont azt nem értem, hogy a sudo dmidecode -t processor | grep "Speed" parancsra miért hoz ki mindig current speed-re 1600mhz-et.
Eddig lekopogom xfce alatt működik a torrent, csak el ne kiabáljam
Kíváncsi leszek meddig bírja a wifi stick.
-
syler123
veterán
cpufrequtils 008: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009
Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please.
analyzing CPU 0:
driver: acpi-cpufreq
CPUs which run at the same hardware frequency: 0
CPUs which need to have their frequency coordinated by software: 0
maximum transition latency: 4294.55 ms.
hardware limits: 800 MHz - 1.60 GHz
available frequency steps: 1.60 GHz, 1.28 GHz, 800 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 800 MHz and 1.60 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 800 MHz.
cpufreq stats: 1.60 GHz:8,58%, 1.28 GHz:10,48%, 800 MHz:80,94% (27811)
analyzing CPU 1:
driver: acpi-cpufreq
CPUs which run at the same hardware frequency: 1
CPUs which need to have their frequency coordinated by software: 1
maximum transition latency: 4294.55 ms.
hardware limits: 800 MHz - 1.60 GHz
available frequency steps: 1.60 GHz, 1.28 GHz, 800 MHz
available cpufreq governors: conservative, ondemand, userspace, powersave, performance
current policy: frequency should be within 800 MHz and 1.60 GHz.
The governor "ondemand" may decide which speed to use
within this range.
current CPU frequency is 1.28 GHz.
cpufreq stats: 1.60 GHz:7,60%, 1.28 GHz:10,04%, 800 MHz:82,36% (26403) -
syler123
veterán
Max Speed 1600mhz, current 1600mhz. Tehát ezek szerint maxon jár, nem gazdálkodik.
Tehát a PHC nélkül nem fog menni az energiagazdálkodás, a leírás szerint több cpu-hoz is jó, Amd Fusiont pedig ki is emeli.Kérdés hogy azok a számok mit prezentálnak.
"24 26 52" is what I have my E-350 set to. The three numbers represent 1600mhz, 1200mhz and 800mhz.
24 miért jelenti az 1600mhz-et?
-
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3831 üzenetére
Köszi, ezt kipróbáltam, kiderült, hogy Mate volt a gépen, úgyhogy fel is tettem az xfce-t. Viszont ami érdekes, hogy a inxi -b -G parancsra max cpu órajelnek 1280mhz-et ír, miközben 1600mhz-nek kellene lennie. Az alap az jó, az 800mhz. Ez a Brazos 3 állapotot tud, kellene tudnia, 800mhz, 1280mhz, 1600mhz. Lehetséges hogy linux alatt nem futhat 1600mhz-en a proci? Mit lehetne ezzel tenni?
Mivel is lehet monitorozni a cpu órajelet linux alatt?
Találtam is egy leírást, ami ugyan egy lapos, de elvileg használhatom ezt a tcp-t? Elvileg ezzel megoldható a különböző állapotok és feszültséget is tudok csökkenteni.
-
syler123
veterán
Elvileg ez kell nekem. De hogy itt hol találok drivert, mert linket nem látok sehol, ami egy driverre vezetne...
-
syler123
veterán
válasz
fradi81 #3838 üzenetére
Nem nem, jelerősség az jó, viszonylag közel vagyok a routerhez. Windows alatt tökéletesen működik, csak a Win7 rettentő sok erőforrást felemészt, Win 8 fájlrendszerét pedig valamiért sehogy sem csatolta az Openelec.
Tehát csak linux alatt dobálja el a netet. Lehet azért mert ennek van többféle verziója, rev 1, 2 és 3. Nekem a rev 3 van és mindegyikhez másik driver kell, talán rosszat tesz fel a linux.
-
syler123
veterán
válasz
fradi81 #3835 üzenetére
Kipróbáltam, Transmission, qbittorrent, Deluge. Mind csinálja, nem a torrent klienssel van a baj. Sőt régebben használtam Openelec alatt is Transmissiont, de akkor ezek szerint azzal is ez volt a baj, egyedül Windows alatt működik jól a wifi stick.
Esetleg tudtok 1 100%-ig Linux kompatibilis wifi stick-et ajánlani? De gondolom a legbiztosabb a kábel lenne.
-
syler123
veterán
Igazándiból 1 gondom van a Linux Mint-el, méghozzá hogy a wifi stick eldobálja a kapcsolatot, ha torrentezek.
Talán ezt a problémámat megtudom oldani egy ilyen kábellal, ez esetleg elfér az ajtó sarkánál áthúzva, és akkor kábellal lenne összekötve a routerral... Csak nem tudom mennyire életképes az ilyen vékony kábel.
-
syler123
veterán
válasz
devil-k #3829 üzenetére
Majd még tesztelgetem vele a Kodit, igazándiból ritkán filmezek linux Mint alatt, mert Pendrive-on fent van az Openelec és arról mennek a filmek, szóval magával a Kodival nincs sok tapasztalatom, pár filmbe belenéztem, nem volt gond lejátszotta, de komolyabb Bd-t nem próbáltam. Filmezésre még mindig az Openelec a legjobb, az azért nagyon minimal rendszer.
Viszont ami biztos nem ment Kodi alatt az a hang optikán, csak a hdmi hangra tudtam rávenni. Openelec alatt ezek alapból működnek.
ubyegon2:
-
syler123
veterán
Hogyan tudom megnézni, hogy Mate vagy xfce van a gépen? Már annyi félét próbáltam, hogy már nem tudom hogy melyik rendszer van a htpc-n
Kinézetre nagyon hasonló a Mate meg az xfce.
-
syler123
veterán
Konzolos felületre biztos nem tudok átlépni, mert amikor kapcsol ki akkor az LM feliratnál áll meg, lehet 1 óra múlva kikapcsolna, de 5 perc után elvettem az áramot. Konkrétan elmegy a net semmi más baj nincs a torrent-el, klienst többet is próbáltam, az elején működik, majd elmegy a net. T-home Ads 20mbit/1mbit, ezt osztja egy Tp-link 341nd router. Azonosítót hogyan tudom megnézni?
-
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3756 üzenetére
Ugyan már
Dhampir, lev258: Igazándiból a Windows 7-en minden működik, de rettentő sok erőforrást felemészt. Ezért váltottam Linux Mint xfce-re, nem gondoltam, hogy még torrentezni sem tudok ezen a rendszeren, ilyenre hogy ki sem tudom kapcsolni, egy teljesen friss rendszert pláne nem számítottam
Itt nem lehet okot keresni a fagyásra, teljesen tiszta rendszer, nem olyan rég tettem fel, ilyen egy jól megírt szűz rendszer nem produkálhat. Csak a torrentklienseket tettem fel, de mindegyikkel csinálta. Gondolom a nethiány volt a baja, de akkoris nah...
Ennek ellenére érdekelne a megoldása a promblémámnak, hátha könnyen orvosolható.
-
syler123
veterán
Kezd elegem lenni ebből a Linuxból. Olyan 20 percig bírja a letöltést, a sávszél mindegy, mert próbáltam leszabályozott le és feltöltéssel tölteni, 1,2 mb/sec re a letöltést 25 kb/sec-re a feltöltést, de így is eldobja. Ezután oké eldobta, zárnám be a torrentklienst, mindegy hogy qtorrent vagy deluge, program nem válaszol, oké kényszerített bezárás, a progit láthatóan bezárja, de nem akar kikapcsolni ez a szájbaba..ot Linux Mint. Türelmetlen ember révén power hosszan nyomásával lövöm ki ilyenkor, magyarul mindig. Az lesz a vége hogy megy vissza a Windows, ott nem voltak ilyen gondjaim, még hogy Windowson kék halál? A linux nálam közel sincs olyan stabil, mint egy Windows 7.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Írtam korábban a torrentel kapcsolatban, hogy megáll egy idő után. Ajánlottatok másik torrent klienst. Kipróbáltam 3-at, de egyik sem volt jó, de mint kiderült nem a torrentel van a baj, hanem a stick valamiért megszakítja a kapcsolatot, tehát amikor leáll a torrent akkor a stick-el nincs net elérés. tp link tl wn322g a Wifi stick neve. Windows alatt nem volt ilyen gondom, rendesen működött.
Tudok ezzel valamit kezdeni? Konkrétan így hiába hagyom éjszakára tölteni a gépet ha közben 20 perc mulva elakad és a semmiért megy a gép.
