- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Hi
Nálam a könyvtár nevek kerülnek átnevezésre a találathoz, ez volt a neve: Cápaember (1998).
Kérdésed adta az ötletet, átneveztem ahogy az imdb-n van, most így látszik:
Erre sem találja meg.
Próbáltam az "universal media scraper" és a "movie database" lekérdezőt is.
Próbáltam manuálisan az angol címre kerestetni, de úgy sem.
Egyébként az LE-Kodi ezt megtalálta, most CE-Kodi ahol nem akar sikerülni.
Sajno nincs mód imdb vagy tmdb referencia kód megadására.üdv
-
Kapanyél
őstag
Most frissült végre a Confluence (az előző CE-n elszállt hibával a frissítés), ebben megtaláltam, épp most akartam megírni.
Az előzőben biztosan nem volt nálam, mert vagy 5x nekifutottam, de most már annyira zavart, hogy Node Editorig jutottam (amit szintén nem enged telepíteni, de már nem is érdekel így) -
geogabcsi
tag
Eddig is így volt, most újra csináltam, de ugyanaz! Amit csináltam, ahogy írtad úgy volt: Video azon belül Filmek, Sorozatok, Videoklipek. NFS elérés a NAS-on. Minden hová értelem szerűen tallóztam a mappákat, Kiválasztottam, hogy mi van benne a scrappert alapértelmezetten hagytam TMDB, vagy ami volt, és láss csodát, ugyanaz a helyzet! A Filmek jól vannak, a Zenék is, de itt az most nem lényeg, de sem a sorozat, sem a videoklip mediatár nem tölt be! Nagyon szép, hogy mindenki lehurrog, de nézze meg aki szeretné! Gondolkozok Librelec telepítésen, mert ez android-on lehet hiba!
-
SunMount3r
nagyúr
Oké, akkor sorold azokat, amiket akár az Amlogic+LE, akár az ATV 4K (vagy bármelyik új kedvenced) jobban tud, mint a Q10 Pro... Csupa fül vagyok, tényleg. Sértődés? No-no. Inkább talán csak már unom ezt az alaptalan szapulást, legalábbis ezen a szinten, amilyen ez a hangzatos "bughalmaz" megállapítás is volt (amire nagyon sok szükség is volt most, főleg, hogy te is beláttad utólag, hogy semmi köze az aktuális problémához). De ezt már vagy 10X kitárgyaltuk és végén mindig ugyan az volt a konklúzió(m). Hogy az elvárások és az igények eltérései alapján nincs objektív végeredmény, mert almát (HA-HA, ez volt a rejtett poén) a körtével szintű a dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
A Q10 Pro bug-halmaz? Ahha... Mihez képest? (Gondolom az Amlogic-hoz, meg az ATV 4K-hoz,de nem szeretném elkezdeni ezt a messzemenő vitát, pláne, hogy semmi köze a tárgyhoz) Azt meg nehezen hinném el, hogy ez is a Q10 Pro "hibája", miért is lenne egyáltalán? Android-os KODI? Az lehet, de ez is KODI, hivatalos és végeleges verzió és nem videó lejátszási technikai bűvészkedésekről van szó, amit még elhiszem, hogy nehéz Android-on optimalizálni, hanem egy ilyen egyszerű Jukebox/tallózó szintű alapfunkcióról, aminek már ezer verzió óta jól kellene működnie a KODI-ban.
Amúgy akinek valami -bármilyen- Android-os Box-ja van, az kipróbálhatná, hogy a fentiek szerint amiket leírtam (tehát Video->File lista nézetben) neki működik e a dolog (Tehát egy új sorozat Folder manuális bescap-élése után ki rakja e neki a Borítót). Ja és ha lehet Confluence Skin-el is tesztelje le. Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Az elnevezéssel nálam minden stimmel, be is srcap-eli, ezt írtam is, csak a borítót nem rakja ki, amíg át nem állítom másra a Scan to Library-s infó menüben. Ha ezt nem csinálom meg, akkor a scrap-elés után állhatok ott rajta és várhatok akár fél órát is, akkor se rakja ki a borítót, még újra indítás után sem. Cache? Akkor filmeknél miért nem csinálja, miért csak a sorozatoknál? Filmeknél még a Fanart-ot is betölti szinte egyből (van amikor pár másodperc késéssel).
Ennek mi köze a cache-hez, vagy pláne ahhoz, hogy mennyire gyors a rendszer? Q10 Pro-ról van szó amúgy. Ha valaminek a hibája ez, akkor azt a KODI-n belül kell keresni, tehát a KODI, vagy egy add-on hibája.Azért még kipróbálom, hogy csinálok egy Library pucolást, de csodálkoznék, ha ettől megjavulna.
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem most sem jó valami. A TVDB nem jeleníti meg a TV Show borítóját.
Sorozat Neve 2016
Sorozat Neve S01 1080p Ésatöbbi Ésatöbi
Sorozat Neve S01E01 Epizód Neve Ésatöbbi Ésatöbbi.mkvÍgy vannak mappastruktúrában elnevezve. Pedig biztos bescrap-eli, mert a "Scan to Library"-nál rendesen mutatja az infót, az almappát megnyitva pedig mutatja a Fanart-ot is. De amikor File nézetben a legfelső mappára állok, akkor nem tölti be a borítót. Tudom hogy kellene neki, mert van már másik sorozatom, aminél régebben ezt rendesen megcsinálta.
-
Joshi
titán
Azt láttam én is de ott nagyon fapadosan lehet csak, konkrétan a felirat pozícióját vagy alulra vagy felülre tehetem és kész. Én olyasmire gondoltam ahol egy csúszkán lehet a mondjuk 1-10-ig belőni ezt. A betűméretet és színt viszont itt se találom. Nagyon zavaró mondjuk egy HDR filmnél hogy kisüti a szemem a fehér felirat.
-
Véreshurka
senior tag
Van dupla rész, a Serenity, háborús résszel kezdődik valóban. Akkor ezek szerint így kéne kinéznie ha nem lenne dupla rész:
Serenity part 1
Serenity part 2
The Train Job
Bushwhacked
stb...Én még régebben szereztem be a sorit, 720p-ben, nem tudom már milyen release
Még arra gondoltam, hogy a részeket nfo fájlokkal is kibővíteném, ha semmi más nem segítene. NFO fájlba jól tudom, hogy elég csak egy linket betenni ami a részre mutat mondjuk az IMDB-n, vagy mást is kellene?
-
Véreshurka
senior tag
De itt nálad is a TV-s vetítési sorrend van +
nálam nincs duplarész...Ez lenne ugye a kronológiailag jó sorrend:
1 "Serenity"
2 "The Train Job"
3 "Bushwhacked"
4 "Shindig"
5 "Safe"
6 "Our Mrs. Reynolds"
7 "Jaynestown"
8 "Out of Gas"
9 "Ariel"
10 "War Stories"
11 "Trash"
12 "The Message"
13 "Heart of Gold"
14 "Objects in Space"Még amiket @DIY linkelt azokban találtam pár leírást, majd ha otthon leszek megpróbálom még azokkal is...
Szerk: bár rég néztem, de elképzelhető, hogy a serenity című rész az dupla, megnézve a dél afrikai vetítési sorrendet... (igen, most megnéztem DS Video alatt, a serenity rész tényleg dupla, bár nálad a Train Job-ot mutatja duplának)...
-
Véreshurka
senior tag
Nincs különkiadás, 14 részből áll. Eszerint a sorrend szerint volt meg nekem (rögtön az elején lévő). És ahogy látom még ez sem egyezik meg a TVDB-s DVD sorrenddel
(#3018) DoItYourself: na ott még enm próbáltam, ha otthon leszek meg is nézem. Köszi!
Az a szopó ezzel a sorozattal, hogy a TV-ben leadott sorrend nem időrendben (a sorozat szerinti) voltak leadva, hanem valamilyen katyvaszban, ezen segített a DVD-n kiadott időrendi sorbarendezés. Bár amíg nem volt kodim addig nem is tudtam erről és pusztán véletlenül néztem a DVD sorrendben
Egyébként köszönöm, hogy foglalkoztok vele!
-
Véreshurka
senior tag
Holnap megnézem akkor ahogy írtad!
Egyébként a Serenity nem különkiadás, legalábbis az a rész amiről én beszélek. Ha itt megnézed láthatod, hogy a 11. rész az a TVDB szerint. Persze azt is látom, hogy van egy Serenity különkiadás is
-
Véreshurka
senior tag
Szerintem egy kicsit elbeszélünk egymás mellet
Még anno az S905-ös topikban pont a te általad említett módszereket használom mind film, mind sorozat média kereséshez, és nincs is gondom, kivéve a vázolt esetet. Tehát megtalál mindent. Csak ami rész nálam "Serenity" néven fut azt a tvdb-s keresés után a kodi "The Train Job" címen adja be, mert szerinte annak kell ott lenni. Egyébként a rész fájlneve a következő: Firefly.S01E01.Serenity.mkv. Tehát nekem olyan érzésem van, hogy a fájlba beírt címet egyáltalán nem veszi figyelembe, csak azt, hogy ez a sorozat 1. évadának az 1. része, ami szerinte a The Train Job. Ezen szeretnék változtatni. Persze lehet csak így estére nem értem már amit írsz, és holnap friss fejjel már más lenne.
-
Véreshurka
senior tag
De ettől én még a rossz sorrendben fogom látni a részeket a médiatárban, mert a tvdb csak a TV-s vetítési sorrendet tudja.
Pl: az episode1 tvdb-n a "The Train Job", nálam pedig a "Serenity". Ha a Serenity-t átnevezem The Train Job-ra nem leszek előrébb, mert a médiatárban lévő sorrend nem fog változni, nem? Én meg nem tudom fejből melyik részek jönnek egymás után.
-
Weilan
csendes tag
Blakey ott a pont. Valóban nem a Médiatárból használom hanem a Video/Fájlok menüből tallózom be csak simán. Akkor ez a baj. Igazság szerint nem láttam értelmét eddig a Médiatárnak az én esetemben.... Minden filmet, sorozatot, játékot, stb... egy közös könyvtárba töltök le, amit aztán nem kezdek rendezgetni egyrészt a seedelés miatt másrészt mert átlag 2-3 hét után törlöm, és jönnek az újabbak.
A megnézett filmeket nekem is bepipálja még így is, ami amúgy nagyon is tetszik.
-
Véreshurka
senior tag
Csak arra lennék kíváncsi, hogy tudom-e használni az A2 Lite-ot a vevője nélkül, mivel az most a Minixbe van dugva. Vagy venni kell még egy vevőt? Ha venni kell tudok külön is venni olyat?
-
Ejelhar
senior tag
Hát nem tudom, nekem minden porcikám tiltakozik ellene. Egy média lejátszó kezelhető legyen távval, billentyűzet nem kelljen hozzá. Ha nem úgy van kitalálva, akkor nem okay.
Mondjuk a Kodi jó távval is, még tán a keresés is a képernyőbillentyűzettel. De a légegeres megoldás az borzasztó. -
junkpod
veterán
"Kodi a számítógépes rendszerekhez készült lejátszó így nincs felkészítve hagyományos távirányítóra"
Ezzel erősen vitatkoznék, sőt, pont, hogy arra van felkészítve legjobban, gyakorlatilag egy nyilak, ok, menü, vissza gombos távval minden funkciója vezérelhető. Egérrel, legegerrel iszonyú kényelmetlen az állandó fókusz váltások miatt.
A többivel egyetértek. -
tobias40
veterán
Mint írtam én Harmony távot használok(nem akarok másikat) és abban keresem ezt a lehetőséget hogy így keressek,névre mint ahogy a példában leírtam.Ez egy kényelmes gyors keresés,szintén a mederer-ből maradt bennem mert 1-2 gombnyomással a keresett filmnél voltam!
Megértem ha nem lehet ezzel a box-al ,csak egy kérdés volt.
Kipróbálom az appot is kíváncsiságból,de ezért vettem kb. már 4 éve harmony távot hogy ne kelljen több távirányító a házba,és nem is akarok többet.Melyik app a legjobb nálatok?
A Yatse az jó,mert az megvan hivatalosan..?Köszi mindenkinek a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
igen ez lesz a másik megközelítés, bár pont itt a topikban merült fel, hogy a tmdb jobb eredményt adott, pontosabban adott eredményt olyanra, amire a tvdb nem, pedig amúgy az oldalon fent volt maga a sorozat, csak valamiért behúzni nem akarta.
-
DeFranco
nagyúr
általában tényleg jó (már amennyit megismertem belőle) és tényleg össze lehet lőni (nyilván a tmdb-hez alkalmazkodva) a részek számozását, de úgy azért nem triviális ha a wikis (tekintsük etalonnak) számozás eltér a tmdb-stől ÉS emellett a részek címe sincs kitöltve sem angolul sem magyarul csak annyi van hogy 1. rész 2. rész stb.
ott nyomozni kell, és valahogy tartalom alapján sejtésre összelőni, nyilván így is sokat segít, csak meglepett mert 5-ből 3 esetben belefutottam abba, hogy hozzá kell nyúlni nem kicsit a számozáshoz. ez az arány meg népszerű sorozatok esetén magasnak tűnik mert gondolom nem csak én futottam bele és fura hogy senki nem tette helyre angolul sem
-
DoItYourself
addikt
A tévén 16.1-es Kodi van, a boxon pedig LE 7.0.3.012l, ami szintén Jarvis. Majd kiderül, hogy lesz-e velük probléma. Nos, tényleg nem tűnik bonyolultnak, MySql telepítve, user létrehozva, advancedsettings.xml megszerkesztve, holnap bemásolom, médiatár exportálással nem foglalkozok.
-
pocokxx
Közösségépítő
1) Ha bedugom, és olvas, akkor rendben van?
2) Ez bejött, köszi.
3) és 4) Android indul el a KODI-t távirányítóval indítom. A Kodi viszonylag gyorsan indul, de az android rendszer lassabban áll fel, ha be van dugva a winchester. Ha sd-ről futtatom elölről kell kezdeni a repok meg effélék telepítését? Illetve az gáz, ha folyamatosan be van kapcsolva? -
DUB Inc.
aktív tag
-
cintula187
addikt
Értem... többnyire.
A "sima" sztereó helyett javaslom az automatikus felismerést, tehát nem a Pure Direct hanem, hogy lásd DD, DTS, stb. feliratot az erősítőn. Automatikus felismerés? Az eddig használt sztereóban is kiírta hogy DTs, DTS ES stb. Az auto surround-ra gondolsz?
-
cintula187
addikt
-
morefire
tag
Minden platformon 0,5 sec a részek átnevezése? Mert ok, hogy Windowson vagy Androidon ezt megcsinálod egy renamerrel, de nem minden platformon van így. Az megint más kérdés, hogy a többi programnál hogy működik a dolog. Ez a topik a Kodiról szól. Egyébként sem értem, hogy mihez kell a többi program, a Kodi lefed mindent, amit egy mediacenternek tudnia kell. Másrészről, ha egy torival seedben állsz, akkor hogy nevezed át a sorozatot?
-
SunMount3r
nagyúr
Arra gondoltam; hogy a scraper beállításainál meg lehet adni a nyelvi preferenciát. Ha rányomnék a könyvtárra egy "Change Content"-et és ott az a "Settings"-re, ahonnan lehet ezt állítani, a kiválasztott Scraper-t az globálisan állítaná át és az egész scraper nyelvi preferenciáját, vagy csak az adott könyvtára vonatkozóan?! Na ezt fogom még kipróbálni, de lehet szét b@rmolja nekem az összes többi angol-t is. Erről tudtok valamit, hogy működik?!
Amúgy magyar nyelvű release-eknél preferálom a magyar elnevezést a könnyebb azonosítás miatt.
De pl. van még egy jó pár magyar film is, amiknek a file neve is értelemszerüleg magyar. No ezeket is kb. 80%-osan, de felismeri a TMDB és magyarul is scrap-eli, még akkor is, ha van "angol" filmcímük is.
Mind 1, majd holnap megpróbálom a TVDB-bvel ezt a Forró Szelet is, meg a Csengetettet is, magyarra állítva...
(Persze a Kisvakond az ment neki egyből...)
(#2164) junkpod: 1000% biztos, hogy megadtam neki a pop-up-ban az eredeti angolt és a magyart is (pont úgy, ahogy a TMDB-en szerepel), de semmi. De mára már elég ennyi, holnap megpróbálom megint... (De minek?!)
-
SunMount3r
nagyúr
De ennek van. Csak a Scraper-ek nem tudnak mit kezdeni vele, mert a file nevet nem lehet úgy lenevezni, ahogy az adatbázisban van magyarul. Ezek alapján azt kell mondjam ez a file konvenció egy elég nagy hülyeség, nem flexibilis és egyáltalán nem intuitív. Nem úgy, ahogy elvárható lenne. (Kb. mint bizonyos egyetemi könyvtárak keresője
.)
Érdekes, hogy a TMDB a Balekok.1983 file elnevezésre simán be scrape-elte rendesen a filmet magától, pedig az eredeti francia neve Les compères. Akkor, ha a működési elv azonos, akkor a többinél miért nem megy? A Forró Szél is elég egyértelműen ott van magyarul is a TMDB-n, mégse talál rá semmit.
A legintuitívabb az lenne, ha akármilyen, akár teljesen eltérő mappa és file elnevezés esetén is meg lehetne "határozni" a a scraper-nek, hogy melyik filmcímnek megfelelő. Erre fel is dob ilyenkor egy ablakot, hogy adjam meg a film címét (amit meg is tettem mindig, úgy ahogy a TMDB-n szerepel, angolul is majd magyarul is), csak hiába, mert, ha nem egyezik a file-névvel, akkor nem csinál semmit. No, ez egy oltári b@romság.
És sorry és köszi a segítséget
, de ez a személyes felhasználói véleményem.
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem így: You.Rang.MLord.COMPLETE->You.Rang.MLord.S01->You.Rang.MLord.S01E01. Ez így nem jó? Legyen a gyökérkönyvtárban az összes évad?
Vagy csak az a fránya ' karakter a baja, ami hiányzik az M után?!
Van egy másik is, magyar verzió, az ilyen: Csengetett MyLord. A TMDB neve: Csenegett, Mylord?->Itt számít, hogy azért nem találja meg mert hiányzik a vessző és a kérdőjel? Csak, mer egyiket sem lehet file-névbe írni...
És szeretném, ha ez a mappa és a file nevek megmaradna magyarul.
-
SunMount3r
nagyúr
Igen, szerintem is teljesen igazad van, maximálisan egyetértek.
Sőt, ha lenne LibreElec-es Windows, akkor azon ugye a LibreElec-es KODI-t is lehetne futtatni.
Ami persze megint sokkal jobb és szebb, mint a sima Windows-os KODI, így két legyet egy csapásra.
(Amúgy semmi gúny, csak egy kis ironikus humor akart lenni
. Mert amúgy nekem aztán semmi bajom az LE-vel. Remélem nem gond.
)
-
embe
nagyúr
A gyári ZDMC ezzel a felülettel rendelkezett. Vagy skinnel.
Az általam feltett 17.1-es ZDMC meg ezzel a felülettel, vagy skinnel, vagy...
Na most amikor a pi-re feltettem az Openelecet, akkor az első kinézet fogadott. Amikor a librelecet tettem fel, akkor a második kinézet.
Zárójelben jegyzem meg: Ma délelőtt vettem át a postán. Bekapcsoltam, 1-2 dolgot megnéztem rajta. Eközben a kőművest is csekkoltam, aki a házamat szigeteli éppen. 14.00 órától meg melózok.
Azt sem tudom a gyári lejátszója hogy néz ki. Semmire sem volt időm.
Ha a HD hangokat tudta volna kezelni a Pi3, akkor le sem cserélem.
Hanem használom tovább Libreelec op. rendszerrel, a Kodi alkalmazást.És te most akkor milyen médialejátszót használsz?
-
SunMount3r
nagyúr
-
Kapanyél
őstag
Nem csodálkozok ám, mivel a filmek egy része már akkor meg volt, amikor még XBOX sem létezett, így maradt a fájlnév rend nálam. A gagyi lejátszók, aztán a DUNE-k után most van csak erre szükség, addig azért nagyon hasznos volt, hogy van magyar cím... Most meg már kurvaélet, hogy nem írom át, nincs az a Total Commenderes és Exceles algoritmus, amivel ezt bevállalnám.
Köszönöm a tippeket, a hibalistás plugint kipróbálom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged