Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
Érdekes jószág ez a projektor, nem mai darab. A kézikönyve 42. oldalán említi az Fhd/24 Hz-et, csillagozva:
Remark : “*”compressed computer image.
Kérdés, hogy ez mit jelent? -
DoItYourself
addikt
válasz
bigacsiga962 #3242 üzenetére
Rossz helyen vagy, ez a topik egy szoftverrel foglalkozik.
Próbáld inkább itt, és olvass vissza, naponta ismétlődő kérdés. -
DoItYourself
addikt
Rossz útra tévedtél, nem a port.hu-t kell kiválasztani, hanem a Universal Movie Scraper-t. A címek, leírások ettől még magyarul is lehetnek, ha úgy állítod be.
Téves felismerés esetén a manuális javítás kerülendő, inkább a mappaneveket érdemes átnézni, és imdb alapján átnevezni: filmeredeticíme (év).
Lehet tisztítani is Kodi adatbázist (clean database), de néha egyszerűbb törölni a forrást, és újrakezdeni az egészet. -
DoItYourself
addikt
válasz
lafaty80 #3062 üzenetére
Port.hu helyett állíts be másik scrapert, pl. Universal Movie Scraper.
-
DoItYourself
addikt
válasz
tranceplanet #3053 üzenetére
SPMC?
-
DoItYourself
addikt
válasz
Véreshurka #3016 üzenetére
A TVDB kiegészítő beállításainál láttam "dvd sorrend" kapcsolót.
Egyébként komoly problémát találtál magadnak, de nem vagy egyedül.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Greg Vinous #3003 üzenetére
SPMC-t még próbáld ki, mielőtt bevásárolsz.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Véreshurka #2979 üzenetére
A Kodi keymap editor kiegészítőjével átprogramozhatod a távirányító gombjait.
-
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
Átnevezés és megfelelő könyvtárakba rendezés nélkül nehéz lesz. A filmeket és sorozatokat két külön könyvtárba kell tenni, és megadni a Kodinak a típust mindkét forráshoz (film vagy sorozat), a scraper így tudja megfelelően azonosítani az anyagokat.
Eredeticím (év)
, ez szokott segíteni.Fel tudja építeni a Kodi a médiatárat helyi információkból is, de ehhez neked kell legyártani az NFO fájlokat (xml-eket) filmenként. A linken a 3.1-es pontban vannak ehhez segédprogramok.
Bónusz tipp: LibreELEC való erre a boxra, nem android.
Ott csak bekapcsolod a sambát, és írod-olvasod a rákötött HDD-t problémák nélkül.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Bigmasterl #2923 üzenetére
Olvass vissza kb. egy hónapot, volt ilyen téma, aeon nox skin alatt meg lehet csinálni.
-
DoItYourself
addikt
válasz
junkpod #2896 üzenetére
A Sony tévékben Mediatek SoC van, és bugos a mediasurface, nagyítás helyett vertikálisan nyújtja a képet. Javítás nincs, nem is lesz sose valószínűleg, pedig azóta már van 6-os, 7-es android is, maradt ugyanúgy a hiba. Amennyire tudom a Philips androidos tévéknél ugyanez van, az azonos SoC miatt, lehet, hogy ez egy hardveres hiba.
Egyébként azt nem értem, hogy miért terjedt el ennyire a cinemascope (2,35:1) képarány már a dvd-k idején is, most meg főleg, mikor a megjelenítők 16:9 arányúak. Szerencsére egyre több open matte kiadás kerül fel a kölcsönzőkbe mostanában. -
DoItYourself
addikt
válasz
SunMount3r #2863 üzenetére
Még mindig nem jó.
-
DoItYourself
addikt
válasz
SunMount3r #2857 üzenetére
Gondosan megszerkesztett hsz-ed képeidből semmi sem látszik. Ide is lehet feltölteni képet, nem tudtad?
-
DoItYourself
addikt
válasz
Dolphine #2752 üzenetére
Háttérkép csere ügyben ezt a kiegészítőt is megnézheted: Background & Icon Packs as Add-ons.
-
DoItYourself
addikt
válasz
dgyuri0123 #2744 üzenetére
S905 topik összefoglaló, 34b. pont.
-
DoItYourself
addikt
válasz
dgyuri0123 #2739 üzenetére
Kodi CEC beállítások:
System -> Settings -> System -> Input Devices -> Peripherals -> CEC adapter -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #2663 üzenetére
MySql beállítás ügyben addig jutottam, hogy az advancedsettings.xml-t bemásoltam LE alá a \\LIBREELEC\Userdata\ könyvtárba, újraindítottam, de nem történt semmi, maradt a régi médiatár beállítás.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Tibor66 #2672 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, kezdésnek nem rossz: XBMC kezdőknek.
Egyébként mi az a HMS? -
DoItYourself
addikt
A tévén 16.1-es Kodi van, a boxon pedig LE 7.0.3.012l, ami szintén Jarvis. Majd kiderül, hogy lesz-e velük probléma. Nos, tényleg nem tűnik bonyolultnak, MySql telepítve, user létrehozva, advancedsettings.xml megszerkesztve, holnap bemásolom, médiatár exportálással nem foglalkozok.
-
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
válasz
kovacsit #2594 üzenetére
Azt írtad, hogy bekapcsoltad a Kodiban az AC3 képes erősítőt. A DTS-t nem írtad, azért kérdeztem. Mert ugyebár ha a Kodiban nem kapcsolod be a DTS képes erősítőt, akkor pl. az 5.1-es DTS hangot a Kodi dekódolja, és lekeveri sztereóra, és azt teszi ki a kimenetre.
Ha nem jön össze android alatt, akkor kezdj ismerkedni a LibreELEC-el.
-
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
válasz
kovacsit #2585 üzenetére
Szia,
ez egy S905D procis lejátszó, van saját topikja, olvass bele az összefoglalóba, sok hasznos infó van benne.
Android alatt a passthrough mindig problémás, főleg a 17-es Kodival. AC3 (DD) az működik, a DTS-el lehetnek gondok, ez box fw függő. Ha jól van beállítva a Kodi hangkimenete, akkor már csak az android hangbeállításainál lehet ügyködni (raw/pcm), próbáld végig a többi variációt is.
A 16-os Kodi még a PCM hack-et használta passthrough-ra, de ott se volt problémamentes, sokszor pattogó, akadozó volt a hangkimenet.
A Kodiban tvheadend kiegészítő telepítésével lehet beüzemelni a tunereket.Egy SD kártyáról bootolva lehet futtatni LibreELEC-et is, ez egy linux alapú OS, ami a Kodi futtatására van optimalizálva, ajánlott kipróbálni, dual boot-os lesz a rendszered, megmarad az android is. A távirányító átprogramozása is megoldható némi olvasgatás után.
Üdv.
DIY -
DoItYourself
addikt
válasz
oxide83 #2490 üzenetére
Sikerült zoomolni az SPMC-vel?
Jött egy android fw frissítés a tévére, próbáltad már?
Ezt írják:
A firmware a következő problémákra biztosít megoldást:
...
Az USB-videók megjelenítési képaránya 21:9-es tartalmak esetében nem megfelelőLehet, hogy ez a megoldás a nagyításra?
-
DoItYourself
addikt
válasz
oxide83 #2485 üzenetére
A Sony tévék android rendszerét nem lehet visszafelé léptetni, ez nem járható út. Az enyémet nem is frissítettem az 5-ről, mert most használható, 1-2 apróságtól eltekintve. Csak azért írtam, mert neked valószínű már 6-os vagy 7-es van rajta, és ott lehet, hogy nem működik a trükk. Passz, nem tudom. Túl sokan nem használják a tévére telepített Kodival, inkább külső lejátszót favorizálnak az emberek, vagy ha igen, nem zoomolnak.
Kodiból a Play áruházban mindig a legfrissebb van, a régebbi verziókat fel lehet tenni egy fájlkezelő (pl. Total Commander) segítségével apk-ból.
Ha ezt bonyolultnak érzed, akkor próbáld ki az spmc-t (ez egy Kodi változat), még a régi, 16-os Kodira épül.junkpod: írtam a másik topikban, hogy MediaTek fw bug, a Kodi vagy tévé képarány beállításokkal nem lehet megoldani. Pl. ha fut a Kodi, a tévé képarány beállításai nem érhetők el. A Kodi fekete sávok csökkentése funkció szintén vertikálisan nyújtja a képet.
-
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
válasz
bobsurf #2283 üzenetére
Futtasd sd kártyáról, mindenki úgy használja, ha mégis kell az android vmi miatt, vagy eladod, stb.
Vannak trükkök amivel lehet javítani az androidos képességeken, de előbb-utóbb mindenki a LE-nél köt ki.
S905 topik. -
DoItYourself
addikt
válasz
cintula187 #2254 üzenetére
Valahol ott kellene lenni. Hányas Kodit használsz?
Van még egy lehetőség: lejatszás közben is lehet állítani volume amp.-ot, azt is kipróbálhatod. -
DoItYourself
addikt
válasz
junkpod #2251 üzenetére
Ha az erősítőben be van állítva, hogy 2 hangfal van rákötve, akkor lekeveri az erősítő a centert a két frontra.
2252 cintula: junkpod azt írta, hogy be lehet kapcsolni a Kodiban, hogy ő csinálja meg a lekeverést, és a center erősítést, és csak sztereó pcm-et küldjön az erősítőre. Ehhez ki kell kapcsolni a hangtovábbítást (passthrough) a Kodiban. Kicsit lentebb van az opciók között, amit fotóztál. -
DoItYourself
addikt
válasz
cintula187 #2246 üzenetére
A dts-nek nagyobb a dinamikája, keress egy éjszakai üzemmódot, és normalizáció beállítást az erősítőn.
-
DoItYourself
addikt
válasz
bigacsiga962 #2222 üzenetére
Zidoo X8, esetleg S905/S905X chipes olcsó lejátszó LibreELEC-el. Mindkettőnek van topikja.
-
DoItYourself
addikt
válasz
csabessz47 #2194 üzenetére
S905 topik, 18-as pont.
-
DoItYourself
addikt
Még mindig zavart érzek az erőben.
Az OE / LE / Android egy operációs rendszer, a Kodi / ZDMC pedig egy alkalmazás, aminek a futtatásához kell egy OS. A LE/OE egy dologra hivatott: futtatni a Kodit, ezért nincs saját grafikus felülete, egyből a Kodit indítja = ezért tűnik úgy, hogy a Kodi=LE, de ez nem igaz. Ettől jobban nem tudom elmagyarázni.
(na nem mintha egy OS-nél követelmény volna a grafikus felület, csak a magyarázat miatt írtam) -
DoItYourself
addikt
-
DoItYourself
addikt
válasz
SunMount3r #2115 üzenetére
Erre egyszerű a válasz: amit nem ismer fel a scraper az vagy rosszul van elnevezve vagy el van ütve valamelyik karakter, nem stimmel az év stb. Magyar címek pedig kisebb arányban vannak feltöltve a tmdb oldalra. Ahol egyébként te is vehetsz fel címeket, ha regisztrálsz. Kis közösségi munka.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest