Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Neked meg az nem tetszik, hogy nekünk nem tetszik... szkippeld a hsz.-eket amikben a nemtetszést látod...
Mondtunk valamit és ennyi... Látod Te sem vagy jobb nálunk
P e a c e
-
freaghill
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ok, jó kávézást.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hadd ne kelljen betéve tudnunk, hogy mit írtál 9 napja. Egyébként azzal kezdted, hogy kotyogós kell, és tudtommal igen korrekt tájékoztatást kaptál. Te ilyen kötekedős fajta vagy?

-
freaghill
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csak a szokásos PH!-s ajánlunk *jót*.
-
hali srácok egy kis segítség kellene
Szarvasi gépet lecserélném egy jobb esspresso gépre.
Árban a következő masinák jönnének szóba:
ARIETE 1388 CAFFÉ
GAGGIA Gran Style
PHILIPS HD8423/19
Ezek közül melyik lehet a jobb?
Jelenleg Lavezza Oro-t iszunk, azt darálom főzés előtt, szeretem az ízét, árban sem drága.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Trollkodsz, vagy komolyan gondolod?

-
And06
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
a senseonál nincs lejjebb, ne tedd.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Ezt én is olvastam róla, de annyira oda van érte mindenütt a legtöbb felhasználó.
Mindenesetre délután veszek szerintem egy senseo főzőt is. -
gtr313
csendes tag
Mivel a teljes információ halmaz, képek, linkek, árak, stb. "másik" helyre volt feltéve, ezért a feszültségek elkerülése miatt, itt meg sem próbáltam bő lére ereszteni. A HG One mellett még sok apró, de igényes kiegészítő van még (Casadio tamper, VST szűrők, PY presszós, Mocambo cappus csészék, Faema 2sz kar kifolyóval, stb.), itt nagyon macerás lenne normálisan megoldani. Egyelőre a presszó vonal szünetel, most a filterben akarok kicsit jobban elmélyedni.
-
beleriand72
tag
Melyik webshopos kávépörkölő tart holnap 'Black Friday'-t?
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Brikka egy kiszámíthatatlan készülék. Volt 3 vagy 4 darab, mind így dolgozott. Volt, hogy szuperül lejött, de sokszor nem.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szerintem a név alapján is beazonosítunk bárkit, engem is zavar ez a sok avatar.
-
bl4ze
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Figy, nagyon fontos az avatarokat folyamatosan betenni minden válasznál ? Nem elég a nick név ?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor siess, mert BF (black friday) idején órákig állhatsz majd sorba náluk.
-
N!tRo
tag
Sziasztok!
Gaggia Evolution gépemhez szeretnék venni vagy állítható vagy kalibrált 58-as tampert. Ebayen találtam ugyan de nem annyira szimpatikus. Tudtok ajánlani egy hazai boltot ahol lehet ilyet kapni?
Köszönöm! -
demars
addikt
Üdv a fórumlakóknak!
Tud valaki Győrben jó automata kávégép szervizest? ( Jura Impressa F50 adta meg magát)
Másik kérdésem: környéken eladó Gaggia Classic-ot? ( egyel fentebb a hirdetésben csak személyes átvételt preferálnak) Ha nem sikerül, vagy nem éri meg javíttatni a készüléket tovább kell lépnünk.Köszönöm
-
Bazsee71
őstag
-
And06
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
egy videó jobb lenne (elég a főbb mozzanatokról: vizszint, kávészint az összetekerés előtt, majd a robbanás)
-
sz.zs.
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Gyanítom, hogy ezért nem fogják kicserélni, de ne legyen igazam. Amúgy ez simán lehet user error, nem mindegy pl. az sem, hogy mekkora a hőfok (láng) és sorolhatnám. Mindig ennyi jön le egyébként?
Ha van egy villanyrezsód, próbáld meg azzal! -
freaghill
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hideg vízzel, lassú lángon próbáld.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor kettőt tehetsz: másik kávéval megpróbálod vagy visszaviszed és kérsz egy másik Brikkát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire
üzenetére
Talán nem tömít rendesen a tömítés és emiatt nem keletkezik elég nyomás hogy átnyomja a vizet a felső részbe. Mikori a tömítés?
-
bl4ze
veterán
Oké, ez volt Nekem is a tippem, de akkor megerősítettél, hogy nem jó.
Norda, meg még egy fajta van valami Nestlé víz ami jó úgy rémlik.
Más : betettem ma a Baby kartömítés alá a hézagolót (még annó Danetti-től kaptam) és hibátlan, megint jó helyen "zár" a kar

Köszi, jolti - totál elfelejtettem, hogy van ilyenem is itthon

-
bl4ze
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
És ez a Fonte Verde felér egy Norda-val minőségben, tulajdonságaiban ? Ezt könnyebb beszerezni, és lényegesen olcsóbb is....
-
Speeedfire
félisten
válasz
soldier2
üzenetére
Fonte verde. Ezt iszom és a csakvíznél jobb.

-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Beszéljünk inkább arról, ki milyen vizet használ
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy kinek milyen tapasztalata van tejes filterrel -
adriankoooo
senior tag
De sok gondja van itt mindenkinek. Ha valakinek nem tetszik, hogy valaki ékezet nélkül ír, lehet skippelni az adott HSZ-t. Ennyire uborkaszezon van?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
1-2x finoman megpaskolom oldalirányból, hogy elterüljön az őrlemény, de fel-le kocogtatni, főleg az asztalnak, az nem ajánlott (persze lehet ezt nem csináltad, egyszerűen ilyen sok fér bele az adott kávéból). A lényeg, hogy olyan behatás ne érje, ami a kávé tömörödését idézi elő.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem-nem, kocogtatni sem ildomos, csak finoman elhúzni a tetejét. A Brikka már csak ilyen finom műszer.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez attól is függ hogy milyen pörkölés, és egyáltalán nem szabad sem kocogtatni sem tömöríteni se semmit…
-
Bazsee71
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Függ a kávétól, és az őrlemény finomságától is, nekem is 25-27g körül mozog.
gtr313: Gyönyörű gép!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tegnap lemértem, de nekem 29g ment bele a nagyba.

-
Lefty
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Ez mar egyszer talan volt tema, ez most komolyan akkora gond? iOS-en nincsenek ezek a csodas billentyuzetek es en sem kinlodok a nyomvatartassal. Nem mindegy, hogy ki hogy ir?
-
And06
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
köszi, megnézem
-
Csápájev
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
csak egy tipp, egy ránézést megér

-
sz.zs.
őstag
Kapható valahol olyan fedél ami pont passzol a 13 cm-es cukrásztölcsérbe?
-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
THX!
-
soldier2
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
A brikkettől (de a fától is) csak akkor vesszük el a levegőt ha már csak parázs van. Amíg nagy lángal ég adni kell neki, hadd szóljon, levegőt csökkenteni már csak akkor érdemes, mikor alig ég picit. Ha meg parázsig égett akkor levegőt elzár, meleget élvez
- nekem legalábbis ezt mondták, és saját tapasztalat szerint is lényegesn melegebbet csinál így a cserépkályha, mint ha lefojtom, ilyenkor ugyanis a keletkező gázok nem égnek el teljesen, csak füst formájában távoznak a kéményen. -
tariattila
veterán
AnySoftKeyboard.... és le kell hozzá pluszba tölteni a magyar kiegészítőcsomagot (szintén play-ről) .. majd a menüjében beállítgatni a felületet, hány soros billentyűzet legyen, milyen skin , stb.. van ezerféle dolog amit lehet piszkálni.... nekem ez a 4 (+2) soros jött be ezzel a fekete skinnel.... ja és rögzíthető shift, és ott is az összes magyar ékezet nagybetűs verziója...
akkor ezek az iphone, blackberry cuccok nem is okostelefonok?

-
zolnagy
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Ez tetszene, melyik billentyűzet?
Most nézem, And06 is ezt kérdezi, ne csigázz
-
meander
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
kösz
-
And06
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
ez melyik billentyüzet?
-
-
-
norkov84
tag
válasz
tariattila
üzenetére
De ő ios-ről tolná, ott tudtommal nincs ilyen

-
bl4ze
veterán
MÁS: Gaggia Baby (régebbi modell - kép lent) gépbe melyik a most jó, ajánlott kartömítés ?
Volt otthon egy, cseréltem mert a régi már nagyon felkeménykedett, és hát elég durván kisebb, nagyon el tudom jobbra húzni a kart, nem áll be középen. Mi a jó, preferált kartömítés, és honnan ? (Expoly, Danetti stb...)THX !

-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy nem mondtam nagy baromságot.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
: