- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értem, én arra gondoltam, hogy például előfordulhat olyan, hogy a powerbank hullámzóan adja le a töltést, tehát például pár mp-ig tölt, utána pár mp-ig nem. Persze ez akár lehet egyedi hiba is. Ezért mondtam, hogy nem feltétlenül zárható ki, hogy a srác tapasztalata helytálló volt. De ez lehetett egyedi hiba is.
De elfogadom amit mondasz, hogy egyenértékű a fali töltővel. -
Nekem nincs vele tapasztalatom, de arra se látok alapot, ha a srác azt írja, hogy neki van, és a leírtak szerint tapasztalta, hogy ezt egyértelműen kétségbe vonjam. Nem vagyok se fizikus, se villamosmérnök, de lehetségesnek tartok egy olyan magyarázatot, hogy a powerbank által leadott feszültség, áramerősség nem egyenletes úgy, mint egy hálózati töltőnél, és ez jelentkezhet olyan következménnyel, ahogy a fórumtárs tapasztalta.
Csak azért, mert nincs tapasztalatunk valamivel, de nem tudjuk elképzelni, még ne kezdjük el azért nevetségessé tenni a másikat. Én is jártam már úgy hasonló helyzetben, hogy a végén nagyot néztem! -
totopad
senior tag
Van olyan reális magyarázat, amit tőlem te elfogadnál? Én akárhányszor leirhatom, hogy 6, 8 Plus és 11 Pro-nál is legalább 10-15%-os teljesitmény különbséget tapasztalatok az akksi teljesitményben, (de ez a külöbség, még laptop usb-ről való töltéskor is jelentkezik) és ezt akármilyen nyelven tehetném, elfogadnád?
én amúgy sem vagyok egy egzakt ember, tehát kényelmesebb az a verzió, hogy nem egy földről származunk és ez okozza a diszkrepenciát
-
-
tonyqa23
senior tag
Nem allitgatok lejáratot. Ugy latszik itt kell beallitani, mert amugy csak este 6 elott figyelmeztet, amikortol amugy is ingyenes. De akkor mar 5 oraja nem allok ott..
Azt hianyolom androidrol, h elinditom es negyed orankent figyelmeztet, ha nem allitottam lejaratot, akkor is.
-
g@bo
nagyúr
fura, hogy a bánkódás szó felmerül egy iphone esetében.
azt hinné az ember, az összes modell jó döntés, a maga nemében.... tán nem egy xiaomi huawei kateegória.
7etape
én se adnék érte 60e nél többet, de ez a kereskedőket nem hatja meg..
s az általam említett 100e a sufniboltok árszintje, meg a ph bazár, tisztes helyről 120 130 az.
-
"Szóval jó lenne egy listát összerakni, melyek azok a vezeték nélküli töltők, amelyek korrektül működnek az Iphone-okkal és ilyen szempontból is nyugodtan használhatóak"
Azt én is pártolom, ha összeszeditek a jó vezeték nélküli töltőket, szívesen be is teszem az összefoglalóba, mivel sokszor kérdezik.
Én csak egyet használok az autóban, a pitaka magmountot, azt bátran ajánlom mindenkinek.
Ha rendes asztali vezeték nélküli töltő ajánlásaitok vannak, légyszi írjátok be, összeszedjük és beírom az összefoglalóba.
-
bnorci71
addikt
Akkor nem én voltam bamba és nem találtam
ha 2 banké lenne a kártya könnyű lenne, de egyazon bank debit/credit kártyája és mindkettő kék az árnyalata tér el illetve az egyik Maestro a másik Master Card. Könnyebb lett volna ha hitel/sima neveket adhattam volna neki mint megjegyezni a kártyaszám végét vagy, hogy melyik Maestro/MasterCard. -
Noxy
veterán
A hiba pedig azért javíthatatlan a hekkerek állítása szerint, mert hardveres és nem szoftveres
Ez igaz, meg az is hogy a koprocesszor biztosítja az adatok tokosítását és védelmét.
De semmi köze a Touch ID és a Face ID meg a jelszavakhoz, bankkártyaadatok ellopásához. [link]
Viszont lehet JB-ni, [kép]de ami a legrosszabb hogy az iCloud zárat ki lehet kerülni. [link]
-
hemaka
nagyúr
Online reszhez nem kapcsolodik a chip, ezert is van minden benne eltarolva jol szetkodolva. Mondjuk engem egyebkent sem fenyeget, nincs olyan mobilom. Pontosabban van egy 5s-em a kocsiba arrol megy a spotify, de nem azonos appleID-vel uzemel, mint a 11 pro, konkretan spotify es wazen kivul nincs semmi rajta. 😂
sundayrobi
Elvileg mennie kell [link] -
MasterMark
titán
Normális szabványos töltőnek el kéne vennie a töltést ha feltöltött a telefon. Aztán merül kicst, akkor megint tölt kicsit. És ezt játsza.
NFC-vel kommunikál a töltővel, ezért nem kezd egy fémlapot melegíteni ha ráteszed. Csak akkor kezd el áramot leadni a töltő, ha megtörtént a "handshake" és konstatálta mindkettő, hogy igen ez Qi szabvány.
Nekem BlitzWolf és Nokia van, a Nokián régebben rajta tartottam esténként, de reggel nem volt meleg.
-
pinnacle
nagyúr
Lehet ez lesz amit írsz. Ráadásul az IKEA-s töltőnél írják, hogy kikapcsol a LED, ha befejezte a töltést, mégis meleg volt a telefon reggel, Xiaominál nem is kapcsol ki a LED. Tehát ha valaki nem ír olyan wireless töltőről, aminél reggel ugyanolyan hideg a telefon, mint ha vezetékről töltötte volna, akkor ez bizony ilyen.
-
TheMarci
addikt
Azt elhiszem, hogy minimalisan melegszik, azert linkeltem igazabol, hogy annyi aramot tuti nem ad le, mint toltesnel, mert a toltoben csak van valami elektronika, ami erzi, hogy ha nem vesz fel a telefon aramot, akkor kikapcsolja a toltest, es nem az tortenik, hogy a tolto adja le a tolteshez kello energiat, a telefon meg nem veszi fel, es ebbol mind ho lesz.
Meg amugy amikor hasznaljuk a telefont, akkor is melegszik a kezunk 36 fokos melegetol. -
ILLDisPozed
aktív tag
Szerintem sem kapcsolja le, inkább az képzelhető el amit te feltételezel. Ezt találtam a support oldalán:
“Az iPhone kissé felmelegedhet töltés közben. Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a szoftver leállítja a töltést 80 százalék fölött, ha az akkumulátor túlzottan felforrósodott. Az iPhone töltése folytatódik, amint a hőmérséklet mérséklődik. Ilyen esetben vigye az iPhone-t és a töltőt hűvösebb helyre.” -
col
addikt
A mágneses indukciós elvből pont ezt a járulékos hőtermelést használják ki pl. az indukciós főzőlapoknál, ahol az energiát kifejezetten jó, hogy hővé tudja alakítani. Persze ennél mások a teljesítmények és az indukciós tekercs, feszültség, áramerősség, stb. paraméterek. Szóval ott pont ezt a járulékos tulajdonságot/jelenséget használják fel.
-
burgatshow
Topikgazda
A vezetéknélküli töltést is lekapcsolja ha nem kell már neki. Itt is kommunikál a telefon és a töltő is.
Sőt, ha túl meleg van a telefon szerint akkor is lekapcsolja a töltést.
Nyugodtan használjátok, nem rosszabb mint a madzagos az élettartamra nézve. A töltés tempója már más kérdés.
-
pinnacle
nagyúr
Akkor ezek szerint nem áll le a töltés ezért marad meleg? Gondolom ez rosszabb az akkunak.Természetesen vezetékes töltés közben is meleg a telefon, de ha feltöltötte, akkor leáll, és hideg reggelre. Mert ugye a telefonon múlik, hogy leállítja a töltést 100% után. Vezetékről is nyomná tovább, csak a telefon már "nem kér belőle". Ez a funkció hiányzik a wireless töltésnél. Persze lehet gyári vagy más töltő esetén nincs ilyen probléma.
-
Wmwinters01
tag
Nők és a technika...
Ezt a Simple regisztráció, vonat jegyvásárlást már mi is megjártukÁltalában ha képzésre kell mennie BP-re akkor elviszem, mert viszonylag sokat dolgozom ott, de egyik alkalommal pont ellenkező irányba kezdtem a napot, szóval hívott h vonatjegyet e-jeggyel szoktunk-e
kb 10perc alatt megcsinálta (és vett 2 jegyet, mert a MÁV logikát nem értette
) azóta elvan és megoldja simán
de igen, nálunk is "hatalmas" technológiai forradalmon ment át
Játszani tableton játszik, bár azt nem engedi lecserélni, pedig már ezer éves ...hozzá nőtt... Samsung Galaxy Tab S2.
-
Wmwinters01
tag
Többek között, de elég gyakran kell most a WAZE is, a céges autó beépített GPS-ben nem bízok, kétszer olyan helyekre vitt el, hogy a WAZEnak is feladta a leckét... Bár ugye tölteni tudom, menet közben szóval az még kb mindegy is
Viszont ja, másra nem igen kell, ha valami olyan van, azt gépről megcsinálomMár elkezdtem beadagolni páromnak hogy mobil csere lesz (rávágta hogy jó, de akkor ő is szeretne egyet
) szóval kicsit várok amíg lejjebb kúszik az ára
-
Wmwinters01
tag
Adom az érvelésedet én is. Én még egy sima fejhallgató/fülhallgató után is szét olvasom a teszteket és a PH fórumokat, videót nézek róla, 3-4szer megtapogatom ha van rá mód és csak azután veszek, pedig amiket vettem cél eszközök tized annyiba se kerültek
(Ez már lehet amúgy nálam a kényszeresség jele, mindig vitatkozunk párommal hogy túl tolok egy-két dolgot) (Embere válogatja ugye, hogy ki mennyire akar tájékozódni)
Most is pl az új SE-n gondolkodom elég erőteljesen, azt még sajnos nem volt módom összetapogatni, megnézni milyen... régim van, az nagyon bevált, mondjuk elég alap dolgokra használom - email, telefon, msg meg néha játék- és így is bír majd egy napot ha nem nyúzom annyira.
(Na pont az akuidő az amit tudok kifogásolni az iphoneoknál, de a szoftver része és a régi androidos telefonjaim emléke mindig visszarángatja a fantáziámat hogy márpedig ez nekem eléggé megfelel és bejött)
-
-
Clemi
veterán
Egy vodás szám átirányítással én is megküzdöttem (e-sim a T-s fő előfizetésem és a céges sim a fizikai helyen) és a nagyon sokadik próbálkozás után egyszer csak elfogadta (mikor a T-s számot próbáltam azonnal ment) és foglmam nincs mi változott amiért sikerült.
Amivel küzdök még, az a hotspot bekapcsolás. A fő előfizetést simán és korrekten működik, de ha beteszem a korlátlan adatforgalmú Digi kártyát ezt az üzenetet kapom:
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest