- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #5051 üzenetére
Használd Kodi alatt a Plexet (PM4K), az olyan.
-
blakey
titán
válasz
DreadZozzy #5023 üzenetére
Túlélesített a TV.
-
blakey
titán
válasz
sicc_innen #5018 üzenetére
agyonbloatolt, nehézkesen működő szörnyszülöttet
. - Kodi topikban egy " hozzáértő" véleménye. -
blakey
titán
CoreELEC gondjaidat célszerűbb az Amlogic topikban feltenni, itt kevesebb CE és Amlogic tulaj fordul meg.
#5003 ®abstract®
A CE az valójában egy kibővített kodi
- nem, a CE azaz CoreELEC egy OS, és arra van telepítve egy teljesértékű és OS-hez optimalizált Kodi, elég sok mindenre használható egy minimál Linuxot futtató rendszer, mellesleg médialejátszásra jelenleg nincs jobb OS. -
blakey
titán
Oszinten szolva nem tudom firestick alatt miert jo PM4K-t hasznalni , leven van ra nativ plex azaz mivel tudhat tobbet a pm4k kodi alatt mint siman ha feltenne az ember a plexet kodi nelkul.
- Kodi többet tud, mint a Plex app a Fire TV-n, és így megmarad a közös adatbázis, hogy a többi eszközön is használni lehessen a Plexet. -
blakey
titán
válasz
#91658752 #4976 üzenetére
De kellene Plex … ássa a FireStickre telepített Plex
- ehhez nem szükséges Kodi. Van Plex topik. -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #4924 üzenetére
Senkinek nem ajánlom, hogy zip-ből telepítse, tárolóból (repo) telepítsétek. Olvasd el, hogy hogyan, ott a leírás is.
Egyébként a gond az, hogy a kiegészítőt úgy kell frissíteni, hogy a Kodi adatbázisát törlőd (kiegészítő beállításain belül), azt is írja a fejlesztő "WARNING: You will need to reset the Kodi database!". -
blakey
titán
A PKC fejlesztője kizárólag a stabil kiadásokra "fejleszt", azaz a stabil beta2-vel jól működik a legújabb 3.8.3-as verzió. Tehát ha PKC-zni akarsz, akkor ne telepíts Nighly-t. Ha Nightly-t akarsz használni, akkor ajánlom inkább a PM4K, ez nem épül bele a Kodiba, külön kiegészítőként használható, stabil, jó, legalábbis nálam. Android TV alatt használok Nightly Omegát és jól működik, PKC-t csak Omega Beta2-vel és Nexus-szal (Maven) használom.
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #4738 üzenetére
Maven Kodiban van PIP, Fire TV Sticken működik. Sima Kodiban nincs PIP..
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #4736 üzenetére
Fire TV Stick-en működik, ahhoz eszköz is kell nem csak szoftver.
-
blakey
titán
Valamennyire működik, de nekem gyakran dobott 1-1 furcsa hibaüzenetet, nem mindig akarta normálisan elindítani, stb. Amúgy telepíthető, csak a következőt kell megcsinálni, telepíted a repot, majd a .kodi/Addons/plugin.video.plexkodiconnect/addon.xml fájlba ezt beírod:
<extension point="xbmc.addon.repository" name="PlexKodiConnect Repository Kodi 19 Matrix">
<dir>
<info compressed="false">https://raw.githubusercontent.com/croneter/binary_repo/master/stable_py3/addons.xml</info>
<checksum>https://raw.githubusercontent.com/croneter/binary_repo/master/stable_py3/addons.xml.md5</checksum>
<datadir zip="true">https://raw.githubusercontent.com/croneter/binary_repo/master/stable_py3/</datadir>
</dir>
</extension>
7-10-ik sor, bekerült a <dir>és a
</dir> -
blakey
titán
válasz
WhiteWalker #4606 üzenetére
Mi Box S-en tudja, szerintem Mi Stick-en is.
-
blakey
titán
Igen, Nexus alatt pocsék (a fejlesztő nincs s topon), Leia, Matrix alatt jó, azt használom évek óta. Egyébként nem erőltetem, csak tudom, hogy hol jó és hol nem, ezért kérdeztem, hogy milyen Kodival próbálja, de Matrix alatt teljesen jól működik.
#4595 Mano66
advancedsettings.xml
Ezek szerint azért nem használta a Kodi, mert nem volt mit. -
blakey
titán
A PKC-val nincs gond 4K Maxon, nálam jól teljesít, igaz, régóta nem frissítettem, így nálam is egy régebbi verzió fut. A PKC "simán" Kodi alól fut, annyi, hogy a PKC és a Kodi között létrejön egy "híd", ami biztosítja a naprakész adatbázist, nálam pontosan úgy viselkedik ahogy a MySQL is tette, szóval, ha jól van beállítva, akkor 0 probléma van a lejátszással, mert maga a Kodi játssza le a tartalmakat. Amennyiben téves beállításokat alkalmazol a két program közötti szinkronizálására (PKC és Kodi), akkor sajnos problémák adódhatnak. Én is használok advancedsettings.xml-t, tehát az működik PKC-val, a Plex kiegészítőt felejtsd el, az nem a Kodit használja, önálló lejátszóként próbálkozik a lejátszással, kisebb, nagyobb sikerrel. Voltak olyan Kodi verziók, ahol jól működött, én soha nem használtam.
#4591 gyűrű
A PKC-t miért kukázná? Ezzel az erővel én is írhatnám, hogy kukázd a MySQL-t, mert kb. ua. a kettő lényege, központi adatbázist biztosít több eszköz (Kodi) számára, ráadásul a Plex még többre is képes a MySQL-hez képest. -
blakey
titán
Eszköz és/vagy beállítás probléma. a PKC csak adatbázist biztosít, tehát ha akad, akkor a Kodival lehet a probléma. Probléma leírásakor hasznos egy naplófájl, de ha nincs, akkor nem árt tudni, hogy milyen eszközön, milyen Kodival, stb. Az anyagok teljes címét nem "egészséges" ennyire nyilvános leírni. Egyébként szerezz be egy másik verziót.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Gabesz87 #4577 üzenetére
Nem elég beállítani, azt is figyelembe kell venni, hogy az adott anyag megfelelően legyen "elkészítve", tehát legyenek elnevezve a hangsávok, a feliratok, ha ez rendben van, akkor a Kodi úgy fog indulni, ahogy azt előzőleg beállítottad. Az mkv-kat MKVToolnix-el ellenőrzöd és ha szükséges akkor javítod.
-
blakey
titán
Kodi alól a Plex 2 módon érhető el, egyik, telepíted a Plex kiegészítőt a Kodi tárólóból és külön a kiegészítő indításával éred el, a másik, hogy telepíted a PlexKodiConnect kiegészítőt, ami integrálódik a Kodiba és utána már nem kell vele foglalkozni, olyan mintha a Kodi alól indítanád.
MySQL-t telepíthetsz a NAS-ra, nekem is azon futott, telepíteni kell a phpMyAdmin-t, ami természetesen elérhető a NAS-ra, itt egy régebbi videó. -
blakey
titán
RTLMost kiegészítő hibát dob:
2022-08-17 19:01:48.055 T:4065527680 NOTICE: ADDON: plugin.video.rtlmost v2.2.31 installed
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.rtlmost/default.py", line 54, in <module>
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.rtlmost/resources/lib/indexers/navigator.py", line 268, in get_video
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.rtlmost/resources/lib/modules/net.py", line 76, in request
2022-08-17 19:02:30.248 T:4065527680 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.rtlmost/?action=play&url=clip_12959828&meta=%7B%22duration%22%3A+%222865%22%2C+%22plot%22%3A+%22J%5Cu00f3ska+%5Cu00e9s+Mariann+az+elt%5Cu0171nt+k%5Cu00e1v%5Cu00e9+ut%5Cu00e1n+nyomoznak.+Evelin+ism%5Cu00e9t+%5Cu00e1lruh%5Cu00e1ba+b%5Cu00fajik.+A+rend%5Cu0151r%5Cu00f6k+%5Cu00e9let%5Cu00e9t+tov%5Cu00e1bbra+is+megkeser%5Cu00edtik+a+suhancok.+Vajon+meddig+tart+Petra+%5Cu00e9s+M%5Cu00e1rk+felh%5Cu0151tlen+boldogs%5Cu00e1ga%3F%22%2C+%22title%22%3A+%22Keresztanyu+4.+%5Cu00e9vad+16.+r%5Cu00e9sz%22%7D&image=https://images.6play.fr/v2/images/3800325/raw] -
blakey
titán
Ilyen hibával még nem találkoztam, de neten ezt találtam:
“Title not available to watch instantly” error
To solve the “MSLError: The title is not available to watch instantly. Please try another title.” error, try using the Force Widevine security level option.
Open the add-on Settings, go to the Expert tab, scroll down and select ESN / Widevine settingsas shown in the previous section.
Instead of manually editing your ESN, press the Reset button > select Force L3 > and press Apply changes now. -
-
blakey
titán
Nekem most is működik és korábban is működött. A Kodiban az SMB-k tallózása nem minden SMB verzióval működik ezért ajánlott a hálózati hely hozzáadásánál hozzáadni a kapcsolatot, utána már ott van, "fel van csatolva", csak böngészni kell a tartalmakat. Az effajta viselkedés nem a Kodi hibája, hanem a kialakult SMB verziók kezelésének köszönhető. Amúgy a Zeroconf alatt is megjelennek a hálózati kapcsolatok, tehát tallózással úgy "becserkészhető", de ajánlott IP-címmel vagy gazdanévvel csatlakozni.
-
blakey
titán
válasz
jenco73 #4479 üzenetére
Mi lehet a gond? - ha már Kodit használsz akkor felejtsd el a DLNA-t, ott az SMB, NFS, sokkal jobb, mint a DLNA. Egyébként ott a DLNA is, csak gondolom nem ismered annyira a Kodit és nem tudod, hogy miként lehetne betallózni. Ha így van akkor ajánlom figyelmedbe a Kodi kezdőknek című írást.
-
blakey
titán
válasz
aprokaroka87 #4465 üzenetére
A Kodi több információ kiírására is képes, semmilyen külön kiegészítőre nincs szükség, itt a Kodi wiki, egyik a Player Process Info, a másik a Player Debug Info. És OS-től, Koditól függően akár több is kiíratható valamint a Kodi verziójától is függ, Nexus alatt alapból több infó lesz látható.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4440 üzenetére
Nem használom ezeket a beállításokat, nem tudom, hogy milyen szabályok érvényesek rá, de lehet, hogy a 30 másodperc és a 98% sok/kevés, próbáld meg másik értékekkel, illetve ha beállítottad akkor újra kell indítani a Kodit és/vagy a rendszert, sima másolással nem érvényesül.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4438 üzenetére
Az Emby kiegészítőben át kéne nézni a beállításokat, mert előfordulhat, hogy van választási lehetőség, tehát a kiegészítő szerint figyeli vagy a Kodi szerint. Plex-ben pl. a feliratok kezelésére (is) van egy ilyen rész, ott beállítható, hogy a Plex szerint kezelje vagy a Kodi szerint, egyik felülírja a másikat. Úh. igen. előfordulhat, hogy az Emby-re nincs hatással jelen formájában.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4436 üzenetére
Kodi fájlkezelővel a profilmappa alatt látod a fájlt? Egyébként Kodi fájlkezelővel egyszerűbb megoldani a dolgokat. Sajnos nem ismerem az Androidos elérési utakat, ha nem jót dob fel akkor bukta. Kép alapján elvileg jó, de passz, nem használom ezeket a videóbeállításokat, maga a fájl nálam működik.
Most annyit csináltam, hogy nem a tiédet módosítottam, hanem egy újat csináltam, méretben is eltér, szóval, lehet, hogy ez a jó. [link] -
blakey
titán
válasz
Falcon75 #4396 üzenetére
Igen, Amlogic topik összefoglalója és a sok hsz valószínűleg mindenre választ ad, ha meg nem találod akkor a feltett kérdésedre is lesz válasz.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4389 üzenetére
Értem, csak felvázoltam. Én is Leiát használok, mert elegem lett, hogy semmi sem működik úgy ahogy szeretném, Leiával igen, de kérdés, hogy meddig. Én SFTP-t állítottam be és hibátlanul működik, hasonlóan egyszerű, mint az SMB, legalábbis nálam macOS alatt.
A Leia alatt nálam sem tökéletes az SMB az aktuális macOS-el, szóval kénytelen voltam alternatívát keresni, elképzelhető, hogy a win10-zel is hasonló a helyzet. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4387 üzenetére
A Kodi SMB integrálása nem minden verzióban és nem minden platformon ugyanolyan jó vagy rossz. Én pl. a Leia és a Matrix alatt sem tudom elérni a MAC-et, illetve elérem csak a MAC újabb SMB-t használ, mint amit a Kodi tudna (Infuse, MrMC és FE File Explorer, stb tud csatlakozni, csak a Kodinál van a probléma) és azzal nem teljesen jó a csatlakozás, emiatt SFTP-t használok, de ott az NFS, webdav, stb lehetőség, ami akár jobb is lehet, mint az SMB, SFTP-vel számomra minden jó.
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #4296 üzenetére
Egyik megoldás a trakt.tv, másik megoldás a mySQL beállítása a központi szerveren, harmadik a Plex vagy az Emby használata központi adatbázisként, ebben az esetben PlexKodiConnect illetve Emby (Embuaryval) ajánlott. Mindegyik megoldás működik, mindegyiknek van valamilyen előnye, mindegyiket használtam, végül a Plex maradt központi adatbázisnak, különböző platformokon, különböző alkalmazásokkal is jól működik.
-
blakey
titán
Androidos eszközökön Yatse, Kore, iOS-en Kodi app-ok vagy böngészőből a box IP-címe:8080-as címről is kezelheted a Kodit, onnan szöveget is írhatsz, másolhatsz, stb. Ehhez engedélyezni kell a Kodi vezérlést. Esetleg fizikai billentyűzet is megoldás. Egyébként a szoftveres billentyűzet is fel kéne kínálja a @-ot, legalábbis Kodi alatt biztosan, de felszín függő is a dolog.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Amire te válaszoltál ott szerepel az SMB2, nem írtam, hogy SMB3 van azon a NAS-on. Nincs Zyxel NAS-om és nem is lesz. Az SMB1 sebességére és úgy mindenre megírtam a választ. Nem ellenséges hsz-nek szántam így nem értem, hogy miért kell így válaszolni? Nem mondtam ellent neked, rossz hangnemben olvasod.
-
blakey
titán
Nem gyorsabb, SMB2, SMB3 tökéletesen hozza a gigabitet, és ott a 116,9 MB/s-nél nem tud többet az NFS sem. Viszont arra valóban érdemes odafigyelni, hogy némelyik eszköz nem bizros, hogy szereti egyik, másik protokollt. Nálam mindig ott van talonban az NFS, de amíg az SMB hozza a maximumot és sehol, semmilyen hibát nem produkál addig nem változtatok. Eszközöket sem terheli, régen, még SMB1 idejében igaz volt, mára már mindegy, hogy melyiket használjuk. Ha NFS-t használnék akkor szintén nem érné meg SMB-re váltani.
-
blakey
titán
válasz
Beni2360 #4134 üzenetére
Pontosabban, sorozatok többnyire a TVDB-ről, filmek a TMDB-ről, de beállítható, hogy IMDB-ről szedje le. Ha gond van valamelyik borítóval akkor érdemes megnézni ezen oldalak valamelyikén, hogy az adott nyelvhez van-e borító és ebben az esetben melyik az alapértelmezett. Régen javítgattam ezeket.
-
blakey
titán
Ehhez, zöld Code gombra klikkelsz majd Download as ZIP, Kodiban meg Kiegészítők/Telepítés zip fájlból.
#4094 Beni2360
Nem másik letöltőról írok hanem egy másik opensubtitles kiegészítőről aminek saját API-kulcsa van és nem kötelező bejelentkezni, de azt is lehet, a letöltéshez, kereséshez. Super Subtitles sorozatokhoz jó, filmekhez nem. -
blakey
titán
válasz
Véreshurka #3728 üzenetére
MrMC egy zárt Kodi fork, iOS-en, tvOS-en valóban jó, Android TV OS alatt is egész jó, de android alatt Kodit használok, jól működik.
-
blakey
titán
válasz
bigdady #3627 üzenetére
Hol kéne beállítanom kodiban a supersubtitles-t? Azt írja a mibox nem jó felh név és nem talál feliratot . De sosem kérte, hol kéne beírnom?
- supersubtitles-hoz nincs felhasználó/jelszó. Amúgy minden kiegészítőt a Kiegészítők alatt az adott kiegészítőre klikkelve előjön a menü és ott lesz a beállítások.
-
blakey
titán
Mede8er-em volt előtte, és azon is NFS-en keresztül néztem a filmeket, mert elég nagy bitrátájúakat nézek, ezért is jobb az NFS.. - SMB-t használok évek óta, mert nincs semmi probléma vele, természetesen az NFS mindig ott van ha netán szükség lenne rá. Nem tudom te mekkora bitrátájú filmeket nézel, de egy 120-150Mbps film hibátlanul megy SMB-n is, adj egy esélyt az SMB-nek és próbáld ki, küdés helyett. SMB3 és NFS között kb. semmi küólönbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest