Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
6575 - 6501
6575 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
-
ACE-
addikt
Nem tudom mennyit írsz rá, olvasol róla. Az tény, hogy ennek a típusnak a gyártó szerint is nagyon alacsony a Workload Rate Limit értéke (Adatlap 2. oldal), ez itt 55TB/év, ami egy vicc. A "normál" mainstream HDD esetén ez az érték 180TB/év, egy Enterprise HDD esetében meg 350-550TB/év (kapacitás és gyártó függő), szóval az a 55TB évente nem sok! Gondolom ez azért van így, mert valamit nagyon kispórolt belőle a gyártó, erről infót nem találtam. Én ezt a HDD-t inkább ilyen "offline - időszakosan rádugom és mentek" HDD-nek használnám, nem 0-24-ben.
Ha van még kérdés, ide gyere át: Milyen belső merevlemezt vegyek?
1.5 éves es 27TB-t írtam rá, szóval nem hardcore van használva, viszont nonstop megy.
-
tibaimp
nagyúr
Nem tudom mennyit írsz rá, olvasol róla. Az tény, hogy ennek a típusnak a gyártó szerint is nagyon alacsony a Workload Rate Limit értéke (Adatlap 2. oldal), ez itt 55TB/év, ami egy vicc. A "normál" mainstream HDD esetén ez az érték 180TB/év, egy Enterprise HDD esetében meg 350-550TB/év (kapacitás és gyártó függő), szóval az a 55TB évente nem sok! Gondolom ez azért van így, mert valamit nagyon kispórolt belőle a gyártó, erről infót nem találtam. Én ezt a HDD-t inkább ilyen "offline - időszakosan rádugom és mentek" HDD-nek használnám, nem 0-24-ben.
Ha van még kérdés, ide gyere át: Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
ACE-
addikt
Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004)
Nekem egy ilyen megy szinte 0-24-ben, ez gáz lehet? Cseréljem le valami másra?
-
ACE-
addikt
Jah, az, hogy egy többet vásárolt modell-nél több a meghibásodás, természetes. Ilyen házat mint Te feltehetően nem sokan vesznek, nyilván kevesebb lesz a meghibásodás, kérdés, higy az arány kisebb-e...
Az sem elvetendő, hogy pl. az Axagon-ra a gyártó 3 év garanciát vállal, gondolom ez sem véletlen hogy nem csak a kötelezőt adja... -
King Unique
titán
Azért ez a megerősíted
nem feltétlen olyan megerősítés, hogy akkor általánosan így van és kb. tény. Meg általában a gyártók által sincsen a specifikációkban olyan megkötés, hogy egy egylemezes külső házat vagy egy dokkolót ne lehetne 24/7-es üzeme használni, ebben a topikban is többen írták már az évek alatt, hogy gond nélkül használtak így normál külső házakat és dokkolókat. A 24/7-es üzemnél elsődlegesen az szokott téma lenni, hogy a benne lévő HDD bírja-e, az olyan üzemre optimalizált-e, stb.
Az olcsóbb / drágább tekintetében nem újdonság, ha egy kétlemezes vagy többlemezes külső ház RAID funkcióval eleve drágább, mint egy egylemezes nem RAID modell, elsődlegesen ezek határozzák meg az árat, + nyilván a gyártó, a márkanév is számít. -
nesd
csendes tag
Köszi, hogy megerősítetted. Sajnos sok olyat olvastam, hogy 1 évet sem bírtak az olcsóbbak, meg instabil volt a kapcsolat, a folyamatos hőtermelés miatt. Sőt, volt olyan ami magával vitte a HDD-ket, a 0-24 terhelés mellett. Így nyugodtabban alszok.
-
tibaimp
nagyúr
Szerintem is jó ez, egy "sima" 3,5-es külső ház, vagy dokkoló nem 0-24-re való.
-
nesd
csendes tag
Nem bízok az olcsó usb-sata chipekben. Nem akarok random leválasztódásokat, instabilitást. Nem csak én fogom használni, hanem remote is viszonylag sokan. Amúgy csak 64 ezer volt.
Miért tudtál volna ajánlani valami tutit olcsóbban? Mert vissza tudom még küldeni.
-
Alex91
félisten
-
ACE-
addikt
-
nesd
csendes tag
-
ACE-
addikt
Csak érdeklődésképp, milyen felhasználásra vetted?
-
nesd
csendes tag
Végül QNAP TR-002 mellett döntöttem. Jobb az elektronikája, a bridge controller-e és elvileg egymás után indítja a HDD-ket, szóval nem kell olyan nagy táp neki. Eredetileg NAS-hoz van szánva, de megy DAS-ba is, szóval amiatt is jobban bízom benne. Viszont ez a legdrágább. Ez van.
-
Alex91
félisten
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire megbízható a kínaiak bridge controllere, bírják-e megállás nélkül.
Terramaster-hez meg tuti kell vennem új tápot, mert ha jól láttam 12V 3.33A amit adnak hozzá. Tudtommal egy HDD spin up-nál akár kicsivel többet is ehet mint 2A. Az 2 HDD esetén 4A felett van. Vagy valamit én nem látok jól?
Gemini szerint nem lesz gond, rovid ideju terheles, ki kell birnia a tapnak…
-
nesd
csendes tag
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire megbízható a kínaiak bridge controllere, bírják-e megállás nélkül.
Terramaster-hez meg tuti kell vennem új tápot, mert ha jól láttam 12V 3.33A amit adnak hozzá. Tudtommal egy HDD spin up-nál akár kicsivel többet is ehet mint 2A. Az 2 HDD esetén 4A felett van. Vagy valamit én nem látok jól?
-
Alex91
félisten
Ezek közül melyiket ajánlanátok 0-24 üzemre? Egy kis minipc-re lenne kötve usb-n keresztül. Jellyfin, torrent. 2*10TB WD Gold HDD menne bele. RAID-et nem fogok használni.
TerraMaster D2-320
OWCMED3ER0GB
QNAP TR-002Vagy vegyek inkább kínai MAIWO-t? Abból kapok olcsóbban 4bay-est is, így a 2 hdd gondolom jobb hűtést is kap. Meg akkor ott már valószínűleg tápot se kell cserélnem.
En a Terramastert vennem… vagy esetleg meg ezt: [link]
-
nesd
csendes tag
Ezek közül melyiket ajánlanátok 0-24 üzemre? Egy kis minipc-re lenne kötve usb-n keresztül. Jellyfin, torrent. 2*10TB WD Gold HDD menne bele. RAID-et nem fogok használni.
TerraMaster D2-320
OWCMED3ER0GB
QNAP TR-002Vagy vegyek inkább kínai MAIWO-t? Abból kapok olcsóbban 4bay-est is, így a 2 hdd gondolom jobb hűtést is kap. Meg akkor ott már valószínűleg tápot se kell cserélnem.
-
tibaimp
nagyúr
A HDD-nak pedig bírni kellene, az lehet, hogy a kis NUC vagy az Axagon nem bírja.
Majd írd meg mi lett.
-
ACE-
addikt
Még egy dolog, esetleg ki tudod próbálni a rack-et azzal a HDD-val,a mi most is benne van, egy "normál épített" PC-n nem ezen a kis gépen? Csak azért, hogy ha ott jól működik nem befolyásolja a hőmérséklet sem, akkor legalább már lehetne tudni, hogy a rack jó, vagy nem, és tényleg annak van-e baja, vagy a kis NUC lapjával lett valami!
Most hazajöttem, lehűlt a cucc, és megy frankón, most max-ra raktam a ventit ami alatta van, és kinyitottam a vitrint, hogy a klíma hideg levegője be tudjon áramolni, így nem szokott 42-43 fok fölé menni, meglátjuk így meddig bírja.
-
tibaimp
nagyúr
Akkor lehet maga a Rack nem bírja, a HDS már 50 fokosan pirosan (kritikusnak) jelzi a hőmérsékletet. Lehet akkor a rack nem bírja, van alatta egy nagy venti ami megy, de most pont nem vagyunk otthon, nem megy a klíma, így szerintem egy 10 fokkal melegebb van bent...
Ilyen csatik vannak rajta:
Még egy dolog, esetleg ki tudod próbálni a rack-et azzal a HDD-val,a mi most is benne van, egy "normál épített" PC-n nem ezen a kis gépen? Csak azért, hogy ha ott jól működik nem befolyásolja a hőmérséklet sem, akkor legalább már lehetne tudni, hogy a rack jó, vagy nem, és tényleg annak van-e baja, vagy a kis NUC lapjával lett valami!
-
ACE-
addikt
Akkor lehet maga a Rack nem bírja, a HDS már 50 fokosan pirosan (kritikusnak) jelzi a hőmérsékletet. Lehet akkor a rack nem bírja, van alatta egy nagy venti ami megy, de most pont nem vagyunk otthon, nem megy a klíma, így szerintem egy 10 fokkal melegebb van bent...
Ilyen csatik vannak rajta:
-
tibaimp
nagyúr
Nem! Nem tudom milyen típusú HDD van benne, de a belső HDD-k működési hőmérséklete az adatlapjaik szerint 0°C - 60-65°C.
Ennek a NUC PC-nek nincs olyan USB portja, amit fentebb írtam?
-
ACE-
addikt
Akkor most ez már egy másik Axagon EE35-GTR, kaptál újat?
Egy tippem van, dugd át hátul az alaplap chipset által vezérelt USB-re! Például az én lapomnál a piros jelzésű USB az! De van rajta Chipset + USB Hub megosztású portok is, ezek egy sávon osztozkodnak, vagy mi, esetleg ezt lehet gond, ha más is rá van dugva, ezek a kék színűek nálam! Nézd meg, hogy a Te lapodnál ez hogy oszlik meg, és csak ez a külső legyen rádugva a "normál" USB-dre.
Nem tudom érthető-e?
Igen, új, de eddig napokig működött, korábban is. Ez egy Intel NUC miniPC... eddig gond nélkül ment majdnem 1 évig, viszont ilyen meleg nem volt. A 49 °C az nem sok?
-
tibaimp
nagyúr
Na hát úgy tűnik megint ugyanaz a hiba, furcsa mert a lemezen semmi hibát nem ír... a HDS folyamatosan megy a háttérben... nem tudom mi lehet a baja, talán a nagy meleg? 1x1 megy csak 49 fok körülre a hőmérséklete, altalaban 43 körül van, egy nagy ventire van rárakva amo folyamatosan fújja a levegőt, bár egy szekrényen belül van elég zártan... Van ötletetek mi lehet, ill. minek lehet a gondja. A rack talán nem, hiszen az zsírúj...
