- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Ekkor érkezhet Európába a HyperOS 2
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon új vagyok iphone vonalon, ezért lehet hogy hülyeséget kérdezek. Ma powerbank-al akartam tölreni a telefonom, de egyáltalán nem vette a töltést. Van valami szabvány ami miatt nem veszi, vagy valamit be kell kapcsolni/állítani?
-
lugosi
MODERÁTOR
A hergelést, egymás piszkálását hagyjátok légyszi.
-
félisten
válasz eddieke666 #325854 üzenetére
Naív kérdés, de be volt kapcsolva a PB?
-
burgatshow
veterán
válasz szabonagyur #325857 üzenetére
Én ezt a kérdést nem mertem feltenni...
-
ittakary
nagyúr
válasz eddieke666 #325854 üzenetére
USB-Cbe dugtad powerbanken?
ha igen, érdemes érdemes megnézni hogy biztos van e ott OUTPUT
nekem az USB C az én powerbankemen csak feltöltésre szolgál
-
i400
senior tag
Segítek, mire reagáltam:
miért tudja jobban az IKEA, hogy milyen kábel kell az iPhonehoz, mint az Apple mérnökei.
nem jobban tudja, hanem teljesíti a szabványt amit az Apple mérnökei csináltak, ugyanúgy mint az általad linkelt "kínai csoda" is. Innentől mindegy mit használsz, ugyanaz a beltartalma. -
Razzul
őstag
válasz Shyciii #325845 üzenetére
USB fronton a PD és a PPS a két elterjedt szabvány, de a 3.0 óta a PD-nek része a PPS is.
PD fronton 100W alatt 9V/5A vagy 5V/5A töltést egy töltő sem támogat. 5A-s PPS output létező dolog, de ritka. A prémium, sokat reklámozott töltőmárkák (Anker, UGREEN stb.) termékei közül is kevés támogatja, ennek pedig egyszerű oka van: az USB-C kábelek legtöbbje, így a gyári kábelek is jellemzően 3A-t tudnak átengedni.
Akkor szerinted ezek alapján a töltőfejek legtöbbje nem mondható univerzálisnak? Ne viccelj...
Stat crux dum volvitur orbis
-
Shyciii
veterán
válasz Razzul #325861 üzenetére
Csak így hirtelenjébenamik biztosan támogatnak 3A-nél nagyobb töltést, sőt leginkább azt preferálják:
- Xaomi. Emlékeim szerint 6A-et is képesek kérni a komolyabb modelljeik
- Samsung Super Fast Charging 5A és 9V-al érik el a 45W-ot
- Oneplus SuperVooc-ja, de a régi Warp Charge is 6A, vagy magasabbat kér
- Oppo Find detto
- Realme GT szériában valamelyik(ek) szintén 6A vagy többet szeretnek inkább használni, és ehhez igazítják a feszkót
- Huawei, iQOO is 6A-től kezdik a számukra gyorstöltéstEzek az eszközök 3A-nél sokszor nem tudják kimaxolni mondjuk a 45W-ot ezzel az ikea-s töltővel, hanem 25-30W-ot képesek max felvenni, mert a feszkót nem ahhoz fogják állítani.
Konkrétan Oneplus, és Samsung-nál már szívtam ilyen "szuper" PD töltővel, csak a márka volt más.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Shyciii #325862 üzenetére
Xiaomi esetén is van szívási faktor mivel ők még a "kőkorszaki" USB-A Type-C kombónál vannak le ragadva így cumi van mert nem lehet olyan kábelt találni ami a 5-6 Ampert tud sehol sem a gyári meg olyan mint a fehér holló. Így venni kell olyan hálózati adaptert amivel tudja a gyári töltési teljesítményt fel venni de viszont legyen USB Type-C szabványú
-
Razzul
őstag
válasz Shyciii #325862 üzenetére
Ezek közül a Samsung Super Fast Charging az ami USB PPS-t használ, a gondolatmeneted csak annál releváns. A többi mind zárt szabványú töltési protokoll, amihez speckó töltőfejet kell nézni, az univerzalitás ilyen esetben pont fordított logikával merül fel.
-
tothjozsi96
addikt
válasz HdRew #325840 üzenetére
Én már megvettem a 15 Pro-t. Nem játszok meg ilyesmi, szóval nem gondolnám hogy rommá fog melegedni a telefon. Az üzemidőt meg a keskenyebb kávát én is sajnálom, de valahogy nekem ez a kamera gomb meg hogy ott persze a tokok is ki vannak vágva, hát nem tudom. Az valahogy nekem ott nagyon nem.. 15 Pro és 16 Pro között árban 70-75k különbség volt ott, ahol én vettem. Nekem ennyit nem ér meg pluszban a 16 Pro. Bár tényleg az üzemidő meg a vékonyabb káva nagyon jó. De elgondolkodtam és valószínűleg ez a vékonyabb káva is egy olyan dolog amit 5 perc után már nem is látsz ki annyira és nem arra fókuszál a szemed. Szóval maradt egyedül az, hogy jobb az üzemidő, de ekkora felárért meg nem kell. Utánaolvastam hogy kinél mennyi a SOT 15 Pro-nál, hát eléggé szélsőség számokat találtam, van akinél 5 óra, volt aki 8-at ír. Oké felhasználás függő, de azért para különbségek. Meglátjuk majd. Egyenlőre még amit rendeltem fóliát és tokot azok nem jöttek meg, úgyhogy még nem is használom a telefont.
-
Rage47
veterán
válasz tothjozsi96 #325867 üzenetére
Sztem nagyobb lesz az iPhone 17-ben, hogy könnyebb legyen elérni.
-
Sasi001
aktív tag
válasz tothjozsi96 #325867 üzenetére
Muszáj valami újítást hozzáadni. Nekem sem tetszik. 15PM-nál is örültem, hogy zárt tok lett mivel ugye gomb lett a némító kapcsoló helyett. De hát mindenki más biztos van aki örül neki.
-
Rage47
veterán
válasz tothjozsi96 #325869 üzenetére
Én a 3D Touch-ot szerettem, de a boltban próbálgatva ezt a Camera gombot egyáltalán nem kedvelem. Eleve nem Apple-ös, hogy adnak több lehetőséget is a fotózásra , ott van a kijelzőn a gomb és most már fizikailag is van egy rá.
-
nagyúr
válasz tothjozsi96 #325865 üzenetére
Nálam 5-10 óra között mozog, felhasználás függő. Ha folyamatosan használom pl. böngészésre, redditre, akkor k.rva sokat bír. Ha háttérben megy Carplay, esetleg wifi hotspot, fotózgatok 1 órát, akkor meg akár kevesebb mint 5 óra alatt is le tudom szívni 20% alá.
-
Rage47
veterán
válasz tothjozsi96 #325873 üzenetére
Semmi ilyesmi nem volt bennem, így gondolom, ahogy írtam.
Én a 16-oson gondolkodtam, de megvárom a SE4-t.[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz tboy93 #325874 üzenetére
Köszi hogy leírtad. 11 Pro-mba eléggé megkopott már az akku, az böngészés illetve messengerezés mellett tudott 4,5 órát max. Remélem ettől lényegesen jobb lesz majd a 15 Pro.
#325875 Rage47
Akkor jó, csak pont ugyanazt írtam le mint Te aztán fura volt kicsit így olvasva, azt hittem tényleg hogy kifigurázás. De akkor jó.[ Szerkesztve ]
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
az ios 18.0.1 frissítés óta nem működik a kamera app es a zseb lámpa led. (11 pro)
kamera app bejön, de nem
mutataja , hogy mit fotózok, illetve más appok sem tudjak használni a kamerát (pl bank stb)
nem fizikai hiba, mert a Dezz Cam app készít fotót és a LED is villan, viszont semmi másnál nem működik .Jelentkezett valakinél hasonló hiba ?
#proudfather
-
burgatshow
veterán
válasz papeti01 #325879 üzenetére
Nem tudsz mar visszaallni. Sot mar a 18.0-ra sem.
A rendszer beallitasokat probaltad mar alaphelyzetbe tenni? Tudom, hogy irtad a hard reset megvolt de az nem teljesen ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz Razzul #325864 üzenetére
A Samsung Fast Charging 5A-t igényel 45W esetén. Az Ikea-s 3A-nél megáll az állításuk szerint. Vagyis vagy ebben hazudnak, vagy az USB PPS-t illetően. Lehet válogatni.
A többi nem esik ki, mert vannak olyan univerzális töltők, amik támogatják ezeket a szabványokat, vagy ezeknek egy részét. Nekem is olyan "noname" GaN töltőm van otthon, ami pl támogatja a Samsung Super Fast-ot, a Oneplus SuperVoocját, és képes 8A-ig felmenni, ha az adott telefon igényli. És működik, kipróbáltam Xiaomi és Oneplus esetén. -
papeti01
senior tag
válasz burgatshow #325880 üzenetére
Igen.
Azóta a banki app sem működik mert csak a fő kamerát használná ID scanneléshez.
tud úgy esetleg tönkre menni a kamera modul, hogy az ultra wide és a Zoom működik csak a normál nem ?#proudfather
-
Razzul
őstag
válasz Shyciii #325881 üzenetére
A tájékoztató oldaluk szerint a Samsung Super Fast Charging használata során a feszkó felmehet 5A-re. De szintén ugyanazon az oldalon linkelt, a Super Fast Charginghoz szükséges új 2.0-ás töltőfej szintén nem tud leadni 5A-t.
Az előző 45W-os TA tudott felmenni 4A fölé, mert az S21-S23 széria gyorstöltéséhez az kellett. Mire gondolsz azzal, hogy "vagy ebben hazudnak, vagy az USB PPS-t illetően" ?
-
vampire17
addikt
Sziasztok !
par napja nem működik rendesen a face id. Sokszor nem old fel. Gondoltam újra be állítom . Kikapcsoltam, de azóta nem tudom vissza kapcsolni … folyton azt írja , próbálkoztak később .. elkezdi beolvasni de folyton elhomályosodik a kamera , mintha elveszítené a fókuszt … ilyenkor mit lehet tenni ?
-
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Nagyon noob kerdes de miert nem tudom kikpcsolni a Find My phone-t?
Latom, hogy be van kapcsolva de ilyen halvanyabb zold es nem engedi kikapcsolni...Szeretnem erre visszaallitani: [link]
#proudfather
-
ittakary
nagyúr
válasz papeti01 #325887 üzenetére
Google nevezetű izéke kiadja a válaszokat, ha ugyanezeket a szavakat beírod, így ni
-
bbendre
őstag
Olyannal találkozott valaki, hogy iOS18.0.1 stable 13ProMax a Zoom kamera nem fokuszál. De ha portré módban használom a 3x zoom-ot akkor megy a fokusz.
A lidar megy. Megy a measure is.iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
bostone
addikt
Elnézést a láma kérdés miatt.
Intézett már valaki garanciális ügyintézést a telekomnál olyan esetben, amikor a vásárló neve nem azonos a tulajdonossal? -
bbendre
őstag
válasz ittakary #325892 üzenetére
Ez így elengánsabb https://letmegoogleforyou.com/?q=nem%20tudom%20kikpcsolni%20a%20Find%20My%20phone-t
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
cross56
senior tag
Sziasztok! Ha egyébként sötét módot és sötét ikonokat állítok be a telefonon, azzal nyerhetek érezhető üzemidő javulást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- TCL LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...