-
syler123
veterán
Igen, most rendesen működik így maradok ennél. Köszi mindenkinek, itt aztán gyorsan érkeznek a segítőkész válaszok
-
syler123
veterán
válasz
VaniliásRönk #3562 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
-
syler123
veterán
Használ itt valaki transmission remote-ot android alatt? Bármit próbálok mindig ismeretlen hibát ír. Engedélyezve van Mint alatt a transmissionben a Remote.
-
syler123
veterán
Köszi mind2őtöknek, holnap kipróbálom
-
syler123
veterán
Köszi, ezeket megpróbálom. Ha lehet inkább maradnék a Mint xfce-nél.
Azt a file-t így hozom létre?
The xorg.conf does not exist by default any more. You CAN create one though.
Boot into recovery mode and select Root Shell. Then run:
X -configure
Then:
cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
Reboot and you can edit the new Xorg.conf.
Bár így meg kell néznem, hogy kell helyreállítás módban bootolni. Máshogyan ezt nem lehet létrehozni?
-
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3510 üzenetére
Ez az én véleményem és kész, tettem egy gyors próbát, oldalra lehet tenni a start menüt, alulra nem.
Gondolom neked az is teljesen logikus, hogy jobb oldalt választok ki egy elemet és bal oldalt jelenik meg hozzá a tartalom. De mindegy is, maradok a Mint-nél. Még pár dolgot megpróbálok, aztán kiderül. Mondjuk vicc hogy nincs egy normális videó driver sem, ráadásul a korábbi verzióban jó volt a beépített driver a laposhoz, a mostaniban már nem jó. A Brazoshoz szintén nincs jó driver, pedig az a hd 6310 annyira nem régi.
-
syler123
veterán
válasz
spammer #3504 üzenetére
Hát csak az a baj, hogy nem szép
Logikátlan, mintha minden trend ellen mentek volna, amikor megalkották. Megnézték, hogy Windows-on lent van a Start menü, oké akkor mi megvariáljuk, tegyük fentre. A startmenü elemeinek gyűjtő mappája legyen jobb oldalt, az abba tartozó elemek pedig legyenek bal oldalt, igaz hogy mi emberek a balról jobbra haladáshoz szoktunk, de nem baj. Szóval konkrétan úgy sz.. ahogy van. Ezért lenne jobb a Mint xfce felülete, teljesen logikus, letisztult. Kár hogy így az amd támogatással gond van, majd megpróbálok feltenni egy Catalyst-ot.
-
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3501 üzenetére
Értem köszi, én is ilyesmire gondoltam, mert nekem írták korábban, hogy az xfce-nek a legkisebb az étvágya, de ezek szerint van még egy aminek kisebb az igénye.
lev258: Lehet akkor azzal az Xubuntu-val megpróbálkozok, de gondolom nincs akkora közösségi támogatása, mint a Mint-nek. Az Ubuntu Mate felülete pedig teljesen felejtős számomra. Ezt mondjuk nem is értem, hogy a Mint esetében a Mate asztali környezet miért néz ki teljesen máshogyan?
-
syler123
veterán
És hogyha ott jó, akkor könnyebben rájövök a hiba okára? Már csak azért kérdezem, mert egyébként ez a lapos nem egy izomgép, pont e miatt lenne szükségem a Mint xfce-re. Ráadásul még melegedős is, szóval így még okés xfce alatt, mert alapon megy a venti, ezért váltottam le a Win7-et, mert valamivel mindig fogta a procit.
-
syler123
veterán
Ami a laposban van, ott egy Radeon 4570m, A Brazos pedig Radeon 6310. A hiba teljesen ugyanaz, nem tettem fel semmilyen drivert, tehát az alap linuxos van fent. A Brazoson próbáltam azt a Radeon vgflx update vagy milyen drivert kiválasztani, de a probléma megmaradt. Restart stb volt, ott természetesen 3d gyorsítás sem volt, laposon lehet, azt nem tudom, lehet cpu erőből vitte a videókat, erre a Brazos nem képes, tehát ott ráadásul még szaggatott is.
-
syler123
veterán
Hát közben feltettem egy Asus k50ab laposra is a Mint 17.2 xfce-t. Gyors lenne meg minden, de videólejátszásnál szétesik a kép, csakúgy, mint az Amd Brazssal. Mind2őnél amd vga van. Régebben már kipróbáltam a laptopon a Mintet, akkor jó volt a lejátszás, de az is lehet hogy csak azért mert 60 fps-es videót néztem. Van valami ötletetek, mivel lehetne kiküszöbölni a képtörést?
-
syler123
veterán
válasz
ubyegon2 #3332 üzenetére
Jah hogy úgy, sorry
Észre sem vettem. Ezt passzolom. Amit írtam azért írtam mert legutóbb én is néztem nagyot, hogy fel lehet úgy tolni a firefox lapját, hogy közben lent is aktív, csak az olvasható rész lesz kisebb.
lolka1980: miközben írod, akkor is csak ez látszik? Próbálj meg bemásolni valamit, hogy akkor is ilyen-e. Ha csak most tetted fel a rendszer, akkor frissítéskezelőben frissítsd egyet, nekem a Firefox is frissült, hátha. Ez valami bug lehet, kétlem hogy ezt beállítással orvosolni lehet, max törölni és újrarakni.
-
syler123
veterán
Köszi, legközelebb megpróbálom. Feltettem az Amd oldaláról a hivatalos drivert , annyit sikerült elérnem vele, hogy mostmár a vdpau sem működik, a kodi meg a képtörés helyett olyan fekete képernyőt dobott, hogy ki kellett kapcsolnom a gépet. Jelenleg itt tartok, szerintem driverek már teljesen össze vissza vannak kutyulva. Most még újrateszem és nem bántom, jó lesz a Mint letöltésre, a kodi pedig videólejátszásra.
-
syler123
veterán
Továbbra sem jó a 3d gyorsítás, vagyis jó, működik, leveszi a terhet a cpu-ról, mert annak nem nagy a terhelése, de továbbra is szétesik a kép, mint amikor nincs vsync. Annyit csináltam csak amit leírtál, feltettem a Mate-et, hozzá a vdpau + smplayer, lejátszóban kiválasztottam ezt a gyorsítót, de továbbra sem jó. Egyéb ötlet? Semilyen videokártya drivert nem kell feltenni?
-
syler123
veterán
Köszi, akkor viszont érdekelne, hogy melyiket tegyem fel, a Mate-et vagy az xfce-t? Én ezek és a Cinnamon között sem látok olyan hatalmas eltérést kinézetben, mégis más a cpu terhelése ezeknek? Mate-el pattogósabb lenne? Gondolom a Main edition kell nekem. Ezt a mesa-vdpau -t hogyan tudom feltenni? Videólejátszónak leginkább a Kodi-t preferálnám, de majd kipróbálom ezt az smplayert. Kodi valami vaapi gyorsítót használ azt hiszem. Bocsi a kérdésbombáért, linuxot rettentő régen használtam, de elegem volt a Win7 100%-os procihasználatától. Tegnap tettem fel a Mint-et.
Egyébként amire használom a gépet az kb csak a Torrent lesz, a videólejátszás 90%-ban Openelec alól fog menni, ami egy pendrive-on van, de azért jó lenne ha itt is működne. A másik pedig majd a particionálást érinteni, egy videó alapján állítottam én be, de közben láttam, hogy a Swap-ot nem is használta a rendszer, akkor arra tuti nem kell 10gb
Így telepítettem, 30gb rendszer, 10gb swap, maradék 900gb home.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Feltettem a Linux Mint 17.2 Cinnamon felülettel. Viszont a videólejátszók akadnak és úgy az egészben, mintha lenne egy kis késés. Tudok valahogy feltenni rendes Amd radeon drivert? Egy Amd e350 -ról lenne szó, amiben egy radeon hd 6310 végzi a grafikus feladatokat. Próbáltam a gyári lejátszót, a vlc-t és a Kodit, egyik sem tökéletes, de a Kodi a legjöbb közülük. A hőfokot mondjuk a Kodi rosszul jelzi, mert 140 fokot ír (Celziuszban), de a terhelés az alap csak, meg egyébként sem lehet annyi
Milyen drivert érdemes feltenni és hogyan?
Driver managerben találtam olyat hogy fglrx és ugyanez updates néven, azt érdemes használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest