- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
olasz69 #67304 üzenetére
Tudod, ez úgy megy hogy valakik mindig szeretnek kiszórni 1-2 százast az ablakon, hisz úgymond "mindig előrébb járnak" (erősen idézőjelben, mert max a technikával, de nem a tartalommal) AKik már most UHD-t vettek, azok mire lesz rá normális tartalom is bőséggel (ha egyáltalán lesz ilyen valamikor is), akkor már 8k-t akarnak/vesznek, vagy mittomén mi lesz... (Nehogy már attól ájuljon el valaki hogy akármilyen csataorna néha valami semmitmondó 4k tartalmat ad le és az a király) Tehát az az esetek többségében csak rizsa hogy előre gondolkodás, meg hosszú táv. Ilyen manapság csak kis kivétellel létezik, de javarészt az se itt a fórumlakók közül kerül ki. Szerintem.
ui: Amúgy meg párszáz hsz-szel le vagyok maradva, de úgy látom semmi érdemleges nem történt azóta sem itt.
(1-2 hsz-be beleolvastam, elég vicces ami itt folyik mostanság)
-
blakey
titán
válasz
olasz69 #67254 üzenetére
Nos nem a típus mellett vagyok kitartó, mivel mindegyiket használom így tudom, hogy mi a jó, az IPS-nek szebb színei vannak így, ebben a formában nem igaz, úgy viszont igen, hogy dobozból kivéve jobbak a színek a VA-hoz képest, de kalibrálás után már nem igaz, ha jól kalibrálható a panel akkor a színek 99"-ban megegyeznek, tehát egyik sem lesz szebb, de úgy kell érteni ahogy írom.
-
törölt tag
válasz
olasz69 #66871 üzenetére
"annak ellenére, hogy LG tv-t nem vettem volna, LED-et meg pláne nem"
Azért, mert nem szimpatizálok az LG-vel, mint márkával, illetve - szerint - az LCD, vagy LED-es LCD technológia nem igazán alkalmas a hagyományos, régi technológia kiváltására. De, mivel nem nekem kellett és plazma pedig már nincs, hát próbáltam a lehető legjobbat kihozni abból a keretösszegből ami adva volt.
-
Nightman1
tag
válasz
olasz69 #66912 üzenetére
Ha már itt vagy!
Vásárláskor frissítettem a tv-t azóta ugye nem.
Frissítésnél ugye nem kell újra kalibrálni beálításokat újra átnyálazni?
SzaSanyi!
Én anno még tizenéve egy kazettás walkmannal jártam így,visszavittem mert a legjobb minőségű elemekkel is "húzta a szalagot".
Faszika cserélte szó nélkül majd az általam visszaadott példányt szó nélkül visszatette a polcra a bevásárlótérben.. -
yvsmad
őstag
-
-
ptcruiser
csendes tag
válasz
olasz69 #66792 üzenetére
Ha jól értem akkor a XXLF652v utáni karakterbő lesz tudható?
W - mátrix első sorozatgyártású változata LG Display Co., Ltd. (2012, 2014) IPS
Y - az első változat mátrixtermeléssel LG Display Co., Ltd. (2011, 2013) IPS
Z - mátrix második változata a termelés LG Display Co., Ltd. (2011, 2014) IPS
U - LG Display Zrt. IPS
P - LG Display Kft. IPS
Q - LG Display Zrt. IPS
V - LG Display Kft. IPS
R - LG Display Kft. IPS
H - Chi Mei Innolux (IPS -
ptcruiser
csendes tag
válasz
olasz69 #66787 üzenetére
Az IPS panellel nekem nincs bajom.
A PC-en munkára egy 24" DELL világít a szemembe ugyan kalibrálva.
egyszerűen kiváló.
TV-re sem érzem rosszabbnak az IPS-t még akkor sem ha a fekete kevésbé fekete cserébe színekben pontosabb és a betekintési szögre is kevésbé kényes.
Persze én nem értek hozzá.
Most egyszerűen kell egy jó TV itthonra ésszerű ár érték aránnyal, mert elpusztult a 25 éves SONY trinitron csoda. :-) -
ptcruiser
csendes tag
válasz
olasz69 #66785 üzenetére
Oh igen ezt olvastam. :-)
És mivel már van egy smart samu így van tapasztalat vele és a posztban felsorolt "lassúsággal".
együtt élünk vele és kész.
Engem nem zavar de természetesen nem bánnám ha pörgősebb lenne. :-)
Képi világa nekem most az LG amit számomra jobbnak látom az OS meg majd a hétköznapokban megtapasztalom mert a boltban való nyomkodás alatt azért azt gondolom nem lehet korrekt vélemény adni.
Egy biztos ez az új LG OS első benyomásként szimpi volt. :-)
Én sem power felhasználó vagyok-
Ha már említetted a Youtube-ot az 1080i formátumokat többen nem tudták lejátszani.
Ez adott típusokra jellemző vagy az LG magától korlátozza 720.ra í tubeot? -
-
sajo13
senior tag
válasz
olasz69 #66751 üzenetére
Én nem tudtam ezekről, hogy megszűnnek.
De a játékok annyira brutál prémium tartalmak, hogy csak bejelentkezéssel érhetők el? Mert mint korábban írtam, a Prémium Origo, Index, Accuweather, Youtube nélkülözi a bejelentkezést, pedig hát azok is a Smart tartalmak, vagy nem? Van Smart és vannak Smartabb dolgok ?
Nem értem mi ebben a logika, de mindegy, akkor nem játszomCsak kiváncsi lettem volna a "miért"-re. Ilyen alapon lehetne a Youtube is beléptetős, meg minden Smart cucc.
-
sajo13
senior tag
válasz
olasz69 #66748 üzenetére
Én pont egy hete nézegettem a 3D-s tartalmakat az LG Content Store-ban. Akkor nem volt sok időm, úgy voltam vele, hogy majd megnézek egy-két dolgot belőle később. Erre most látom, hogy már nincs 3D a Store-ban! Bravó LG!
Árulja már el valaki, hogy a Content Store-ban levő játékok mitől olyan különlegesek? Csak mert ki szerettem volna próbálni egyet-kettőt, de mindnél Bejelentkezést/regisztrációt akar. Én meg nem akarok bejelentkezni, csak kipróbálni őket. Azért is érdekes ez, mert minden más elérhető bejelentkezés nélkül: Pl. 3D tartalmak is azok voltak, az Accuweather is, Youtube is, a hiper-szuper Périum Origo és Index használatához sem kell bejelentkezés, csak egyedül a játékokhoz. Miért?
-
olasz69
senior tag
válasz
olasz69 #66688 üzenetére
(félistent )írtam pedig (Jómunkásember)
(#66702) Pumma
"A ther-nek írtakhoz még annyit, hogy nálam 1 db 2 méteres koax vezetékkel jönnek a csatik.(csak nem mindegy, hogy merre áll a vége) Antennával illene bejönni, földi, digitális adásra keresve."Nálam :erősítős szoba antenna is kevés,tetőantenna kell! B.A.Z. megye!
-
Angelotti
tag
-
válasz
olasz69 #66423 üzenetére
Ami majdnem 400k
Nem tudom.. kicsit már azt érzem hogy 200k egy tévéért, sima ügy. Mintha vennél 5 zsemlét, és nem gáz ha lassú stb.
Én 150-200.000 Ft-ért elvárom, szerinem jogosan hogy gördülékenyen menjen a TV.És igen, te settop box-al használod, igy a csatornaváltás,epg lassúságát nem veszed észre.. de attól még a többiek szerint lassú, és ez nagyon gáz. Szerintem
-
sajo13
senior tag
válasz
olasz69 #66417 üzenetére
Az EPG szerintem is lassú, azért 2015-ben ne 5 másodpercig tartson az EPG úgy, hogy se kép, se hang, csak egy barnás háttér és egy ikon van, majd utána teker kicsit a homokóra és megjelenik az apró kép és hang is és az EPG. 2004-ben ez teljesen elfogadható sebesség lett volna, csak már nem ott élünk. Másodjára már gyorsabban bejön az EPG, nade akkor is. Optimalizálni kellene ezt a nyamvadt WebOS2-t. Samsungon ezt tényleg jóval gyorsabb volt, pedig aztán nem vagyok Samsung fan.
A TV-t frissen bekapcsolva se csatornát nem lehet váltani, se semmit kb 15 mp-ig. Szerintem 2015-ben az lenne a minimum, hogy csatornát és hangerőt tudjak módosítani bekapcsolás után is. Elvégre ez egy TV(!). Ha okos funkció (böngésző, Youtube, stb) kellene, na akkor tartson az első indulás 15-20 mp-ig, de az alapvető TV funkcióknak illene működni.
-
axlfsi
veterán
válasz
olasz69 #66415 üzenetére
Hat ez az! Pl. ez biztos sokatoknak felesleges feature, de en pl. arra is hasznalom (eleg surun) a settopboxot, hogy bedugom pendrive-on az mp3 gyujtemenyem es az RCA sztereo kimenetei a hangfalrendszeremre vannak kotve; elinditom a zenelejatszast es kozben nem kell, hogy menjen egy fel szobanyi meretu kijelzo feleslegesen, hanem csak megy a zenelejatszas. De olyat is hasznalunk alkalmankent, hogy a musorujsagban vegignyomkodom az erdekes musorokat, ezzel idozitve oket, azaz, amikor kezdodik, atkapcsol az adott csatornara a Humax (ezt mondjuk lehet, hogy a TV is tudna...).
Igazabol a kulonallo belteri egyseg elonyeit ismerem (es talan a hatranyait: ket taviranyito, +fogyaszto), de ami inkabb erdekelne es amit nem tudtam (nem tudok, amig nincs) tesztelni, az a TV altal nyujtott szolgaltatas (gyakorlati es akar szubjektiv) hatranyai es elonyei. Az egy taviranyon felul pl. milyen mas pozitivumokkal, kenyelmi funkciokkal lehet szamolni? Nem szeretnem lecserelni a belterit a CI+ kartyara, majd ugyanazt vissza, ha nem lennek vele megsem megelegedve...
-
Medical
aktív tag
válasz
olasz69 #66277 üzenetére
UPC kábel előfizetős vagyok, 92+ még, egy néhány HD csatornával.
De azért köszi, legalább tájékozódok, mi-merre található.
Műholdról jövő vétel csak kiegészítés, ha már olyan LG TV -m van, amivel égből jövő jeleket is foghatom. A lehetőséget szeretem, ki aknázni. Leginkább az unokáim fognak ennek örülni.
Továbbra is szívesen veszem a műholdakról tájékoztatód, akár privátban is. Főleg azok a holdak érdekelnek, amelyek Szabolcsban és szabadon fokható csatornák érhetők el.
Köszi.
-
Medical
aktív tag
válasz
olasz69 #66274 üzenetére
Igen, valóban összekevertem.
Így jár aki tudatlan valamiben, ezért fordultam hozzátok és külön kértem aki ért hozzá segítsen.Köszönöm a magyarázatod, így már valamelyest kezd világosodni ez irányú érdeklődésem.
Mihelyt lehetőségem lesz, neki látok az írásod alapján a csatornák behangolásra.
Még egyszer köszönöm!
-
7om
tag
válasz
olasz69 #66228 üzenetére
sorry csak közben letelt az idő mert rámentem a youtube-ra tabletről és rákérdezett egyből a tablet, hogy érzékelte a tv-t és összepárosítom-e vele.rányomtam hogy igen és egyből átváltott a tv a youtub-ra arra a videóra amit néztem tableten
ez milyen funkció?erről nem is tudtam!
-
gyilkos répa
tag
válasz
olasz69 #66150 üzenetére
akartam kérdezni, hogy miért ösztönzi mindenki az ips panelt ennyire (általános tanács, hogy figyeljünk a sorozatszámban a beey kódra)? persze logikus, hiszen ez egy LG topic, és majdnem nyilvánvaló, hogy a postolók ízlésének ez felel meg jobban. de ettől ltekintve mik az objektív szempontok?
a dell 27es monitorom ips, szeretem nagyon szép természetes színei vannak, de azért a va panelnek is vannak előnyei. az lf652v-ből 3 verzió járt nálam. ebből 2 volt va paneles és 1 ips. végül egy va panelesnél kötöttem ki. a 3 készülék közül az ips-nek volt a leggyengébb a képe (persze nem mérvadó talán, mert szerintem az konkrétan hibás volt) - nem volt homogén, a 3d totálisan áthallásos volt. a va panelesnek a betekintèsi szöge valóban rosszabb, de a feketéje kiváló és nincs az ips-re jellemző glow sem. a 3d pengeéles. nincsenek elszíneződések sehol a képen (az ips verzió bevilágításos is volt, ill. sárgás zöldes elszíneződései is voltak. pont ez a probléma az ips monitoraimon is rendszeresen jelentkezett, nagyon sokszor kellett cserélnem).
csak azt akartam mondani hogy a va panel sem ördögtől való...és bár lehet, hogy én vlltam csak nagyon peches, de a személyes tapasztalataim alapján az ips-nél elég nagy a hibaarány is.
hozzá kell tennem, hogy az LG ügyfélszolgálat nagyon jó fej, és szuper segítőkész.
-
válasz
olasz69 #66123 üzenetére
Köszi.
Most nézem, hogy szar lett az első link, úgy tűnik nem lehet összehasonlítást linkelni...amúgy a 7-es széria négy tagja volt, de semmi különbséget nem láttam köztük....talán a MR színe volt más.
Akkor mindenképp 7-es széria, bár abból az 55 inches már nem az én pénztárcámhoz van méretezve, lehet 49-es lesz belőle. -
válasz
olasz69 #66066 üzenetére
Akkor ezek között csak designban van különbség?
A 6-os szériából ennél a modellnél azt írják, hogy 4K lejátszás usb-ről - nem.
Viszont az usb adatainál a 4K tartalomlejátszás mellett "igen" szerepel.
Melyik a valós? -
szapeboy
tag
válasz
olasz69 #66093 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. A PIP hiányozni fog, megdöbbentő, hogy kimaradt ez a funkció (még az ezer éves alap tévék is tudják), gyakran néztem híradót Playstationözés közben. Na de most már nem fogja elvonni a figyelmemet!
Köszi a linket, friss, ropogós! ChanSort_2015-11-27.zip
-
LanyUs
őstag
válasz
olasz69 #66057 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Amit leírtál a válaszod 2. részében, azt sosem olvasnám ki az összehasonlításból, mert én csak annyit látok, hogy tök egyformák szinte
. Viszont a bolt miatt nem merem bevállalni az Electrovision Outlet ( 1 év helyszíni gar. )
Itt a városkámban "csak" LG 55LF630V van 229.000-ért. Szerintem le tudnám alkudni 215.000-re, de úgy vagyok vele, hogy akkor inkább már 55LF652V és akkor plusz 20k-ért van 3D-m is. Eddig még nem volt 3D TV-m és ki szeretném próbálni.
Netezni ott a mobil, az asztali gép és a laptop is. Ha nem a TV-n nyomkodom nem esem kétségbe. A samu telómhoz vettem tegnap egy LG LAS260B hangprojektort a hálóba, mert nem akartam ott is felszerelni egy full hifi szettet. Meglepetésemre egész tűrhetően szól. A mély hiányzik nekem, mert megszoktam a sub ládát, de a célnak megfelel.
Nagyon határozottan samu 55h6400-et szerettem volna venni, de nem ér az a TV plusz 20K-val többet, mert semmivel nem jobb az lf652v-nél.
-
apóka
aktív tag
válasz
olasz69 #66066 üzenetére
Tesco-s darab itt van mellettem, de még ki sem bontottam. Minden fórumozó, aki ilyenhez jutott "D" panelest kapott (már akit elértem privátban).
A betekintési szög miatt kellene nekem IPS, sötétben meg sosem nézzük.
Ha nem találok IPS panelest, akkor kibontom és marad ez.Szerk: Gondolkodok magic remote távirányítón, feltételezem, hogy a 600-s kell hozzá. A tv alacsony beszerzési ára miatt még lenne rá keret.
-
Black Dragon
addikt
válasz
olasz69 #66014 üzenetére
A legjobban az a hirdetés tetszett, ahol azt írta az eladó, hogy méretprobléma miatt eladó...közben a csomagolás bontatlan...
Értem én az embereket, hogy marketingesnek születnek, olcsóbban megveszik, drágábban eladják, de azért na.
Ezért tépték egymást az emberek a tescoban ezért vagy ehez hasonló tv-ért, aztán akinek tényleg kellett volna, annak nem jutott, mert elvitte az, aki pénzt akar belőle csinálni. Tudom mindenki pénzből él, de azért mégis, csak van egy határ.
-
nimfas
addikt
válasz
olasz69 #65910 üzenetére
(#65916) [CS]Blade2 neked is...
Szia! Igen sikerült... nem volt egyszerű
7 körül már van 15-en voltunk, 7:30-ra ez olyan 30 főre duzzadt.
Először mindenki a raktár kijáratnál tolongott, aztán az igazgató szólt, hogy bocsi, de a kijelölt helyen lesz az átvétel.
Akkor mindenki áttódult oda. Aztán jöttek a biztonságiak, szalagoztak egy négyzetet, hogy ide teszik le a raklapokat. Így is volt 8 előtt 5 perccel kitoltak 2 raklapot, amin volt 2x5 db, összesen kb 10db tv.Aki odafért az rátette a mancsát, hogy stopi, aztán 8 előtt 2 perccel valaki elkövette azt a hibát, hogy megmozdított 1 tv-t, na akkor mindenki fogta amit tapizott. Kb. 1,5 perc alatt fogyott el a 10db készülék.
Utána a vevőszolgálatnál 10-15 perc sorbanállás még a garipapír miatt.
Közben hallottam, hogy a főnök telefonált másik Tescóba, hogy 2 perc alatt elkapkodták a tv-ket.Bunyó nem volt....
Azért irigylem a másik kollégát aki ráért nézegetni a készülék dobozát, én már az ügyf.szolgálati sorban olvastam le a kódot róla.Ugyanitt 43" 632 Tv eladó 140eFt-ért
(Csak viccelek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?