Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

Nos, megvolt tegnap a látogatás a Hét Kávézóban Szegeden. A Dock-ra már nem jutott idő, mert vagy 1,5 órát sikerült eltölteni a Hétben.
    Kezdeném a kiszolgálással, mert az hibátlan volt és közvetlen. Hamar szóba került, hogy 3 hete próbálkozom otthon is, onnantól kezdve pedig dőltek az információk. Látszott, hogy nem kényszerből válaszol az úriember a kezdő kérdéseimre, hanem mert tényleg szereti amit csinál.
    Mivel még nem volt közöm újhullámos kávéhoz, azzal kezdtem: Lucky Cap Rwanda espresso. Szokásommal ellentétben cukor nélkül fogyasztottam, kimondottan ízlett. Barátnőm ebből egy Latte-t kért (nagyon nem kávés), és magam is meglepődtem, hogy ő is cukor nélkül itta, igencsak ízlett neki. Szokatlan volt az ízvilág, eddig nem tudtam hova tenni a gyümölcsösséget egy kávéban, de bejött.
    Aztán nem tudtam nem kipróbálni egy filteres kávét (korábban nem volt rá alkalmam), a választás az AeroPressre esett, már régóta piszkálja a fantáziám. Itt egy Gardellit (pontosabban nem jegyeztem meg) és egy Lucky Cap Mama Africa Yirgacheffet ajánlottak, illat alapján az utóbbit választottam. Az indok annyi volt, hogy soha nem gondoltam volna, hogy lehet ilyen gyümölcsös illata kávénak. Csukott szemmel biztos azt mondtam volna, hogy aszalt gyümölcsöt tolnak elém (én aszalt szilvát mondtam elsőre, de kis segítséggel valóban inkább epres jegyeket mutat). Amúgy illat alapján a Gardelli is nagyon vonzó volt. Egy szó mint száz, nagyon tetszett a filteres produktum is, teljesen más világ. Tervben volt, hogy a Gardellit is kipróbálom így, de ezután már kezdtem érezni a koffein hatását is, elég rendesen.
    A végén még muszáj volt kipróbálnom egy klasszikus espresso-t, hogy az otthoni kávét is tudjam mihez viszonyítani. Egy Carraro blendből készítették, az elsőt ki sem adták, mert nem lett az igazi. Ami jól sikerült, az viszont igen jó volt. Ez volt az az ízvilág, amit most a La Piazzával otthon közelíteni tudtam már az utóbbi időben.
    A klasszikot is cukor nélkül fogyasztottam, de az újhullámos így könnyebben csúszott. Egyelőre nem kötelezem el magam egyik irányba sem, de azt már most tudom, hogy a sötét Djimmah után egy világos pörkölést fogok keresni. Hasznos tapasztalás volt, legközelebb is biztos betérünk ide, köszönöm az ajánlásokat! :)

Új hozzászólás Aktív témák