-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
Lasersailing #5635 üzenetére
root-ként másold.
-
BoB
veterán
válasz
Lasersailing #5631 üzenetére
Nyitsz egy terminált.
lsblk
Ez kiírja partíicók vannak a különböző meghajtókon. Megnézed melyik partíciót akarod csatolni. Ha megtaláltad:
# mount /dev/sdX /mnt
Ezután az /mnt mappában megtalálod a tartalmát.
Lecsatolás:
# umount /mnt -
BoB
veterán
Most kipróbáltam a Softmaker Office-t mert eddig még nem hallottam róla.
Megnyitottam pár céges prezentációt libreoffice-el és ezzel is. Ugyanúgy nem megy egyiknek sem
A feliratok és szövegek mindekettőben ugyanúgy szétcsúszva töredezve vannak, betűméretek összevissza, képek elcsúszva. És mindkettőben nagyjából ugyanúgy.
Ezért nem tudtam én sem libreoffice-t használni sosem céges melóra.
-
BoB
veterán
válasz
spammer #5561 üzenetére
Nem ártana & nélkül indítani, hogy mindent látni lehessen.
Mr.Y: a tab kiegészítés. Ha semmit nem írtál a terminálba persze hogy megkérdezi hogy mind a több ezer parancsot kiírja neked ami lérhető?
Kezd el írni hogy cd, mappa neve akármi, utánna nyomd a tab-ot. Az kiegészíti.
Nem hülyeséget írt, te írtál bele hülyeséget.
És itt nincs olyan hogy kiterjesztés, windows-os értelemben. A végrehajtható fájlok nem exe-k, a linux máshogy mondja meg egy fájlról hogy micsoda, nem az alapján hogy a nevében milyen karakterek állnak egy pont után. nem olyan hülye mint a win
Nem ártana megnézni az abszolút alapokat.
-
BoB
veterán
Nem jól másoltad be. Lehet például szóköz került bele. Másold be ide a terminálból mit csinálsz ha még mindig nem tudod megcsinálni.
"tudom a jelentését, de mégsem értem, mit akar"
Ha tudod a jelentését, akkor tudod mit akar. Úgyhogy ne hadoválj itt
Mi az a partíciók memóriamegosztása??
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
A nem eredeti ISO-k a tsunami nevű Linux trójai-t tartalmazták. Infó: [link]
Valaki tud nekem adni egy ilyen hackelt ISO-t?
-
BoB
veterán
válasz
mefistofeles #2025 üzenetére
Ha beszélsz angolul, nagyon javaslom hogy csináld meg ezt az online kurzust:
Ez a legösszeszedettebb kezdőknek szóló tanfolyam leírásokkal, videókkal, feladatokkal. Ha megcsinálod meg fogsz világosodni.
-
BoB
veterán
válasz
fradi81 #1545 üzenetére
Szerintem itt képminőség "javításra" gondolhat mint pl. ez. Más nem nagyon lehet.
Powerdvd feature -ök:
TrueTheater HD - Upscale video to HD quality and beyond
TrueTheater Motion - Up-convert frame-rate for smoother video playback
TrueTheater 3D - Turn 2D movies and photos to 3D�
TrueTheater Lighting- Enhanced image colors and detail
TrueTheater Stretch- Intelligently expand 4:3 video to 16:9
TrueTheater Stabilizer - Minimize video shakiness
TrueTheater Denoise - Reduce video artifacts
TrueTheater Surround - Expand stereo output for home theater-style surround sound -
BoB
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1529 üzenetére
Ne 640 x 272 felbontású Telesync filmeket tölts le és meglesz a HD hatás.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
Viktoár #1210 üzenetére
Asztali környezetet. Windows után kissé furcsának hathat, hogy itt nem csak egy van.
Keress rá google-el erre a két címszóra és képekre, illetve próbáld ki őket virtualbox-ban. (Így windows-ban virtuális gépen tudsz tesztelni)
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Nemtom hallottátok-e, hogy a normál Mint ezentúl csak LTS Ubuntu-n fog alapulni. Két Ubi LTS közben is lesznek kiadások 17.1 , 17.2 stb. jelöléssel.
-
BoB
veterán
Swap-ot azért pendrive-ra nem tennék mert nem biztos hogy hosszú életű lesz. Külön home-nak nincs jelentősége, tekintve hogy csak próba rendszer.
Ahogy csináltad is jónak kellett volna lennie, csak valamiért nem jó helyre került a rendszerbetöltő. Arra figyelj ami legalul van:
-
BoB
veterán
Nem, hanem azt nem értem miért várod meg. Reggelre úgyis kiderül kikapcsolt-e vagy sem.
De egyébként ha nem régi PC-n fut akkor nem kellene hogy sokáig tartson a kikapcsolás.
Szer.: bár igaz nem mint-et használok hanem arch linux-ot, de most lemértem és 6 másodpercig tart mire kikapcsol a laptopom.
A múltkor kísérletképpen Xubuntu-t raktam az 500MHz-es AMD Geode mikro PC-mre, és annak sem tartott 2 percnél tovább kikapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- SSD kibeszélő
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged