Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nagyon rossz hasonlat.

A probléma megoldása annak megtalálása és kijavítása. Ezáltal fejlődik a problémamegoldó képesség, plusz naná, hogy tanul belőle, hiszen legközelebb tudni fogja, hogy mit kell tenni ilyen esetben. Az újratelepítésből nem fog tanulni, maximum annyit, hogyan kell n+1. alkalommal újratelepíteni. Nem mondom, hogy az újratelepítés nem megfelelő dolog, inkább azt mondom, hogy ne rögtön az legyen az első lépés. Ha nem sikerül megoldani a problémát, akkor úgyis az újratelepítés marad, de akkor legalább megpróbálta, és abból is tanul, hogy mivel és hogyan nem tudta megoldani.

Tucatnyi hasonló esetet lehet olvasni mondjuk a böngészős topikokban: valami elromlott, újratelepítjük a böngészőt, közben csak egy kiegészítő okozza a hibát, amit ki kellene kapcsolni esetleg.

Bár tudom, hogy ez a hozzáállás/nézőpont emberfüggő, nekem is van olyan ismerősöm, akikek ha elsőre nem megy valami, inkább feladja vagy megoldja másképp, aztán ha előjön újra a probléma. megint megkerüli, véletlenül sem oldja meg egyszer rendesen. :)

Tökéletes hasonlat, a probléma eleve nem is került volna elő ha telepítés során particionál, vagy ha a Disks-et használja ahelyett hogy kihúzza a partíciót az fstab alól. Először azt kell megtanulni hogyan kell valamit rendesen megcsinálni, nem azt hogy nyugodtan össze lehet barmolni valamit aztán utána többszörös időráfordítással helyrehozni.

Nekem is van ismerősöm, az enyém olyan hogy elsőre, meg sokadszorra sem gondolkozik, csak folyamatosan olyan problémákat próbál megoldani, amik fel sem merültek volna ha elsőre rendesen megcsinálja amit kell. Persze ő is mindig hihetetlen büszke a végeredményre is meg az erőfeszítésre is...

Új hozzászólás Aktív témák