Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Ahh, csak annyi...
Nehogy már valami egyszerűen működjön. Jelentkezz be ötször, de minek meg hová is pontosan?
Marad a smartyoutube aztán jónapot.
Amúgy röhej, hogy ilyenekkel kellene szenvedni, hogy youtube legyen a Kodi alatt.
Egy elcseszett katyvasz, nem igaz nem lehet egyszerűen megoldani...
Külön aláírás nem kell Bill Gates-től hozzá? -
-
Imi1981
veterán
Akkor lehet pont akkor jöttek ezek mikor arra a felszínre váltottam. Mármint utána másnap meg harmadnap. Ma már nem csinált ilyet úgyhogy akkor lehet tényleg az volt amit írtál. Kösz!
Ettől függetlenül most megtetszett ez a artic zephyr-reloladed skin kicsit egyszerűbben beállítva. Szép és gyors is így. -
atyec7
tag
Köszönöm. Természetes, hogy lehet: csak eddig nem tűnt fel, hogy az "alap-normál-haladó" szintek felett még van egy "profi" is, és ott lehet. Az elözöekből ugye ez a funkció hiányzik még. Ennyit a tudatlanságomról, és hogy nem nyomogatom a dolgokat amíg lehet. Ezt megérdemeltem.
-
Mano66
senior tag
A PKC 3.6.14-re azt írják, hogy már valamilyen szinten kezeli a Nexus-t. De ezt a verziót egyáltalán nem tudom zip-ből telepíteni. Server hibára hivatkozik. A web serverről meg amit lelehet tölteni az meg települ (PKC 3.0.0), de nem lehet elindítani. Van olyan verzió ami el is indul Nexus alatt és lehet telepíteni is?
-
Mano66
senior tag
Kösz. Igen az kiírja, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez.
Csak azért akartam, mert a Mátrix alatt néha olyan hiba jön elő, hogy elindítom a filmet és szaggat. Kodiból kilépés újra indítás és a szaggatás megszűnik. Ugyan az sorozat Nexus alatt jó. Orazk 2.-3. évad (2160p)
-
zseko
veterán
Nekem mondjuk az SMB még egyetlen egyszer sem működött még soha normálisan úgy ahogy - szerintem - elvárható volna, és ahogy más (másképp megírt?) appal működik, azaz csak rákattintok és kiadja a a hálózaton lévő gépeket, a megosztott mappákkal. Mindig kézzel kell beírnom direktben a teljes útvonalat, máskülönben csak hibára fut. Ráadásul még a kitöltése sem annyira egyértelmű, mint más appoknál.
Érdekes, hogy az X-Plore szimplán be tudja listázni a megosztott gépeket a hálózaton, nem kell semmi extrát csinálni hozzá.
Nem állítom, hogy nem a 'túlokosított' win, vagy a win konfigurálás hibája (részemről) okozza, mindenesetre úgy még soha nem működött hogy szimplán megnyitom és kész.
A Kodi kezdőknek leírás amúgy nagyon hasznos, de mellesleg nemes egyszerűséggel átlépi a Hálózati hely hozzáadása taglalását... -
Imi1981
veterán
Köszi kipróbálom ahogy tudom. Ha nem jó akkor feladom. Megnézem majd kodi fájlkezelőben is. Amúgy az számít, hogy emby kodi addonnal játszom le a videót és nem közvetlenül hdd-ről? Így is működnie kéne? Kipróbálom másik tv boxon (mecool km6 deluxe) mert a shield-et használják most.
-
Imi1981
veterán
De leia alatt nincs is sftp csatlakozozási lehetőség! Legalábbis android tv os-en kodi leia alatt nincs. Sima ftp van de ha azon keresztül akarok PC-re menteni a kodi beállításait a backup addon - al akkor azt írja a cél nem írható (pedig írható) . Na mindegy nem olyan nagy probléma csak jobb lett volna PC-re menteni közvetlenül mert másolni időigényes és boxon meg nem akarom tárolni a mentéseket. Persze most ott tárolom.
Remélem amúgy még egy jó ideig menni fognak az addonok leia alatt. Nem lenne bajom a mátrixal csak enyhén akadozik (néha néha) a lejátszás míg leia alatt tökéletes! Természetesen a kadenciahelyes lejátszás be van állítva. -
Imi1981
veterán
NFS nekem nagyon bonyolult. SMB - t is most csináltam először és működik is ugyan azon a tv boxon matrix alatt csak leia alatt nem. Nem lenne gáz de itt még a leia a fő kodi (tökéletesebb a lejátszás mint matrix alatt). Igazából csak kodi mentést szeretném ha PC-re mentené egyből és ezt smb keresztül lehet is (mátrixon úgy csináltam) . Ftp szerver fut a PC-n és arra csatlakozik a leia is de azon keresztül nem engedi a mentést PC-re (bár sftp-t nem próbáltam de szerintem úgy se engedi). Ja mobilról cx file explorer - el is csatlakozik szóval csak leia - val van probléma.
Lehetséges, hogy leia alatt ez nem is működik Windows 10 PC-vel?
-
Beri78
őstag
Sony kdl-755c android tv-re van telepítve a Kodi. Upnp elérésen vagyok. Egy asus rtn18u routeren lóg két vinyó, azokról nézem a filmeket.
Rendesen be van könyvtárazva minden.
Amikor elindítom a filmet, bemegyek a felirat beállításhoz, és az elérhető feliratok között nincs ott az mkv mellé másolt. Ha a felirat elérési útját akarom megadni, akkor se látja.
Lehet az upnp a gond? Smb nem megy, mióta bejött a matrix.
-
gyűrű
addikt
Neked is zyxel nasod van hogy ezt írod? (mert ott pl. nincs smb3)
Mert ha nem, akkor ne írkálj ilyeneket. Igenis gyorsabb az nfs, tapasztalatból írom, nem elméletileg, és erre a nasra vonatkozott a válaszom.Following is the information for SMB version supported for Zyxel NAS:
SMB v1: NSA series, NSA325 v2 and previous model
SMB v2: NAS series, NAS326, NAS520, NAS540 and NAS542. -
joydrv
aktív tag
Én vacilálok két boxon. Tavasszal egyiket megrendelem még az új eu-s áfa-törvény előtt.
Amlogicban ez lenne S922XJ procival: [link]Ha Windowsos gép lenne Kodihoz, akkor pedig ez: [link] (ez Celeron J4105 vagy használtan hasonló árban van ilyen Core I3 - I5-os procival is, de szerintem mindegyik bőven elég erős)
Tanácsokat szívesen fogadok pro és kontra.
-
joydrv
aktív tag
Az a vicces, hogy egy pc-re is fel van nekem téve egy kodi win 8.1 alá. Azzal soha semmi gond nincs, pl ez a kalibrálás - felirathoz - soha nem felejti el, meg minden más is hibátlanul megy.
Fél éve próbálgatom ezekkel a boxokkal CE és android alatt. Mindkettővel vannak apróbb, de bosszantó hibák vele. Most már komolyan elgondolkodtam, hogy összerakok egy egyszerűbb, kis csendes, windowsos gépet csak a kodinak és azt fogom használni médialejátszónak.
-
joydrv
aktív tag
Amíg a boxot ki nem kapcsolom, addig megmaradnak a beállítások.
A legfontosabb a felirat függőleges mozgatása-beállítása. Így jól be lehet lőni a szemnek kellemes magasságba.
De a kép is jobb, így nincs semmilyen túllógása a képernyőn. E nélkül, akárhogy állítottam az LG tv-n mindig van egy minimális "túllógás". Az fps-re nem figyeltem külön, de majd ránézek, hogy alakul különbözőekkel. -
libus
őstag
Külön mappába vannak a mesék a filmek a zenék...
Médiatárból adtam hozzá a filmeket.
Video/tallózás/itt megkerestem a HDD-n a Filmek mappát. Utána a képek szerint adtam hozzá a tartalmat, azaz filmek..
Be is scennelte őket a Filmek elemhez.
Aztán létrehoztam a Mese elemet és kitallóztam a Mese mappát a HDD-n, és a tartalom hozzáadásánál a filmeket adtam meg, bedobálta a mese borítókat a filmek közé. -
gyűrű
addikt
Az ennyémmel annó volt lan probléma..
Hónapok óta megszűnt az ilyen hiba a fórumokon.. (beelink, 4pda, freaktab)
Két kollegám is vett azóta, és mindkettőnek jó.
Miért ajánlanám szerinted ha gond lenne vele?
Szoftveresen és hardveresen is frissíti a gyártó.
Ha nem jó, akkor mitől kuka? Vissza lehet küldeni mint bármelyik másikat.
Ha nekem annó nem ment volna én is visszaküldöm. -
oszy
veterán
Akkor az 1. évad helyett átnevezem Season_1-re. De az egyiket miért ismeri fel, a másikat nem?
Mondjuk mindegy is, mert ha felismeri, akkor jó.
És a neve pl.:
Magnum - 01E01E02 1980 ?
Filmeknél még amit észrevettem, hogy azokat is átneveztem angolra, de úgy is írja ki. Szóval nem a magyart látom a borítónál.
-
Beni2360
félisten
Akkor írd meg légyszives, hogy a mostanába vett 2 db boxomon ugyan az a rendszer van az egyik mégsem talál meg annyit mint a másik. És a 3 éves meg majdnem minegyiket.
Tudom az elnevezés sikat számit.
Pl tegnap szívtam a 22 csapdálya sorozattal mire rájöttem, hogy csupa nagybetüre kell módosítani a kézzel bevitt címet és máris megtalálta. -
junkpod
veterán
-
loki7903
csendes tag
Mint írtam FTP használok mert nem egy városban vagyunk akik használják és én is sokat vagyok a NAS tól távol. Így ez tűnt a legjobb megoldásnak.
Emby - néztem. De ahhoz kell egy gép ami folyton megy nem?
A PlexKodiConnect ről még nem hallottam.
A MySQL meg azért tűnt jó ötletek mert ahhoz nem kell külön gép és a NAS on van is.Ami még gond nekem a db feltöltése.
Van hogy nem talál meg dolgokat. De ennek próbálok utána nézni -
oszy
veterán
"Ha megfelelően elrendeztük a fenti példa alapján a filmjeinket, nekiláthatunk a médiatárba való felvételükhöz. Menjünk be a Videók -> Fájlok menüpontba, majd válasszuk a Videó Hozzáadása opciót, és tallózzuk ki a Filmek mappát, aztán kattintsunk az OK gombra."
Elrendeztem! Hogyan tallózzam ki a csatlakoztatott hdd-t?
Nem hálózattal használom!
-
-szabi-
addikt
Átneveztem: "Peter Benchley's creature".
Mikor új tartalom keresést indítok az universal movie scraper nem találja.
Átvizsgálás médiatárban keresésre meg újra és újra előugrik az ablak és kéri a film címét.
Ezt szerintem engedjük el.Lenne inkább más kérdésem.
LE-Kodi alatt így nézett ki a filmlista:Ugyanaz a könyvtár CE-Kodi-nál így néz ki:
Valami módon beállítható, hogy bal oldalt a kollekció összefoglaló helyett a filmek legyenek, mint korábban?
Illetve annál a kollekciónál ahol nincs kollekció kép, ne legyen üres jobb oldalt a poszter helye, hanem tegye oda az első film poszterét?
Konfiguráláshoz a box IP címét böngészőbe írva elérhető egy kezelőfelület.
LE-Kodinál mikor olyan ablakot nyitottam ahová be kellett írni valamit a PC-n a böngésző vezérlőfelületen előugrott egy "input required" ablak.
Most CE-Kodinál ez nem történik meg, nekem kell megnyitni a beviteli ablakot.Ez is beállítható valamiképpen, hogy LE módszer működjön?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Yettel topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged