Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz
hifis50
üzenetére
Hali! Ez elég patika
Ez egy kifejezetten erre a célra "kifejlesztett" eszköz? Vagy mi ez pontosan?
Kérdés hogy ezt egy tamper is ugyan így lenyomná a megfelelő helyre? Vagy arra rátapadna?Én még továbbra sem vetném el a pontos méretre vágás ötletét amit kb 1éve már feladtam ezért nem is használom ezt a papírozást.
Ha valakinek lenne rá jó ötlete az ollóval, snitzerrel bénázgatáson kívül én tuti azt választanám és használnám is.
Jó lenne az 58as kosárhoz is meg a Flair-hez is pontos méretet vágni ebből az Aeropress papírból.
Talán nyomdászokkal kellene barátkozni... -
-
+-150k körül mi most az ajánlott őrlő? fio f4 nanot nézegettem, esetleg baratza 270wi-t, de túl sok más értelmeset nem találtam.
-
skoos
őstag
Még messze a vége ennek a kalandos útnak. Még nem is látom a Silvia előnyeit a butított Gaggiához képest. A temp surfing nem tűnik egyelőre nehéz folyamatnak. Felfűt, kis vízet kieresztek, újrafűt és utàna jöhet a kávé.
Azonban csodát mondanak a naked filterről, de ezt még nem érzem. Fröcsköl mindenhova, felemelem a poharat egész a szürőig, de 5msp alatt leszakad egy dupla is, bármilyen tamperelés és finomra darálás mellett. Ugyanazt az IMS duplaszűrőt használom mint az exGaggiában.Az AP papír azonban tetszik, sokkal tiszább érzés

-
törölt tag
Most hogy home office-ban sokan ülnek saját kávéházukban, van tippetek jó kávéházi playlistekre, spotify-on, akármin?
Én ezeket találtam, erre szakosodott zenekarok, töltelék háttérzenéi.
Smooth Dinner Jazz, Smooth Jazz New York, Hotel Lobby Jazz Group, Instrumental Jazz ItaliaDe van ahol lo-fi downtempokat nyomnak, van ahol gitáros éneklősöket, ami egy idő után fárasztó és arra sarkall, hogy menjek már, gondolom nem véletlen.
-
-
-
A gyári sztem egy hulladék, nagyobb a furat mint kéne és vmiért túl erősen és sok gőz jön ki egyszerre, képtelenség volt rendes tejkrémet készíteni vele. Terveztem és legyártattam egy másmilyen kialakítású fúvókát kisebb furattal, azóta tökéletes a végeredmény.
lakiluk: igen elvileg úgy kéne, pár jobbra aztán balra, de azt vettem észre, hogy több kör jobbra tekerésnél túl sok őrlemény tapad fel, így csak egy fél-max 1 kört tekerek aztán 5-6 kör simítás. Lehet, hogy placebo, de legalább annyit segít, hogy vízszintes marad a tömörítés.

-
skoos
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Vizezésre nem gondoltam, próba jön

-
skoos
őstag
A naked kifolyóka nélkül ereszti a pohárba az extrakciót. Kb 3cm-rel magasabbról, mint kifolyókával. Mivel a pohár alja ugyanott kezdődik, hosszabb így a zuhanásban töltött idő- és szerintem jobban lehűl.
Még csak 2 kávét főztem nakeddel és az új géppel, de mintha erősebb tamperelést igényelne...
-
72lakiluk
tag
Majdnem elszédültem az operatőri munkától

Ahogy nézem te balra hajtod erősen az oszlatót. Nekem ugyan nincs ( még ) de azt gondoltam, úgy tudtam, hogy jobbra a harapós éllel oszlatsz, rendezed az őrleményt majd pár tekerés balra a lapos résszel simítasz. És így adja hozzá azt a létező ( egyesek szerint nem létező ) pluszt ami miatt készült. Rosszul tudom ?
-
-
skoos
őstag
Láátom....
De azt is, hogy sokkal erősebb tamperelést igényel. A nagyobbik bajom, hogy a magas esés, illetve pohárból áttöltés miatt gyorsan kihűl és a crema is hamar odavész....
? -
iatti
aktív tag
-
WiZARD
veterán
James Hoffmann - The £299 Aldi Espresso Machine - How Bad Could It Be?
Röviden: Nem ajánlott.
-
paljoc
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bajnak nem baj, csak míg az első képet megnyitottam a dobozon kívül a prosztatareklámtól, a sose kell többet dolgoznin át az iphone rendszere súlyosan megsérültig mindenféle ablak megjelent mellé!😬😂🤣
/a többire már nem kattintok rá, biztos ami ziher.../ -
skoos
őstag
Sziasztok!
2015 utáni butított gaggiámat lecseréltem Ranci Silviára. Vettem hozzá minden jót pl naked portafilert.
A maradék Velencei Gondolások kávémat (Kapucziner) gondoltam felhasználom tesztelésre.
Aki használta ezt CM702-es darálóval, milyen sűrűre darálta?Védendő a felsőszűrőt én is beruháztam aeropress papírba:
https://www.amazon.de/dp/B000LTOCSG/ref=cm_sw_r_oth_apip_kCAQa6xNgmTXxTi hogy használjátok?
.- Ha az IMS szűrő peremére teszem, úgy nem tudom (szerintem lehetetlen) betenni a kart a gépbe, tuti leesik a papír.
- Ha belehajlíom a papírt, hogy a közepe felpúposodjon és a szélei érjenek a kávéhoz, az fura.
- Ha a alja van a kávén és a szélét hajtom fel a szűrő pereme oldalán ahhoz meg 100 év origami tapasztalat kell
Valami okos gondolat, hogyan dolgozzam a naked portafilterrel?

Köszi és jó egészséget mindenkinek!
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Miért képfeltöltés.hu-t használsz?
-
válasz
stereofan
üzenetére
Nem, ez az átmenet dió (átmenet a sötétebb fele). A cseresznyének sokkal homogénebb az erezete, nem különül el így. A szín a vacak mobilkamera miatt ilyen, valójában nem sárgás.
Azóta legyártottam egy monsooned malabar-t, 7,5g-ból. Na amit írtam, az van. Több kávé kell a szűrőbe, mert a tamper előbb ül föl a luk peremén, mint betömörítené a pogácsát. Persze nem lett rossz ízű, mert az mm hálás fajta, de egyértelműen túl gyorsan átjött (15mp), vizes és lyukacsos maradt a pogi. Esetleg lehet bohóckodni kisebb nyomással, próbálkozni kell még.
Valamikor tolok még egy 8,5-öst is, ha ez lement bennem.A letört tamper perem mindenesetre jó 5let: a pogácsa persze kidudorodik a lukból, de szép strukturált marad közben a peremezés miatt.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nagyon igényes, szép még a csomagolás is, gratulálok hozzá!

Lehet fölé is tamperelni, akár10-ig.
Nem zavartatja magát a pogácsa hogy nincs oldalról támasztéka, fentről hat a nyomás, összetartja, nem tolja szét, érdekes dolog.
Igazán jó kioldódásokat produkál a minél magasabb kosár, arányaiban talán a sörétes patron lenne jó... -
Tesztelgetem az action camemet, megpróbáltam egy érdekesebb szögből felvenni a kávékészítést
[link] a latte art rész sajnos nem látszódik. -
stereofan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
jó ránézni! 👍
ez a cseresznyefa nyél? -
Meggyütt a kísérleti Tadamm tamper+tölcsér a szingli kosárhoz.
Állati menőn néz ki a csomag és tartalma, de ezt feljebb is részletezték már. Drága kézimunka, de olyan is. A tamper talp és nyél között elég vastag gumialátét, amely nem látszik, mert a talp teteje be van marva és ebben fexik a gumi, melyre rácuppan a csavaros nyél. A szűkítő tölcsér acél, majdnem 30 deka. Ezzel ne dobj meg senkit. A tamper tán egy-két tizeddel szűkebb, mint a luk. Nagyon passzol.
Nekem érdekes a tamper alján levő konkáv perem elvileg a pogácsa szélének letörésére hivatott, így nem púpozódik ki a helyéről főzés közben. Meglátjuk, még melegszik a gép.
Az átmérő 42,4mm, ami picit kérdéses, ugyanis nem megy bele a szűrő lukába, hanem megakad valahol a tetejétől pár milliméterrel lejjebb (végül is 7,5g-nál kevesebb kávéból úgyse főzök, de inkább 8,5g, az meg talán pont elég már ahhoz, hogy ne a szűrőn üljön fel a tamper, hanem a pogácsán). Ádám azt állítja ő ezt kitalálta jól. Teszteljük. Addig is képlinkek: -
yazoo1
tag
válasz
üzenetére
A felső része ami sötét barna az a oxidaxio,kezd patinás lenni...ami a vízben volt az meg olyan mintha új lenne..
Jó zöld lett félév alatt...
Állítólag a bacik ellen használták az ezüstöt,már a római korban is ezüst dénárt dobtak az ivóvízbe, amit reggel megittak. .. mármint a vizet..a dénár nem. Főleg nem egy Caligula denariust..
-
kzoltann
aktív tag
válasz
adampofaa
üzenetére
ECM Classika PID lett végül.
Az volt a legszimpatikusabb és az elektros.it customer supporttal leveleztem (QM, Bezzera Unica PID és ECM géprol) ök is ezt ajánlották, bár irta is viccesen a srác, hogy ők Bezzera Unica PID-t hasznalnak és nagyon szeretik, de az ECM-t venné.
Plusz a neten nézett hatlap nelkuli kepeken/videokon az ECM belseje egy fokkal atgondoltabbnak tunt.
Nekem is a felul allithato nyomas és PID a kedvenc funkcioim (plusz mostmar a pressure profiler utolag berakva). -
adampofaa
csendes tag
válasz
kzoltann
üzenetére
De egy single boiler. Első körben én nagyon összebarátkoztam vele, minden megvan benne, ami kell. Két kedvenc megoldásom közül az egyik a PID kijelző csapolsákor átvált stoperre és mér a lefolyást, a másik pedig a felső burkolat alatt egy gombbal finoman variálhatom magamnak a nyomás értéket. Mit vettél végül és mi döntött? : )
-
adampofaa
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi a segítséget. Hol tudok hozzá vákuumszelepet venni, milyen tipus kell? Lehet, hogy elég ezt is csak áttakarítani? Kicsit segítesz, hogy a bojlernek hogy essek neki? Gaggiám szetdtem szét anno és a minap az otthoni bojlert is kitakarítottam. Van valami amire különösen figyeljek?
-
vicces1
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Olyan kicsi lépték van mindkettőben, hogy fizikailag nem tudnád megtenni egyik fokozatmentes állítható ipari gépben sem.
Menetemelkedéstől függetlenül.Szóval ennek kvázi semmi köze a presszó képességhez, inkább az alsó kés stabil központosíthatóságának (micsoda szó) méretének, minőségének, profilnak, stb, stb.
Meg kell venni, aztán használni, addig csak teorizálunk, ellentétben akik használják.
-
-
Madrid
újonc
Eladó Saeco Magic Combi félautomata kávéfőző és daráló. Pár perc elég a bemelegedéshez, mindennel együtt 5 perc alatt kész a kávé. Ára fix. 25.000,-Ft. vodafon942ötvenöt30
Szállításban nem tudok segíteni, momentán ekkora dobozom sincs, így helyzet ellenére is a Bp.-i személyes átvételt preferálom. (max. megmarad..) -
vicces1
aktív tag
válasz
üzenetére
Akkor gyorsan rá kell vetődni annak akinek ez szíve vágya a szegedi 2db-os maradék készletre, mert az durván veri az árat.
Pár napja még volt sok színben, de lefogyott ott is.
Úgy tűnik ebben a szegmensben is eljött a pánikvásárlás.
-persze ilyen ft árfolyam mellett felértékelődnek az itthoni változatlan árak.
Erről jut eszembe, már egyszer ajánlottam: nem akar valaki társulni velem 1Z Presszo J-XPRO-ra?! Ha kettőt veszünk akkor 55ezer/db
-
törölt tag
válasz
KelemenUhr
üzenetére
Én még tavaly innen [link] rendeltem. Úgy látom most is van némelyik "raktáron".
Igaz akkor volt akciós is a színek között. Sajnos azt hiszem az akcióktól egy időre el kell búcsúznunk minden területen ami a kávézáshoz kapcsolódik. -
mgy
senior tag
Köszi a klasszik vonal vs. dizájner víz tapasztalatokat mindenkinek, megfogadom!
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nekem pont az a kategória ez a mexikói, amit nem vásárolnék rendszeresen, de így egyszer-egyszer annál inkább, olyan érdekes, valami más. Számomra mostanában a kávé a gyógyszer, ilyen értelemben gyógyszer íze van, de komolyra fordítva a szót én nem éreztem benne olyan rendellenes ízt, ami nem az elkészítés tökéletlenségéből adódott. (nem mindig vagyok még ura a változóknak, tanulom, de alakul, időnként egészen bele tudok trafálni)
Apropó nagyon kellene már a daràló. Commandante fele húzok, mert időnként filterrel is próbálkoznék. A kérdésem a szokásos: esetleg valaki nem akar épp megválni egytől?
Illetve ha nem lelek használtat, honnan lehet érdemes most rendelni? 
-
adampofaa
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vásároltam egy 2 éves Quick Mill Alexia EVO PID hőcserélős masinát. Felfűtéskor egészen fura apró robbanás szerű hangokat ad ki, majd elhalkul. Csináltam vízkőtelenítést (backflush), de a helyzet nem változott. Olvasgattam egy-két helyen, hogy ha megnyitom a gőz csapot, akkor ez enyhül, de nyilván nem állhatok mindig ott reggelente a gép mellett, hogy a csapot nyitogassam, mivel időzítővel kapcsol be még hajnalban. Ebben a formában viszont felébredek rá ha elindul a felfűtés. Olvasgattam és 1-2 helyen említik a vacuum breakert, hogy lehet az lehet a ludas. Ami fura, hogy a tejhabosítás sem szuperál. Valahogy az istennek se habosítja fel a tejet és én kapcsolatot érzek ezen tünetek között.
Másik kérdésem, hogy super jolly tuninghoz cukrász tölcsért honnan tudok rendelni?
Köszi a válaszokat!

-
cotagg
tag
Bocsánat, nem akartam félrevezetni senkit. Az én infóm még az első batch idejéből való, akkor voltak fotók az oldalon, ahogy Angliában helyben rakják össze. Közben meg is találtam másik fórumon: "The Niche was initially »parts made in China, final assembly in UK« but now it is completely made in China.". Persze ez egyáltán nem biztos, hogy minőség szempontjából probléma.
-
Toobee
veterán
Flair Neo-t rendelt valaki? Érdekes lehet ez a nyomásfokozós kézi sztori.
-
iatti
aktív tag
válasz
üzenetére
én is hetente-kéthetente öblítem el a lekváros üveget.az oldalán meg a csövön is időnként érezni egy minimális nyálkásodást. norda víz megy nálam.ez a réz cső nem rossz ötlet.a réznek van vírus meg baktérium ölő hatása. nemhiába találták ki régen a rézkilincset, lemosó permetekben a réztartalmat,stb. megpróbálom én is,talán a garázsban lesz egy darab rézcsövem.vagy tekerek le a bojlerról /gc/
-
törölt tag
Az üvegen nem vettem észre, de amikor egyszer azt láttam, hogy a bekevert sók fátyolos üledéket képeztek az üveg alján, azóta kéthetente öblítem az üveget is. Kb akkor szoktam a csepptálcáról lefolyó vizet és az OPV által eldobott vizet gyűjtő másik kannát is öblíteni. Algásodás nincs, mert az üvegek lent a szekrény alsó polcán vannak. Zárt ajtók mögött
-
Nutra
tag
Némi továbblépés: tegnap lecseréltem végre a műanyag vackot rendes tamperre és megjött a wifis, időzíthető aljzat is. Anna most már bekapcsolva marad és reggel kellő időben kap áramot, hogy rendesen bemelegedjen mire kávézunk. Kikapcs meg egy gombnyomás a telefonon.
-
Bazsee71
őstag
Arra van tippetek, hogy algát mivel lehet súrolás nélkül eltávolítani vizes ballonról? Otthon az egyik költözéskor rossz helyre került, átöblítettem már mindennel, szaga sincs, csak zöld az egyik sarkán, nem túl gusztusos.
-
válasz
Krav85
üzenetére
Igazából a sarki Aldiban is kapsz zsírtalanító, vagy 2in1 tablettát. Magyar leírással együtt. Nem kell nagy ügyet csinálni ebből, olvasd el és használd fel. Ami rosszat tesz az ilyen aluminium cuccoknak, az a sikálás, mert leszeded az aluminium-oxidot a felületről, ami gátolja a kémiai reakciót és amíg nem alakul ki újra, addig jelen lesz a jellegzetesen kellemetlen aluminium íz az italodban.
-
bododani
senior tag
Hali! 30-40-50 ezer ft körül keresek darálós kávéfőzőt. (ha használt az is jó, csak fain legyen :) ) Mit ajánlotok?
-
Krav85
újonc
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni. Fem kotyogos kavefozot mivel ajanlatos zsirtalanitani? Vegyek olyan tablettat amit kavegepekhez szoktak? Mennyi vizben kell feloldani, meddig benne hagyni? (A viztarto aljan latni ilyen elszinezodest, sztem kavezsir a kave rossz izu)
-
vicces1
aktív tag
2:30-nál, Gwilym Davies segít elhinni.
Én nem értek hozzá ezért inkább elhiszem annak aki igen.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez egy kifejezetten erre a célra "kifejlesztett" eszköz? Vagy mi ez pontosan?
úgy érzed hamar lejön a kávé,hogy erősebben tamperelnél? akkor állíts finomabbra a darálót. hogy érted a magas esést? mért öntöd át másik pohárba?