- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz -secret- #80150 üzenetére
De ez teljesen más jellegű probléma mint az enyém!
Sokan jönnek a fogyasztóvédelemmel, de ők is csak ezt írják:
"A jótállás alá tartozó termékek esetében, ha a fogyasztó a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikke - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni. Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, akkor itt is irányadó az, hogy a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze."
-
snooze
veterán
sziasztok!
oprendszer váltáson gondolkodom,ezért szeretnék segitséget kérni..
xp-röl win7-re szeretnék váltani..mi a teendö ilyenkor,hogy az itunes megmaradjon,vagyis hogy ugyanugy tudjam használni majd win7-en is..lenne valami leirás,hogy mit és hogyan mentsek el..
a laptop particiozva van..kösziGO Gunners!!!
-
belinho
senior tag
válasz mondomén #80152 üzenetére
Hogyne verne az ideg, öcsém el van kenődve mint az állat.
Pont azt nem értem, hogy egy ilyen nagy cég, mint az Apple,dollármilliárdos haszonnal a háta mögött, aki rengeteget fordít reklámokra, meg egyéb izékre, ha garanciaidőn belül meghibásodik a termékük, akkor nem is ajánlják fel, hogy megjavítják hanem állapottól függetlenül szinte "újat" adnak. Nem ez a kép jött le róluk!
Tehát aki gallyra vágja a cuccot az jól jár, mi meg akik rendes bolti garral zsír új terméket vettünk szabályosan le vagyunk szarva.Ha legalább fóliás cucc volt, akkor elvárnám, hogy olyat is adnak vissza, ha már eredetileg is gyári hibás volt, szóval nem is mi okoztuk a hibát, még véletlenül sem.
Szegény Steve Jobs papát az egész világ sajnálta, pedig gondolom tudott erről az egészről, talán ha hallotta volna a történetet ide repült volna magángépen egy új telóval meg pár Apple termékkel.
-
legiaap
félisten
Jön a 7.1.2
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
mondomén
őstag
válasz belinho #80157 üzenetére
azért ennyire nem kell leizzadni a refurb telefontól. vegyétek át, ott helyben alaposan nézzétek végig, rázogassátok, nyomkodjátok, lötyögtessétek és ha semmi baja, akkor használja úgy mintha kotta új lenne. sok különbséget nem fog észrevenni ez tuti. csak hát a tudat, hogy ezt így oldják meg...
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Véletlenül asztali nézetre váltottam a Chrome-ban a mobilarena oldalán.
Azóta hiába állítom vissza mobilnézetre, minden egyes újra belépésnél megint asztalira vált.
Van valami megoldás rá, hogy megint mobilnézetben jelenjen meg alapból az oldal? -
belinho
senior tag
válasz mondomén #80160 üzenetére
Lesz még egy attack az biztos, mert mondani fogjuk, hogy ha nem előttünk bontja ki, hogy egy refurb készüléket akartok adni, amit az Apple store-ban jóval kedvezményesebb áron meglehet venni, de mi nem ilyenért fizettünk, szóval akkor legalább kompenzáljanak.
Öcsém már ott tart, hogy inkább megtartja ezt a kotyogóst!sajby!
Direkt azért lett a boltból véve, hogy ha valami baj van, akkor ne kelljen küldözgetni, mert ott helyben cserélik, főleg ha gyárilag hibás ez a szar.
De mondom az itteni üzletben sem tudták, meg leírva sincs ez sehol, ha tudjuk, akkor biztosan Neten rendeljük.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz belinho #80165 üzenetére
Mondjuk refurb iPhone-t pont nem lehet vásárolni, de ez nem változtat azon,h nem vadi új készüléket akarnak adni
ittakary már lejárt régebben emlékeim szerint egy kört ugyanilyen problémával és kénytelen volt végül belenyugodni, h refurb modellt kap, nem vadi újat.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Még pár hónapja az eredeti Iphone 5 töltőm szétment, akkor vettem egy utángyártottat, eddig semmi gond nem volt vele, most viszont kiírta amikor rádugtam a gépre, hogy "lehet, hogy ez az eszköz nem támogatott". Most akkor használhatom tovább, vagy inkább ne, mert lesz valami baja? (Érdemes eredetit venni 5-6K-ért? ) -
Ragnar95
félisten
-
Chereiose
addikt
Értem, köszönöm a segítséget
-
viperabácsi
addikt
Én csak egyet nem értek.Amikor átvettétek a készüléket miért nem üzemeltétek be?Akkor már ott mondhattad volna , hogy szar inkább nem kérjük.Én most vettem egy i4 s-t t-nél és kibontotta a srác , hogy megnézhessem mialatt ő a papírokat csinálja.
Más. Én kötöttem egy biztosítást rá ha töröm vagy ilyesmi.Én új készüléket kapok helyette az önrészemért ha elejtem?
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
VoidXs
nagyúr
válasz viperabácsi #80171 üzenetére
Nem gondolnám úgy.
Ez csak APR-szokás.
A Telekom más.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
oszy
veterán
válasz viperabácsi #80171 üzenetére
én sem értem miért csak otthon kapcsolták be...
ezek után már csak netről rendelek minden ilyen dolgot, pont a 8 nap lehetősége miatt![ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
viperabácsi
addikt
válasz VoidXs #80172 üzenetére
Azért lehet utána kérdezek az üzletben mert , ha használtat kapok , lehet jobban járok a sérülés javításával.A papír szerin 1100 ft havonta és , ha sérül a készülék (azt mondta a nagyobb darabokra van szükség) akkor 12000 ft önrészért kapok egy új készüléket.
(#80173) oszy Ja akkor semmi gondja nem lenne ott helyben mondta volna ,hogy nem kéri.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz viperabácsi #80174 üzenetére
Tisztázzuk a dolgot, bár már 1000x megtettük, de úgy látszik, megint van egy nagyobb kavarodás. A refurb modell NEM egyenlő a használttal, hiszen ugyanúgy a gyárból jön ki, mint az új és a külső borítást, az elhasználódó alkatrészeket (pl akksi), illetve a hibás alkatrészeket kicserélik benne és ugyanúgy 1 év gari él rá, mint az újra. Gyakorlatilag csak az alaplap és az ahhoz kapcsolódó alkatrészek maradnak eredetiek, de ezeknél meg nem igazán számít az a +1-2hónap, amennyi ideig használatban voltak...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Tompo92
senior tag
Hali..
Az miert van hogy ha be van kapcsolva a wifi vagy a mobilnet akkor folyamatosan megallas nelkul tolt az a pici logo ott az akksi mellett? -
viperabácsi
addikt
válasz Ragnar95 #80175 üzenetére
Ezt értem , de szerintem én most ezt a szerződést nem az APPLE-val kötöttem , hanem T-vel , akkor elméletileg egy vatting új amit kéne majd kapjak.
A sztorihoz tartozik , hogy az ügyfélszolgálatos sráctól kérdeztem mi van , ha a kutyám (1 éves Nemet juhász kan) elkezd játszani vele erre jött a válasza : A legtöbb megmaradt darabot juttassam be hozzájuk.
-
Ragnar95
félisten
válasz viperabácsi #80180 üzenetére
Teljesen mindegy, a T is refurböt ad gariban, nem újat, márpedig a gariszerződést is velük kötöd, úgyhogy szerintem biztosításnál is refurböt kapsz.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
viperabácsi
addikt
válasz Ragnar95 #80181 üzenetére
Akkor nem járok jobban a javítással?
Számoljunk : 24 x 1100 = 26400
ehhez jön a 12000 önrész
az 38400 Ennyiért bármit megjavítanak rajta.Mondjuk ez a teljes hűségidőre vetítve igaz.Minél hamarabb következik be a sérülés annál inkább megéri fizetnem.
Mondjuk bár mikor bontható a biztosítás.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz viperabácsi #80182 üzenetére
És elveszted a garit + a biztosítást is, ha nem hivatalos helyen javíttatod, ráadásul nem eredeti alkatrésszel javítják meg. Míg biztosításnál kapsz egy refurb telót, tehát gyakorlatilag újat, amire lesz újabb 1 év garid is...
-
majestic
őstag
válasz belinho #80134 üzenetére
No akkor tegyük helyre a dolgokat....
1. Magyarországon vagy és az Apple-re is ugyanaz a fogyasztóvédelmi feltételek vonatkoznak, mint más termékre. Magyarul, amennyiben 72 órán belül GYÁRI HIBÁS (tehát biztos nem rontottad el, akkor vagy ki kell cserélniük vagy vissza KELL adni az árát. Ez minden tartós fogyasztási cikkre vonatkozik valamilyen értékhatáron felül (ez pár ezer forint feletti összeg). Ha ezt nem teszik meg, akkor egyszerűen fel kell jelenteni őket, illetve előbb érdemes megfenyegetni őket, hogy megteszed!
2. A refurbished magyarul ugyan felujítottat jelent de egy ismerősöm, aki napi tíz ilyen cuccot kap szét, az azt mondta, hogy még sosem talált olyan refurbished Apple terméket, amiben belülről akár egy alkatrészről is az derült volna ki, hogy használt.... Magyarul felujított, de mégis ÚJ készüléket kapsz...
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
Ragnar95
félisten
válasz viperabácsi #80184 üzenetére
Igen, bár nem éppen etikus, de pénzügyileg mindenképp megéri.
majestic: mondjuk belülről honnan a francból tudná megállapítani, hogy használt-e egy készülék, miközben semmilyen változás nem történhet a telefon belsejében a használat során[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Nem értem, hogy a refurbished készüléket miért kell leszólni??? Semmivel nem rosszabb, mint a boltban vásárolt akkor kibontott. Ha bármikor cseréltetni kell, akkor cserélik és kész...
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
majestic
őstag
válasz Ragnar95 #80186 üzenetére
Forrasztási nyomok, műszerrel bemért alkatrészek, stb, stb. Nem éretek hozzá, de azt mondta, hogy a refurbished, az ténylegesen egy ÚJ készülék, SŐT! A refurbished készülékeket sokkal jobban ellenőrzik, mint azokat, amik a gyártósorról lejönnek... Nekem nem egy volt már, mindegyik jobb volt a cseréltnél (pl. én egyet azért vittem vissza, mert az előlapi üveg és a keret közötti távolság nem volt ugyan akkora, a felsőbe három A4-es papír vastagságú volt, alul pedig be se lehetett nyomni egy papírt se...)
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
Tibee86
nagyúr
Mert ha kifizet az ember 200+ ezret egy telefonért, ami gyárilag hibás, akkor igencsak elvárható lenne, hogy egy ugyanolyan, bontatlan dobozos telefont kapjon helyette, és ne két papírlap közé begumizott felújítottat. Ennyire egyszerű a dolog.
Persze mikor a 6-12. hónapban kap egy "újat", akkor örömbodóttág van, de ilyenkor nagyon nem.majestic: Ez így leírva nagyon jól hangzik, de a gyakorlatban sajnos nem így működik. Pár éve, mikor hasonló cipőben jártam, a fogyasztóvédelem közölte, hogy teljesen jogosan jár el az Apple, hogy nem ad új készüléket 3 napon belül.
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
válasz Tibee86 #80189 üzenetére
Akkor a fogyasztóvédelmis nem volt valami kompetens személy, mert nem ismeri ide vonatkozó jogszabályt...
Mert ugyanis ez emígyen szól : "E szerint ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A fentiek alapján a korm. rendelet mellékletében felsorolt, kötelező jótállás alá eső termékekkel (általánosságban 10 ezer forint vételár feletti bútorok, órák, hangszerek, írógépek, számológépek, számítógépek, távcsövek, pendrive, fényképezőgép, rádió, porszívó, mosógép stb.) kapcsolatban a kereskedőnek – mérlegelés nélkül – kötelessége a cserét elvégezni, ha a termék három munkanapon belül hibásodik meg és rendeltetésszerűen nem használható.
Ha a termékre a kereskedő önként vállalt jótállást (pl. 10 ezer forint alatti óráknál, pendrive-nál, fényképezőnél), akkor a 151/2003. (IX. 22.) korm. rendelet szerinti háromnapos cserekötelezettség nem terheli a kereskedőt."
Az más kérdés, hogy a fenti szomorú eset nem biztos, hogy ez a törvény alá tartozik, mert a mindennapi rendeltetés szerű használatot nem befolyásolja, hogy az aksi lötyög a telefonba... Sajnos ebben az esetben a presztízsnek kellen nyomni a latba, nem a törvénnek...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz majestic #80190 üzenetére
köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza - ha picit kotyog benne az akku, az mennyire akadályozza a rendeltetésszerű használatot? ha semennyire és mégis kap helyette egy
újatrefurbot, akkor ki a gonosz?Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
belinho
senior tag
válasz Tibee86 #80189 üzenetére
Pontosan így van minden, ahogy leírod!
Semmi bajunk nem lenne, ha mondjuk 3 hónap múlva elromlik, az addigra már valószínűleg karcos telefon, és mivel úgyis rossz, kapnánk helyette egy másikat akár felújítottat.
De én a farok rossz végén állok, mert nekünk a pár órás, már eleve hibás telefont akarják cserélni, valamiféle OEM termékre.Lehet az korábban 24/7-ben ment valahol demo telefonként, vagy ki tudja, aztán visszakerült a gyárba, ahol a kis kínai munkás ránéz, hm ez jó mehet refurb-ba!És nincs mit tenni hiába fogyasztóvédelem, mindenre fel voltak készítve, hiába írnék a vásárlók könyvébe, békíttető tárgyalás, akkor sem kapunk zsír új dobozost.
Ki lett bontva a készülék és ki lett próbálva, bocsássátok meg öcsémnek, hogy nem kezdte el ott rázni a kiadó hölgy előtt a zsír új telefont, nem shaker ez. Haza lett hozva, töltőre téve, aztán ahogy vette fel, akkor hallotta, hogy mozog benne az akksi, és nem is kicsit, pár óra telt csak el, a többit már tudjátok.
2 szervizes is megnézte, és mondták ez így nem rendeltetésszerű, szóval jogosan kértük a cserét is. -
belinho
senior tag
válasz belinho #80193 üzenetére
És elméletileg nem a T hibája ez, hanem az Apple köt ilyen szerződést a viszonteladókkal.
Más gyártóknál(Samsung, Sony) él a 3napos azonnali csere-garancia, de az Apple-nél nem így van.
Az a baj, hogy egy kalap alá veszik az egyből gyári hibásat a 11hónapos 31 napos garos cuccal, pedig ha a vásárlók érdekét néznék, legalább a gyárilag hibásat cserélhetnék egyből, de nyilván földhöz vágná őket ez a többlet, mert azt a másik készüléket el lehet adni valaki másnak.
Ez volt az első és utolsó, hogy Apple terméket vettünk! -
buvartacsko
addikt
"Ha legalább fóliás cucc volt, akkor elvárnám, hogy olyat is adnak vissza,"
Jo lenne ha tajekozodnal es nem rinyalnal. Ugyanolyan fóliás uj telefont kapsz vissza csak nem kapsz melle körítesnek egy uj dobozt meg uj fülest stb. Elárulom neked: senki a világon nem fogja tudni megmondani neked ha egy "zsír uj" vagy egy "refurb" telefont egymás melle raksz hogy melyik melyik. Pontosan ugyanolyan teljesen uj mindkettő. A refurb talán megbízhatóbb is mert át van nézve... Elhiheted az aksi is uj benne.
-
buvartacsko
addikt
válasz belinho #80193 üzenetére
LOL. Miután mar osszekarcoltad meg osszetorted akkor mar jo a refurb uj telefon. Szerintem inkább ilyen esetben is koveteld hogy csak javítsák, használd csak ugyanazt a leharcoltat. Nehogy mar egy gagyi szar refurbot kapj amit kitudja milyen kínai kis gyerek vitt be ki tudja milyen hibával. Persze ebben az esetben mar jo lenne az uj külső.
Nagyon jo hogy a samsungot, meg az lg-t azonnal cserélik, de ott 3 hónap utan mikor kiveszed a kutya szájából akkor nem fogsz uj telefont kapni, csak javítják.
Többen is használunk itt refurbot, en is, semmi baja nincsen. Teljesen olyan mint az uj. Fogadd el ezt mert nem fogsz dobozosat kapni, vagy kérd vissza az arat aztán vegyél egy samsungot, ott jobb lesz minden.
[ Szerkesztve ]
-
sajby
senior tag
válasz buvartacsko #80197 üzenetére
+1
Miután én a fóliás dobozból hibás 4s-t vettem ki,maximálisan elégedett lettem volna abban a pilanatban egy refurb készülékkel is -
buci30
addikt
Van olyan program ami egy adott JPG képet (egy gépelt írás vagy könyv lap) átalakítja PDF-be?
Azért lenne fontos mert kiszeretném nyomtatni de ha mint kép nyomtattom akkor sokkal több tintát ezsik ugye mint ha egy PDF dok lenne. Ha jól tudom.
Ingyenes app kéne elsősorban ha van.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...