Akkor most ez már egy másik Axagon EE35-GTR, kaptál újat?
Egy tippem van, dugd át hátul az alaplap chipset által vezérelt USB-re! Például az én lapomnál a piros jelzésű USB az! De van rajta Chipset + USB Hub megosztású portok is, ezek egy sávon osztozkodnak, vagy mi, esetleg ezt lehet gond, ha más is rá van dugva, ezek a kék színűek nálam! Nézd meg, hogy a Te lapodnál ez hogy oszlik meg, és csak ez a külső legyen rádugva a "normál" USB-dre.
Nem tudom érthető-e?
-
ACE-
addikt
Na hát úgy tűnik megint ugyanaz a hiba, furcsa mert a lemezen semmi hibát nem ír... a HDS folyamatosan megy a háttérben... nem tudom mi lehet a baja, talán a nagy meleg? 1x1 megy csak 49 fok körülre a hőmérséklete, altalaban 43 körül van, egy nagy ventire van rárakva amo folyamatosan fújja a levegőt, bár egy szekrényen belül van elég zártan... Van ötletetek mi lehet, ill. minek lehet a gondja. A rack talán nem, hiszen az zsírúj...
-
ACE-
addikt
Mostanában észrevettem hogy lassú, és csak 2.0 módban akar működni, egészen addig, mig az átalakítót le nem húzom és nem dugom egy SS USB 3.0 portba, onnantól megy szépen a USB 3.2 SuperSpeedPlus sebességen.
Itt eredetileg arról volt szó, hogy USB 3.2 Gen 1 helyett csak USB 2.0 sebességgel működik a külső ház, de az is csak a gyárilag mellékelt USB-A - USB-C adapter hibája miatt, mert anélkül USB-A porton már oké. Ebből nem világos hogyan jött ki az, hogy a
RACK adta meg magát
, ami normál esetben azt jelentené, hogy egyáltalán nem is működik, be sem kapcsol, stb.
Ha már az utóbbi a helyzet, azaz közben tovább romlott, akkor úgy oké, de ha továbbra is csak az előbbi, akkor nem igazán világos.Mert egy idő után így is szar lett, lecsatlakozott, és ki-be dugdosással már nem csinált semmit. Az eszközkezelőben is ismeretlen USB eszközként jelent meg.
-
King Unique
titán
Mostanában észrevettem hogy lassú, és csak 2.0 módban akar működni, egészen addig, mig az átalakítót le nem húzom és nem dugom egy SS USB 3.0 portba, onnantól megy szépen a USB 3.2 SuperSpeedPlus sebességen.
Itt eredetileg arról volt szó, hogy USB 3.2 Gen 1 helyett csak USB 2.0 sebességgel működik a külső ház, de az is csak a gyárilag mellékelt USB-A - USB-C adapter hibája miatt, mert anélkül USB-A porton már oké. Ebből nem világos hogyan jött ki az, hogy a
RACK adta meg magát
, ami normál esetben azt jelentené, hogy egyáltalán nem is működik, be sem kapcsol, stb.
Ha már az utóbbi a helyzet, azaz közben tovább romlott, akkor úgy oké, de ha továbbra is csak az előbbi, akkor nem igazán világos. -
tibaimp
nagyúr
-
ACE-
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
ACE-
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Pedig ez a Axagon EE35-GTR nem is olcsó szar....Én is ilyet néztem következő rack-nek!
-
ACE-
addikt
Na hát kiderült, a RACK adta meg magát, vajon ez csak véletlen, vagy ezek nem bírják a folyamatos használatot? Tulajdonképpen amióta megvettem egyetlen vinyó volt benne folyamatos 0-24-es használattal, szóval 564 nap van benne, remélem ez nem lesz szokása...
-
ACE-
addikt
Nem értem, hogy bárhol, bármit kérdezek, mindenki jön ezzel az AI válaszokkal... ez az első hogy megkérdeztem de hülyeséget ír, elkoptak az érintkezők.. persze, amit kb. 5-ször húztam ki a csatlakozó egész életében...
Másik érdekes dolog derült ki, hogy a mini PC egyik oldalán 2 db USB 3.0 csatlakozó, és kettő USB-C csatlakozó van, a másik oldalán két USB 3.0 csatlakozó. Ha az egyik oldali csatlakozóba dugom a két rack-et, akkor az egyik csak 2.0-ban hajlandó működni, ha ilyenkor az egyiket átdugom, akkor megy mindkettő. Otthon majd rápróbálok hogy USB-C-be dugom, a másikat meg a másik oldal USB 3.0-ba. Most mindkettő 3.0-ba van dugva, így megy rendesen.Mégsem működik... pár nap után itt is ugyanaz... faxa, akkor lehet a Rack halódik...
-
King Unique
titán
Nem értem, hogy bárhol, bármit kérdezek, mindenki jön ezzel az AI válaszokkal... ez az első hogy megkérdeztem de hülyeséget ír, elkoptak az érintkezők.. persze, amit kb. 5-ször húztam ki a csatlakozó egész életében...
Másik érdekes dolog derült ki, hogy a mini PC egyik oldalán 2 db USB 3.0 csatlakozó, és kettő USB-C csatlakozó van, a másik oldalán két USB 3.0 csatlakozó. Ha az egyik oldali csatlakozóba dugom a két rack-et, akkor az egyik csak 2.0-ban hajlandó működni, ha ilyenkor az egyiket átdugom, akkor megy mindkettő. Otthon majd rápróbálok hogy USB-C-be dugom, a másikat meg a másik oldal USB 3.0-ba. Most mindkettő 3.0-ba van dugva, így megy rendesen.Nincs ebben semmi meglepő, manapság egyre inkább alap az AI használata, egész jól összeszedi villámgyorsan az interneten fellelhető információkat és szakszerű válaszokat ad. Na meg hogy ne kelljen mindent hosszasan leírni, megteszi az AI szépen tagoltan, pontokba szedve. Amit mindenkinek adott a lehetőség használni, nem kell regisztrálni és előfizetni sem, ott van ingyen pl. a Google AI mód.
Egyébként nem írt hülyeséget, mert nagyon is reális lehet USB-s csatlakozásnál az érintkezők kopása és a kontakthiba, nekem is van olyan USB-s eszközöm, ami adott PC USB-portján csak többszöri csatlakoztatásra, vagy a portban a csatlakozó kis elmozdítása után érintkezik és működik megfelelően. Vagy egyik kábellel nem, ellenben egy másikkal már megfelelően működik, ezért is érdemes szükség esetén másik kábellel, jelen esetben ezen felül akár másik adapterrel is kipróbálni az eszközt.
+ Asztali PC-knél az előlapon lévő USB-portok használatánál előfordulhatnak anomáliák, ezért elsődlegesen a hátlapon lévő portokat javasolt használni, azokba csatlakoztatni az eszközt.A másik a szoftveres oldal, ha elsőre nem működik megfelelően az USB-s eszköz és az újracsatlakoztatás sem oldja meg, akkor célszerű az operációs rendszert, pl. a Windowst újraindítani és utána újrapróbálni, ha van frissítés, akkor frissíteni és újraindítani, majd utána újrapróbálni, stb.
-
ACE-
addikt
A legvalószínűbb ok az, hogy az átalakító (adapter vagy kábel) egyik belső adatvonala megsérült, vagy a Type-C csatlakozó érintkezői beszennyeződtek/elkoptak.

Olcsón kapható, már-már szinte filléres tétel egy ilyen USB-A - USB-C adapter (példa), egy másikkal kipróbálva kapásból kiderülne, hogy a gyárilag mellékelt adapter ment tönkre, vagy egyéb oka van a hibának. Bár ha átalakító nélkül megfelelően működik, akkor eleve esélyes az előbbi, meg ha ugyanazon USB-C porton másik eszköz vagy ez az eszköz másik kábellel / adapterrel okés.
Az AXAGON EE35-GTR RIBBED box a gyártó leírása alapján USB 3.2 Gen 1 (5 Gb/s), vagyis
SuperSpeed.
ASuperSpeedPlus
a 10 Gb/s USB 3.2-re értendő normál esetben.Nem értem, hogy bárhol, bármit kérdezek, mindenki jön ezzel az AI válaszokkal... ez az első hogy megkérdeztem de hülyeséget ír, elkoptak az érintkezők.. persze, amit kb. 5-ször húztam ki a csatlakozó egész életében...
Másik érdekes dolog derült ki, hogy a mini PC egyik oldalán 2 db USB 3.0 csatlakozó, és kettő USB-C csatlakozó van, a másik oldalán két USB 3.0 csatlakozó. Ha az egyik oldali csatlakozóba dugom a két rack-et, akkor az egyik csak 2.0-ban hajlandó működni, ha ilyenkor az egyiket átdugom, akkor megy mindkettő. Otthon majd rápróbálok hogy USB-C-be dugom, a másikat meg a másik oldal USB 3.0-ba. Most mindkettő 3.0-ba van dugva, így megy rendesen. -
King Unique
titán
Van egy Axagon EE35-GTR-em. Eddig ment rendesen, USB-C portban, az átalakítóval. Mostanában észrevettem hogy lassú, és csak 2.0 módban akar működni, egészen addig, mig az átalakítót le nem húzom és nem dugom egy SS USB 3.0 portba, onnantól megy szépen a USB 3.2 SuperSpeedPlus sebességen. Mi lehet a gond? Az átalakítója meghalt? Hogy tud az meghalni?
A legvalószínűbb ok az, hogy az átalakító (adapter vagy kábel) egyik belső adatvonala megsérült, vagy a Type-C csatlakozó érintkezői beszennyeződtek/elkoptak.

Olcsón kapható, már-már szinte filléres tétel egy ilyen USB-A - USB-C adapter (példa), egy másikkal kipróbálva kapásból kiderülne, hogy a gyárilag mellékelt adapter ment tönkre, vagy egyéb oka van a hibának. Bár ha átalakító nélkül megfelelően működik, akkor eleve esélyes az előbbi, meg ha ugyanazon USB-C porton másik eszköz vagy ez az eszköz másik kábellel / adapterrel okés.
Az AXAGON EE35-GTR RIBBED box a gyártó leírása alapján USB 3.2 Gen 1 (5 Gb/s), vagyis
SuperSpeed.
ASuperSpeedPlus
a 10 Gb/s USB 3.2-re értendő normál esetben. -
ACE-
addikt
Van egy Axagon EE35-GTR-em. Eddig ment rendesen, USB-C portban, az átalakítóval. Mostanában észrevettem hogy lassú, és csak 2.0 módban akar működni, egészen addig, mig az átalakítót le nem húzom és nem dugom egy SS USB 3.0 portba, onnantól megy szépen a USB 3.2 SuperSpeedPlus sebességen. Mi lehet a gond? Az átalakítója meghalt? Hogy tud az meghalni?
-
nesd
csendes tag
Sziasztok, nincs esetleg valakinek tapasztalata ezekkel?
- Unitek S1308A01
- Unitek S1308B01
- Unitek S1308C01
Egész olcsón hozzá lehet jutni: S1308A01
Lehet ezt venném, 2 darab AXAGON EE35-GTR 3.5 helyett. -
Rowon
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Szia!
Ezt most úgy kell érteni, hogy a Deloc házat azért vetted, mert a billenőkapcsolós és így tuti lekapcsolja magát, míg a fenti AXAGON EE35-GTR meg nem? Jól értem?
-
Rowon
nagyúr
Újraparticionálásra és újraformázásra akkor lehet szükség, ha eltérő a logikai és fizikai szektorméret, pl. a PC-ben SATA-n 512e szerint lett particionálva és formázva a HDD, ellenben az USB-s külső háznál meg 4Kn (4Ke) van (bővebben). De az ilyen 4Kn (4Ke) USB-s dokkolók és külső házak mára már eléggé kikoptak és nem nagyon jellemzők, az említett AXAGON EE35-GTR külső ház sem ilyen a tapasztalatok alapján.
Na igen, ez a ház volt az imént említett Delock elődje. A csere oka egyébként az, hogy nem mikrokapcsolós az Axagon ház, ezért sokszor hiába kapcsoltam le, néha újra "magához tért". Rém zavaró volt, ezért mikrokapcsolós házat kerestem, ami biztosan áramtalanítja szükség esetén.
-
Rowon
nagyúr
Sziasztok,
Először fordul velem elő a dolog, egyelőre levelezek a Delock supportjával. Vettem egy külső 3,5" házat (Delock 42478) és azt tapasztalom, hogy, ha áram alá van helyezve a ház (függetlenül attól, hogy van-e benne lemez) és nincs az USB kábel csatlakoztatva az asztali számítógéphez, akkor enyhe feszültséget érzek a külső házon. Érezhetően bizsergeti az ujjam. Multiméterrel, ha jól mértem, akkor 2,5 volt AC feszültség van a házon, ami nem sok, de ettől függetlenül is érzem. A ház adapterje 24 wattos (12 volt / 2 amper) és földeletlen. Sejtésem szerint a ház nyáklapja valahol érintkezik magával a házzal, AI szerint lebegő potenciálon van. Valószínűleg az USB kábel leföldeli a számítógép tápegységén keresztül, azért szűnik meg olyankor ez a kellemetlen jelenség. Életveszélyesnek nyilván nem az, csak kellemetlen, azért 15k volt ez a ház és az olcsóbb Axagon típusnál nem volt ilyen probléma.
-
tibaimp
nagyúr
Akkor végül is minden rendben. Örülök, hogy megoldódott!
-
Tragger
tag
Megvan a "hiba". Nem volt mindegy melyik hátlapi USB csatlakozóba dugtam a rack-et és a pendrive-ot. Olyan csatlakozókat kellett választanom amik külön USB kontrollerhez kapcsolódnak és lehetőleg más nem kapcsolódik hozzájuk, pl. wifi, hang"kártya", BT modul.
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
Köszönöm szépen! Ha megveszem az említett racket és a Windows felismeri a lemezt benne (megjelenik a sajátgépben) , akkor azzal további teendő nincs? Nem lehet olyan hogy az adatok egy része nem érhető el, vagy bizonyos fájlokat majd nem nyit meg stb?
Sajnos a Windows elszórakozhat a jogosultságokkal.
Tulajdonba kell venni a file-okat. -
rostiron
őstag
Sziasztok
Van egy 6TB wd red hdd-m amit usb -n kötnék a nas-ra. Milyen külső házat vegyek hozzá ?
Állandóan rajta lenne, és minél gyorsabb legyen.
Köszi. -
King Unique
titán
Köszönöm szépen! Ha megveszem az említett racket és a Windows felismeri a lemezt benne (megjelenik a sajátgépben) , akkor azzal további teendő nincs? Nem lehet olyan hogy az adatok egy része nem érhető el, vagy bizonyos fájlokat majd nem nyit meg stb?
Itt a külső háznak annyi köze van a dologhoz, ami le lett írva az előző válaszban, ahol 512e szektorméretnél normál esetben nem kellene semmilyen hozzáférési problémának lenni. Ha esetleg lenne, akkor annak egyéb oka lesz, nem feltétlen a külső ház hibája.
A "Windows felismeri a lemezt benne" elsődlegesen abból áll, hogy az eszközkezelőben és a lemezkezelőben megjelenik-e, nem szimplán csak a fájlkezelőben kell nézni, ahol amúgy is csak a meghajtóbetűjellel rendelkező kötetek jelennek meg. -
Laprasi991
aktív tag
Újraparticionálásra és újraformázásra akkor lehet szükség, ha eltérő a logikai és fizikai szektorméret, pl. a PC-ben SATA-n 512e szerint lett particionálva és formázva a HDD, ellenben az USB-s külső háznál meg 4Kn (4Ke) van (bővebben). De az ilyen 4Kn (4Ke) USB-s dokkolók és külső házak mára már eléggé kikoptak és nem nagyon jellemzők, az említett AXAGON EE35-GTR külső ház sem ilyen a tapasztalatok alapján.
-
King Unique
titán
Sziasztok! Van a gépemben egy WD blue 4tb (WD40EZRZ) kb 7 éve vettem. Ezt szeretném egy külső USB-s házzal használni a jövőben. Az adatokat szeretném megtartani, nem szeretném formázni. Volt korábban már egy USB-s házam amivel csak úgy működött volna ha formázom a lemezt.
Ezt néztem ki: AXAGON EE35-GTR, RIBBED box 3.5" HDD, USB-C 5 Gbps
Ezzel működhet formázás nélkül?
(Windows 10 alatt formázott NTFS, alapértelmezett beallitasokkal)
KöszönömÚjraparticionálásra és újraformázásra akkor lehet szükség, ha eltérő a logikai és fizikai szektorméret, pl. a PC-ben SATA-n 512e szerint lett particionálva és formázva a HDD, ellenben az USB-s külső háznál meg 4Kn (4Ke) van (bővebben). De az ilyen 4Kn (4Ke) USB-s dokkolók és külső házak mára már eléggé kikoptak és nem nagyon jellemzők, az említett AXAGON EE35-GTR külső ház sem ilyen a tapasztalatok alapján.
-
tibaimp
nagyúr
-
Tragger
tag
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok! Van a gépemben egy WD blue 4tb (WD40EZRZ) kb 7 éve vettem. Ezt szeretném egy külső USB-s házzal használni a jövőben. Az adatokat szeretném megtartani, nem szeretném formázni. Volt korábban már egy USB-s házam amivel csak úgy működött volna ha formázom a lemezt.
Ezt néztem ki: AXAGON EE35-GTR, RIBBED box 3.5" HDD, USB-C 5 Gbps
Ezzel működhet formázás nélkül?
(Windows 10 alatt formázott NTFS, alapértelmezett beallitasokkal)
Köszönöm -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy egy Mac Mini-t beállítanék 0-24-es szervernek.
Mivel ebben csak egy beépített m2 SSD van és nem is nagyon van lehetőség ezt bővíteni, ezért valami külső tároló megoldást keresek, ami a 0-24-es működést "bírja".
Nagyjából 6-8TB tárhelyre lenne szükségem. Mit javasoltok?
Nem hátrány, ha van RAID, de nem kizáró ok ha nincsen.
-
tibaimp
nagyúr
Sziasztok! Ide is felteszem a kérdésem, amit egy másik, téves topikban már feltettem.
Van egy QNAP TR02 USB 3.1-es, kétlemezes HDD házam. 2db 2 TB-os, SATA 3.0-ás HDD van benne. Amennyiben az egyik lemezről próbálok egy USB 3.1-es pendrive-ra másolni(sandisk cruzer extreme pro 128 GB), tehát olvasni a lemezről, akkor elég gyenge sebességeket kapok, 10-20 MB/s. A másik lemezről ugyanez 140 MB/s. Ha írok a "lassú" lemezre, az rendes sebességeket hoz (internetes letöltés 100+ MB/s, pendrive-ról való másolás szintén, a HDD ház másik lemezéről való másolás szintén ~300 MB/s, de beőven 100+)
Nem jövök rá, hogy mi lehet a probléma.Vedd ki a HDD-t a NAS-ból és nézd meg simán SATA-ra kötve is, nem-e a végét járja, illetve például HDS program ír-e rá valamit!
-
Tragger
tag
Sziasztok! Ide is felteszem a kérdésem, amit egy másik, téves topikban már feltettem.
Van egy QNAP TR02 USB 3.1-es, kétlemezes HDD házam. 2db 2 TB-os, SATA 3.0-ás HDD van benne. Amennyiben az egyik lemezről próbálok egy USB 3.1-es pendrive-ra másolni(sandisk cruzer extreme pro 128 GB), tehát olvasni a lemezről, akkor elég gyenge sebességeket kapok, 10-20 MB/s. A másik lemezről ugyanez 140 MB/s. Ha írok a "lassú" lemezre, az rendes sebességeket hoz (internetes letöltés 100+ MB/s, pendrive-ról való másolás szintén, a HDD ház másik lemezéről való másolás szintén ~300 MB/s, de beőven 100+)
Nem jövök rá, hogy mi lehet a probléma. -
DrDobos
őstag
A társtopikban nemrég szintén fel lett téve ugyanez a kérdés, felesleges volt egyszerre két topikban, ha ilyen kicsi tárolókapacitásnál 2,5" gyárilag készre szerelt külső merevlemez kell, akkor az amúgy is a linkelt másik topik témája.
Igen, mar keson esett le hogy rossz topikban erdeklodtem, sorry
-
King Unique
titán
A társtopikban nemrég szintén fel lett téve ugyanez a kérdés, felesleges volt egyszerre két topikban, ha ilyen kicsi tárolókapacitásnál 2,5" gyárilag készre szerelt külső merevlemez kell, akkor az amúgy is a linkelt másik topik témája.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Egy megbízható 2 TB-os külső merevlemezt szeretnék vásárolni, ár-érték arányban megfelelőt. Azt gondolom nincs egyéb különleges kívánságom. Kérhetek ajánlásokat?
-
tmindegyi
csendes tag
Sziasztok! Szükségem volna külső hdd házra, usb 3 verzióban, de RAID1 hw mellett. A kérdés az, hogy létezik olyan külső, RAID ház, ami RAID1 esetén úgy írja a lemezeket hogy akár egy linux a kiemelt egyik lemezt olvasni tudja? Nyilván írni nem.. És ez nem üzemi állapot.. a lényeg, ha a külső ház kontrollere elhal, az adatok visszanyerhetőek legyenek... Lemez hiba az a RAID okán nem gond, de a kontroler hiba aggaszt

Van ilyen? Vagy mind ilyen?
-
ACE-
addikt
Már nem jó a link bár gyanús is, hogy a Temus cucc nem kóser...

Szokták volt mondani, olcsó húsnak híg a leve ... bár ne úgy lenne ...
U.I: Ha vagy 2eft volt talán sokat nem kellene várni tőle. Itthoni kereskedésekben megfelelő minőség elérhető 6-8eft árakon, ami megbízható is, garancia is van hozzá stb ..
Sőt itt tesztek, tapasztalatok is elérhetőek..
Ja, olyan 5ezer Ft körül volt, de visszatérítéssel kb. valóban 2ezerre jött ki. Most vettem egy Axagon EE35-XA3 -at. Ez remélem jó lesz, a másik meg megy vissza.
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Ezzel: [link]
van valakinek tapasztalata? Egy 3TB-os WD RED-et raktam bele. Tegnap vagy 300-400GB adatot átmásoltam róla, gond nélkül szépen átment 80-130MB közötti sebességgel.
Viszont amikor filmet kezdek el nézni róla, akkor így 10-20-30 mp-re néha megáll róla az olvasás, csak áll, majd újra elindul, és megy tovább a film, majd megint. Ha épp nem nyúlok hozzá akkor pedig egyszerűen eltűnik. Ha ki és visszakapcsolom ilyenkor, akkor nagyon nehezen, de megint bejön a tartalma, és olvasható. Ez ilyen szar vagy valamit be kéne állítani rajta?Ha nem jó megy vissza. Mit érdemes most venni, ha ez nem lesz durván használva, mert van egy másik 8TB-os, ami inkább terhelve van, az egy Axagon EE35-GTR -ben van de szeretném olcsóbbam megúszni. Jó a Type-C meg az USB3.x is.
Már nem jó a link bár gyanús is, hogy a Temus cucc nem kóser...

Szokták volt mondani, olcsó húsnak híg a leve ... bár ne úgy lenne ...
U.I: Ha vagy 2eft volt talán sokat nem kellene várni tőle. Itthoni kereskedésekben megfelelő minőség elérhető 6-8eft árakon, ami megbízható is, garancia is van hozzá stb ..
Sőt itt tesztek, tapasztalatok is elérhetőek..
-
ACE-
addikt
Sziasztok. Ezzel: [link]
van valakinek tapasztalata? Egy 3TB-os WD RED-et raktam bele. Tegnap vagy 300-400GB adatot átmásoltam róla, gond nélkül szépen átment 80-130MB közötti sebességgel.
Viszont amikor filmet kezdek el nézni róla, akkor így 10-20-30 mp-re néha megáll róla az olvasás, csak áll, majd újra elindul, és megy tovább a film, majd megint. Ha épp nem nyúlok hozzá akkor pedig egyszerűen eltűnik. Ha ki és visszakapcsolom ilyenkor, akkor nagyon nehezen, de megint bejön a tartalma, és olvasható. Ez ilyen szar vagy valamit be kéne állítani rajta?Ha nem jó megy vissza. Mit érdemes most venni, ha ez nem lesz durván használva, mert van egy másik 8TB-os, ami inkább terhelve van, az egy Axagon EE35-GTR -ben van de szeretném olcsóbbam megúszni. Jó a Type-C meg az USB3.x is.
-
xandus
csendes tag
"Köszi a választ".
-
King Unique
titán
Üdv. Valamiért te akarsz hobby elektronikai kérdést csinálni belőle. Van egy teljesen gyári, kereskedelmi forgalomban kapható ugreen 3,5'' mobil rack. Van benne egy 3,5'' merevlemez. A merevlemeznek kell 12v és 5v. A 12v-ot biztosítja számára a mobil rack, a kérdés az volt, hogy az 5v-ot is a mobil rack-ból kapja vagy a kábellel összekötött számítógép biztosítja számára?
A SATA csatlakozó eleve szabványos, azt használja 2,5" és 3,5" HDD is, van rajta 5 V és 12 V pin is, ezért is lehetséges, hogy 3,5" SATA-USB külső házban akár 2,5" HDD / SSD is működhet, volt már erről szó itt korábban. De erről itt kb. ennyit, a többi a már említett Hobby elektronika topik témája.
Ahhoz a kereskedelmi forgalomban kapható UGREEN 3,5'' külső házhoz gyárilag mellékelnek USB-kábelt, ami pl. az 50422 számúnál is jól látszik. De ha esetleg elveszett volna, akkor USB-B - USB-A kábelt olcsón lehet venni kb. bármelyik helyi PC boltban, de belföldi önline rendelésnél is kb. 2 munkanap alatt kiszámítják vidékre, fővárosban meg azonnal vagy 1 munkanap alatt átvehető. Vagyis továbbra sem világos, hogy miért kellene "Magam csinálnám a kábelt hozzá.".
-
xandus
csendes tag
"Magam csinálnám a kábelt hozzá."
Aztán miért, elveszett az eredeti kábel, vagy ez a 3,5" mobil rack is netán saját készítésű?
Csak mert egy standard 3,5" USB-s külső háznál eleve gyári tartozék az USB-kábel, ami ha netán elveszett, akkor manapság már olcsón, szinte fillérekért lehet venni ilyen kábeleket és nem feltétlen házilag kell összeeszkábálni egyet.Alapesetben eleve része egy USB-kábelnek a tápvonal is, adat- és tápellátást is biztosít egyben, igaz az 5 V csak 2,5" és M.2 formátumú külső HDD és külső SSD meghajtóknak, a 3,5" külső HDD eleve hálózati tápadapteres és 12 V.
Az elektronikai kérdéseknek egyébként ott van a Hobby elektronika topik, az annak a témája és ott javasolt mélyebben fejtegetni.Üdv. Valamiért te akarsz hobby elektronikai kérdést csinálni belőle. Van egy teljesen gyári, kereskedelmi forgalomban kapható ugreen 3,5'' mobil rack. Van benne egy 3,5'' merevlemez. A merevlemeznek kell 12v és 5v. A 12v-ot biztosítja számára a mobil rack, a kérdés az volt, hogy az 5v-ot is a mobil rack-ból kapja vagy a kábellel összekötött számítógép biztosítja számára?
-
King Unique
titán
Üdv. Kérdésem volna. Van egy 3,5'' mobil rack ami külső tápos és 3,5'' merevlemez található benne. Média lejátszóval szeretném összekötni. Magam csinálnám a kábelt hozzá. A kérdés az volna, hogy a kábelnél minden képpen kell az 5v vagy elég ha csak két eres kábelt használok az adathoz? Előre is köszi a választ.
"Magam csinálnám a kábelt hozzá."
Aztán miért, elveszett az eredeti kábel, vagy ez a 3,5" mobil rack is netán saját készítésű?
Csak mert egy standard 3,5" USB-s külső háznál eleve gyári tartozék az USB-kábel, ami ha netán elveszett, akkor manapság már olcsón, szinte fillérekért lehet venni ilyen kábeleket és nem feltétlen házilag kell összeeszkábálni egyet.Alapesetben eleve része egy USB-kábelnek a tápvonal is, adat- és tápellátást is biztosít egyben, igaz az 5 V csak 2,5" és M.2 formátumú külső HDD és külső SSD meghajtóknak, a 3,5" külső HDD eleve hálózati tápadapteres és 12 V.
Az elektronikai kérdéseknek egyébként ott van a Hobby elektronika topik, az annak a témája és ott javasolt mélyebben fejtegetni. -
xandus
csendes tag
Bocs, de ez barkács. Külső táp 12v ami megy a rack, be az usb aljzat az 5v-ot ad ki a média lejátszóból. A kérdés az volt, hogy ez az 5v kihagyható-e, hogy csak az adat rész van beforraszta a kábelbe. Kell-e ez az 5v-os jel, hogy működjön a kapcsolat.
-
zsiga68
őstag
Üdv. Kérdésem volna. Van egy 3,5'' mobil rack ami külső tápos és 3,5'' merevlemez található benne. Média lejátszóval szeretném összekötni. Magam csinálnám a kábelt hozzá. A kérdés az volna, hogy a kábelnél minden képpen kell az 5v vagy elég ha csak két eres kábelt használok az adathoz? Előre is köszi a választ.
Azért csak óvatossan ezzel. Esetleg nem 12 volt az az 5? Nem tudom mit barkácsolsz de a merevlemezt kockáztatod.
-
xandus
csendes tag
-
Att1la.
őstag
Nekem van egy ilyen ADSA-SN meg egy EE25-SLC(mindkettő JMS576)
Több óra kihúzott/lekapcsolt állapot után UASP hibát ad, néha még le sem tudom biztonságosan választani. De egy kihúzás(leválasztás ha engedi)/bedugás után terabyte-okat írhatok rá/olvashatok róla és semmi hiba. Több SSD/HDD-vel is ezt csinálja, X670E, B850 és B650 lapokon is, egyszer még RAW állapotba is tette az SSD-t.
Milyen 3.5/2.5 dockot érdemes venni amivel nem kell szórakozni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
6575 - 6501
6575 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iPhone 12 64GB 91% (3 Hónap Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ASUS TUF Gaming A15 Ryzen 7 7435HS RTX 4060 8GB 16GB RAM+1TB SSD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD fekete lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Az elektronikai kérdéseknek egyébként ott van a