Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alien!
senior tag
válasz
TeeJay #104004 üzenetére
Nem olvasni kell róla, hanem megnézni élőben. Nekem itthon volt alkalmam hasonlítgatni, a nano színek teltebbek jóval. Az rtings pedig sokszor brutálisan félrevezető, az én dell gamer monitoromra mértek egy 600:1 kontrasztot, ezen az oldalon meg 800-1000:1-et, kis kalibrálás után simán az utóbbit hozza (a gyári valóban el van cseszve), ráadásul közel IPS-es színekkel.
Ha rtings alapján vásároltam volna, akkor valszeg nem veszem meg. -
-
-
rizla888
csendes tag
válasz
TeeJay #103761 üzenetére
Hát elvileg a Nano 8-as szériától fölfelé már 120HZ és 2.1hdmi és VRR támogatott nem?
Vagy rosszul tudomMindenképp a 9es szériából szeretnénk ha már a 8ast mindenki szidja, időt állóbbnak tűnik a 120hz és a 2.1dmi miatt mint a régebbi TV-k(nem szeretnék 2 évente cserélni) ha közeljövőben lenne a fiamnak egy ps5
-
zsiz
őstag
válasz
TeeJay #102312 üzenetére
Szia. Ez mennyire tuti infó, hogy a 7100 és 7400 között csak a talp a különbség? Meg egy későbbi hsz-ben olvastam, hogy a 7400-hoz van Magic Remote, míg a 7100-hoz nincs. Na most ez nekem egyik sem számít. Azt hiszem, eldöntöttem, hogy 70UN74003 lesz amit veszek. De ha csak ennyi a különbség, akkor nekem jó a 30 ezerrel olcsóbb 70UN71003 is.
-
t-joco
tag
válasz
TeeJay #103674 üzenetére
Sötétebb szobába kellene, főként este nézném, szemből. Az IPS "szürke" feketéje nem jön be.
LG 50NANO793 tvt vettem,de visszaküldtem (engem) zavaró DSE jelenség miatt. Az igaz,hogy Direct Ledes megvilágítás esetén gyakoribb a DSE jelenség?
Mekkora különbség van az LG 50NANO793, és az LG 50UN81003LB tv között, kijelző tekintetében? -
zsiz
őstag
válasz
TeeJay #103651 üzenetére
Mondom én, hogy egyre nehezebb
Különösebb utánajárás nélkül már lehet, hogy itthon élvezném bármelyiket a kiszemeltek közül. Az a baj, hogy én nem vágom, hogy konkrétan mi és mekkora különbség van egy 7100 meg egy 7400 között, itt vidéken meg még az is esélytelen, hogy megnézzem egymás mellett őket. Talán annyi szerencsém van, hogy a Samu 65TU8002 meg az LG 65UN74003 van ugyanabban a boltban (de 70UN71003 már nincs egyikben se a közelben). Hisense-t esélyem sincs megnézni.
-
zsiz
őstag
válasz
TeeJay #103647 üzenetére
Nekem is kiszemelt volt a 70UN71003.. De akkor legyen inkább a kicsit kisebb 65UN74003? Abból sajnos már nem fér bele a 70" a keretbe, +44k a difi és a max keretemen is felül van.
Minél többet keresgélek, annál nehezebb a választás.
Most egyelőre ez a három esélyes van:
LG 65UN74003
Hisense 65A7500F
Samsung UE65TU8002 -
v.attis
őstag
válasz
TeeJay #103345 üzenetére
Nappali tévézés miatt kell a 60-70. Jelenleg épp a 70-et hagytam beállítva, mert a következő 2 hétben nagy valószínűséggel nappal is menni fog egész nap a tv. A készüléktől jobbra van az ablak és erkély ajtó, szóval nappal kell a kraft. Egy arany középutat próbálok belőni, mert én biztos nem állítgatom nappali és esti fényviszonyokhoz!
-
mombulllet
csendes tag
-
-
válasz
TeeJay #103193 üzenetére
Én egyébként elsőre meg nem mondtam volna, hogy fém a hátlap. Lehet, hogy a hűtésnél számít, de egyébként teljesen mindegy. Én egy dologgal vagyok elégedetlen, de azzal nagyon. Az előző is szélén talpas volt, de annál a talpak rögzítése atomstabil volt. A talp függőleges része legalább 20 cm, 3 vagy 4 csavarral rögzítve a tv hátlap rögzítési ponthoz. A tv felállítva is stabil érzést keltett. Ennél a talpnak nincs függőleges része, csak a tv aljára 2 csavarral kell rögzíteni. Felállítva a tv-nek ilyen lebegős tartása van. Ha a felső részéhez érek, mert ronggyal óvatosan letörölgetem a port, rögtön mozog. Nem tűnik egy biztos tartásnak az egész.
-
agressor12
senior tag
-
válasz
TeeJay #102884 üzenetére
Köszi! Egy 3.5m széles szobafalon az 58-70-82"-os megjelenítőt nem fogom oldalról nézni, szóval nem lenne gond a betekintési szöggel.
Mondjuk az UN8500 teszt alatt az összehasonlítás érdekes az UN7300-al:
"The LG UN7300 is slightly better than the LG UN8500, but some differences between the two could be from panel variance. The UN7300 we tested is a bit brighter, has much better reflection handling, lower input lag, and displays native 4k content properly. However, the UN8500 has a 120Hz panel, supports HDMI 2.1, and has a quicker response time." -
mcll
senior tag
válasz
TeeJay #102884 üzenetére
"A VA panellel csak az a para ahogy látom a tesztet már 9fokkal oldalról keződik a sötétedés míg IPS-nél ez 70fokos szögnél kezdődik csak."
Igen, pont ez nekem is a bajom a VA-val. Igaz sokkal jobb a kontrasztja, de a látószög nagyon kicsi. Sok helyen pedig ez nagyon fontos (ahogy nálam is) hogy legyen elég látószögem. Én emiatt is vagyok IPS párti. Amúgy az újabb IPS-ek (Direct LED) kontraszja már elég jó. -
JohnnyWeiss
tag
válasz
TeeJay #102875 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok, hogy nem lehet feltétel nélkül hinni egyik ilyen speci oldalnak sem. Max. sztem az LG szervízben tudnák pontosan megmondani, hogy tényleg az van e benne, illetve ha valaki szétszedi és ténylgesen megnézi. A sima telefonos ügyfélszolgálat is csak felolvassa neked azt ami a weboldalukon kint van speciben.
-
válasz
TeeJay #102737 üzenetére
Hopsz erről megfeledkeztem: UN7000 / UN7100 review
"The LG UN7000 uses an RGBW sub-pixel structure, which is less accurate and doesn't display a perfect 4k image. There are artifacts in the tiles of the roof and the fold of the sails in the picture above. Small text is also blurry. This is much like the LG UM6900.
... In Europe, this TV is sold as the UN7100..."Szóval az UN7300 alá nem érdemes menni.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
TeeJay #102725 üzenetére
Elvileg direct led-es volt ez is. Volt um7400-asom is azzal valóban nem volt felhősödés, annak csak a színei nem voltak annyira jók. 2-t össze lehetett volna mixelni..
Még nem tudom mi legyen utána, lehet samsung irányba megyek el, csak finoman szólva is drágák, már amik tényleg jók.
-
Kisbre
tag
válasz
TeeJay #102685 üzenetére
Sajnos a jelenlegi keret nem engedte meg, hogy nagyobbat válasszak.
Kicsit tartok tőle, hogy Youtube-on kívül mást nem fogok látni a tv, azt is a gyerek fogja nézni.
Aztán majd meglátjuk.
Köszönöm a segítséget a választás erre esett:
LG 55UN73003LA -
kovacs.bencu
újonc
válasz
TeeJay #102542 üzenetére
Igen igen, kicsit bosszantó is, hogy a gyártó weboldalán sincsen feltűntetve sehol sem, hogy mi a szériák közötti eltérés.
Valószínűleg ha bemennék a MM-ba ott sem tudná megmondani az értékesítő, hogy miért jobb pl a 80xx mint a 74xx (bár valószínűleg megpróbálná eladni a drágábbat a tapasztalataim alapján, ezért nem is szoktam ott kérdezősködni
).
-
kovacs.bencu
újonc
válasz
TeeJay #102539 üzenetére
Igen erre jutottam nagyjából én is, de köszi a megerősítést, így érthető a dolog.
Szóval a 80xx gyakorlatilag minőségben magasabb kategória, panelben, egyéb technikai megoldásokban nem biztos.
74xx nekem a talp miatt kiesik, mindenképpen négylábút szeretnék, hallottam már sajnos negatívumot a félhold alakú megoldásról (kocsonyás remegés, bár aki meg löködi az meg is érdemli).
eDigitalon ugyanannyiért van a 74xx és 80xx, úgyhogy akkor érdemesebb megvenni az utóbbit, viszont ha a 73xx-el hasonlítom össze, ott már van egy 20ezres különbség a kettő között.
Esetleg valakinek van tapasztalata az 50UN74xx/50UN80xx-el kapcsolatban? -
mcll
senior tag
válasz
TeeJay #102449 üzenetére
Gyanítom hogy a 2018-as LG-knél más a középtalp és a 8000-esnél más a szélső láb. Amit én láttam, ott bizony a szélső kis lábaktól inogott az egész. Az én UN74003-asom ívelt talpa viszont nagyon stabil (lehet javítottak ezen 2018 óta azért), ebbe nyugodtan dugdoshatsz hátulról bátran mindent, nem inog, nem akar felborulni.
-
ndlx
aktív tag
válasz
TeeJay #102415 üzenetére
Igen, határozottan szoktam eredeti nyelven nézni.
És mit kell venni egy idei LG tvhez, hogy lejátszon mindent? Hangfalak vannak, 5.1, az erősítőm viszont meghalt tavasszal, még nem pótoltam. Egyenlőre a tv hangját hallgatjuk
A tv lejátszóját használom, tehát nem pc meg külső androidos akármi, hanem csak nettó a tv. Hálózatról, synology.ról használom.
-
rebb
tag
válasz
TeeJay #102273 üzenetére
Köszönöm szépen.
Nem is gond, mivel a 75" felé húz a szívem.
Azt, hogy hol tudnám élőben megnézni, tud valaki segíteni?
Vagy esetleg ár/érték arányban jobb ajánlat?Köszi.
-
Boha
tag
válasz
TeeJay #102246 üzenetére
Én is ezért vacillálok 2 modell között, hogy ad annyi pluszt ami szemmel észrevehető, mert az áron észrevehető. Összehasonlítottam a tv-ket displayspecifications-on, talán annyi különbség van hogy a GPU 2 magos a nanocell modellbe. Más szinte semmi ami lényeges különbség lenne, persze ha helyesek az adatok ott.
-
-
Fabor
csendes tag
válasz
TeeJay #102226 üzenetére
A 8100-as elvileg tud HDMI 2.1-et és Direct Led a megvilágítás, 8000-nem csak 2.0 és UDH a megvilágítás. (Hivatalos honlap szerint, de talán nem életbevágó, pláne, hogy em@gról nem feltétlenül rendelnék.
)
Voltam bent eu*onicsba, nagyon agitáltak a 65NANO793NE típusúra. (270e most) Tanácstalan vagyok.
Lassan megbolondulok a TV választásban.
-
Boha
tag
válasz
TeeJay #102231 üzenetére
Lényegében akkor csak annyi a különbség hogy,
az egyik modell edge led a másik meg direct led.
Melyik a jobb ?
Számomra más nagy különbséget nem látok.
65NANO793NE között 65UN74003LB 65000ft árkülönbség van jelenleg (telekom).
Persze vagy 5-6 évre tervezem venni a készüléket. A mostani lg 42lb671v-zb utódját keresem 6 év után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest