- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
105kacsa
őstag
válasz
King Unique #3435 üzenetére
Nem értem minek a Windows rendszerbetöltője.
Grub-bol kiválasztom ,hogy win7, win 10 vagy Linux Mint induljon -
105kacsa
őstag
válasz
King Unique #3425 üzenetére
Grub volt a rendszerbetoltő. WBL-t nem vágom meg az EsayBCD-t sem
-
105kacsa
őstag
Akit érdekel win 8.1 és Linux Mint 17.2 dual boot áttérés win 10-re
,,win 8.1 pro frissítés win 10 pro
Telepítés a kis körben 11% jár (frissítés közben a számítógép többször újraindul szöveg fent) újra indul és ezt a hibát dobja 0×800700006-0×2000C a telepítés a safe os fázisban meghiusúlt APPLY-IMAGE művelet közben
és visszaáll win 8.1-re”
Megoldás
Előzmények: ez volt fent Windows 8.1 Frissítésekkel integrált ...... 2015. Július 15.-ig
De volt fent az öreg laptopon egy friss Linux Mint 17.2 is (dual boot)
Első körben a segédprogival letöltött [link] telepítőből a menüből indítva a frissítést nem sikerült.Utána Linux és Grub 2 betöltő eltávolítás majd ismét frissítés a menüből ez sem volt jó.
Volt még jó pár itt-ott leírt módszer szerinti frissítés de midig hibával ért véget.
A megoldás: a fentebb irt win 8.1 tisztán való újra telepítése aktiválása (telepítés közben frissítésre feliratkozás) és az első frissítések keresése alkalmával az új rendszer már beadta a több mint 2gb frissítést win 10-re.Rányomtam a letöltésre és 4 óra szuttyogás után elindult a friss aktivált win 10 hibamentesen
Tehát friss win7 vagy win 8.1 és első manuális frissítések keresése után már dobta is a win 10 frissítést''
Mivel nem volt belakva a win 8.1 a Mint még annyira sem ezért nem volt gond az újratelepítés. Vagyis utána ment vissza dual boot rendszeren a Mint 17.2 -
105kacsa
őstag
Dual boot módban van a laptopon win 8.1 pro és a Linux Mint 17.2
Ha frissítem (nem újratelepítem) a win 8.1-et win 10-re akkor letúrja a Grub 2 rendszerbetöltőt vagy nem ? -
105kacsa
őstag
Nálam spec az indokok:
Gyenge régi második gépen is jól fut
Nem kell vírusirtó ami fogja a gépet
Megvan benne minden ami kell
Rendszeres frissítés
Nem kell nem hivatalos alkalmazásokat használni (általában nem szokás megvenni semmit MO-n ami nem csoda lassan mindenki elhagyja az országot mert itt a munkából megélni nem lehet)
Jó dolog más rendszereket is megismerni nem csak a wint -
105kacsa
őstag
Jó lett az összefoglaló
Nekem a 17.1 van fent LXDE Grafikus környezettel ami elvileg gyorsabb és kisebb igényű mint az
XFCE (erről az összefoglalóban nincs szó, miért?)
Ablakkezelő: OpenBox amiben van hőmérséklet figyelő amit az óra mellé kirakva állandóan látok(ez nekem létfontosságú mivel plusz usb-s hűtésem van az öreg laptopon amit ha melegszik be kell dugni)
Kipróbáltam a Voyager 14.04.04 LTS LightDM Ablakkezelővel ott pont ez a hőmérséklet figyelő nem volt benne.
Szóval ha nincs a tálcán hőmérséklet figyelő amit az óra mellé a jobb sarokba ki lehet rakni más linux verziókon azt hogy lehet megoldani? -
105kacsa
őstag
Sziasztok
Systembackal készítettem egy systemback_live_2015-03-29.sblive mentést
Ezt hogy lehet Konvertálni ISO-vá hogy utána rufus-al ki tudjam írni ha újratelepítem a laptopot ne keljen mindent újra beállítani? -
105kacsa
őstag
Ez adja a terminal,
dell@dell-Latitude-D630 ~ $ sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
[sudo] password for dell:
E: A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatnia a(z) „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma megoldásához.
dell@dell-Latitude-D630 ~ $ sudo dpkg --configure
dpkg: error: a --configure legalább 1 csomagnév argumentot várType dpkg --help for help about installing and deinstalling packages [*];
Use 'apt' or 'aptitude' for user-friendly package management;
Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;Options marked [*] produce a lot of output - pipe it through 'less' or 'more' !
synapticban sem megy pepperflasht hibát dob
Ma lett frissítve 17-ről 17.1-re egyébként -
105kacsa
őstag
Mit kell letölteni a Crhome böngészőhöz hogy a Youtube videók menjenek amit a Firefox simán lejátszik?
-
105kacsa
őstag
válasz
fradi81 #2452 üzenetére
Köszi.
Megéri frissíteni?Nincs problémám a 17-el.Egyedül a Bluetooth bekapcsolást nem találom sehol.A kék Bluetooth visszajelző led világit , szoftverközpontban Bluetooth szóra egy alkalmazás van az telepítettem, de sehol nincs ki Bluetooth párosítás vagy ki-be kapcs opció(Dell laptop)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Netfone
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- GTA V
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest