Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- iPhone topik
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
Én csak akkor szoktam szimplázni, ha van valami b@szottjó kávém, amit szeretnék, hogy minél tovább tartson.... és ebből nem következik egyenesen arányosan az, hogy a sz@r kávét viszont tripla szűrővel tolom

-
-
mutyi
senior tag
Veszek már én is egy LM szimplát,mert nekem gyári van,még az amit tőled vettem a géppel.
Nekem a gyárival az a bajom, hogy a dupla is gyári,de sokkal jobbakat húzok duplával, viszont ezt betudom, hogy sima 58-as tamperem van és a gyári szimplát nem igazán tudom megnyomni, max ha 11 grammot teszek bele, ami meg nekem sok.
Az LM szimplát ezek szerint jobban meg lehet tamerelni az 58-assal?
Továbbá a kérdésem, hogy ebből az LM szimplából van-e több félében? Ha igen, hány grammosat érdemes venni? -
bl4ze
veterán
Szimpla szűrőnél 6+ év és több száz kávé tesztelése (kávékorzó) én azt mondom, hogy az LM szimpla a legjobb választás továbbra is.
Nem dupla szűrőhöz hasonlítottam.
Továbbá egyáltalán nem találom érzékenynek , főleg nem előkészítésre. 41mm és 58mm tamperrel is működik, nagyon jó eredményt hozva.
Ez saját 6+ éves tapasztalat, de többen használunk LM szimplát, nem voodoo-zva, és jó kávékat ittam már sokszor paljocnál, SiD-nél is annó LM-ből
-
von toth
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Dettó. Lemegy az a két kis csésze.
Ha már itt tartunk
Lehetséges, hogy az ember fia úgy ítéli meg, hogy nem kell robuszta többé a blendbe, mert zavaró az íze? Vagy ez majd kialakul......mert nekem most egy 100% különböző arabica (legalábbis a címke szerint) változatokból álló blend hozta meg "az ízt". -
tommyx
tag
Kotyogósból is csak a 18 csészés jön szóba

-
-
mdav88
aktív tag
Ha valaki rarepulne az avxes mérlegre csomagban olcsóbb, én veszek egyet, van kedve betarsulni valakinek?
Gyáli központ, pesti mozgasterulettel.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
-
rwin5
őstag
üdv!
Tud valaki ajánlani koffeinmentes szemes kávét, inkább a lágyabb ízvilág érdekelne. Köszi
-
t-bali3
senior tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Hát a Konára rárepültem. Meglátjuk milyen lesz így másodjára a tapasztalat.
Azt meg tudod mondani majd, hogy milyen hőfokon vált be? Nem a pontos hőfok érdekel, hanem az, hogy alacsonyabb vagy magasabb.
Azért ez most jobb esélyekkel indul, mint a Pacific La piazza. Annál a feleségem első kóstolás után azt mondta, hogy nem rossz, de a következő vásárlás PY legyen megint.
Amúgy csak a kíváncsiság kedvéért. Ki az, aki semmiképpen nem kóstolná meg a kopit ha ingyen kapna?
-
mdav88
aktív tag
-
Deadzone41
őstag
Kopi luwak témához csak ennyit fűznék: from asshole to assholes
-
mgy
senior tag
Ittam egyszer kopiluwakot, Tóth Sanyi készítette el filterben (úgy illik), szóval az itallal nem kellett volna gond legyen.
Természetesen semmi kihagyhatatlan nem volt benne, elszürcsölgettük egy indexes topiktárssal, néztük egymást, aztán megköszöntük a lehetőséget.
---Előkerült lentebb a szilikonos tömítés, nekem a gyártott nagyon nem adta be, a kis beömlőknél két nap alatt tönkrement, apró kis harapások lettek rajta. :-| Asszem valamelyik Zerowatthoz csináltattam.
Viszont a Francesco-féle Caravelben hibátlan. -
Wolfy999
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Egyik ismerősöm járt már olyan farmon, ahol volt cibetmacska. Azt mondta lehetett dobálni a kávécseresznyéket neki és csak a szép érett pirosakat ette meg. Szóval azért nem teljesen mindegy neki, hogy mit eszik.
Saját véleményem, hogy ilyen 100k/kg áron én se kóstolnám meg, mert egyszerűen sajnálok kiadni ennyi pénzt pár szem kávéra. Viszont ha egyszer véletlenül én is eljutok egy ilyen farmra tuti hozok haza annyit zölden (vagy barnán
) amiből egy-két pörkölés kijön. Már csak a móka kedvéért is. -
8nemesis8
veterán
Kicsit off, de a kávéfőző kapcsolásához szükséges

Itt ajánlottátok többen is ezt a Broadlink okoskonnektort, SP3 talán a neve.
Megjött használnám, de tesztelés alatt elakadtam.
Azt szeretném csinálni, hogy bármikor amikor bekapcsolom maximum 1 órával később akármi is van kapcsolódjon mindig le!
Erre a funkcióra a countdown timer hazsnálható.
Beállítom, hogy off az action és 1 óra múlva, frankó kikapcsol. De ez csak egyszeri alkalom és soha többet nem kapcsolja le.
Mi lehet a gond? Ugye nem kell minden bekapcsolásnál beállítanom a kikapcsolást, mert akkor kurvára nem okos a cucc
-
Toobee
veterán
válasz
Csápájev
üzenetére
Mi kaptunk a cégnél 50 grammot. Már döglötten érkezett. Annyira büdös lőre volt a lefőzött kávé, hogy meg se kóstoltam, inkább ittam egy jó PY-t. Azt hiszem a macskák nem igazán foglalkoznak vele, hogy milyen kávé, amit kajolnak. Javítsatok ki, de akár 100R is lehet, attól függ mit ettek meg.
-
-
cotagg
tag
válasz
norby_42
üzenetére
Szûrótartó tömítés:
http://kavegepbolt.hu/spd/5051838/Szurotarto-tomites-o-60x50x5-5-mmDugattyútömítés:
http://kavegepbolt.hu/Tomites-o-44x36x5-5-mmO-gyûrû:
http://kavegepbolt.hu/O-gyuru_pavoniAz o-gyûrû gondolom a fej és a kazán közötti tömítés, nem tudom erre van-e szükséged. De ha felhívod ôket és elmondod pontosan mi kell, szerintem segítenek.
Illetve én meggondolnám, hogy Kávékalmártól vegyek szilikon tömítéseket:
https://www.naked-portafilter.com/shop/naked-espresso-gears/
-
-
-
norby_42
aktív tag
Régi Pavonihoz hol érdemes tömítés készletet venni? Itthon nem találtam teljeset, még ez tűnik a legjobbnak : [link]
Nem akarom, hogy szétszedéskor derüljön ki, valami még kell. -
adp
őstag
Aki kulonleges kavet akar inni az inkabb egy panama geisaval probalkozzon valamelyik spec porkolonel tudom tudom ez is tul van tolva de nem veletlen
Sok ertelmet nem latom amugy 100g kopi luwakot venni arany aron,mire beallitod vege, az is lehet az osszes addigi a lefolyoban landol a legfolyas miatt azert arra meg kar ennyit kolteni -
SoundON
tag
Tisztelt Topiktársak!
Meddig tartja magát egy szemes kávé a mélyhűtőben?
Gondolom bőven vannak tapasztalatok erre.Én a pörkölést követő kb 10-15.napon kibontom az aroma zacsit, elkezdem inni a kávét, de rögtön a nyitást követően kb 5x20grammot, kis zárható tasakokba, levegőt kiszorítva beteszek magamnak a mélyhűtőbe, hogy a nagy kóstolgatások közepette később is le tudjak főzni 1-1fajtát.
A baj az hogy lassan tele a mélyhűtőm miközben meg folyamatosan veszem az új friss kévékat is

SZÓVAL MEDDIG VAN ÉRTELME MÉLYHŰTŐBEN TARTANI A KÁVÉT?
Előre is köszi a válaszokat.
-
t-bali3
senior tag
-
válasz
t-bali3
üzenetére
janibánál tökmindegyek a teli árak, ha egy ideje követed, tudod, hogy mindig vannak komoly akciók. én sem 26e ft-ért vettem konát, hanem a feléért. amúgy nekem is bejött, valóban szuper lágy volt.
a kakikávé viszont jelenleg vicc áron van. engem is érdekelne, persze, hiszen sosem ittam még. de te is tudod, hogy kávénál ez a kona, blue mountain, meg kopi luwak nem sokat jelent önmagában, egy hájp, amit a kávét ismerők elkerülnek. volt már itthon szar geisha is olcsón.
tartom, hogy a kérdésre, hogy ki vett már belőle, alapvetően tudható a válasz, és okkal tudható. ja, és nem hülyéztem le senkit.
-
t-bali3
senior tag
kona 26 e Ft/kg régóta, bár most pont akciós.
a szóban forgó kávét 1 hete lehet kapni, az elég rövid merítési idő...de ettől függetlenül senkit nem h*lyéznék le, ha kipróbálná.
szerk, amúgy meg volt valaki, aki kóstolta...
(#65612) weinmaker
nekem nagyon bejött, volt az ízében valami lágyság, amit azóta sem találtam máshol. Most az akcióra lehet lecsapok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csápájev
őstag
válasz
t-bali3
üzenetére
MIndig belémköt,mert jobb kávét csinálok nála és féltékenykedik!
Felkerült a netre egy video a legutóbbi koffeinrandiról,igazán remek volt a hangulat. -
t-bali3
senior tag
Mondjuk ezt nem teljesen értem.

Ez egy kávés topic és a kopi luwak bármennyire is hypeolt, mégiscsak egy drága és speciális kv.
Én már elég régen vettem Konát és a mai napig nagy kedvencként emlékszem vissza rá.Megkóstoltam a Blue Mountaint is, az kevésbé jött be. A Kopit is kóstolnám, de azért ez drága most

-
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
SoundON
üzenetére
GC SLS update:
Tapasztalatok:
- jó döntés volt (a rozsdamentes anyagválasztás miatt) a víztérben mérni a hőmérsékletet
- a kifolyó víz 20 perc melegedés után elég stabil, egy kávé alatt kb. 1.5 fokon belül, a teljes kapacitás kiengedése (kb. 1.4 dl rézcsövestül) után is 4-5 fokon belül marad.
- a gőzölés beállítása külső szenzorral elég problémás, mert lassan jut el a hő a termosztáthoz, itt szívás a rozsdamentesség. Viszont a pidet használva tökéletesen gőzöl. (sőt!)
- még méregetek, barátkozunk, hiszen alapvetően tök más karakter, mint az alukazános. (majd azt is előveszem újra, és megmérem, mert kicsit homályba vesznek az emlékek)
- a két réteg rézcső külső oldalán mért hőmérséklet fontos tényező, valószínűleg tartósan teszek oda majd egy szenzort állandóra
- a manométer úgy lett bekötve egy kapillárissal, hogy a pogácsán mér, és a shot végén nullázódik. (consultant prodct manager: simi.esp) 0.8mm szűkítéssel tágulási tartály nélkül is elég szépen épül a nyomás. a gépházon kívüli manométer ebben a formában talán nem a legszebb megoldás, de van egy hangulata
- itthon a graeffel is jól muzsikál, de kiváncsi vagyok nagyon, hogy mit ad majd a mazzerrel (:SoundON: 6x200W. Eredetileg 6x250-et akartam, az is van ráírva, de nem vesz fel annyit. Szerencsére így is elegendőnek tűnik. Összesen 3 menet van a gőzcsap felfogatáson kívül: 2db M4-es vakfurat, egy a hőbíztosítéknak, egy a gőz termosztátnak. Az átmenő metes luk pedig a víztérbe lógatott hőelemnek van, a pidhez.
Mivel nem tudok nyilatkozni az ízlelőbimbóid nevében, azt javaslom gyere el, és próbáld ki. Írtam privátot.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](https://d2ydh70d4b5xgv.cloudfront.net/images/0/a/liberty-quot-martello-italico-capsule-coffee-machine-free-luxury-capsule-set-quot-aa26ac3526a6f78c82373c93ff228a6d.jpg)

) amiből egy-két pörkölés kijön. Már csak a móka kedvéért is.