- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
válasz
skippper #4876 üzenetére
Köszi, hát megfontolom. Mivel Android TV van rajta így én azt tapasztaltam, hogy a Mi Box is tökéletes lenne, de a 2 GB RAM az egy idő után kevés neki. Itt ez nem áll fenn?
Nem annyira vészes, de 2-3 hetente újraindítom akkor már megint fürge, de egy idő után érezhető hogy belassul, főleg a Disney+ (bár biztos köze van hozzá az alkalmazás optimalizálatlanságának is).
Azt jól látom hogy a FireTV stick az ellövi az usb-c-t tápfelvételre? -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy Xiaomi TV Box S -em, elgondolkodtam rajta hogy kicsit fentebb lénnék Android/Google TV kapcsán.
Az igény, hogy egy kicsit fluidabb legyen. A netflix, disney+ néha berecseg rajta, igaz egy újraindítás segít rajta, szóval lehet ez az OS hibája.
Kodi-t tudjon, ez fontos.
Ha van ethernet és/vagy usb-c kimenete az előny .
Szoftveres támogatási is, megkapja a biztonsági patcheket, frissítéseket, ha van.
Mit ajánlotok helyette?Néztem az Apple TV-t és az Nvidia Shield TV Pro -t de az kissé "erős" árazású.
Valahol a Xiaomi és az Apple Tv között félúton néznék árban eszközt.
Létezik ilyen vagy jobb ha maradok a Xiaominál?Segítségetek előre is köszönöm!
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom hogy jó helyre írok-e, ha nem akkor kérlek töröljétek.
Párom az utóbbi hónapokban nagyon rákattanta Netflixre, kezdetben laptopról nézte, de aztán felvarázsoltam neki a Netflix appot a Zidoo x9s -re. Remekül megy, akadálymentesen, viszont a távirányítóval nem mindeg lehet jól operálni (irányítani), gondolom nem véletlen, nem ehhez tervezték.
Kérdésem az lenne, hogy milyen boxot tudnátok ajánlani ami teljeskörűen vezérli a Netflixet?
Vagy melyik topikban tudják ezt megmondani nekem?A terv az, hogy asszony megkapja a TV-hez a teljesen kompatiblis boxot a Netflixhez én meg behúzom magamnak a Zidoo-t a dolgozószobába
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Tanisz -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy A95X Max TV Box-ot.
Meg vagyok vele elégedve, fürge jószág.
Viszont van vele egy kis gond.
Raktam bele egy HDD-t SATA-n csatlakozik, nem USB-n, felpakoltam rá 1-2 filmet és lejátszásnál 1-2 percig folyamatos a lejátszás, aztán elkezd bufferelni.
Van valami megoldás, hogy folyamatos legyen a lejátszás, ne álljon meg mindig, sűrűn bufferelni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Tanisz
senior tag
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni.
Testvéremnek (nővéremnek) szeretnék egy set-top-box-ot venni.
Igények:
- FHD, jövőre tekintettel 4K lejátszási képesség
- tudjon külső merevlemezt is kezelni, onnan filmeket lejátszani vagy legyen beépíthető merevlemeze(talán neki ez lenne a legkényelmesebb)
- egyszerű kezelhetőség, stabil működés: a lényeg hogy nem fogja mókolni, settings fájlokba turkolni, bekapcsolja megy és használja típusú
- a legnépszerűbb formátumokat tudja lejátszani
- hdmi csatlakozóNincs igény, hogy böngészni, közösségi oldalakat, neflixet tudjon kezelni.
Elsősorban új eszközre gondoltam, de egy nagyon szép állapotban lévő használt is megtenné.
Láttam használt hirdetésben egy WD TV Live HUB Media Player -t, 1 TB-os HDD-vel. Felkeltette az érdeklődésem.
Mivel egyáltalán nem ismerem a WD ilyen jellegű eszközei nem tudom érdemes-e ilyesmivel szemezgetni.Ársávot nem nagyon tudok mondani, új termékért max 40e HUF-ra gondoltam.
Ha olyan eszköz, amire Kodit kell telepíteni, azt én megoldom, szóval a kezdeti "mókolást" elintézem, de utána a stabil működés elengedhetetlen
-
Tanisz
senior tag
válasz
junkpod #2442 üzenetére
Kicsit pontatlanul fogalmazta, arra gondoltam, hogy fájlszinten ne kelljen semmibe mókolnom. Ne kelljen linuxot telepítenem/androidot, jogosultságot kezelni..stb. Meg tudom csinálni, számtalanszor csináltam már, de már unalmas
Ok, hogy a hálózatot be kell állítani, meg az erősítőt..stb. Ez egyértelmű. -
Tanisz
senior tag
(#2432) blakey
Köszi az infókatElgondolkodom rajta
(#2433) junkpod Köszi Neked is meggondolom a dolgot
Jobban utánajárok. A lényeg hogy ne kelljen se linuxot, se androidot, se kodit se semmit telepíteni, konfigolni..stb. Bekapcs (ha kell frissíti magát) és működik.
MÁS:
Valószínűleg a BFS 4KM -em megérezte a változás szelét és nem hajlandó elindulni pár napja. Az android el kezd bootolni, aztán kb ennyi, robot képernyőt látom, villog a led a gépen, aztán ennyi.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet? Rendszer logokat hogy tudok nézni rajta? Van ilyenre releváns topik?
Köszi a segítséget -
Tanisz
senior tag
válasz
junkpod #2430 üzenetére
Köszi, beleolvasva a topikban jónak tűnik.
Viszont pont az a célom, hogy ne kelljen folyamatosan szoftveresen supportálgatnom a készüléket.
Öreg vagyok én már ehhezVan elég programozói feladatom így is
Egy stabil, működő rendszer kellene, amire max a frissítések telepítését kell jóváhagynom és kész
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy BFS 4KM-et használok.
Gondoltam beújítanék valami minőségibb kodis kütyüre. A mostani eszköz meg mehetne fel a másik szobábaLassan itt a BF így meglovagolnám az akciókat.
Milyen eszközt ajánlanátok? Esztétikus, stabil eszközre gondoltam.
Belső merevlemez bővíthetőség nem szempont. Hálózaton van minden.
Kritérium a HDMi tamogatás, 4K nem szempont, de nem gond ha van. Egyenlőre fHD-s TVnk van "csak".Filmnézésre használnánk csak.
Himedia Q5-öt néztem, érdemes ezen gondolkodni? Esetleg más javaslat hasonló árkategóriába?
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Beszereztem egy BFS 4KM-et.
Frissítettem a Kodit rajta az utolsó store-on lévő verzióra.
Lehet hiba volt.
Mert nem akar elindulni.Van valakinek ötlete?
Keressek egy előző verziót?Valamint még egy kérdés.
Hálózatról szerettem volna (még az előző verziós KODI-val) filmet lejátszani.
Meg is találta a kütyü a hálózaton a filmeket, de hiába nyomtam rá, nem játszotta le.
Elkezdte, aztán semmi, visszatért a fájl könyvtárába.Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv:
Tanisz -
Tanisz
senior tag
-
Tanisz
senior tag
Igazából ez a terület nekem nagyon új, ismeretlen.
Soha nem használtam ilyen medi-boxot.
Korábban egy E350-es gép szolgált erre win7-el, de arra most nincs fizikai lehetőség, hogy HDMI-n kilőjjem a képet a Tv-re, a falat nincs kedvem megfúrni
Wifi-s HDMI adapter sem olcsó, ezért jutott eszembe inkább MediaBox, vagy a Chromecast.A lényeges kérdés, hogy ez bármilyen hálózaton megosztott mappában lévő médiatartalmat képes lejátszani?
Megfelelő minőségben?Gondolom van rajta lejátszó, vagy lehet rá letölteni nem? Akár VLC-t is?
Lehet nagy hülyeségeket kérdezek, akkor elnézést
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Egy másik topikból irányítottak ide.
A problémám a következő :
"Milyen médialejátszót tudnátok ajánlani,az alábbi problémára.
Van egy TX-P50ST60e, x264 -es fájlokat nem igazán szeret lejátszani, sem HDD-ről, sem hálózaton keresztül.
Milyen megoldást tudnátok ajánlani a problémára?
Főleg a hálózaton való elérés és lejátszás lenne a legjobb és legkényelmesebb.
Google Chromecast, vagy bármilyen androidos médialejátszó?"Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged