- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cathfaern #194444 üzenetére
A bécsi apple store szerintem most állati zsúfolt, én nem igazán számítanék rájuk így ad-hoc bemenetellel kapcsolatban. Szerintem maximum az ünnepek után, januárban.
Viszont van a gyerekeknek játszósarok és kutyával is be lehet menni, ez jópofa.Amúgy ha gondolod kockáztasd meg, pár órát, egy munkanapot simán el tudsz tölteni a környéken, nagyon szép helyen van. Magában a store-ban van kényelmes ülőhely, ahol akár órákig elüldögélhetsz, illetve rengeteg gépet kipróbálhatsz addig, amik ki vannak téve (imac, mini, laptopok). A környéken van minden, étterem (olcsó - közepes - drága), jól megközelíthető helyen van, szóval ha összekötöd egy családi kirándulással, semmi veszítenivalód nincs.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Cathfaern #193026 üzenetére
Egyreszt nulla ertelme van, (hiszen akkor minek "faltol-falig" kijelzo) masreszt esztetikailag is egy vegtelen ronda, felmunkanak tuno kivitelezes.
Miert nem teszik meg feljebb, a kijelzo kozepe fele? Ugy meg konnyebb lenne gepelni. (Mondjuk nekem nem, mert nekem siman leer a huvelykujjam a keszulek aljaig.)
Ha mar az ujj vedelemrol van szo, akkor ebbol az aspektusbol erre miert nem gondoltak az x elotti modellek eseten a bal felul levo vissza gombra?
Na ahhoz pl. egy i6 plus-nal igencsak nyujtozkodni kell.Kozben probaltam utana nezni, de sehol nem talalom azt, hogy ez egy konnyites lenne, inkabb mely hallgatast tapasztalok ezzel kapcsolatban.
Szivesen olvasnek rola, hogy maga az apple is igy gondolja, nem csak ti.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Cathfaern #191124 üzenetére
Illetve, most nyilván a feltelepített appokat figyelmen kívül hagyva, mert ott iosen is van lehetőség bármire kb (facebook is létezik rá pl ugye
) azért az is nagy különbség, h az apple minimális adatot gyűjt rólad s azt is teljesen amennyire lehet anonimizáltan, míg a google amit lehet logol rólad s eladja packetekben az adatokat... pl képeidet iphone-odon futó algoritmus pásztázza s ismeri fel az arcokat vs google photos felhőben vizsgálják át a fotóid algorimtusok és ismerik fel az arcokat. Gmaps logol mindent vs apple maps közlekedésfejlesztésre rendesen anonimizál (értsd kezdő s végpontot eleve nem tárol mert lecsapja, a köztes szakaszt is darabola) s sok ilyen példa van még.
Nyilván appleben se kell feltétlen megbízni, de miután még bőven a jobs érában erre kezdtek el építeni és ez az egyik erős fegyvertényük amivel googlet gyengíthetik, ami céljuk, ezért ha kideürlne valami blamázs az nagyon fájna nekik.
Sebezhetőségek persze ott is előfordulhatnak lásd icloud feltörésHamár itt offolok, friss hír a témában, s elnézést h erre tereltem a szót, bár vmennyire sztem tartozik a topikhoz
-
válasz
Cathfaern #188523 üzenetére
mi a célod a kötekedéssel, ki akarod nevettetni magad?
miben elavult egy kocka lada? ugyanúgy megvan a 4 kerék és a kormány, mint a mai autókban, nem?
a 6S jó telefon, működik, használható teljesen jó választás, annak akinek arra van pénze, vagy régen megvette és még nem akarta leváltani, de 2018 Q3ban megvásárolni 150-190ezerért hatalmas nagy baklövés
a technológia már régen eljárt felette: kamera, memória, tárhely, sebesség, kijelző, üzemidő... sorolhatnám: mindenben jobb egy mai 4,7" Apple telefon amit ugyanezen az áron megkapsz használtan, főleg hogy <1 hónap múlva itt vannak az új telefonok
-
válasz
Cathfaern #186712 üzenetére
Csak ebben az esetben lennék hajlandó visszamenni az OTP-hez, ha náluk lenne bevezetve az Apple Pay.
A felhasználóbázis alapján egyet értek, hogy nem volna rossz döntés, de a nekik már van NFC fizetés szerintem hátráltató tényező.
Szerintem egy feltörekvő bank sokkal jobban járna, ha az amúgy is fizetőképes Apple tulajok (AppStore vásárlási hajlandóságra gondolok) hozzá vinnék a pénzüket. Akkor is így tennék, ha fizetnem kellene érte (egy bizonyos határig).
-
aujjobba
addikt
válasz
Cathfaern #186662 üzenetére
Én nem mondtam hogy tökéletes lesz 10 év múlva (jó igaz az ellentkezőjét se).
Az meg hogy lemerülve dobják be a szekrénybe ahol meleg is lehet, és a készülékben hagyják az teljesen igaz, de erre írtam is hogy a készülékből kivéve kell tárolni, ideálisan 40%-os töltöttségen és hűvös helyen. -
kchris78
veterán
válasz
Cathfaern #186662 üzenetére
itt a lenyeg... vettem egy vadiuj nokia bpl-2 aksit es annyira meg van nove a belso ellenallasa hogy siman kikapcsolgat hivasinditaskor a telo pl... taroltak sok evig, de meg ez se volt idealis korulmenyek kozott... biztos ratalaltak valami raktarban. a kiindulo indito hozzaszolas meg egy szekrenybe berakott 3Grol szol...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Cathfaern #185907 üzenetére
A korábbi telefonjaimnál kijött. De azért nem fogom most a földhöz vágni a IP8+-t. Emiatt még mindig az eddigi legjobb telefonom, ez nem olyan kardinális kérdés... csak mivel a korábbiak tudták, ezért picit meglepődtem, illetve azt akartam tudni, esetleg én állítottam be valamit rosszul. Ennyi. A téma nem érdemel többet - a részemről.
A válaszokat köszönöm! -
galaxys80
veterán
válasz
Cathfaern #185597 üzenetére
(#185598) szekra
Félre értitek. A telefonon biztosan megvan minden. Megnéztem windows intéző és 3utools-al is. Megvan az összes kép.
Most nekem 2 problémám van. Az egyik, hogy majd 1 gb-al nagyobb a képek mérete, mint kellene.
A másik, hogy fogalmam sincsen, hogy az iCloud mentésem tartalmazza-e a képeket, ahogy korábban.Tudtam, hogy ez a fotókönyvtár egy retek, ezért nem is kapcsoltam be soha. De ez a drága megtette helyettem.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #185258 üzenetére
Nem akartunk 5C-t, csak az van itthon amihez lehet hasonlítani. De akkor az SE szinte egy tökéletes megoldás, hardveresen jóval erősebb és friss (a 4-hez képest, de az 5C-hez képest is), méretre viszont csak picit nagyobb az eredeti iPhone-nál és pont akkora mint az 5C, ami pont jó lesz fejlődésnek. Meg a legolcsóbb is.
T-nél kerül 110-be, ott akarja venni. Bár szerintem a kedvezményeivel meglesz olcsóbban is, ez csak a listaára.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Cathfaern #184707 üzenetére
Azt viszont lehet, elvileg, hogy ne adják ki a telefonszámot mindenféle reklámcélú pénzhajhászoknak, hiába kértem és aktiválva van ez a lehetőség, hetente 2-3 ilyen betalál.. ezért bosszantó, párszor már elmagyaráztam nekik hogy k**vára nem érdekel, legközelebb egy másik kollégájuk próbálkozik...
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Cathfaern #184358 üzenetére
Nem hülyeség ez ennyire, csak túlságosan rá van most pörögve mindenki az akku mizéria miatt... amúgy jó tudni ezt, hogy pl érdemes e már cserélni, stb "egyszerű" emberek számára is jó tájékoztatás lenne.
Persze ha jól működik.
Lehetett volna úgy is hogy csak egy akku állapot van, hogy oké/nem oké státusszal... de akkor meg azon pörögnének a "szakik" meg a sajtó, hogy az apple milyen alapon dönti ezt el, és miért nem én dönthetem el.
Jobb ez így... majd lenyugszik mindenki, ha megérti miről van szó. Előbb utóbb.
(#184361) vasi89
Jah...
-
válasz
Cathfaern #182684 üzenetére
Ezt ez alapján drágának nem mondanám. Az Apple Pay egy olyan dolog, ami minden 3rd party (Simple és társai) megoldást konkrétan agyonver. Ráadásul ugye iPhone-on csak ez elérhető. És ugye ott az Apple Watch, na annál kényelmesebben nem nagyon lehet fizetni. Csak ugye magyar bankkártyával soha nem lesz elérhető, kicsi szar piac vagyunk.
-
anorche1
őstag
válasz
Cathfaern #182147 üzenetére
(#182148) univerzita
Köszönöm, megpróbálom!
Viszont a safariból való pdf letöltése nem hagyott nyugodni. Megnéztem, hogy haverom iPhoneján hogy nézz ki:
Neki vannak jegyzékei, azokat kiválasztva már tudom menteni. Nekem viszont egy darab sincs:
Miért, és hogyan tudok csinálni? A fájlok appban próbáltam, de ott csak az icloud és OneDrive felhőmhöz férek hozzá, gépre kötve se itunes -ban, se Explorerben nem lehet.Szerk.: Jobban megnézve a jegyzék neveket asszem rájöttem: én ezeket az appokat töröltem.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Cathfaern #180791 üzenetére
Na, ez a 3utools vált be eddig a legjobban! Kicsit kényelmetlenebb ugyan vele a másolás (egyszerre csak egy mappát jelölhetek ki - tehát nem jelölhetek ki többet, aztán hagyom, hogy akár egy óráig is másolgasson), de innen feltöltve a FLAC zenéket a "gyári" zenelejátszó is látja és le is játsza őket! Ráadásul a feltöltött zenéim most már zeneként jelennek meg a tárhelyben, nem egyéb fájlként!
Szóval, még egyszer köszi! -
juuzer
addikt
válasz
Cathfaern #180478 üzenetére
Köszönöm
Akkor rosszul emlékeztem.Lehet itt, vagy valahol olvastam volna, hogy a vásárlás után x napon belül bemegyek valamelyik Apple viszonteladóhoz (erre se emlékszem pontosan, hogy melyik) és akkor elvileg úgy lehet. Igaz mondjuk, hogy ebben meg nekik ugye semmi pénz nincs.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Cathfaern #180438 üzenetére
Csakhogy nem tudok megadni kártyát, nem fogadja el (egy szlovák MasterCard, eddig mindenhol jó volt, PayPal, Ebay, Amazon, stb.), itt meg nem fogadja el. Megpróbáltam átállni szlovák régióra, ezzel csak azt értem el, hogy az áruházam mostantól németül kommunikál velem. De a szlovák kártyát továbbra sem fogadja el.
Visszaállítottam a régiót magyarra, de az Apple store továbbra is magyarul kommunikál velem... Ez nekem zsákutca... -
lofagi
addikt
válasz
Cathfaern #178593 üzenetére
Nem volt frissítve, ezt a fekete képernyő töltés ikont megtaláltam, máshol is. Nem szerettem volna frissíteni a telefont, mert nem rég olvastam valami cikket, hogy butítják a telefonokat vagy csökkentik a teljesítményét és pont ettől a frissítéstől, így annyira nem akartam ezt feltelepíteni, de nem lennék meglepve, ha ezt a hibát pont emiatt tették volna,hogy mindenképp telepítsd fel.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Cathfaern #176844 üzenetére
Ez a 7-es szérián működik, a 8-asnál megint másképp van.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Cathfaern #173106 üzenetére
Na igen, ez a forumok nagy atka, hogy ha egy tudatlan joska benez veletlen, de nem kerdez csak olvasgat, akkor azt veszi eszre, hogy dikk itt minden szar, minden rossz.
Persze, mert akiknek meg jo, az mi a francnak irna le, hogy jaj de jo, ma is felkeltem es csodalatosan mukodik a mobilom, bearanyozza a napom. -
vasi89
őstag
válasz
Cathfaern #173031 üzenetére
és szerinted leadózzák?
ugyan már, itt nem a hivatalos importról van szó hanem a szürkeimport.. Én mikor év elején a 7est vettem először itt ph-n nézelődtem. pár ezer ft-al árulták olcsóbban a "nagy neves" eladók mint a mobilcorner és mikor rákérdeztem h számla akkor vagy fel volt háborodva h ilyen "jó" árért mit képzelek vagy pedig 0%os... a mobilcorner meg normál 27%os számlát adott amit le is tudott írni a cég.
-
agabe
addikt
válasz
Cathfaern #170464 üzenetére
Ha a fényképezés is szempont akkor az SE már nem az igazi alternatíva.
Nem rossz az sem kamerában, de elmarad már a 7-esektől is, a 7plus-tól méginkább és 8 plus megint egy kicsivel jobb az előzőeknél, de SE-hez képest már elég látványos a különbség amire még az X rá fog tenni egy kicsit a jobb fényerejű és optikai stabis zoom lencséjével.
Amikor kijött az SE akkor csúcs volt, de a 2éves technólógia ( 6S kamerája) óta volt fejlődés.
Más szempontokból tényleg bőven elég az SE okostelónak és csak nagyon ritkán van olyan helyzet amikor erősebb használat miatt kicsinek bizonyulna a kijelző és nincs más a közelben csak a teló. -
Chiftain
aktív tag
válasz
Cathfaern #170019 üzenetére
Az én tapasztalatom pedig az hogy a nem “javított” verziókkal sincs semmi gond! Volt 3g-m aztán 4, 5, 6, most pedig 7+. Annak idején nem volt semmi bajom az antenna gate-el mivel nálam nem jelentkezett a 4-en. Egyszer sem dobott el hívást. A fekete 5-ös pl tényleg kopott, de ott is inkább csak amikor leejtettem. Egyébként nem volt vele gond. A 6-osnál az előlapi kamera csúszkált egyeseknek, nekem persze az se. A 7+nak volt valami botránya egyáltalán? Eddig amit én láttam az alapján ugyanúgy meg lehet venni a “sima” kiadásokat mint a “javítottat”. Szerintem ez ilyen urban legend, illetve ezek az aktuális hate-ek hihetetlenűl túl vannak tolva. Elő lehet idézni őket, illetve léteznek is, de vagy speciális körülmények vagy használat következményei. Vagy annyira elenyésző számú felhasználót érint ami meg se jelenik a statisztikákban.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Cathfaern #163245 üzenetére
Köszi a tippeket! Holnap teszek vele egy próbát, mert egy óra Android után (Galaxy S3 Neo) biztos vagyok benne hogy ezt a rendszert nem akarom.
Ideiglenesen jó lesz a 4S. Zene mellé maximum böngészőt, Vibert, vagy BKK futárt futtatok. GPS viszonylag ritkán kell ha autózom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest