Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi a megerősítést. Mit használsz helyette?
-
SoundON
tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Nagyon jól néz ki. Látom a fűtőszálakkal nem spóroltál
Így hány wattos lett? De mi az a két + furat (persze nem a gőzcsap középső és 2 csavarhelyére gondolok) a tetején? Gondolom az egyik a PID szenzornak, de a másik...? És azt sem látom hogy hol megy be a rézcső a bojlerbe.Gratula, elég meggyőzően fest!
Majd ha teljesen kész leszel légyszi fotózd körbe. És majd várom a tapasztalatokat is, persze továbbra is víz ízügyi hivatalkén

-
Kazasi
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nekem is ezt csinálta csapolások alatt a Gaggia Babyben, csak sokkal gyorsabban adta ezt a nyekergő hangot. Manométerrel nem mértem, de kicseréltem egy GC OPV-re és elmúlt a jelenség. Pedig újonnan semmi baja nem volt, kb egy év után kezdte csinálni.
Esetleg próbáld azt, hogy az OPV által elengedett vizet a szívóág helyett egy pohárba vezeted, hogy lássad mi történik... -
zolnagy
őstag
Brasilia Lady gépemen tapasztalok egy furcsa jelenséget. Maximum nyomáson a linkelt videon tapasztalható hangot adja, mikőzben leesik a nyomás, mintha valahol elengedné.
A videonál vakszűrővel feltoltam a nyomást 14 barig, majd közben a FOT OPV-t állítgattam. Ahogy látszik, 12 bar fölött nincs semmi baj, majd visszaengedve ez alatt kezdi.Próbáltam kizárni a dolgokat:
- a rendszert alaposan vízkőtlenítettem --> semmi nem változott
- a pumpát kicseréltem a gyári EP5 pumpájára --> semmi nem változott
- FOT OPV-t kicseréltem a régi QM0800 FOT OPV-jére (ez volt hirtelen cserének), mert gyanús volt, hogy valahol az OPV engedi el a nyomást --> így már jobb lett, de teljesen nem múlt el a jelenség
- közvetlen a pumpa után beépítettem egy szűkítőt. Így már nem jön elő a jelenség, de a vízhozam 10s/35 ml-re csökkent, az előző 65 ml-ről ami valahogy nem az igazi. Most két szűkítő van bent, egy a bojlerben, egy a pumpa után.Elsősorban azt szeretném megtudni, hogy hol emgedi így el a nyomást és ez mitől van. A hang forrását nem sikerült sajnos detektálnom.
Tapasztalt valaki ilyet?A video: [link]
-
mdav88
aktív tag
válasz
enterlaci
üzenetére
Ok, csak hirtelen le lett támadva, úgy hogy senkinek fogalma sincs mi a produktum. Azért egy esély szvsz adható neki...
Hogy a marketing milyen, az meg nem az én gondom

Legutóbb a Lucky Cap által pörkölt Bányai volt citromlé, de élvezhető szinten. Senki sem reklamált.

-
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
ha a napokban többször előkerült a téma, akkor ez a válasz a kérdésemre. (ha meg nem lett volna válasz rá, akkor azt mondtam volna, hogy na akkor ezt ne csináld, hogy a semmiből egyszer csak bespammelsz egy kvázi reklámlinket)
én amúgy nem zárok össze senkivel, elég világos vagyok: az avixes hülyeségek itt tiltottak, kivéve, ha van valami mindenki számára hasznos dolog ott, ami épp szóbakerül és ezért valaki belinkeli. nyilván nem fogom ezt kitörölni, hogy dafke máshol, esetleg drágábban vegye a szerencsétlen kávéfan. de úgy amúgy céla dolgai innen maradjanak távol.
ennyi.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Nem tudtam, hogy nekem nem szabad csak úgy hozzászólnom. Gondoltam szólok, hogy 3 db esetén már 2000 sincs darabja, mintha a napokban többször előkerült volna ez a téma, jómagam is most vettem és használtam. Ezért bátorkodtam megírni, újfent elnézést kérek.
Egyszerűen nem értelek benneteket, de nem baj, én azért kitartok, bármennyire is összezártok ellenem.
Béke! -
SoundON
tag
-
bluesfan
tag
Nemrég szert tettem egy Keresztapper-féle őrlemény egyengetőre.
Azon kívül, hogy kissé többet kell a pultot takarítani -mert akárhogy ügyeskedek, az elején mindig sikerül egy keveset kiseperni az őrlemény tetejéről-, abszolút pozitívak a tapasztalatok. Próbából egy ideje a vele együtt beszerzett egyedi, precíziós talpú rugós tampert használom a palmtamp helyett és az a meglátásom, hogy egy megfelelően elegyengetett őrleményt jóval nehezebb félretamperolni bármivel, ergo a megfelelő konzisztencia eléréséhez jelentős szereppel bír. A lefolyások azóta látványosan szebbek és később szőkülnek. -
-
mdav88
aktív tag
Új pörkölde a láthatáron:
[link] -
soldier2
őstag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Nem tudom mi értelme feszültséget szítani. Én is jól elvagyok mk helyen, de pár alapvető dolgot azért érdemes a helyzet kényessége miatt figyelembe venni. Ott nem promózom a PH-t itt meg csak akkor az AVX-et ha abból a kérdezőnek előnye származik, a leejtett vagy ledobott kesztyűket nem veszem fel.
U.I.
Ha válaszolni akarsz kérlek privátban tedd, részemről a téma lezárt. -
8nemesis8
veterán
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Oké.
Kérdés, hogy melyikkel lehet kevésvé taknyolva tisztítani!?
Próbáltam visszakeresni, de nem találom most hirtelen, de majd biztosan mások is megírják a véleményüket a TersoClean vs Puly Caff-ról! -
8nemesis8
veterán
Ha már szóba jött a Puly Caff...
Ez ugyanaz, mint a Tersoclean?Ezzel nem vagyok tisztában, nemrégen fel is jött a téma, hogy egyeseknél a tersonetes tisztítás nyálákásan tisztul és nem takarítható le normálisan visszaöblítések után.
Ha ez a Puly Caff jobb, akkor veszek egyet, gondolom a 900gramm elég sokáig elég lenne!?
-
Bazsee71
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
25-35 mp között azért van 10 mp különbség, ami statisztikailag sem elhanyagolható. Nincs azzal baj, ha valaki lazára veszi a figurát, mert mondjuk csak olaszos blendeket iszik, és ott neki éppen mindegy. Csak ne jelentse ki kategorikusan, hogy mindegy hány gramm.
Annyi tapasztalat gyűlt már itt össze, annyi velős témázgatás volt, ne kezdjük el ezt a minek a víz, minek a mérleg huzavonát.
-
jack B.
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A 25-35 mindig megvan mp-ben. Szerintem ember nincs, aki kiérzi a különbségeket ezeknél a gépeknél. Egyébként napi használatra, én már elhagytam a gourmet szerepkört, tudok egy nagyon jó szintet, ami szerintem az átlag felhasználónak épp elég. Akinek sok ideje van, nyilván tökéletesítgeti a csapolásokat is, de szerintem annyi pepecselést pont nem ér. Egy palmtamppal, elegyengetővel szerintem nem lehet hibázni.
-
SoundON
tag
A gépemet Fragola tunningolta fel kb fél éve és akkor tökéletesnek találta az eredeti alubojlert. PIDet meg rézcsőtunningot csinált rá. Azóta is csak Norda vagy BWT vízzel használom, de Fragola tanácsára kb 3hónapja megint csak Nordával, szóval vízkő is kizárva. Amikor a vizet tesztelem még a kar sincs rajta csak a felső szűrő, persze mindez bemelegített gépből. Megvárom míg kihűl a lecsapolt víz és összehasonlítom azzal amit beletöltöttem. Óriási a különbség.
A korábbiakban többen mondták hogy felesleges a vízzel tökölés.
Én hiszek benne ha egyszer a presszóm 99,5% víz

Elvileg a gyümölcsös lime, áfonya, szőlőízeket, meg a virágos jegyeket, meg a narancslekvár aromákat, meg a tejcsokis ízeket, meg a lankákat meg a páracseppeken megcsillanó felkelő napsugarakat
keresem a presszóban, szóval nem mindegy hogy alapból büntető keserű plékanál ízű a vízből csinálom vagy tökéletesen sima lágy vízből. -
jack B.
csendes tag
nem tudom, hogy ennek a grammozásnak mennyi a valódi értelme. 15-tel, 16-tal és 18-cal is csináltam már egyforma minőségő presszót. szándékosan le is teszteltem a különböző grammokkal.
-
demars
addikt
válasz
von toth
üzenetére
Ha jól olvastam most nem a vízkő, vízkövesedés volt a legfőbb probléma, hanem a fémes utóíz.
Sajnos a fémes íz kiérződik bizony, ahogy a műanyag íz is.
Élelmiszeriparban kiemelt jelentőségű a megfelelő csomagolóanyag kiválasztása, pont a fent leirt dolgok miatt. Fém és fém között is van különbség.Víz lágyításra egyébként én is oscar bilt használok.

-
von toth
tag
Lehet, hogy perzselő flémet fogok itten generálni, de ezt az erőlködést a vízzel sosem értettem. Én sima oscart használok vízlágyításra, előtte kancsóztam és SEMMI hangsúlyozom, semmi különbséget nem éreztem ízben.
A lényeg, hogy ne legyen vízkő, nem? Nincs ez í vízkérdés kicsit tújhájpolva?
-
SoundON
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia Laci! Én sajnos nem értek hozzá, ezért hívtalak fel a témában téged előszőr, mert azon kívűl hogy Te pidelted meg rézcsövezted a GC omat, maximálisan bízom a szakértelmedben
Nekem továbbra is csak annyi a legfőbb bajom az amúgy tökéletes GC gépemmel, hogy nem tudok vele 100%os kávét csapolni csak 90eset. Szinte minden héten megyek kóstolni presszókat Espresso Embassyba meg Madalba meg Ébresztőbe meg Tamp&Pullba és azt játszom, hogy ugyan azt a kávét megveszem és én is megpróbálom otthon olyanra lefőzni. Van hogy sikerül, sőt olyan is volt már hogy otthon jobbat csapoltam 1-1 kávéból, de legtöbbször simább, selymesebb és ízekben kicsit gazdagabb amiket ezekben a szuper kávézókban iszom, persze profiktól profi gépekből. Ezek után próbáltam ki, hogy a napi szinten patika tiszta gépből vajon milyen víz jön ki a kb 20perces gépmelegítés után, ha már Nordát meg BWT teszek bele. És sajnos fémes, kercos, kesernyés víz jön ki. Pont azokat az ízeket érzem a 'tiszta' vízben amivel karcosabb és fedettebb az otthoni kávém. Na itt jöttem rá hogy nálam MÁR "CSAK" EZ A VÍZ KÉRDÉS a mumus. Ezt szeretném megoldani valahogy. Biztos fontos a hőtartás, meg a beömlés is meg minden, de ameddig a tiszta víz is keserű a gépből addíg nem tudok kávé minőségben tovább lépni. Remélem ahogy beszéltük mihamarabb lesz rézbojler amit nekem is be tudsz majd szerelni
Addig is gyűjtöm itt a hasznos infókat, hogy átvészeljem valahogy a következő pár hetet. -
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Dehogy veszek én fel rendelést, csak az Urakkal szoktunk itt-ott viccelődni.
A gyártás minőségével kapcsolatban amúgy nem lennének kétségeim, nagyon ügyes a srác, nem mellesleg gépgyártástechnológus, fanatikus, keni-vágja. Még lemezhajlító gép is van otthon...Hasonló gondolatokkal mindig játszok, aztán idő hiányában ködbe vész az összes. Már csak a megmunkálhatóság miatt is a rezet választanám, azért nem saválló acél feldolgozására van berendezkedve. Ha mégis ügyködnék vele, biztos veled kezdeném egy eszmecserével, de koppintanék a rétegtárolók kialakításából is. Illetve a cél az lenne, amit írsz, kés víztérfogat, nagy hőtároló tömeg. Tán ilyen lesz a halálcsillag?

Mondjuk én a szenzort biztosan víztérbe tenném, elvégre arra vesszük fel a célértéket, miért közvetetten szabályoznánk, ha lehet közvetlenül?
Rush77: A lefolyás idejéhez biztosan nincs köze a nyitott karnak. Csinálj 1-1 videót a teljes folyamatról, hátha meglátjuk a hibát.
freaghill: Eltérő az új és a régi Brikka kosara, nem kompatibilis. Meg ha az öntvény nem úgy van kialakítva, hogy fogadjon még egy tömítést, akkor annak sem látom értelmét. Ereszt, vagy miért akarod variálni? Nekem is az újabb (nem a legújabb) 4-es van, nem ereszt, nem is hekkelem.

-
Rush77
aktív tag
válasz
jack B.
üzenetére
A probléma ez.
A naked karral jókat tudok húzni kezdő létemre (bár kicsit sötét a crema de ízre jó bár ez most ilyen szempontból most irreleváns)
16g -> 25mp -> 50ml viszont ha a sima dupla kifolyós karral csinálom ugyanazokkal a daráló beállítással és ugyanazzal a kosárra akkor alig jön valami 16g -> 30+mp -> 40ml
és az íze is elég keserű ami élvezhetetlenné teszi. -
jack B.
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
nem akarom elhinni, hogy ihatatlan. mitől az?
ki kell tersonetezni akkor a kart, lehet a belsején van valami fekete trutyi és attól más az íz. amúgy javaslom egyébként is csinálj egy visszaöblítést, ki tudja valaha volt-e tisztítva. enyémen sokat segített.más: holnaptól Aldiban akciós lesz az Espresso Bar Italia, ha valakit érdekel. 990 Ft.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
SoundON
üzenetére
Leginkább a kíváncsiság hajtott, picit az is, hogy az irodában használt GC-ből minden reggel kiengedek 1 dl nordát
Mivel fragola csinált rézből (ami a a hővezetési tényezők szempontjából valóban ideálisabb anyagválasztás), gondoltam, csinálok egyet rozsdamentesből. Az is felmerült bennem, hogy temérdek szabadidőnkben összevethetnénk. Bár lenne rá egy zacsi kávém, hogy jópár paraméterekben lenne jobb a réz (: Én több rézcsővel tervezem szerelni, pont azért, hogy kevesebb hideg víz jusson a bojlerbe, és a rozsdamentes hővezetéséből adódó lassabb reakció ne befolyásolja a shot alatti hőmérsékletet. Továbbá ezért mérek hőt a víztérben, hogy gyorsabban "érezze" a pid a hőmérséklet esését. Aztán majd elválik, hogy ez mennyire hatékony a gyakorlatban.Fém íz: nekem hétvége után tűnt fel a víz illata, azt nem csípem. Illetve keveset gőzölök, az biztosan számít. Kóstolni a vizet nem kóstoltam, vagy ha igen, már elfelejtettem

SJ mikori? Gyári, vagy utólag vásárolt, új kések vannak benne? Nekem az új késekkel kellet 2 hónap, míg helyre állt a világ rendje. Illetve az IMS felsőszűrőt cseréltem sima iparira, és nekem jobban tetszenek így a shotok, bár ez simán lehet, hogy csak placebó

-
demars
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
Érdekes ez a crema dolog is. Engem nem zavar, ha sötét, persze kávé függő szerintem.
Ami viszont tény és elcsesztem, hogy ma vettem több pici kimért kávét és 2x 500 gr -ot. Attól félek bedöglenek a végére. Bár a boltinál biztosan jobb marad.
A múlt héten megkezdett coffe már teljesen más, más a crema stb. Pedig visszazárom a zacskót.
Mese nincs, kell pár csatos üveg és sajnos gyakrabban kell kis mennyiséget vennem. -
Rush77
aktív tag
@mdav88, jack B.
Nekem nem azzal van gondom, hogy különbözik egy picit a lefolyás a nyitott és zárt kar között.
Nekem az a fő problémám, hogy azonos körülmények között (kávé fajta, mennyiség, kosár, daráló beállítás ugyanaz) - max a hőmérséklet különbözik pid hiányában egyelőre - az egyik kvázi ihatatlan és alig jön valami, a másikkal pedig teljesen élvezhető a végeredmény.
Lehet Soldiernek van igaza és véletlenül úgy állnak a csillagok de ezzel meg az a bajom, hogy 10-ből 10szer megtörténik. És ésszerű magyarázatot én sem tudok.
Amúgy nem gáz odébb tekerni a darálót amikor kettőt szeretnék csapolni csak szimplán böki a csőröm, hogy ez miért is lehet.
Én azt is elfogadnám ha az lenne a magyarázat, hogy még túlságosan kezdő vagyok -ami nagyjából igaz is- de ez számomra érthetetlen.
Na mindegy.
Most már remélhetőleg eljutok oda, hogy hamarosan bekerüljön a pid a gépbe és akkor még egy változó kilőve. Annak viszont külön örülök, hogy eddig még nem fröcskölt a nyitott kar (bár nem tudom, hogy ilyen előkészítési "igényekben" van e különbség a világosabb illetve az olaszos vonal között mert még nem próbáltam). A lady paljoc pedig nagyon bejött eddig. Nyílván piddel még jobb lesz mert most hiába a hűtő csapolás, egy kicsit sötét a crema meg egy minimális kesernye van a végén de ez gondolom javulni fog. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
mdav88
üzenetére
Nálam is különbözik szimplánál, nem is kicsit. Még csak a szimplát próbáltam, ma is koffein mérgezéssel bújok ágyba. A duplát még nem próbáltam nyitott karral, majd talán a hétvégén. Én sem értem, hogy ez a szimpla szűrő a zárt karral jellegtelen, cremátlan kávét ad, a nyitottal meg egy átlagos csapolás minőségét alulról súrolja, szóval iható, nem rossz. Rejtély.
Még az RS gyári szimpláját nem próbáltam a nyitott karral, de holnap kipróbálom. Azzal néha sikerült elkapni egy-egy jó csapolást, de nem az volt a jellemző...egyáltalán nem.
Az IMS 9/10-es szimplája viszont teljesen korrekt kávét ad nyitott karon. Azt meg zárton nem próbáltam, nem is fogom. Megy vissza az RS naked karral együtt.@soldier2: Csapoltam vizet én is, kóstoltam, tényleg érezni kis fémes ízt. Lehet zavarna ha ezt kellene innom állandóan. Egy órája ittam kávét, sokat nem állt a kazánban. El is engedem gyorsan ezt a témát, mert az tuti, hogy én nem fogom nap végén "vízteleníteni" a kazánt

-
2007ath
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
"Megjött a Brikka, ebből is hiányzik a tömítés, ... ha nem tetszik az eredmény akkor veszek hozzá régihez való kosarat+tömítést"
A most (kb 3 éve) kapható Brikkáknál a víztartály és a kosár között már nincs tömítés. A régi Brikka tömítéses kosara pedig - úgy tudom - méretben nem kompatibilis az újjal.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Sosem kóstoltam a belőle jövő vizet, fel sem merült bennem, de vsz jól érezni azon is. Ez egy a véletlenek összeesése miatti tapasztalat volt, a Creminát azóta sem üzemeltem be, de nincsenek kétségeim, hogy hasonló lesz a végeredmény.
A lényeg ami kimaradt:1. szerintem a víz jelentősége mint ízbeli tényező ezek után eléggé korlátozott
2. Amit a koffeinrandin említettél, hogy nagy rézmennyiség/kis víztömeg páros, minimális vízvesztéssel kiküszöböli ezt a problémát. -
SoundON
tag
válasz
gpbenedek
üzenetére
Köszi az infókat! Nagyon szép darab. Majd a véleményedre is kíváncsi vagyok ha már használtad, mert nagyon rá vagyok pörögve a témára. Hőtartás ügyi az indíték, vagy neked is az plékanalas fémízű alubojlerből lett eleged? Én a NOORDA és BWT óta nem tudom kiírtani a gépemből a fémes ízt. A Gaggia tejsavas tisztítója után 1-2napig még tökéletes a kieresztett sima víz, de utána megint visszamászik a karcos fémíz. Már arra is gondoltam hogy a gőzöléskor a 120-160C fok miatt kezd visszajönni, nem tudom, de már elegem van hogy szuper kávékat veszek de még mindíg nem 100%os az otthoni kávém és nem gondolnám hogy a szinte zsír új Mazzer SJval lenne a gond.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Épp a Koffeinrandin testközelből is látott rezes Gaggia kapcsán merült fel bennem egy kérdés, kár, hogy végül kiment a fejemből és nem kérdeztem ott rá . Egy ideje nálam vendégeskedik a Hifis által átalakított Strietman, aminek egyik nagy erőssége (a csapolás alatti stabil hőfokon kívül), hogy folyamatosan friss vízzel tölthető fel. Ez utóbbit én elhanyagoltam, és egy héten át csak utántöltöttem (mondhatni egy rézbojlert szimulálva, bár nem ez volt a cél). Egy hét után megkóstolva a benne lévő vizet olyan szinten fémes íze volt, amihez foghatót még nem éreztem. Hosszú irodalma van lassan kávés berkekben is a megfelelő víznek, erre hazavágjuk az egészet azzal, hogy a bojler anyaga komolyan módosítja azt (a réz élettani hatásait hagyjuk, remélhetőleg kiszűri a kávépogácsa azt is).
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Azért mielőtt rendelést vennél fel 5-6 acélbojlere, érdemes kicsit gondolkodni is, az sosem árt.
A rozsdamentes acél megmunkálás elég drága gépparkot és szaktudást igényel. Hobbiesztergályos szinten szerintem esélytelen. Rézből inkább esetleg meg lehet oldani kisebb géppel is.
Először is keresni kell egy helyet, ahol tudsz venni 100-as anyagból 85 mm-t. Méretre vágás fontos, mert esztergagéppel ez nem igazán lehetséges gazdaságosan, de inkább sehogy sem.
85 mm 100-as anyag acélból és rézből is kb. 6kg. Ez rézből 20-22e.Ft, acélból kb. 15.
Az esztergályos munkadíja rézből 15e., acélból nem tudom. A 6 fűtőpatron 8-10e., de szerintem 4 is elég, a lényeg, hogy jó túlméretezett legyen, legalább 1200 Watt, acélnál akár több is.Amikor elkezdtem, gondolkodtam az acélon és rézen is. Minden adat a réz mellett szólt.
A réz hővezetése kb. 10-szer jobb, mint az acél, ez nem kérdés, hogy fontos dolog.
A réz fajhője 30%-kal kisebb, mint a rozsdamentes acél, tehát gyorsabban, kisebb energiával felmelegszik.
A rézen bármi változást bármikor csinálhatok otthon, gondolok itt később egy furatra, menetre, stb., acélnál ez otthon nem igazán lehetséges.
Érdemes átgondolni a réz-víz arányát, a falvastagságot, én legközelebb már némileg vastagabb falat terveznék, kisebb víztérrel.
Át kell gondolni a pid szenzor helyét is, hogy a vízbe kerüljön, vagy a fémbe. Szerintem a fémbe kell tenni, mivel azt fűtjük.
Csak azért írtam ezeket, hogy gondolkodjatok, mielőtt elkezdtek csinálni valamit, mert könnyen egy 40 ezer Ft-os szarkupac lehet a végeredmény.Még annyit ehhez, hogy a gc beömlője közvetlenül a fejnél van, érdemes ezt áttenni a bojler tetejére.
-
celf
őstag
vettem egy 350g-os Square Mile Nyawira Kenyát
Még nem bontottam ki, de lehet nekem túl sok lenne a 350 gramm, meg én nem fagyasztok otthon. Mire a végére érnék rámromolna lehet.
Szal lenne esetleg kb. a csomag a felére vevő itt? -
jack B.
csendes tag
ezt egy éve vette az asszony körülbelül, sütéshez kellett neki, én meg alkalomadtán átvettem tőle a kávézáshoz.

-
demars
addikt
Most voltam Kapuczinernél, bevásároltam.

Vettem ajándékba is friss kávét, ott hagytam 18 k-t.
Azért hoztam egy kevés ízesített babot is, csoki-narancsot, csajszinak lesz, szereti a csokit.
-
jack B.
csendes tag
na, ha valaki ezután érdeklődne: https://www.jofogas.hu/somogy/Gaggia_New_Baby_Class_D_karos_kavegep_Lux_kavedaralo_73872117.htm
lassan fél éve eladó volt 60-ért, most kiegészült darálóval. állítólag magyar-román nagyköveté volt a gép, nem tudta használni, ezért eladta. nem akarom leszólni az eladót, félreértés ne essék, de ezek alapján lehet jó vétel, bár szerintem baromi drága...
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
SoundON
üzenetére
Igen, ez fragola rézbojlerének rozsdamentesítése. Az ő fotója alapján terveztem egy sajátot, és gyártattam egy CNC - forgácsolással foglalkozó mesternél. A fűtőszálak pedig kínából érkeztek. Ha érdekel szerintem fragola is , én is tudok segíteni a gyártásban. Annyi, hogy nem olcsó muri. Illetve nálam 1 hónapja beépítésre vár, csak időm nincs, de remélem, hogy jövő hét végén már tapasztalatokkal is szolgálhatok (: A fragola edition Parcinál van, ha jól értettem, őt lehet az ügyben faggatni.
-
demars
addikt
Kapuczinernél is kapni mérleget, joe frex márka, igaz ebben nincs stopper.
-
Bazsee71
őstag
Nálad a pont, ez a vége ha rohanva kommentelek.

Ezen a CE jelölésen is összeszólalkoztunk anno, mert teljesen másképp adja elő, mint amit jelent. Ez nem az adott funkcióra való megfelelőséget/minőséget igazolja, hanem bizonyos EU-s előírásoknak való megfelelést. Vagyis nem garancia arra, hogy kategóriájában jó legyen a termék.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Így hány wattos lett? De mi az a két + furat (persze nem a gőzcsap középső és 2 csavarhelyére gondolok) a tetején? Gondolom az egyik a PID szenzornak, de a másik...? És azt sem látom hogy hol megy be a rézcső a bojlerbe.

és az íze is elég keserű ami élvezhetetlenné teszi.