- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*H*
aktív tag
válasz
spiritex #58862 üzenetére
Általánosítani nem lehet, ez gyártó és szoft függő is. Pl. az LG LB650-nél, ha vége a filmnek kezdi elölről. Pontosabban, ha az adott mappában csak egy film van akkor azt indítja újra, ha több, akkor ugrik a következőre. Tehát, ha a film(ek) külön mappá(k)ban van(nak) akkor "magától" működik a dolog.
-
Watt25
veterán
válasz
spiritex #58862 üzenetére
Magától nem tudja, de ha elkezded lejátszani az adott videót, akkor be tudod állítani a végtelenített lejátszást.
Kiválasztod a videóban azt a pontot, ahonnan ismételni szeretnél, megnyomod a távirányítón a kék teletext gombot (MR esetén nem tudom, ne kérdezd), eltekersz addig a pontig, ameddig ismételni szeretnéd, majd megnyomod ismét a kék teletext gombot. De ezt nem jegyzi meg, vagyis ha leállítod (STOP) a lejátszást, akkor elfelejti. -
törölt tag
válasz
spiritex #57176 üzenetére
Csak akkor érdemes ezt venni, ha alap típust vennél, mint az LB5500 és LB5610, és szeretnél 3D-t is nézni rajta, mert csak ennyivel tud többet+ minimális dizájn különbség. LB620V-től magasabb számozású tévéknél már jobb kép és hangminőséget, és Sat tunert is kapsz. 620V= alap+3D, 630V=Smart+WiFi, felette pedig az összes Smart+wifis 3D-s tévé. Tulajdonságok: [link]
gabiba01 Milyen erősítő az LFG? Ha van rajta optikai csatlakozás, akkor orvosolható a problémád egy optikai kábellel. Még PC-ről lejátszáskor is működni fog.
-
huncutka1029
addikt
válasz
spiritex #57137 üzenetére
szia, nem sok általában elmondható, hogy egy sorozaton belül 5xx, 6xx nem nagy a különbség, általában kialakítás, és egy két képjavító funkció lehet pluszban a nagyobb számozással bíró készülékben.
3D képes készülékeknél, persze már nagyobb lehet a szórás és eltérés.
Pl: helyi sötétítés, vagy ennek hiánya, képfrissítési freki (MCI) érték.Szerintem ha árban egyforma, mindenképpen megéri a magasabb számozásút venni, akkor is ha olyan ficsőr van benne, amit nem biztos, hogy most még kihasználsz
Az összehasonlítás szerint, bár az árukereső elég pontatlan, csak a hangszóró teljesítmény tér el. 550 as 2 x 5 w
a másik 2 x 10 w
itt megnézheted. -
nrbi001
senior tag
válasz
spiritex #57100 üzenetére
Szia, nekem ha megnyomom a távirányítón a FAV gombot ezt a listát adja ki
Nekem a le fel léptető gombokkal lehet mászkálni a csatorna listában, mint a kép is mutatja ott a zöld téglalap és írja : kedvenc csatorna törlése. Ha a fav gombot megnyomja utána pedig a pirosat : (programhelyek szerkesztése ) feljön a csatorna lista és FAV gomb megnyomásával beállíthatja újra kedvencként a törölt csatornát
-
membrandj
nagyúr
válasz
spiritex #56913 üzenetére
Ha már 115 környéke:
[link]
Sima analóg vagy nem hd adás esetén ezeknek mindig csúnyább lesz a képük,mint a crt-nek.
Min digitális adás kell,de inkább HD,hogy szép legyen.
Az iptv digitális szerinte, szóval annyira nem vészes. Ha vannak hd csatornái, akkor azok szebbek lesznek jóval. -
-
törölt tag
válasz
spiritex #56540 üzenetére
Ja, és van sajnos egy hibalehetőség a CI kártyánál, sok mindenki (köztük én is) átesett rajta, de könnyen orvosolható ez alapján
Nem kell kikapcsolva lenni
A TV-t reseteld le gyári állapotra kerestetés előtt, s szépen meg fog mindent találni. Előszőr csak kiirja rájuk h kódoltak, nem tudod őket nézni, a karit berakva meg feloldásra kerülnek a kódok. Igazából a kari csak egy kulcs, ami kinyitja a zárat (kódokat)Ha mégsem oldja fel a kari a kódolást, akkor az ingyenes ügyfélszolgát hívd fel (0-24 óráig), s perceken belül megoldják. Én is így jártam, nem volt regisztrálva a karimn a rendszerben, amit ők pár gombnyomással a távolból megoldanak
-
törölt tag
válasz
spiritex #56540 üzenetére
Ezt olvasd el.
Amúgy elsőnek kell kerestetni, majd utána kell a karit a tv-be tenni, másképp nem fogsz találni semmit
Ez is segíthet, és ez is -
-
törölt tag
válasz
spiritex #43110 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy analóg van, és nem akarnak digitálisra előfizetni? Ha digitális adásokat akarnak akkor kell a box- a hozzátartozó kódolt kártyával, vagy csak a kártya a tévébe, ez szolgáltató függő.
Ha antennát tesznek ki akkor meg foghatják a földi digitális adókat, pl. a MINDIG tv szolgáltatásban. Szabadka nincs messze a magyar adóktól. -
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #43106 üzenetére
A szolgáltatón múlik, hogy elérhetőek e a digitális adások. Kábel TV esetén valószínűleg ott van és elérhetőek (bár szoktak frekvenciaspektrumot is szűrni, mint pl. nálunk). Ez kiderül akkor, amikor behangolod a TV-d digitális részét. Ha megtalálja a csatornákat, akkor értelemszerűen képes lenne venni a digitális műsorokat. A szolgáltató viszont kódolhatja a műsorokat, így abban az esetben csak megfelelő Conax modul és kártya segítségével lehet nézni. Hogy nálatok ez hogy van, azt csak Te tudod kipróbálni. Nálunk január 1-től aki előfizet valamelyik analóg csomagra, az kártya nélkül nézheti a digitális megfelelőjét is (TARR).
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #35971 üzenetére
Azt nem is írtam (csak most látom, hogy SD adást is nézni fogtok), hogy SD adásra is jobb a plazma, mert a technológiájából eredően máshogy jeleníti meg az SD tartalmat. El kell menni és meg kell nézni valahol mindkettőt egymás mellett. De ha tényleg SD adás lesz és tényleg ilyen messziről, akkor még FullHD plazma sem kell, csak egy HD-Ready, ami meg 42" méretben megáll 110-120e-nél.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
spiritex #35732 üzenetére
Sajnos nem tudok angolul, de annyi mintja lejött volna hogy ez a tag híve annak az életmódnak ami kizárja a fölösleges tárgyak birtoklását. Csak hát beszélni könnyebb erről mint megvalósítani mert a föld élőlényei erre vannak programozva. "Szerezz meg mindent amit csak tudsz, lehetőleg törvényes eszközökkel de a másét is vedd el legyen a tied inkább" De sajnos mindez hiába, soha nem nyugodhat meg a birtoklási vágyunk
Viszont újra megkérdezném: Ki milyen NAS-t vagy routerre kötött usb 3.0-ás hdd-t használ dlna filmlejátszásra?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
spiritex #35093 üzenetére
Magam is pont ugyanezt a problémát tapasztaltam amíg box-al néztem a tv-t. Nálam a T-home adja az adást és a hulladék Intek boxot. Ez a nyavajás box nemcsak halk hanem teljesen fakó színtelen géphangú vacak.
Istennek hála megy nálam CI modullal, így aztán a box bekerült a szekrény mélyére. Persze a havi 1550Ft bérelti díjat beszedik érte.
Ha teheted vegyél egy CI modult, dugd bele a kártyádat és örökre elfelejtheted a box-ot. -
Tékozló
tag
válasz
spiritex #34982 üzenetére
Én meg évekig plazmát néztem, és simán nézhető a LED LCD TV, sőt több ismerősöm plazma után vett ilyen TV-t és nem verik a fejüket a falba, hanem élvezik az előnyeit, a hátrányaival meg tisztában vannak.
Az LCD sokkal inkább a család TV-je és a TV van értünk és nem fordítva, mint egy plazmánál. Persze objektíven jobb a plazma képe ezt elismerem, mert nincs bevilágítás, felhősödés, a fekete az tök fekete, nem kell agyon állítgatni és kompromisszumot kötni, hogy a kép jó legyen. A mozgásmegjelenítésben is jobb. Na de simán be lehet lőni jóra az LCD-t is, erre mondhatnám, hogy user error, aki nem képes nézni és beállítani egy LCD-t, de nem mondom, mert összességében kell nézni a dolgokat és abból az jön ki, hogy kompromisszumos mindkét technológia. A felhasználási igények döntik el ki melyiket részesíti előnyben. -
Tékozló
tag
válasz
spiritex #34979 üzenetére
Szerintem nézz utána, mert egy mai LED LCD közel 3-ad annyit fogyaszt átlagban (2012-es tesztet olvastam pár napja pont ezt vizsgálva). Időnként ide is beírtam mennyit fogyaszt az enyém, de úgy látszik elfelejtődik. Több plazma tesztjénél meg az volt az eredmény, hogy bekalibrálva nagyobb volt a fogyasztása, mint gyári értékeken, míg LCD-nél kisebb lett. Tehát még nőni is szokott a különbség.
A másik, hogy érdemes olvasgatni a plazma fórumot. Pár naponta mindig előjön, hogy mennyit "szenvednek" a ghosttal, és igenis előfordul beégés is. Kell foglalkozni a plazmával és ez komoly hátrány. Persze ez a plazmásoknak nem szenvedés, de attól még tény.
Ne nekem higgyetek, hanem olvassátok el a fórumot és ne egy-egy kiragadott hozzászólót/hozzászólást nézzetek. Több heti beírások átlagát vegyétek alapul.
47LA690S. Netezésnél energiagazdálkodás max. : 25W fogyasztás átlagban. 2D filmek (energiagazd. közepes): 45W. 3D (energiagazd. min.):60-65W.
Napi 5-6 órás használatnál min. 5 évet használva a tv-t abszolút nem mindegy a fogyasztás nem beszélve arról, hogy a plazmával törődni kell, nem mindegy mit nézel. Cserében filmekhez jobb a plazma képminősége. -
OldAkita
aktív tag
válasz
spiritex #34691 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy a szemkímélő funkció a kontrasztot csökkenti. Ez nekem bejön, ugyanis tud zavarni ha kiégeti a szemem a fehér és mellette meg koromfekete. Tény hogy úgy tud gyönyörű lenni a kép ha kontrasztos mint állat, viszont hosszú távon ezt nézni fárasztóbb mint a fátyolosabb fakóbb képet.
-
Gicz
addikt
válasz
spiritex #34676 üzenetére
az lcd tévé úgy működik hogy hátulról megvilágítod, amit ő valamilyen mértékben átenged a pixelekkel (nagyon nagy vonalakban)
a háttérfény a ledek világítását állítja. a fényerő őedig a feketeszintet veszi feljebb. tehát hogy a feketét kell megjelenítenie, akkor mennyire zárja el a panel a fényt. (szintén nagyvonalakban elmondva)
-
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #34607 üzenetére
Az, hogy van rajta kikapcsoló gomb, abból sajnos nem lehet kívülről megmondani, hogy valóban teljesen áramtalanítja e a készüléket. A DVD lejátszómon és az Aiwa deckemen is van kikapcsoló gomb, ami csak annyit csinál, hogy leválasztja az alaplapot a tápegységről. A tápegység továbbra is áram alatt van. Az Aiwánál nem gond, mert az hagyományos tápos, max feleslegesen eszi a készenléti áramot. A DVD-nél viszont kapcsolóüzemű táp van, aminek ugyan kisebb az önfogyasztása, ám érvényesek rá a korábban leírtak. Nálam egy központi kontaszetten ill. a házimozi által kapcsolt villanyon vannak ezek a cuccok. Egyedül a Kenwood házimozi erősítőmet nem kötöttem rá a kapcsolt kontaszettre (pedig az is készenlétben áram alatt van, igaz hagyományos tápos) , mert a 14-16 óra múlva minden beállítást és rádiócsatorna hangolást elfelejtene.
-
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #34605 üzenetére
Így van, csak távirányítóval kapcsolta ki. Ilyenkor gyakorlatilag (típustól függően) teljesen áram alatt marad(hat) a tápegység. Mivel ez hagyományos CRT (csöves) TV volt, még egy hibát okozott a ki nem kapcsolás. A legtöbb TV-nél a képcső lemágnesező áramkör, csak a hálózati (220V-os) kapcsoló bekapcsolásakor működik rövid időre. Ez az egyszerű áramkör az, ami a színtisztaság megőrzéséért (homogén szín megjelenítésért) felel. A képcső ugyanis képes felmágneseződni, ami az elektronsugár eltérítésében okozhat pontatlanságot. Az elektronsugár nem azt, vagy nem csak a neki megfelelő színű fluoreszcens pontot gerjeszti, hanem másikat is. Mivel ez az elektronika nem működött, hiszen nem kapcsolták ki sosem a TV-t, így színfoltos lett a képernyő.
-
huncutka1029
addikt
válasz
spiritex #34068 üzenetére
az energias takarékos opció pontosan az aminek hangzik, csökkenti a fogyasztást, úgy hogy a környezeti viszonyokhoz igazítja a fényerőt, és a háttérfényt.
Ki , minimális, közepes, maximális, és képernyő kikapcsolva fokozatokba lehet állítani, illetve van még egy intelligens érzékelő fokozat, de azt nem szeretem, mert ha pl, este valaki kijön a fürdőszobábó, a nappaliba, és a lámpafény az érzékelőre vetül, egyből feltolja a fényerőt, majd pár másodperc mulva megint leveszi, ha csukódik az ajtó.
sötétben ez nem jó móka a szememnek. -
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #34064 üzenetére
SCART csatlakozás esetén van olyan lehetőség, hogyha a box tud kiadni 12V-os kapcsolófeszültséget a SCART megfelelő lábán, akkor a TV automatikusan átkapcsolt SCART bemenetre ahogy a külső egységet bekapcsolják. Ami DVD lejátszóval, TV-vel és kábel TV boksszal eddig dolgom volt, az mind tudta. Persze olyan SCART kábel kell ahol ez is be van kötve. Nem tudom HDMI esetén is van e ilyen szabvány, lehetőség? Ha nincs, marad a hotel menü.
-
huncutka1029
addikt
válasz
spiritex #34064 üzenetére
mindenképpen a háttérfényt érdemes levenni kb 35-45 közötti értékre.
Utána a fényerő, és kontraszt értékeket beállíthatod neked tetszőre.
nálam spec az
energiatakarékos opció közepesen van, a
háttétfény 36
fényerő 51
kontraszt 80
színárnyalat meleg, értéken van egy 42" tv-nÉn sem szeretem ha kiég a retinám egy egy jelenetnél.
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #33838 üzenetére
Illetve tegnap este találtam egy piros pixel-t, ami fekete háttérnél nem látszik, így valószínűleg csak szubpixel-ről van szó, ha jól gondolom... Szerencsére a bal szélétől fél centire van, úgyhogy nem feltűnő, és különben is 2 méterről fogják nézni kb. Amúgy egy ilyen miatt vissza szokták cserélni? Ez garanciális hiba?
-
OldMike
őstag
válasz
spiritex #33806 üzenetére
Ezek a beállítások nagyon egyénfüggők, ezért csak tájékoztatásnak vedd, amit írok:
Nálam a háttérfény 65, a gamma 2,2 és a fekete szint alacsony.
A háttérfényt sokan ennél lejjebb veszik, akkor jobb a "fekete" árnyalat, a bevilágításnak mondott világosabb foltok kevésbé látszanak, viszont a sötét területeken elveszhetnek részletek.
A gamma állításával az összkép lesz valamivel világosabb vagy sötétebb.
A fekete szint állítgatása is egy kicsit hasonlót eredményez, de itt a világos felületek nem igazán fognak változni.Legjobb ezeket valamilyen statikus tartalommal próbálni, például elindítani egy videót - és egy megfelelő képnél, ahol a legtöbb sötét, közepes és világos árnyalat van - megállítani. Lehet a képnézőt is használni, ha van ilyen jellegű, jól sikerült képed.
Egyre vigyázni kell: a képbeállítások csak az adott bemenetre lesznek érvényesek, ha valamelyik tetszik, írd fel az adatokat, és állítsd be a többi bemenetre is.
(ez is segíthet: [link]
-
huncutka1029
addikt
válasz
spiritex #33766 üzenetére
ha csak egy két csatornánál van csúszás, az szolgáltatói hiba, ne állíts, jelezz a szolgáltatónak.
a jelszinteket a settings > támogatás > jelteszt menüben látod, beolvassa a frekiket, majd ha ráállsz az egyikre, nyomj egy OK-t és beadja az azon a frekin fogható adók adatait, jelszintek, erősség, szolgáltatás infó stb. -
gyeniko
őstag
válasz
spiritex #33485 üzenetére
"Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep
A Panasonic Magyarország Kft.-t 1994-ben alapították. Az azóta eltelt időszakban a cég egyenletesen fejlődött. 2007 jelentős változást hozott a cég életében: ekkor vált a 10 országot felölelő régió központjává, továbbá teljes felelősséget kapott a szórakoztató-elektronikai eszközök értékesítésének területén. 2010. július 1-jén a cég neve Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office-ra változott. Két évvel később, 2012. április 1-jén, Románia is csatlakozott a régióhoz, és a szervezet központját még ugyanebben az évben, a hatékonyság növelése céljából, Csehországba helyezték át.
A PSEE több szegmensben is piaci helyzetét tekintve előkelő helyet foglal el, egyebek mellett a plazmatelevíziók, DVD-felvevők, valamint a digitális fényképezőgépek és videokamerák területén."Ezt a honlapjukról idéztem. Én úgy látom, hogy nem magyar a neve és nem Magyarországon van a székhelye. Szerinted, akkor ez magyar cég?
-
ml78
csendes tag
-
farkas-j
őstag
válasz
spiritex #32844 üzenetére
Ez a kütyü a leírása szerint arra jó, hogyha van egy olyan TV-d ami nem képes médialejátszásra és WiFi kapcsolatra, akkor ez alkalmassá teszi rá. A TV-d a stik Miracast/DLNA segítségével a PC-dről, mobilodról, hálózaton keresztül le tudja játszani a médiatartalmakat. Én is csak annyit tudok egyébként róla, ami a leírásában szerepel. Van ennél jobb megoldás is, pl egy Androidos box vagy Androidos TV stik, csak ezek jóval drágábbak mint ez a kütyü.
-
OldMike
őstag
válasz
spiritex #32806 üzenetére
Ezzel neki két gondja lehet:
A nagyobbik az hogy ugye ez az optikáról levett jelet konvertálja analóggá, viszont a jelszint állandó erősségű, legfeljebb a füles szabályozójával (ha van rajta ilyen) tudná korlátozottan változtatni a hangerőt.
A kisebbik, hogy külföldről akár harmad ennyiért is tudna venni (mármint ha az előbbi nem probléma).Nálam hozzáértőbb azt is megmondaná, hogy a konvertált jelszint erőssége és az impedancia megfelel-e egy fülesnek (érzésem szerint inkább az analóg erősítők audio in szintjének felelhet meg)
Findzs
A tévégyártók filozófiája (persze be nem vallanák) az, hogy vegyél a tévéhez valamilyen általuk gyártott házimozit, soundbart vagy bármit, ezért aztán vagy nem is tesznek füles kimenetet (mert azokon van), vagy a legkevésbé elérhető helyre rakják. Ezt a 2012-es modelleknél még elszúrták, mert hátul, a tévé széléhez rakták. A 2013-as modelleknél már kijavították a "bakit". A tévé legközepén hátul van a hátrafelé néző csatlakozó.
-
alienpapa
senior tag
válasz
spiritex #32796 üzenetére
Ilyen a tv pontosan. Se az elején, se a másik oldalán nincs több kimenet.
(#32798) nemettom
Telibe találtad!
Elég rossz hírt mondtál. Most rá van kötve a tvre egy dvd lejátszó scart kábellel + egy t-home hdmi-n. Akkor ezek hangját sehogy sem tudom kicsalogatni egy fülesre? -
boken
senior tag
válasz
spiritex #32595 üzenetére
Szia,tökéletesen elégedett vagyok vele,nekünk Digi tv van,minden csatorna tökéletesen meg felelő nekem,mennek a HD csatornák,pendrive,500 gb külső hdd-ről teljesen jól viszi a képeket,filmeket,viszi az mkv fájlokat is.
Zenék is szerintem Tv-hez mérten jól szólnak.
Szoftver frissítés csak úgy ezembe jutott hogy ránézzek Telefonon is(Nexus 4) általában a legfrisebb szoftot használom.ha van kérdés nyugodtan akár pm-ben is,ha látom válaszolok. -
huncutka1029
addikt
válasz
spiritex #32495 üzenetére
ezzel vitatkoznék, de minek?
az adott helyzetben ez az egyetlen megfizethető megoldás a kollégának arra hogy minden forrás hangját kivigye a régi analóg hifijére. És ez a legrosszabb minőség is klasszisokkal jobb mintb a gyári hangszóró a tévében.
Jó, jó nem versenyeszezhet egy profi házi mozi cuccal, de akkor is alternatívát jelent.
Új hifi? 50K
Digital analóg átalakító 5-6 K
Scart átalakító 1-2 K
Jack Rca kábel 150-200 Ft.És szerinted mivel jobb a scart kimenet?
Ugyanolyan analóg jel megy ki rajta, és még korlátoz is a forrásokban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest